Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Zato su se pojedini trinitarci pčeli moliti duhu svetom i slaviti ga i obožavati. Što nije biblijsko.
Znaci ipak ti nisi adventista!
Sedis na dve stolice.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zato su se pojedini trinitarci pčeli moliti duhu svetom i slaviti ga i obožavati. Što nije biblijsko.
Znaci ipak ti nisi adventista!
Sedis na dve stolice.
Naravno da ne možeš d aoboriš moju tvrdnju pa se baviš sa mnom.
Dobro, moze biti ovako.
Ali postoji drugi problem sa Zaharijom, tamo pise:
"Jahve rece sotoni: 'Jahve da te ukori..."
Juda kaze da Mihailo govori.
Odakle onda Jahve govori?
A imamo ih dvojicu u tekstu?
То је наизглед чудно и зато прави проблем америчким "великим теолозима". Имамо чисте потврде у стиховима пре и после овога да Исус Навин стоји пред анђелом, а у другом стиху испада да је анђео ЈХВХ (Бог).
Brate Adrijan BG, u Zahariji se ne radi o Isusu Navinu nego o Isusu svešteničkom poglavaru iz vremena izlaska Jevreja iz Vavilonskog ropstva i njihovog boravka u Persiji. Evo stiha o tome ko je Isus opisan ovde:"Uzmi srebra i zlata, i načini vence, i metni na glavu Isusu sinu Josedekovu, poglavaru svešteničkom", Zaharija 6,11
Sad što se tiče anđela Gospodnjeg. U stihu 1-anđeo stoji ispred Isusa i Sotona. U stihu 2 jedan Jahve u ime drugog Jahvea ukorava Sotonu. U stihu 3 progovara anđeo Gospodnji a u stihu 4 isti anđeo kaže Isusu:"vidi, uzeh s tebe bezakonje tvoje, i obukoh ti nove haljine". Ko može obući haljine bele i uzeti bezakonje osim Gospoda? Dakle ovaj anđeo to može jer govori u prvom licu jednine...ja sam to uzeo, ja sam skinuo...
U stihu 7 pak taj anđeo izgovara reči Gospodnje i tu se može videti da On govori u ime Jehovea. Ali u stihovima od 1-5 anđeo govori u prvom licu jednine.
U analognom tekstu u Judi 9 imamo podatak da se anđeo Mihajlo prepire sa Sotonom oko Mojsijevog tela i na isti način u ime Jehove ukorava Sotonu. Iste reči izgovora Mihajlo u Judi 9 kao Jahve u Zahariji 3,2. Očigledno možemo zaključiti da se i u Zahariji 3,2 radi o anđelu Mihajlu a pošto Mihajlo izgovora iste reči kao i Jahve u Zahariji 3,2 onda je jasno da je taj Mihajlo iz Jude 9 zapravo drugi Jahve iz Zaharije 3,2.
No, ostalle dokaze za Mihajla izneo sam u prethodnom postu.
Pozdrav.
Ви сте сами закључили да је Господ (ЈХВХ) тај анђео који се спомиње у првом стиху. Нигде се не каже ни који је то анђео, ни да је неко из првог стиха ишта рекао. Већ ви повезујете Јудину и Петрову посланицу са овим стиховима, а то су потпуно различите ситуације.
Директна последица повезивања Јудине посланице је некима мењала превод, зато су поједини додавали "анђео Господњи", а заправо пратећи хебрејски текст испада:
2. А Господ (ЈХВХ) рече сотони: Укор Господа теби, Сотоно, и укор Господа који изабра Јерусалим. Није ли Он главња истргнута из огња?
Разумљиво сад? Као да ја теби кажем: "Укорио те ја, Јоване, што повезујеш Јуду и Захарија." Ви се некада држите превода за који тврдите да није добар, а мени је савршен. Суштина је разумевање.
Анђео проговара тек у четвртом стиху.
А то што ви аналогно закључујете да Јуда пише о истој ситуацији грешите немерљиво
Не постоји ни један стих у Библији који каже да је неки анђео Бог (ЈХВХ). Јеховини сведоци и адвентисти једини говоре да је Михаило Исус, тј. у вашем случају Бог. У почетку сте и ви говорили као сведоци да се Михаило "телепортовао" и постао Исус, па после да је "унапређен" у Бога. Будалаштине из истог извора.