Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Pa što se onda zove Otkrivenje?
Baš je obrnuto, važne su otkrivene. Pa ljudi odbacuju Bibliju jer je ne shvataju, ne shvatanje je posljedica nevjerovanja ljudi. spisi EGW su dosta toga još više otkrili.
Simboli su poznati to ne umanjuje da je otkriveno dosta.
Baš suprotno da se vijekovima zna prije. Pa vidiš kako upadaš u apsurd, pa ko je ta generacija koja je na kraju?
Pa to je za ljude svih generacija i vremena.
To su riječi strašne osude, to ne znači da Otkr. nije otkriveno, ovo nije napisano da se ljud ne bi uplašili.
Opet ne shvataš smisao teksta, to nije dokaz da je knjiga zapečaćena, samo to što je rečeno.
To što je rečeno Danilu nema veze sa stihom iz Otkrivenja kojeg si dao.
Jer Otkrivenje jeste otpečaćena knjiga Danilova. Bukvalni nastavak Danila.
Obara te stih da Bog sve otkriva slugama svojim prorocima.
Amos 3,7Jer Gospod Gospod ne čini ništa ne otkrivši tajne svoje slugama svojim prorocima.
gdje stoji u pojedinim segmentima'
onda je mnogima kasno. Zato i jeste dato da se zna prije.
Pa to se i ne otkriva neprijatelju, nego pravednima. Neprijatelj je svejedno tjelesan i ne shvata ništa iz Biblije, mislim na ljude.
Pa Otkriv. i nije za tjelesne. zato imamo ovaj stih.
1. Korincanima 2,14A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božijega; jer mu se čini ludost i ne može da razumije, jer treba duhovno da se razgleda.
Ti nemaš nauku u Bibliji a ja je imam.
Matej 13,10
I pristupivši učenici rekoše mu: zašto im govoriš u pričama?
Matej 13,11 A on odgovarajući reče im: vama je dano da znate tajne carstva nebeskoga, a njima nije dano.
Matej 13,12 Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima.
Matej 13,13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumiju.
Matej 13,14 I zbiva se na njima proroštvo Isaijno, koje govori: ušima ćete čuti, i nećete razumjeti; i očima ćete gledati, i nećete vidjeti.
Matej 13,15 Jer je odrvenilo srce ovijeh ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumiju, i ne obrate se da ih iscijelim.
Nevolja se izbjegava ranije, kada dođe kasno je onima koji su nespremni.
Pitaj Ravu za to.
Ja imam nauku u Bibliji, a ti nemaš.
Matej 13,11A on odgovarajući reče im: vama je dano da znate tajne carstva nebeskoga, a njima nije dano.
Tripo, mani se kontriranja, bezveze ti je stvarno!
Cak i tvoji teolozi ce ti reci da se prorocanstva razumeju "neposredno ili tokom ispunjenja" a ne vekovima ranije.
Svima je poznato da je "Gospod odocnio" i da se vreme za ispunjenje dogadjaja produzilo.
Stoga je vrlo upitno u kom mi vremenu zivimo i da li mozemo razumeti svaki detalj te knjige. Sta vise i 'ne mozemo' dok se sve ne pocne desavati.
Kad pocne, verni ce razumeti i prepoznati opisane dogadjaje i tako izbeci prevaru!
Zanemarujes poentu recenog!
Ja sam rekao da je otkrivenje dato kao "upozorenje na prevaru" da bi verni "izbegli opasnost". A ne da bi smo iz toga izvlacili neke "teoloske implikacije" i doktrine, kao sto vi radite.
Kao sto je sa 144 000, vi znate i ko su i odakle dodjose, a vidimo da gresite..
Vi znate i ko je zver iz otkrivenja, da je to Papa.Vi znate i ko su skakvci - Turci, i sta ti ja znam..
Zasto ne pustite vernima da sami " izvuku pouku upozorenja kako da izbegnu opasnost"???
Mislite da im treba vase tumacenje???
Imali su Jevreji knjigu Danilovu, i druga prorocanstva, pa nisu narodu sugerisali kako da tumace, niti se oko toga pravila neka doktrina!
Cak ni Isus dajuci ucenicima prorocanstvo o razorenju Hrama nije zeleo da oni od toga prave neku teolosku doktrinu, vec da prepoznaju trenutak i da "spase glavu" da pobegnu van grada!
Sigurno ucenici nisu uzeli Hristovo prorocanstvo, i onda u tome trazili detalje za svoju dogmu kao sto vi danas radite - tvrdeci npr. , da je vojska koja opkoljava Jerusalim antihristova vojska, i da posle toga pocinje hiljadugodisnje Hristovo carstvo na zemlji.
Mogli su tako fantazirati. Ali nisu!
To vi radite danas.
I to je bespotrebno!
Prorocanstva se razumeju "neposredno pre ispunjenja" i svrha je "izbeci opasnost" a ne "pothranjivati neciju mastu" ili neciju "zamisljenu doktrinu"!
Ti uvek zanemarujes smisao recenog i napadas samo da bi napao.
Normalan razgovor ti je nemoguc.
A ja uopste ne zelim da vam kontriram (to nikad ne radim), vec prosto razgovaram..
Ti nikad i ne razgovaras, ti vodis rat, smatrajuci da si ugrozen.
E svasta!
Poslednja izmena: