Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ja nisam vidio nikakvo obaranje. Osim kilometar teksta sa sajta sektolomac. Čitam samo postve koji uzimaju onaj post koji sam ovdja dao ili druge postove koji isto dokazuju da je Mihailo Isus.
Meni se cini da vi ne citate nista sto vam drugi napisu samo iznosite svoje.
Ja nisam postavljao nista sa sajta "sektolomac" mozda dva puta u zivotu video sajt, vec sam odgovarao na tudje stihove.
Sada treba da ponavljam vec receno, i zamorno je i dosadno..
@kainos
Te "disertacije" i pripremljeni materijali nisu mi interesantni, sve je to poznato, a ne sluzi nicemu sem da se prezentuje jedan stav bez mogucnosti da se na njega odgovori adekvatno.
Zamara to bmbardovanje mnostvom stihova izvađenih iz konteksta i kilometarski postovi koji nikom ne koriste.
Niko se nece ni truditi da na njih odgovori jer su dugacki, a ti bez odgovora mislis da si u pravu?
Iznesi svoj stav u par stihova postupno pa da vidimo, a ako si zainteresovan samo da ''reklamiras'', ja nisam zainteresovan to i da citam...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Dakle da odgovorim na izneseno>
Ime Mihailo, "Mi-ha-el", u prevodu "ko-kao-Bog", tj. "ko je kao Bog"
Ovo ne dokazuje vasu tvrdnju da je ''Mihajlo Bog''.
Sva imena u bibliji su ''opisnog karaktera'', sto znaci da ''opisuju osobu''.
Po vama trebali bi smo da tvrdimo da je npr. ''Adoni-Sedek'' u bibliji koji je ''covek'' u stvari Bog, jer njegovo ime znaci: ''Gospod Pravde''.
Nadji i procitaj npr. : ''U Bezeku zatekoše Adoni-Sedeka(Gospoda Pravde), udariše na nj i poraziše Kanaance i Perižane.''
Da nije mozda Adoni-Sedek ''sam Bog'' po vasoj analogiji???
Mihailo se naziva "knez vaš" (u Danilu 10,21), tj. knez jevrejskog, tada Božjeg naroda.
Ovo ne dokazuje nista, jer ''knez je knez'' a ''Bog je Bog'', postoji ocigledna razlika a vasa ''insinuacija'' je da to ''mora biti Isus''.
Anđeo kaze Danilu za Mihajla da on "brani tvoj narod" (Danilo 12,1).
To ne dokazuje nista, andjeli takodje ''brane Bozji narod''?
Govoreći o poslednjim događajima, o vaskrsenju, Pismo kaže da će se podignuti Mihailo veliki knez koji brani tvoj narod:
"A u to ce se vreme podignuti Mihailo veliki knez koji brani tvoj narod.." (Danilo 12,1-2)
Ovo opet ne dokazuje da je ''Isus Mihailo''.
Isus ''ne dolazi sam'' vec dolazi ''sa andjelima'' na oblacima nebeskim.
Tako da sa njim dolazi i ''zapovednik nebeske vojske'' koji je ''posebna licnost''.
Vase ''insinuacije'' su samo ''insinuacije''.
"A posle mi pokaza Isusa poglavara svešteničkoga, koji stajaše pred anđelom Gospodnjim, i sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre. A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori sotono." (Zaharija 3,1-2)
ISUS BI GA UKORIO!
Petar te demantuje:
11. A Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд; (2. pet. 2:11)
''Ko ne izgovara sud''? Jel Isus Hristos sudija Zivima i Mrtvima ne sme izgovoriti sud protiv sotone???
Zasto je onda ''Isus sudija'' ''ako ne sudi sotoni''???
Andjeli ne smeju izgovarati sud.
To pokazuje tekst , da je ovde u pitanju ''obican andjeo''.
Isus Hristos ovde govori ''preko svog andjela'', i zato se andjeo i spominje, a taj andjeo je zasebna osoba(Arhangel Mihajlo), nije nista cudno da se koriste andjeli za prenosenje informacija, a ovaj andjeo je najvisi i boravi u licnoj prisutnosti Svemoguceg.
Jel to sve sto imas?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja cu ti navesti i druge stihove koje vi koristite i obajsnicu ih:
Tvrdnja 1: ''Andjeo ukupini je Bog Isus.''
"A Mojsije pasaše stado Jotoru tastu svom, svešteniku madijanskom, i odvede stado preko pustinje, i dođe na goru Božiju Horiv.
I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
I Mojsije reče: Idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagoreva kupina. ''( 2 Mojsijeva 3. 1 - 5 )
Odgovor: Apostol Stefan osvrcuci se na isti dogadjaj, kaze da je to ''obican andjeo'':
''И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини.''
''Vi koji ste primili zakon preko andjela, ali ga niste drzali''(dela 7:53)
- nigde ni reci o Isusu kao andjelu, vec se zakon prima preko ''nekog andjela''.
Da je kojim slucajem Isus bio taj ''andjeo'' apostol Stefan bi to naglasio, ali nije nigde, to znaci da je ovaj andjeo obican glasnik koji prenosi reci Bozje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tvrdnja 2: Bog u prorocanstvu najavljuje dolazak ''andjela''(Koji je Isus)
"Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže? Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi" ( Malahija 3. 1 - 2 )
Pogledaj sada ovo sto sam napisao velikim slovima.
1) ''Andjeo koji pripravlja put'' je: Jovan.
2) ''U crkvu dolazi Gospod'' to je: Isus.
3) ''Andjeo zavetni'' nije Isus, vec ''obican andjeo'' to pojasnjava apostol Pavle recima:
''I bio je prenesen[zakon] preko andjela rukom posrednika'' (Galatima 3:19)
''Jer ako je rec izgovorena preko andjela bila cvrsta, i svaki prestup i svaka neposlusnost bili pravedno kaznjeni, kako cemo mi umaci ako zanemarimo tako veliko spasenje koje je poceo propovedati nas Gospod..'' (Jevrejima 2:2)
Dakle Mojsijev zakon, kao i 10. zapovesti su bili preneti preko ''obicnog andjela posrednika''(nije to Isus), a Novi Zavet je takodje imao slicnu osnovu i novog posrednika ''andjela novog zaveta'' , a to nije Isus Hristos, vec ''obican andjeo''.
Pogledaj Jevrejima 2:2, tamo Pavle ''pravi jasnu razliku'' izmedju ''andjela'' i ''Gospoda'' tj. Isusa Hrista.
Poslednja izmena: