Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mojsiju nije istoriju Izraela pricala faraonova cerka ili neko drugi,vec licno Bog preko svoga andjela.I svim drugim piscima Biblije je takodje Bog putem svetog duha govorio sta da zapisu.

OK, ali tko vama govori i tumači ono što je u Bibliji zapisano. Kažeš, ne treba vam Tradicija Crkve. Bacite onda i Bibliju, Biblija je samo jedan manji zapisani dio Tradicije Crkve.

Predanja mogu biti i netacna jer su od ljudi,ali Bozja rec u Bibliji uvek ostaje

A tko ti je rekao da je ono što piše u Bibliji Božja riječ? Ukazuje li se i tebi Bog? Ili imaš kakvog susjeda ili tetku koji to znaju? A kako i njima vjerovati, i njihova je "ljudska"?

Pa naravno, apostoli su imali odredjenu slobodu pri pisanju,sto bi se reklo svoje vidjenje,ali kao sto je Isus govorio u poredjenjima ,tako su i oni pisali na slican nacin uz Bozje vodjstvo.Koji istrazuje razumece.

A kako i što ćeš razumjeti ako su ti otpadnici uvalili krive knjige u Bibliju? Zamisli otpadnika i pokvarenjaka koji te umjesto na sjeverni pol uputi na južni pol. Pošao ti istraživati Eskime, i onda razumiješ i zaključiš da su Eskimi neke crno-bijele ptice koje čudno hodaju.

Bas tako,pa nam zato predanja nisu ni potrebna.
Ogromno je nase neslaganje samo na osnovu Biblije,i to bas zbog tih predanja ,...a ako jos i njih dodamo gde ce nam kraj biti...?

Nije to zbog Predanja, nego zbog toga što ste vi Eskime otišli tražiti na južnom polu. To vam se i s Biblijom događa.

Ima vise stvari na osnovu kojih se odredjuje da li je neka biblijska knjiga kanonska ili ne.
Ono sto je osnovno jeste da se JS slazu u potpunosti sa onima koji su to ucinili u prvim vekovima nase ere ili jos ranije.To ce ti verovatno objasniti i sami popovi.

Uopće se ne slažete, dapače, potpuno im proturiječite. Oni su učili da je Krist Bog, a vi učite da je Krist anđeo. Vi ste gori od mnogobožaca. Mnogobošci su imali više bogova, ali su najveći značaj ipak davali svojim bogovima. A vi, kažete da ste kršćani, dakle ime ste uzeli po anđelu koji je za vas Krist. Kršćani su oni koji Krista priznaju svojim Bogom, pa se po svom Bogu i zovu kršćani.

Sto se tice samih predanja vecina njih nije pouzdana,i sigurnije je ne oslanjati se na njih.

Samo ti odi na južni pol proučavati Eskime.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
OK, ali tko vama govori i tumači ono što je u Bibliji zapisano. Kažeš, ne treba vam Tradicija Crkve. Bacite onda i Bibliju, Biblija je samo jedan manji zapisani dio Tradicije Crkve.

A tko ti je rekao da je ono što piše u Bibliji Božja riječ? Ukazuje li se i tebi Bog? Ili imaš kakvog susjeda ili tetku koji to znaju? A kako i njima vjerovati, i njihova je "ljudska"?

A kako i što ćeš razumjeti ako su ti otpadnici uvalili krive knjige u Bibliju? Zamisli otpadnika i pokvarenjaka koji te umjesto na sjeverni pol uputi na južni pol. Pošao ti istraživati Eskime, i onda razumiješ i zaključiš da su Eskimi neke crno-bijele ptice koje čudno hodaju.

Nije to zbog Predanja, nego zbog toga što ste vi Eskime otišli tražiti na južnom polu. To vam se i s Biblijom događa.

Uopće se ne slažete, dapače, potpuno im proturiječite. Oni su učili da je Krist Bog, a vi učite da je Krist anđeo. Vi ste gori od mnogobožaca. Mnogobošci su imali više bogova, ali su najveći značaj ipak davali svojim bogovima. A vi, kažete da ste kršćani, dakle ime ste uzeli po anđelu koji je za vas Krist. Kršćani su oni koji Krista priznaju svojim Bogom, pa se po svom Bogu i zovu kršćani.

Samo ti odi na južni pol proučavati Eskime.

Eh,
pa ne mozes usmeno predanje ili "tradiciju" da poredis sa Biblijom.
Ja sam tradiciju bacio,a Bibliju zadrzao.
U mnogim slucajevima razlika izmedju usmenog predanja i Biblije je kao noc i dan.
Ja nikoga ne teram da zadrzi svoju tradiciju,jer tradiciju prave ocevi nasi,a ne Bog.
Posle mnogih Bozjih cuda,mnogi su se drzali svoje "tradicije"
Jednom prilikom im je Isus navin uputio zahtev
Isus Navin 24:14,15
14 Zato sada bojte se Gospoda i služite Mu verno i istinito; i povrzite bogove, kojima su služili oci vaši s one strane reke i u Misiru, pa služite Gospodu.
15 Ako li vam nije drago služiti Gospodu, izaberite sebi danas kome ćete služiti: ili bogove kojima su služili oci vaši s one strane reke, ili bogove Amoreja u čijoj zemlji živite; a ja i dom moj služićemo Gospodu.
Ja sam dragovoljno i veoma lako odbacio idolopoklonstvo svojih predaka,a vi kako kod zelite!

Ali za sve one koji se secaju ikone sa slikom Mihaila arhandjela kako probada azdaju,znate li koga azdaja predstavlja i ko je taj kome pripada slava da unisti naseg vekovnog neprijatelja?Nije li to nas Gospod isus Hrist? Ne zaboravite da se on prozvao Isus tek kad je dosao na zemlju,zar ne? kako se zvao pre toga?

Lako se prepoznaju apokrifne knjige...,po lupetanju gluposti i netacnosti u svim elementima.
Takvih knjiga je bilo i u hebrejskim spisima ,i zna se koje su knjige Isus i apostoli citirali,a koje nisu.(pre njih i samo jevrejsko svestenstvo).
Grcki biblijski spisi nisu zavisili ni od takozvanih "svetih otaca" vec iskljucivo od Boga,kao sto ni hebrejske knjige nisu zavisile od jevrejskih "svetih otaca" vec od Boga.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja ću ono što iznosim da dokažem Biblijom.

DA LI JE ARHADJEL MIHAIL - ISUS HRISTOS?

Ime Mihailo, "Mi-ha-el", u prevodu "ko-kao-Bog", tj. "ko je kao Bog"

Mihailo se naziva "knez vaš" (u Danilu 10,21), tj. knez jevrejskog, tada Božjeg naroda.

Anđeo kaze Danilu za Mihajla da on "brani tvoj narod" (Danilo 12,1).

A ko je zaista knez (vladar, glava) Božjeg naroda?

Isus je nazvan "Carem judejskim" (Matej 2,2) i "Carem Izrailjevim", nadahnuće ga naziva "Sudijom Izrailjevim" (Mihej 5,1), "Gospodarem u Izrailju" (Mihej 5,2) ili Čelovođom (Matej 2,6) i Onim koji će "izbaviti narod svoj od greha njihovih" (Matej 1,21).

Novi zavet potvrđuje da je Isus predvodio Božji narod i u Starozavetnom periodu: "I svi su jeli isto duhovno jelo, i svi su pili isto duhovno piće, jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena beše Hristos." (1.Korinćanima 10,4)

On je vodio svoj narod u stubu od oblaka: "Niti da kušamo Hrista kao što neki od njih kušaše, i od zmija izgiboše." (1.Korinćanima 10,9)

Govoreći o poslednjim događajima, o vaskrsenju, Pismo kaže da će se podignuti Mihailo veliki knez koji brani tvoj narod:

"A u to ce se vreme podignuti Mihailo veliki knez koji brani tvoj narod. I biće žalosno vreme... i mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni." (Danilo 12,1-2)

PRVI DIO.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Obori ono što sam iznio, pa dokaži da se ne odnosi na Isusa. Jedino ti je ostalo da postavljaš pitanja. Gdje piše da je Isus Emanuilo? Što se nije zvao Emanuilo?
Mihael je arhangel, a Hristos je Bog, kakvo t je drugo obaranje potrebno?
Ja jos nisam video nista sto govori da je Hristos arhangel MIhail sem tvog tumacenja.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mihael je arhangel, a Hristos je Bog, kakvo t je drugo obaranje potrebno?
Ja jos nisam video nista sto govori da je Hristos arhangel MIhail sem tvog tumacenja.

Onda Biblijom dokaži drugačije. Nemoj da ponavljaš kao papagaj "Isus nije arhan. Mihailo".

Kada čitamo u Pismu opise Drugog Hristovog dolaska, tada ne nalazimo nikog drugoga da brani Božji narod, i niti jednog drugog posrednika između Boga u ljudi, do samog Isusa Hrista:

"Jer je jedan Bog i posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos." (1.Timotiju 2,5)

Zapazimo da se Arhanđel Mihailo prepirao sa đavolom i oko Mojsijevog tela:

"A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti." (Juda 9)

U ovako vaznom događaju, kada sotona optužuje Mojsija za njegove grehe i polaze pravo na njegovo telo, ne bi bilo nelogično da iko drugi posreduje osim Isusa Hrista, kada samo On ima ključeve od pakla i od smrti:

"I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji, I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti." (Otkrivenje 1,17-18)

Samo Isus može imati pravo da pokajane grešnike izbavi od večne smrti, jer je On sam iskupio svojom krvlju grešnike od večne smrti.

Drugi dio.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Onda Biblijom dokaži drugačije. Nemoj da ponavljaš kao papagaj "Isus nije arhan. Mihailo".
Ti ne shvatas, u Bibliji nigde ne pise da je Isus arhangel Mihail i ti od mene trazis da ti dokazem da On nije arhangel Mihail iako ti meni nisi dokazao da On jeste Arhangel Mihail?

Natrag