Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Hristos se prikazuje kao andjeo velikog saveta ali on u sustini nije andjeo, tako uci crkva.

Pa to sto uci "crkva" to je druga prica.
Jos u vreme apostola Pavla je bilo onih koji su jos tada poceli da izvrcu jevandjela i da daju svoja koja nisu bila priznata od Boga.
Galatima 1:6
6 Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
Ko je seme koje ce zgnjeciti glavu sotoni?
1.Moj 3:14,15
14 Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka.
15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.
Ako je seme zene Isus Hrist koje taj koji zbacuje sotonu sa neba?Ne kaze li se to za arhandjela Mihaila u otkrivenju 12 glave?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Arhangel Mihail je sotonu zbacio jos pre pada covekovog, pre no sto se Hristos ovaplotio, Mihail je zbacio sotonu u ad (skup otpalih od Boga) gde su i duse ljudske prebivale do vaskrsenja, kad je Hristos pobedio smrt On je otisao u ad kao i svaki covek a satana se sakrio u tamu najkranju.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Arhangel Mihail je sotonu zbacio jos pre pada covekovog, pre no sto se Hristos ovaplotio, Mihail je zbacio sotonu u ad (skup otpalih od Boga) gde su i duse ljudske prebivale do vaskrsenja, kad je Hristos pobedio smrt On je otisao u ad kao i svaki covek a satana se sakrio u tamu najkranju.

A kada je bio taj pad covecji?
Da li mislis da je zbacen jos pre nego je Adam stvoren,ili nesto pre njegovog greha,ili se to desilo skoro???

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
A kada je bio taj pad covecji?
Da li mislis da je zbacen jos pre nego je Adam stvoren,ili nesto pre njegovog greha,ili se to desilo skoro???
Nema tu pre ili posle, vreme ne postoji u duhovnom svetu, u pravoslavnom ucenju Sotona je zbacen sa nebesa kad ga je Mihail porazio.Sotona je boravio u nebesima, on nije mogao preko zmije da prevari coveka ako je bio na nebesima, odnosno cim je pocinio gresni akt on je bio zbacen u materijalni svet sa djavolima njegovim to nam govori da je sotona bio zbacen kad je prevario coveka.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pusti sad to "pravoslavno ucenje",nego pricaj ono sto ti razumes.
Odluci se kad je zbacena stana? ili reci da ne znas?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Pravoslavna crkva uci ono sto su apostoli propovedali i ja u to verujem, nemoze se sve razumeti, nije covek bog pada moze sve razumeti.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ni ja ne znam sve,pa ni svi JS ne razumeju sve,
ali brate,osnove moraju da se znaju,
to je kao tablica mnozenja do 100,ili kao azbuka.
Bez te osnove ,ne moze se na ispravan nacin ni razmisljati...

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sveto Predanje je usmena rec Bozija, Sveto Pismo je pismena rec Bozija i imaju istu vaznosti i Sveto Pismo i Sveto Predanje, jedno drugo dopunjavaju, mi prihavatamo kanon koji je sastavljen na osnovu tog predanja kao i predanje, a vi rihvatate kanon koji je sastavljen na osnovu predanja, ali ne prihvatate predanje, kako?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sveto Predanje je usmena rec Bozija, Sveto Pismo je pismena rec Bozija i imaju istu vaznosti i Sveto Pismo i Sveto Predanje, jedno drugo dopunjavaju, mi prihavatamo kanon koji je sastavljen na osnovu tog predanja kao i predanje, a vi rihvatate kanon koji je sastavljen na osnovu predanja, ali ne prihvatate predanje, kako?

Biblija je veoma stroga prema tome.
Osim sto osudjuje dodavanje i oduzimanje od Biblijskog teksta prema otkrivenju 22
18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Takodje iskustvo sa jevrejskim usmenim predanjem je bilo veoma lose...

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Rekoh vec, da nije Svetog PRedanja nebi bilo ni Svetog Pisma, jedno je usmeno, a drugo pismeno, to je jedina razlika.

Natrag