VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Dakle ti kazes da je Sotona ,Djavo bog ovoga sveta ,ili "knez ovoga sveta"?
Takodje potvrdjujes da se rec "andjeo" takodje odnosi na Isusa na nekim mestima u Bibliji. Da li bi hteo da napises neka mesta iz Biblije gde se za isusa kaze da je andjeo?
Ako odgovoris na ovo potvrdno,onda se i ja slazem sa tobom.
Isus je zavetni anđeo ( Mesija ) koga su Jevreji očekivali
On je anđeo koji je govorio sa Mojsijem i dao mu deset zapovesti
Isus je anđeo koji je govorio iz kupine Mojsiju.
ANĐEO O KOME GOVORI STEFAN U DELIMA APOSTOLSKIM - KOJI JE GOVORIO SA MOJSIJEM NA GORI SINAJ JE BIO SAM BOG KOJI JE GOVORIO MOJSIJU I DAO MU SVOJ ZAKON:
"Ovo je Mojsije koji kaza sinovima Izrailjevim: Gospod Bog vaš podignuće vam proroka iz vaše braće, kao mene: njega poslušajte.
Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji s anđelom,koji mu govori na gori sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da" ( dela apostola 7. 37 - 38 )
''Vi koji ste primili zakon preko andjela, ali ga niste drzali'' (dela 7. 53)
"Prvog dana trećeg meseca, pošto izađoše sinovi Izrailjevi iz Misira, tog dana dođoše u pustinju Sinajsku.
Krenuvši se iz Rafidina dođoše u pustinju Sinajsku, i stadoše u logor u pustinji, a logor načiniše Izrailjci onde pod gorom.
I Mojsije izađe na goru k Bogu; i povika mu Gospod s gore govoreći:Ovako kaži domu Jakovljevom, i reci sinovima Izrailjevim...
A Mojsije dođe i sazva starešine narodne; i kaza im sve ove reči koje muGospod zapovedi.
A sav narod odgovori složno i reče: Šta je god kazao Gospod činićemo. I Mojsije javi Gospodu reči narodne.
A Gospod reče Mojsiju:Evo, ja ću doći k tebi u gustom oblaku, da narod čuje kad ti stanem govoriti i da ti veruje do veka. Jer Mojsije beše javio Gospodu reči narodne.
I reče Gospod Mojsiju: Idi k narodu, i osveštaj ih danas i sutra, i neka operu haljine svoje;
I neka budu gotovi za treći dan, jer će u treći dan sići Gospod na goru Sinajsku pred svim narodom" ( 2 Mojsijeva 19. 1 - 11 )
"I sav narod vide grom i munju i trubu gde trubi i goru gde se dimi; i narod videvši to uzmače se i stade izdaleka,
И рекоше Мојсију: говори нам ти, и слушаћемо; а нека нам не говори Бог, да не помремо.
А Мојсије рече народу: не бојте се, јер Бог дође да вас искуша и да вам пред очима буде страх његов да не бисте гријешили.
И народ стајаше издалека, а Мојсије приступи к мраку у којем бјеше Бог.
И Господ рече Мојсију: овако кажи синовима Израиљевим: видјели сте гдје вам с неба говорих" ( 2 Mojsijeva 20. 18 - 22 )
"I reče Gospod Mojsiju: Isteši sebi dve ploče od kamena kao što su bile prve, da napišem na tim pločama reči koje su bile na prvim pločama, koje si razbio.
I budi gotov za sutra da rano izađeš na goru Sinajsku, i staneš preda me na vrh gore" ( 2 Mojsijeva 34. 1 - 2 )
"U to vreme reče mi Gospod: Isteši dve poče od kamena kao što behu prve, i iziđi k meni na goru, i načini kovčeg od drveta.
I napisaću na tim pločama reči koje su bile na prvim pločama što si ih razbio, pa ćeš ih metnuti u kovčeg" ( 5 Mojsijeva 10. 1 - 2 )
ISUS ANĐEO ZAVETNI ( Mesija )KOGA SU JEVREJI ŽELJNO IŠĆEKIVALI:
"Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže? Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko" ( Malahija 3. 1 )
ISUS ANĐEO KOJI JE IZBAVIO TRI MLADIĆA IZ PEĆI UŽARENE:
"Tada se prepade car Navuhodonosor, i brže ustav progovori i reče svojim dvoranima: Ne bacismo li tri čoveka svezana u oganj? Odgovoriše i rekoše caru: Da, care.
Odgovori i reče: Eno, vidim četiri čoveka odrešena gde hode posred ognja i nije im ništa, i četvrti kao da je Sin Božji.
Tada pristupi Navuhodonosor na vrata ognjenoj peći užarenoj, i progovori i reče: Sedraše, Misaše i Avdenago, sluge Boga Višnjeg, iziđite i hodite. Tada Sedrah, Misah i Avdenago iziđoše isred ognja.
I sabraše se knezovi i upravitelji i vojvode i većnici carevi, i videše te ljude gde im telu oganj ništa ne može, niti im se kosa na glavi opali, niti im se plašti šta promeniše, niti zadah od ognja prionu za njih.
Progovori Navuhodonosor i reče: Da je blagosloven Bog Sedrahov, Misahov i Avdenagov, koji posla anđela svog i izbavi sluge svoje, koje se u Nj pouzdaše i ne poslušaše zapovesti careve i dadoše telesa svoja da ne bi služili niti se poklonili drugom bogu osim svog Boga" ( Danilo 3. 24 - 28 )
ANŠĐEO U KUPINI JE BIO ISUS:
"A Mojsije pasaše stado Jotoru tastu svom, svešteniku madijanskom, i odvede stado preko pustinje, i dođe na goru Božiju Horiv.
I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
I Mojsije reče: Idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagoreva kupina.
A Gospod kad ga vide gde ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me" ( 2 Mojsijeva 3. 1 - 3 )
Poslednja izmena: