Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Izvini ,ali ja tebe ne razumem,jer nisi recit do kraja.
Slazem se ja sa tobom da je Isus sada na nebu,i slazem se da je Jehova (Jahve) Bog Svemoguci i da mu nije problem da napravi sta god pozeli.Slazem se i da Isus nije Duhovno Bice.
Ono sto se ne slazem sa tobom je sledece
da ne znas kako je Isus na nebu,pa pise ti u Bibliji da se uzdigao sa zemlje na nebo nakon 40 dana.
Isus je telesan?Ali u kom telu?Biblija govori o samo dve vrste tela,zemaljsko i nebesko telo.
Zemaljsko telo ne moze da ide na "nebo"(duhovni(za nas nevidljivi) svet)).
Razlika izmedju bica i stvorenja je sa danasnjeg shvatanja da bice moze stvarati ili davati drugima zivot,dok stvorenja to ne mogu.Jedino Duhovno bice jeste Jehova Bog,a svi ostali smo stvorenja.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izvini ,ali ja tebe ne razumem,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ništa čudno – ponekad ni sam sebe ne razumijem.
hihihhihi

---------------------------------------------------------------

jer nisi recit do kraja.

Može biti.
Zato pitaj direkt.

Slazem se ja sa tobom da je Isus sada na nebu,i slazem se da je Jehova (Jahve) Bog Svemoguci i da mu nije problem da napravi sta god pozeli.

Slazem se i da Isus nije Duhovno Bice.

Isus nije Duhovno biće.
Sam kaže da je Tijelo.
NOVO Tijelo – ne ono staro.

A Mihael je Duhovno Biće – Anđeo.

Ono sto se ne slazem sa tobom je sledece
da ne znas kako je Isus na nebu,pa pise ti u Bibliji da se uzdigao sa zemlje na nebo nakon 40 dana.

Niko ne zna KAKO je Tjelesni Isus na Nebu.
Niko ne zna KAKO je Henok, Ilija, Mojsije na Nebu.
Nije nam sve dano.

Isus je telesan?Ali u kom telu?Biblija govori o samo dve vrste tela,zemaljsko i nebesko telo.

Biblija govori i o TREĆEM Tijelu!
Proslavljenom Tijelu,
Neraspadljivom Tijelu,
Tijelu kakovo ima sada Gospodin Isus,
A po Uskrsnuću – i svi ljudi.

A Mihael je Duhovno Stvorenje - anđeo.

Zemaljsko telo ne moze da ide na "nebo"(duhovni(za nas nevidljivi) svet)).

Tako je. ( Ali – Bogu Jahvi je sve moguće)
Zato se dobiva po uskrsnuću – novo Neraspadljivo Tijelo.

ALI na Nebu nad Nebesima postoje Duhovna bića – Jahvina Stvorenja.

Razlika izmedju bica i stvorenja je sa danasnjeg shvatanja da bice moze stvarati ili davati drugima zivot,dok stvorenja to ne mogu.

Stvaranje i davanje života –
Samo je JEDAN Stvoritelj – a TAJ je BOG Jedini Jahve.

Gospodin Isus nije Bog –
nije ništa Stvorio –
nije nikome dao život!

Jedino Duhovno bice jeste Jehova Bog,a svi ostali smo stvorenja.

Sva Nebeska Vojska – svi anđeli, kerubini, serafini, bića, Isus,
Bili su stvoreni prvoga dana stvaranja,
Kada je Bog Jahve stvorio Nebo i Nebesa nada Nebesima i svu Nebesku Vojsku.

Ta SVA stvorenja – Nebeska – SU DUHOVNA BIĆA.

---------------------------------------------------

Bog Jahve je DUH,
A Nebeska Vojska su Duhovna Stvorenja.

Zbačena Duhovna Stvorenja – Zli Anđeli sada su na Zemlji kao Duhovna bića.

………………………………….

DJELA APOSTOLSKA 19,12
tako da bi na bolesnike stavljali rupce ili rublje s Pavlova tijela pa bi s njih nestajalo bolesti i
zli duhovi iz njih izlazili.

--------------------------------------------

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slazem se i da Isus nije Duhovno Bice.

Isus nije Duhovno biće.
Sam kaže da je Tijelo.
NOVO Tijelo – ne ono staro.

A Mihael je Duhovno Biće – Anđeo.

Niko ne zna KAKO je Tjelesni Isus na Nebu.
Niko ne zna KAKO je Henok, Ilija, Mojsije na Nebu.
Nije nam sve dano.

Biblija govori i o TREĆEM Tijelu!
Proslavljenom Tijelu,
Neraspadljivom Tijelu,
Tijelu kakovo ima sada Gospodin Isus,
A po Uskrsnuću – i svi ljudi.

A Mihael je Duhovno Stvorenje - anđeo.
Piramida4 lepo je da verujes u Jehovu to te podrzavam ali ima malo nejasnoca , ne znam da li si vec JS ili jos proucavas sa nekim , ja vec jesam JS.

vec sam malo pojasnio ako se vratis na 66 stranicu , da Isus jeste na Nebu Duhovno bice , jer nebesa ne mogu bastiniti telesna tela vec samo duhovna dakle gore nema telesna stvorenja , dalje napisao si a Mihael je duhovno bice tacno ali to je drugo Nebesko ime za Isusa i to sam jednom izlozio znaci Isus je - taj Mihael

dalje napisao si niko ne zna kako je Henok , Ilija, Mojsije na Nebu ali moram ti reci zna se svi ovi koji si naveo oni nisu na Nebu vec imaju zemaljsku nadu i cekaju na uskrsnuce upamti jedan stavak govori o tome da se niko pre Isusa nije popeo na Nebo dakle niko pre njega , sto znaci ni Mojsije , ni Ilija ni Henok niti bilo ko drugi , pa ni Jovan Krstitelj jer je pre Isusa pogubljen , dakle Isus je prvi koji je Uskrso na Nebo pa onda Apostoli i drugi od 144.000 ali od 1914 kada je Isus seo na Prestolje kada je dobio vlast od Oca i kada je ocistio Nebo od sotone. Evo ti stavak za to da niko pre Isusa

“Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij (Ivan 3:13).
Sin covecji je u stvari Isus Hrist.

Lep pozdrav od mene nadam se da si razumeo hvala.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Harmagedon 1, post: 1.385.289, member: 414.526"] Piramida4 lijepo je da verujes u Jehovu to te podrzavam ali ima malo nejasnoca, ne znam da li si vec JS ili jos proucavas s nekim, ja vec jesam JS.

vec sam malo pojasnio ako se vratis na 66 stranicu, da Isus jeste na Nebu Duhovno bice, jer nebesa ne mogu baštiniti tjelesna tijela vec samo duhovna dakle gore nema tjelesna stvorenja, dalje napisao si a Mihael je duhovno bice tacno ali to je drugo Nebesko ime za Isusa i to sam jednom izlozio znaci Isus je - taj Mihael

dalje napisao si nitko ne zna kako je Henok, Ilija, Mojsije na Nebu ali moram ti reci zna se svi ovi koji si naveo oni nisu na Nebu vec imaju zemaljsku nadu i cekaju na uskrsnuće upamti jedan stavak govori o tome da se nitko prije Isusa nije popeo na Nebo dakle nitko prije njega, sto znaci ni Mojsije, ni Ilija ni Henok niti bilo ko drugi, pa ni Ivan Krstitelj jer je prije Isusa pogubljen, dakle Isus je prvi koji je Uskrs na Nebo pa onda Apostoli i drugi od 144.000 ali od 1914 kada je Isus sjeo na Prijestolje kada je dobio vlast od Oca i kada je ocistio Nebo od sotone. Evo ti stavak za to da nitko prije Isusa

"Nitko nije uzašao na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovječji " (Ivan 3:13).
Sin covecji je u stvari Isus Krist.

Lijep pozdrav od mene nadam se da si razumio hvala. [/ QUOTE]
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Lijepo je da verujes u Jehovu to te podrzavam

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ja TO vjerum zato jer TAKO piše u Bibliji.
ALI - ne vjerujem u ONO što NE piše u Bibliji.

-------------------------------------------------- ------

ali ima malo nejasnoca, ne znam da li si vec JS

Nisam nikada bio - niti ću ikada biti.
JS su u pravu što se tiče da nema TTT, da Isus nije Bog,
Da je stvoren, I da je Jahve Jedinim Bog.
ALI - i JS imaju masu Dogme - nebiblijsko.

ili jos proucavas s nekim,

Da - s NEKIM proučavam!

Sa mnom je Jahvin SD koji mi otvara oči.

ja vec jesam JS. vec sam malo pojasnio ako se vratis na 66 stranicu, da Isus jeste na Nebu Duhovno bice, jer nebesa ne mogu baštiniti tjelesna tijela vec samo duhovna dakle gore nema tjelesna stvorenja,

Isus ima proslavljeno NOVO Tijelo!
Isus NEMA više Duhovno Tijelo
Kakovo je imao prije dolaska na Zemlju.

dalje napisao si a Mihael je duhovno bice tacno ali to je drugo Nebesko ime za Isusa

Daj mi stih - Mihael je Isus.
Daj mi stih - Ime Božjeg Sina je Mihael.
Ali - ako nemaš takova stiha - onda je sve TO gore -
Samo tvoje razmišljanje - bez Biblijskog stiha potpore.

i to sam jednom izlozio znaci Isus je - taj Mihael dalje napisao si nitko ne zna kako je Henok, Ilija, Mojsije na Nebu ali moram ti reci zna se svi ovi koji si naveo oni nisu na Nebu vec imaju zemaljsku nadu i cekaju na uskrsnuće

Pojasni mi donji stih

Postanak 5,24
Henok je hodio s Bogom, potom iščeznu; Bog ga uze .

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pojasni mi donji stih - tko se ukazao Isusu?
Sa kim je Isus bio?

............................

Matej 17,3
I gle: ukazaše im se Mojsije i Ilija te razgovarahu s njime.

upamti jedan stavak govori o tome da se nitko prije Isusa nije popeo na Nebo dakle nitko prije njega, sto znaci ni Mojsije, ni Ilija ni Henok niti bilo ko drugi,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pojasni mi donji stih

Postanak 5,24

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Sa kim je Isus bio?

Matej 17,3

-------------------------------------------------- --------------

pa ni Ivan Krstitelj jer je prije Isusa pogubljen,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

O Ivanu ne piše ništa da je na Nebu.

dakle Isus je prvi koji je Uskrs na Nebo

Pojasni mi donji stih

Postanak 5,24

Sa kim je Isus bio?

Matej 17,3

pa onda Apostoli

Dokaži mi stihovima - Apostoli uskrsnuti POSLIJE Isusa!

i drugi od 144.000

Dokaži mi stihovima --144.000 uskrsnuti POSLIJE Apostoli!

ali od 1914 kada je Isus sjeo na Prijestolje

Dokaži Biblijskim stihovima gornju tvrdnju.
Ali - ako nemaš takovih stihova - ne govoriš istinu.

kada je dobio vlast od Oca i kada je ocistio Nebo od sotone.

KADA je Sotona zbačen na Zemlju?
Koji stihovi o tome govore?
KADA?
Pomozi mi - koji stih kaže da je Isus zbacio Sotonu s Neba.

Evo ti stavak za to da nitko prije Isusa "Nitko nije uzašao na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovječji" (Ivan 3:13). Sin covecji je u stvari Isus Krist.

2. KRALJEVIMA 2,9
A kad prijeđoše, Ilija će Elizeju: "Traži što da ti još učinim prije nego što budem
uznesen ispred tebe ! " A Elizej odgovori: "Neka mi u dio padne obilje tvoga duha!
2. KRALJEVIMA 2,10
Ilija odgovori: "Mnogo tražiš: ako me budeš vidio
kad budem uznesen ispred tebe, bit će ti tako; ako pak ne budeš vidio, neće ti biti.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2. Kraljevima 2,11
I dok su tako išli i razgovarali, gle: ognjena kola i ognjeni konji stadoše među njih i Ilija u vihoru
uziđe na nebo.

-------------------------------------------------- -------------------

Stih koji si ti dao - da li je u kontradikciji sa 2.Kralj.2?

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Ja TO vjerum zato jer TAKO piše u Bibliji.
ALI - ne vjerujem u ONO što NE piše u Bibliji.

Nesto cu odgovoriti delimicno jer nisu sve teme ovde za tvoja pitanja pa bi bilo opsirno za takva velika opsirna pitanja ja ti preporucujem da porazgovaras sa jednog iskusnog Jehovinog Svedoka posto vidimm tvoju lokaciju predpostavljam Zagreb -Pula tamo ima sigurno dosta iskusnih braca koja mogu da ti daju dodatna pojasnjenja .

Nisam nikada bio - niti ću ikada biti.
JS su u pravu što se tiče da nema TTT, da Isus nije Bog,
Da je stvoren, I da je Jahve Jedinim Bog.
ALI - i JS imaju masu Dogme - nebiblijsko.
Ako nisi ne znaci da ne moras biti , upoznaj istinu i istina ce te osloboditi. procitaj Ivan 8 :32.

Rimljanima10: 16 Ipak, nisu svi prihvatili dobru vijest. Jer Izaija kaže: “Jehova, tko je povjerovao u ono što je čuo od nas?” 17 Dakle, vjera se stječe slušanjem poruke, a poruka se širi kad se govori o Kristu.

Da - s NEKIM proučavam!

Sa mnom je Jahvin SD koji mi otvara oči.
Jer “svatko tko prizove ime Jehovino, bit će spašen”. 14 No kako će prizvati onoga u kojega nisu povjerovali? A kako će povjerovati u onoga za kojega nisu čuli? A kako će čuti ako nitko ne bude propovijedao? 15 A kako će propovijedati ako ne budu poslani? Kao što je napisano: “Kako su krasne noge onih koji objavljuju dobru vijest o onom što je dobro!”

Isus ima proslavljeno NOVO Tijelo!
Isus NEMA više Duhovno Tijelo
Kakovo je imao prije dolaska na Zemlju.

1. Kor. 15:40, 42-44, 47-50: “Ima nebeskih tijela i zemaljskih tijela, ali drugačija je slava nebeskih, a drugačija slava zemaljskih. Tako je i s uskrsnućem mrtvih. (...) Sije se tjelesno tijelo, a uskrsava duhovno tijelo. (...) Prvi čovjek [Adam] potječe sa zemlje i načinjen je od praha zemaljskoga, a drugi čovjek [Isus Krist] potječe s neba. Kakav je onaj koji je načinjen od praha, takvi su i drugi koji su načinjeni od praha, a kakav je onaj koji je nebeski, takvi su i drugi koji su nebeski. I kao što nosimo obličje onoga koji je načinjen od praha, nosit ćemo i obličje onoga koji je nebeski. Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje.” (Ove riječi jasno pokazuju da nikako nije moguće miješati dvije vrste tijela niti otići na nebo u materijalnom tijelu.)

Dake ovo ti kaze da je Isus u Duhovnom telu na Nebu.

Daj mi stih - Mihael je Isus.
Daj mi stih - Ime Božjeg Sina je Mihael.
Ali - ako nemaš takova stiha - onda je sve TO gore -
Samo tvoje razmišljanje - bez Biblijskog stiha potpore.
Ne mora uvek pisati drugo ime Isusovo nekad moras ukljuciti razum , Jehova je isto tako ljudima na Zemlji davao druga imena , Abrahamu , Sari , Jakovu i td. e sada
U 9. retku Judine poslanice Mihael je nazvan “arhanđelom”. Prefiks “arh” znači “glavni” ili “vrhovni”, a izraz “arhanđeo” u Bibliji se nikad ne koristi u množini. “Arhanđeo” se spominje još samo u 1. Solunjanima 4:16, gdje je Pavao opisao uskrsnulog Isusa sljedećim riječima: “Gospodin [Isus] sići će s neba sa zapovjedničkim pozivom, s glasom arhanđela i s trubom Božjom.” Dakle Biblija ovdje jasno ukazuje na to da je Isus Krist arhanđeo, odnosno vrhovni anđeo.

Ali kad se arhanđeo Mihael sporio s Đavlom i prepirao oko Mojsijeva tijela, nije se usudio osuditi ga pogrdnim riječima, nego je rekao: “Neka te Jehova prekori!”
Pročitaj Judu 9
onda je sasvim logicno da je to Isus jer On je taj arhandjeo koji na Nebu ima ime Mihael , ako procitas izvestaj kada je dosao andjeo Gabrijel vesnik da objavi rodjenje Isusa na zemlji pastirima , sta je rekao tada, zvacete ga Isus dakle na zemlji je dobio drugo ime koje opet znaci nesto
Ime “Isus” znači “Jehova je spasenje”, a “Krist” je titula koja znači “Pomazanik” i ukazuje na to da ga je Bog pomazao, odnosno postavio na poseban položaj

Pojasni mi donji stih

Postanak 5,24

5 Vjerom je Henok bio prenesen da ne vidi smrti i nije ga se moglo naći jer ga je Bog prenio. A prije nego što je bio prenesen primio je svjedočanstvo da je ugodio Bogu
Je li Enoh otišao na nebo?
“Vjerom bi Enoh prenesen da ne vidi smrti.” Prilikom prevođenja ovog dijela stavka iz Jevrejima 11:5, neki prevodioci Biblije ukazuju na to da Enoh ustvari nije umro. Naprimjer, A New Translation of the Bible, Jamesa Moffatta, kaže: “Vjerom je Enoh bio odnesen na nebo tako da nikada nije umro.”
Međutim, nekih 3 000 godina nakon Enohovog vremena, Isus Krist je rekao: “Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij” (Ivan 3:13). U vrijeme kada je Isus ovo rekao, čak niti on nije uzašao na nebo. (Usporedi Luku 7:28.)
Apostol Pavao kaže da su Enoh i svi drugi koji sačinjavaju veliki oblak pretkršćanskih svjedoka ‘pomrli’ te da “ne primiše obećanja” (Jevrejima 11:13, 39). Zašto? Zato što su svi ljudi, uključujući i Enoha, naslijedili grijeh od Adama (Psalam 51:5; Rimljanima 5:12). Jedino sredstvo spasenja je otkupna žrtva Krista Isusa (Djela apostolska 4:12; 1. Ivanova 2:1, 2). U Enohovo vrijeme otkupnina još nije bila plaćena. Zato Enoh nije otišao na nebo, nego spava u smrti i očekuje ga uskrsnuće na Zemlji (Ivan 5:28, 29).

Sa kim je Isus bio?

Matej 17,3

potrazi opsirniju pomoc od brace tema opsirna

Zašto je prikladno da Mojsije i Ilija predočavaju pomazane kršćane? Zato što ti kršćani, dok još imaju tijelo od krvi i mesa, izvršavaju djelo slično Mojsijevom i Ilijinom. Naprimjer, oni služe kao svjedoci Jehove, pa čak i kad ih se progoni (Izaija 43:10; Djela apostolska 8:1-8; Otkrivenje 11:2-12). Poput Mojsija i Ilije, hrabro razotkrivaju krivu religiju dok iskrene ljude potiču da budu odani isključivo Bogu (2. Mojsijeva 32:19, 20; 5. Mojsijeva 4:22-24; 1. Kraljevima 18:18-40). Je li njihovo djelo urodilo plodom? Svakako da jest! Osim što pomažu da se sakupi sve pomazanike, oni pomažu milijunima ‘drugih ovaca’ da se spremno podlože Isusu Kristu (Ivan 10:16; Otkrivenje 7:4).

ali od 1914 kada je Isus sjeo na Prijestolje

Dokaži Biblijskim stihovima gornju tvrdnju.
Ali - ako nemaš takovih stihova - ne govoriš istinu.

19 Za Isusa Krista se kaže da će “uskrsnuti prvi od mrtvih” (Djela apostolska 26:23, ST). To znači da je on prvi uskrsnuli koji više nije morao umrijeti. Također je on prvi uskrsnuo kao duhovna osoba (1. Petrova 3:18). Ali, Biblija govori i o drugima, jer čitamo: “Svaki u svom redu: prvenac Krist, potom, u vrijeme njegova dolaska (njegove prisutnosti, NS), Kristovi pripadnici” (1. Korinćanima 15:20-23, ST). Dakle, neki uskrsavaju prije, a neki kasnije.
20 “Kristovi pripadnici” jesu 144 000 vjernih učenika, koji će s njim vladati u Kraljevstvu. O njihovom nebeskom uskrsnuću čitamo u Bibliji: “Blažen i svet tko je dionik ovoga prvog uskrsnuća! Nad ovima druga smrt nema vlasti, nego će ... s njime kraljevati tisuću godina” (Otkrivenje 20:6, ST; 14:1, 3).
21 Nakon Kristova uskrsnuća slijedi uskrsnuće 144 000. Oni imaju udjela u “prvom uskrsnuću” ili u “ranom uskrsnuću” (Filipljanima 3:11). Kada će to biti? “U vrijeme njegove prisutnosti”, kaže Biblija. A u prethodnom smo poglavlju naučili da Kristova prisutnost počinje 1914. godine. Dakle “dan” “prvog uskrsnuća” vjernih kršćana u nebeski život, već je došao. Nedvojbeno je da su apostoli i ostali prvi kršćani već uskrsnuli u nebeski život (2. Timoteju 4:8).
22 Ali i sada, u vrijeme Kristove nevidljive prisutnosti, ima kršćana koji se nadaju s Kristom vladati na nebu. To je ostatak od 144 000. Kada će oni uskrsnuti? Oni ne moraju spavati smrtnim snom, nego uskrsavaju u trenutku smrti. Biblija to ovako objašnjava: “Svi nećemo umrijeti, ali ćemo se svi preobraziti, u jedan hip, u tren oka, na glas posljednje trube. Zatrubit će truba i mrtvi će uskrsnuti neraspadljivi” (1. Korinćanima 15:51, 52, ST; 1. Solunjanima 4:15-17).

KADA je Sotona zbačen na Zemlju?
Koji stihovi o tome govore?
KADA?
Pomozi mi - koji stih kaže da je Isus zbacio Sotonu s Neba.
imas puno pitanja obrati braci bice ti objasnjeno ovoje opsirno treba mi mnogo vremena da ti objasnim .

2. KRALJEVIMA 2,9
A kad prijeđoše, Ilija će Elizeju: "Traži što da ti još učinim prije nego što budem
uznesen ispred tebe ! " A Elizej odgovori: "Neka mi u dio padne obilje tvoga duha!
2. KRALJEVIMA 2,10
Ilija odgovori: "Mnogo tražiš: ako me budeš vidio
kad budem uznesen ispred tebe, bit će ti tako; ako pak ne budeš vidio, neće ti biti.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2. Kraljevima 2,11
I dok su tako išli i razgovarali, gle: ognjena kola i ognjeni konji stadoše među njih i Ilija u vihoru
uziđe na nebo.

Stih koji si ti dao - da li je u kontradikciji sa 2.Kralj.2?
2:11 — Što je bilo nebo na koje je ‘Ilija otišao u vihoru’? Ne radi se o dalekim svemirskim prostranstvima niti o duhovnom području gdje prebivaju Bog i njegovi anđeoski sinovi (5. Mojsijeva 4:19; Psalam 11:4; Matej 6:9; 18:10). Nebo na koje je Ilija uzašao bilo je vidljivo nebo, odnosno atmosfera (Psalam 78:26; Matej 6:26). Jureći Zemljinom atmosferom, vatrena kola očito su prenijela Iliju na drugi dio Zemlje, gdje je još živio određeno vrijeme. Ustvari, Ilija je nekoliko godina kasnije napisao pismo Joramu, kralju Jude (2. Dnevnika 21:1, 12-15). procitaj malo dalje pa ces videti da je nakon tog fenomena pisao pismo Joramu sto znaci da nije umro nego ga je Jehova preneo na drugi deo zemllje zbog opasnosti od ljudi Jehovi je sve moguce, citaj 2. Dnevnika 21:1, 12-15

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
-----------------------------------------------------------------------------
Nesto cu odgovoriti delimicno jer nisu sve teme ovde za tvoja pitanja pa bi bilo opsirno za takva velika opsirna pitanja ja ti preporucujem da porazgovaras sa jednog iskusnog Jehovinog Svedoka posto vidimm tvoju lokaciju predpostavljam Zagreb -Pula tamo ima sigurno dosta iskusnih braca koja mogu da ti daju dodatna pojasnjenja .

Tvoja braća JS nisu imali adekvatnoga odgovora,
Baš kao što i ti nemaš,
A nemate zato – jer nemate ispravan Biblijski nauk.
Zato sve svoje tvrdnje NE možete potvrditi nedvosmislenim stihovima.

Ako nisi ne znaci da ne moras biti , upoznaj istinu i istina ce te osloboditi. procitaj Ivan 8 :32.
Rimljanima10: 16 Ipak, nisu svi prihvatili dobru vijest. Jer Izaija kaže: “Jehova, tko je povjerovao u ono što je čuo od nas?” 17 Dakle, vjera se stječe slušanjem poruke, a poruka se širi kad se govori o Kristu.

Ja sam upoznao istinu –
Jasno i glasno piše u Bibliji.
Od kada mi je Bog Jahve reko da čitam Bibliju – samo to i činim.
Ja svaku svoju tvrdnju mogu potvrditi masom stihova.
JS – NE!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jer “svatko tko prizove ime Jehovino, bit će spašen”. 14 No kako će prizvati onoga u kojega nisu povjerovali? A kako će povjerovati u onoga za kojega nisu čuli? A kako će čuti ako nitko ne bude propovijedao? 15 A kako će propovijedati ako ne budu poslani? Kao što je napisano: “Kako su krasne noge onih koji objavljuju dobru vijest o onom što je dobro!”

Ja nemam otajstva.
Meni se je Bog Jahve obratio – a ja Ga prihvatio.
Ja znam TKO je Tko.

KOLOŠANIMA 1,26
otajstvo pred vjekovima i pred naraštajima skriveno,
a sada očitovano svetima njegovim.

1. Kor. 15:40, 42-44, 47-50: “Ima nebeskih tijela i zemaljskih tijela, ali drugačija je slava nebeskih, a drugačija slava zemaljskih. Tako je i s uskrsnućem mrtvih. (...) Sije se tjelesno tijelo, a uskrsava duhovno tijelo. (...) Prvi čovjek [Adam] potječe sa zemlje i načinjen je od praha zemaljskoga, a drugi čovjek [Isus Krist] potječe s neba. Kakav je onaj koji je načinjen od praha, takvi su i drugi koji su načinjeni od praha, a kakav je onaj koji je nebeski, takvi su i drugi koji su nebeski. I kao što nosimo obličje onoga koji je načinjen od praha, nosit ćemo i obličje onoga koji je nebeski. Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje.” (Ove riječi jasno pokazuju da nikako nije moguće miješati dvije vrste tijela niti otići na nebo u materijalnom tijelu.)
Dake ovo ti kaze da je Isus u Duhovnom telu na Nebu.

Isus ima NOVO Neraspadljivo TIJELO.
TO tijelo je drugačije OD sadašnjega ljudskoga Tijela.
ALI – TO tijelo nije isto kao i Duhovno Tijelo.

Čitaj:

FILIPLJANIMA 3,21
snagom kojom ima moć sve sebi podložiti
on će preobraziti ovo naše bijedno tijelo
i SUOBLIČITI GA TIJELU SVOMU SLAVNOMU.

----------------------------------------

ALI – oni koji ne ispovijedaju da je Isus = TIJELO
Ti su antikristi!

1. IVANOVA 4,2
Po ovom prepoznajete Duha Božjega:
svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu,
od Boga je.

2. IVANOVA 1,7
Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici
koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu.

To je zavodnik i Antikrist.

Zato dobro promisli o svojem nauku.

-------------------------------

GDJE će biti RAJ?
Na Nebu – ili – na ZEMLJI?

Kad si to odgovoriš – onda ćeš znati –
Da li je Isus – DUH – ili je TIJELO!?

Na Zemlji u RAJU budućem – kao i do sada – TIJELA!
Ali – NOVA tijela – ALI - TIJELA!

Ne mora uvek pisati drugo ime Isusovo nekad moras ukljuciti razum , Jehova je isto tako ljudima na Zemlji davao druga imena , Abrahamu , Sari , Jakovu i td.

Kriva ti je poredba!

U svim primjerima – promjene imena,
TA promjena je NAPISANA jasno i glasno.

Kod Isusa – TOGA NEMA!

U svim primjerima – promjene imena,
TA promjena je bila STALNA nadalje.

Kod Isusa – TOGA NEMA!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
e sada U 9. retku Judine poslanice Mihael je nazvan “arhanđelom”. Prefiks “arh” znači “glavni” ili “vrhovni”, a izraz “arhanđeo” u Bibliji se nikad ne koristi u množini.

Tako je – nema množine –
Jer je SAMO Jedan Arkanđeo Mihael,
A samo je Jedan – ALI – DRUGA osoba – Isus Krist.

Provjeri si malo – KADA je Isus dobio da bude Šef Anđelima!

Prije – ili – za vrijeme – ili - poslije svoga bitisanja na Zemlji?
“Arhanđeo” se spominje još samo u 1. Solunjanima 4:16, gdje je Pavao opisao uskrsnulog Isusa sljedećim riječima: “Gospodin [Isus] sići će s neba sa zapovjedničkim pozivom, s glasom arhanđela i s trubom Božjom.” Dakle Biblija ovdje jasno ukazuje na to da je Isus Krist arhanđeo, odnosno vrhovni anđeo.
----------------------------------------
1. SOLUNJANIMA 4,16
Jer sam će Gospodin - na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje - sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1. SOLUNJANIMA 4,16
Jer sam će Gospodin
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gospodin Isus će –
-----------------------------------------------------------------

- na zapovijed,

Gospodin Isus će – na zapovijed –
Isusu će netko zapovijediti da –

----------------------------------------------------------------
na glas arkanđelov,

Gospodin Isus će – na zapovijed –
Isusu će netko zapovijediti da –
Isusu će Arkanđeo zapovijediti -
Arkanđeo ima svoje Ime – Mihael
Samo je jedan Arkanđeo – Mihael.
Arkanđeo Mihael – zapovijedit će Isusu.
Isus nije Mihael.
Ne zapovijeda Isus sam sebi.

na zov trublje Božje –
sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Onaj Koji je Glavni Zapovjednik Svima
je Bog Otac Jahve.
Lijepo vidljivo – Isus je na Nebu,
a i nadalje Isusu drugi zapovijedaju.
Prvo - Isus sluša Arkanđela Mihaela,
Drugo – Isus sluša Boga Oca Jahvu.

---------------------------------------------------------------------

Isus nije Arkanđeo,
Isus nije Anđeo,
Isus nije Mihael.

Ali kad se arhanđeo Mihael sporio s Đavlom i prepirao oko Mojsijeva tijela, nije se usudio osuditi ga pogrdnim riječima, nego je rekao: “Neka te Jehova prekori!”
Pročitaj Judu 9

-----------------------------
JUDINA 1,9
Kad se Mihael arkanđeo s đavlom prepirao za tijelo Mojsijevo, nije se usudio izreći pogrdan sud protiv njega, nego reče: "Spriječio te Gospodin!

Da li je moguće da se Arkanđeo Mihael - Isus
koji je iznad Sotone - prepire sa Sotonom?

Da li je moguće da se Arkanđeo Mihael - Isus
ne usudi pogrditi Đavla? – Boji Ga se?

--------------------------------------------

Isus nije Mihael!
----------------------------------------------------------------------------
onda je sasvim logicno da je to Isus jer On je taj arhandjeo koji na Nebu ima ime Mihael , ako procitas izvestaj kada je dosao andjeo Gabrijel vesnik da objavi rodjenje Isusa na zemlji pastirima , sta je rekao tada, zvacete ga Isus dakle na zemlji je dobio drugo ime koje opet znaci nesto
Ime “Isus” znači “Jehova je spasenje”, a “Krist” je titula koja znači “Pomazanik” i ukazuje na to da ga je Bog pomazao, odnosno postavio na poseban položaj

Zašto po tvojoj dogma logici,
Kada se Isus vratio na Nebo – u Otkrvenju,
Nije opet postao MIHAEL – nego je i nadalje – ISUS!?

5 Vjerom je Henok bio prenesen da ne vidi smrti i nije ga se moglo naći jer ga je Bog prenio. A prije nego što je bio prenesen primio je svjedočanstvo da je ugodio Bogu
Je li Enoh otišao na nebo?
“Vjerom bi Enoh prenesen da ne vidi smrti.” Prilikom prevođenja ovog dijela stavka iz Jevrejima 11:5, neki prevodioci Biblije ukazuju na to da Enoh ustvari nije umro. Naprimjer, A New Translation of the Bible, Jamesa Moffatta, kaže: “Vjerom je Enoh bio odnesen na nebo tako da nikada nije umro.”
Međutim, nekih 3 000 godina nakon Enohovog vremena, Isus Krist je rekao: “Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij” (Ivan 3:13). U vrijeme kada je Isus ovo rekao, čak niti on nije uzašao na nebo. (Usporedi Luku 7:28.)
Apostol Pavao kaže da su Enoh i svi drugi koji sačinjavaju veliki oblak pretkršćanskih svjedoka ‘pomrli’ te da “ne primiše obećanja” (Jevrejima 11:13, 39). Zašto? Zato što su svi ljudi, uključujući i Enoha, naslijedili grijeh od Adama (Psalam 51:5; Rimljanima 5:12). Jedino sredstvo spasenja je otkupna žrtva Krista Isusa (Djela apostolska 4:12; 1. Ivanova 2:1, 2). U Enohovo vrijeme otkupnina još nije bila plaćena. Zato Enoh nije otišao na nebo, nego spava u smrti i očekuje ga uskrsnuće na Zemlji (Ivan 5:28, 29).

Nije ti jasan stih u kojem se kaže
Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba

Da li su Henok, Mojsije, Ilija – SIŠLI sa NEBA?
Nisu!
Ali su otišli na Nebo – i živi su na Nebu.

-----------------------
Koji ti stihovi kažu da Enoh, Ilija, Mojsije i sad spavaju?
Kontradikcija sa – Ilija i Mojsije pričali sa Isusom!

Matej 17,3

Znači - TU nemaš adekvatnoga Biblijskoga odgovora.
19 Za Isusa Krista se kaže da će “uskrsnuti prvi od mrtvih” (Djela apostolska 26:23, ST). To znači da je on prvi uskrsnuli koji više nije morao umrijeti. Također je on prvi uskrsnuo kao duhovna osoba (1. Petrova 3:18). Ali, Biblija govori i o drugima, jer čitamo: “Svaki u svom redu: prvenac Krist, potom, u vrijeme njegova dolaska (njegove prisutnosti, NS), Kristovi pripadnici” (1. Korinćanima 15:20-23, ST). Dakle, neki uskrsavaju prije, a neki kasnije.
20 “Kristovi pripadnici” jesu 144 000 vjernih učenika, koji će s njim vladati u Kraljevstvu. O njihovom nebeskom uskrsnuću čitamo u Bibliji: “Blažen i svet tko je dionik ovoga prvog uskrsnuća! Nad ovima druga smrt nema vlasti, nego će ... s njime kraljevati tisuću godina” (Otkrivenje 20:6, ST; 14:1, 3).
21 Nakon Kristova uskrsnuća slijedi uskrsnuće 144 000. Oni imaju udjela u “prvom uskrsnuću” ili u “ranom uskrsnuću” (Filipljanima 3:11). Kada će to biti? “U vrijeme njegove prisutnosti”, kaže Biblija. A u prethodnom smo poglavlju naučili da Kristova prisutnost počinje 1914. godine. Dakle “dan” “prvog uskrsnuća” vjernih kršćana u
nebeski život, već je došao. Nedvojbeno je da su apostoli i ostali prvi kršćani već uskrsnuli u nebeski život (2. Timoteju 4:8).
22 Ali i sada, u vrijeme Kristove nevidljive prisutnosti, ima kršćana koji se nadaju s Kristom vladati na nebu. To je ostatak od 144 000. Kada će oni uskrsnuti? Oni ne moraju spavati smrtnim snom, nego uskrsavaju u trenutku smrti. Biblija to ovako objašnjava: “Svi nećemo umrijeti, ali ćemo se svi preobraziti, u jedan hip, u tren oka, na glas posljednje trube. Zatrubit će truba i mrtvi će uskrsnuti neraspadljivi” (1. Korinćanima 15:51, 52, ST; 1. Solunjanima 4:15-17).

Opet nisi ništa odgovorio.
Gdje piše da će biti VIŠE PRVIH Uskrsnuća za dobre?
Koji stihovi?

Gdje piše da je 1914 Isus sjeo na Prijestolje?

Da si potpuno u krivu – da imaš dogma nauk – neBiblijski
– dokazuju stihovi:

Otkrivenje 1,7
Gle, dolazi s oblacima i GLEDAT ĆE GA SVAKO OKO, svi koji su ga proboli, i naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da! Amen.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Da li je Gospodina Isusa ugledalo SVAKO OKO?
NIJE!
Zašto?
Pa zato jer JOŠ NIJE DOŠAO!

A JS naučavaju – DOŠAO JE VEĆ!
Krivonauk!

A na zadnjoj strani nedavnih brojeva Kule,
pročitah - Isus će doći u NEVIDLJIVOM Obliku!

Kontra gornjeg stiha!

imas puno pitanja obrati braci bice ti objasnjeno ovoje opsirno treba mi mnogo vremena da ti objasnim .

Tvoja braća isto kao i ti nemate Biblijski stih potvrde
Za ONO što si tvrdio.
NEMA takova stiha!

Čitaj i ispravi svoj nauk:

Otkrivenje 12,9
Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Ðavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gdje piše – Isus = Mihael zbacio je Sotonu?
NIGDJE!
Zato nemoj tvrditi ONO što ne piše u Bibliji!

Onaj JEDINI koji ima TU moć,
Je Bog Jedini Jahve.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
-
Piramida ti trebas pothitno promeniti Bibliju a i nauku , ne znam koje si nauke i vere ali ne ide na dobro to ti je moj savet
zao mi je sto nemam puno vremena da ti objasnim , ima ljudi koji ne shvacaju odmah nekome treba vreme , ja tebi zelim sve najbolje .

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Piramida ti trebas pothitno promeniti Bibliju a i nauku , ne znam koje si nauke i vere ali ne ide na dobro to ti je moj savet
zao mi je sto nemam puno vremena da ti objasnim , ima ljudi koji ne shvacaju odmah nekome treba vreme , ja tebi zelim sve najbolje .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Puno hvala na savjetu,
ali - ostat ću TU gdje jesam,
a tebi savjetujem da i ti TU dođeš.
---------------------------------------
Pročitao sam Novi Svijet.
Ti biš htio da ja koristim samo taj prijevod?

Ja sam na Jeruzalemskoj - Katoličkoj Bibliji - prvenstveno,
a onda i na svim ostalim - LXX GNT HOT.
-------------------------------
Moja vjera je strogo - BIBLIJSKA -
samo ono što piše u Bibliji,
bez nadodavanja i oduzimanja,
bez mojih primisli.
BEZ DOGME.
---------------------------------------

Nema stiha - Isus je Mihael,
Nema stiha - Isus je Arkanđeo,
Nema stiha - Isus je reko da je Mihael, Arkanđeo.
NEMA!

Zato nemoj tvrditi ONO što jasnim stihovima ne možeš dokazati.
TI možeš reč - Ja MISLIM - ali - nemoj tvrditi!

Opširno sam ti odgovorio,
ali nisi se na to obazreo - jer ti TO ruši nauk.

Budi Biblijski Kršćanin - ne - kao do sada - Dogmatski.
-------------------------------------------------------------

Ponavljam najvažnije -
Gospodin Isus je TIJELO,
Bog je DUH,
a onaj koji tvrdi da je Isus = Duh - taj je ANTIKRIST!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi,
ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu.
Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Ðavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi.

evo kolega jasno piše u Bibliji u knjizi Otkrivenje glava 17. red 7-9

Mihael znači onaj koji je kao Bog a to je samo i jedino Isus Krist

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ponavljam najvažnije -
Gospodin Isus je TIJELO,
Bog je DUH,
a onaj koji tvrdi da je Isus = Duh - taj je ANTIKRIST!

piramida4, kaži mi koje telo Isus ima sada na nebu.
Svi mi znamo da je Bog duh (duhovno telo) isto i da je Isus na zemlji bio čovek odnosno telo telesno(svi osim milion miliona).
Mene sada zanima ako na nebu obitava duhovna stvorenja.

Ko je taj što može da uziđe ili je uzašao na nebu?
Da li na nebu uziđe telo od krvi i mesa?

spedy12 i ja delim isto mišljenje, ali ne mora da znači da sam u pravu.

Natrag