Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Moras malo logicki da ukljucis mozak , ako je Isus seo sdesna Bogu Jehovi to znaci da je gore , ako je Jehova duhovan onda je i on duhovan a ne materijalan jer Pavle ti kaze da telesna tela ne mogu bastiniti Nebesa kako ne razumes neke stvari
Apostol Pavao nadalje kaže da “tijelo i krv ne mogu baštiniti kraljevstvo Božje” (1. Korinćanima 15:42-50, St). A Kraljevstvo Bozije misli se na Nebu.

Biblija kaže da Isus “oživje”, ili uskrsnu, “duhom” 1. Petrova 3:18,

Što je pjesnik htio sa gornjim reč?
Zar je Pavle za tebe pesnik , ti opisujes Boziju rec kompletnu kao pesnicku kjnigu a ne kao prorocku istinitu , ja bi se ipak upitao malo sta pisem.

Čitaj malo pažljivije!

Isus je PRVO oživljen u DUHU,
A onda je USKRSNUT u TIJELU!

Citaj ti malo bolje evo ti stavak
1. Petrova 3:18

Pa i Krist je jednom zauvijek umro za grijehe, pravedan za nepravedne, da bi vas doveo k Bogu, on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu.

LUKA 24,39
Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam!
Opipajte me i vidite
JER DUH TIJELA NI KOSTIJU NEMA

kao što vidite da ja imam.
Niko ne govori da ovo nije tacno , to je bilo u telu da bi ga ucenici prepoznali jer jos nisu verovali bio je sa njima jos 40 dana na Zemlji a onda je uzasao Ocu na Nebo ali ne u materijalnom vec u duhovnom i seo sdesna Ocu i kao sto rekoh telesna tela ne mogu bastiniti Bozije Kraljevstvo na Nebu treba da razumes malo ne pesnicima , nego Bozijim Prorocima nadahnutim od Boga .

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Harmagedon 1, post: 1.388.737, member: 414.526"] Moras malo logicki da ukljucis mozak, ako je Isus sjeo sdesna Bogu Jehovi to znaci da je gore, ako je Jehova duhovan onda je i on duhovan a ne materijalan jer Pavao ti kaze da tjelesna tijela ne mogu baštiniti Nebesa kako ne razumes neke stvari
Apostol Pavao nadalje kaže da "tijelo i krv ne mogu baštiniti kraljevstvo Božje" (1. Korinćanima 15:42-50, St). A Kraljevstvo Bozije misli se na Nebu.

Biblija kaže da Isus "oživje", ili uskrsnu, "duhom" 1. Petrova 3:18,

Zar je Pavao za tebe pjesnik, ti opisujes Boziju rec kompletnu kao PESNIČKO kjnigu a ne kao proročkom istinitu, ja bi se ipak upitao malo sta pisem.

Citaj ti malo bolje evo ti stavak
1. Petrova 3:18

Pa i Krist je jednom zauvijek umro za grijehe, pravedan za nepravedne, da bi vas doveo k Bogu, on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu.

Niko ne govori da ovo nije tacno, to je bilo u tijelu da bi ga ucenici prepoznali jer jos nisu vjerovali bio je s njima jos 40 dana na Zemlji a onda je uzašao Ocu na Nebo ali ne u materijalnom vec u duhovnom i sjeo sdesna Ocu i kao sto rekoh tjelesna tijela ne mogu baštiniti Bozije Kraljevstvo na Nebu treba razumes malo ne pjesnicima, nego Bozijim Prorocima nadahnutim od Boga. [/ QUOTE]
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / //////////////////////////////////////////////7

Moras malo logicki da ukljucis mozak, ako je Isus sjeo sdesna Bogu Jehovi to znaci da je gore, ako je Jehova duhovan onda je i on duhovan a ne materijalan jer Pavao ti kaze da tjelesna tijela ne mogu baštiniti Nebesa kako ne razumes neke stvari

Apostol Pavao nadalje kaže da "tijelo i krv ne mogu baštiniti kraljevstvo Božje" (1. Korinćanima 15:42-50, St). A Kraljevstvo Bozije misli se na Nebu. Biblija kaže da Isus "oživje", ili uskrsnu, "duhom" 1. Petrova 3:18,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Čitaj dalje – što je bilo 3 dan?

Uskrsnuće U TIJELU!

U neraspadljivom proslavljenom TIJELU.

Krv i Tijelo – ZEMALJSKO današnje – NE MOŽE Baštiniti KN.

ALI – gdje će biti Raj?

Na Nebu – gdje su DUHOVNA bića,

Ili

Na Zemlji – gdje je sve MATERIJALNO?

NA ZEMLJI – Tjelesno!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kako je Henok došao na Nebo?

U TIJELU!

Kako je Ilija uznesen na Nebo?

U TIJELU!

U kakvom tijelu je Mojsije na Nebu?

U TIJELU proslavljenom!

U novom neraspadljivom tijelu.

-----------------------------------------------------------------

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je Bog koji je preuzeo na sebe ljudsku prirodu.
On na nebu nije bio telo, već je to postao svojim rođenjem na zemlji.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Isus je Bog koji je preuzeo na sebe ljudsku prirodu.
On na nebu nije bio telo, već je to postao svojim rođenjem na zemlji.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

odgovori jasno -
da li je
ISUS = BOG = ANĐEO
?????????????????????
=========================================
==========================================

Arhanđel Mihailo je Isus.

Mihailo znači "Koji je kao Bog".

ako je ISUS = ANĐEO
==============
1.
da li je anđeo - DUH ili TIJELO
2.
da li je Isus - DUH ili TIJELO
=======================

ako je netko KAO - KAO - KAO - nešto ili netko
DA LI TO ZNAČI DA JE UJEDNO I TAJ????????

ako si ti kao i tvoj direktor - da li to znači da si ti ujedno i direktor?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
2.Mojsijeva 23 poglavlje
20 Evo, ja šaljem anđela svog pred tobom da te čuva na putu, i da te odvede na mesto koje sam ti pripravio.
21 Čuvaj ga se, i slušaj ga, nemoj da ga rasrdiš, jer vam neće oprostiti greh, jer je moje ime u njemu.(DK)
„Ево, шаљем пред тобом анђела+ да те чува на путу и да те доведе на место које сам припремио.+21 Чувај га се и слушај његов глас. Не буни се против њега, јер он неће опростити ваше преступе.+ Он носи моје име.(NW)
Onda je bio andjeo koji je isao ispred izraela,koji se cesto oznacava kao Gospod Bog,jehova ili jahve...,a nakon svoje otkupne zrtve dobio je titulu arhandjela!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
2.Mojsijeva 23 poglavlje
20 Evo, ja šaljem anđela svog pred tobom da te čuva na putu, i da te odvede na mesto koje sam ti pripravio.
21 Čuvaj ga se, i slušaj ga, nemoj da ga rasrdiš, jer vam neće oprostiti greh, jer je moje ime u njemu.(DK)
„Ево, шаљем пред тобом анђела+ да те чува на путу и да те доведе на место које сам припремио.+21 Чувај га се и слушај његов глас. Не буни се против њега, јер он неће опростити ваше преступе.+ Он носи моје име.(NW)
Onda je bio andjeo koji je isao ispred izraela,koji se cesto oznacava kao Gospod Bog,jehova ili jahve...,a nakon svoje otkupne zrtve dobio je titulu arhandjela!

Kazes ''andjeo'', a sta kaze Pavle za njega u (1.Kor 10.4):

И сви једно пиће духовно пише; јер пијаху од духовне стене која иђаше за њима: а стена беше Христос.

A kako ste vi ovo preveli:

''и сви су пили исто духовно пиће. Јер су пили из духовне стене која их је пратила, а та стена је представљала Христа.''(1.Kor 10.4)

A p
ogledaj sad na grckom, sta tamo pise ''STENA JE BILA HRISTOS'':

καὶ πάντες τὸ αὐτὸ πνευματικὸν ἔπιον πόμα· ἔπινον γὰρ ἐκ πνευματικῆς ἀκολουθούσης πέτρας, ἡ πέτρα δὲ ἦν ὁ Χριστός.
(1.Kor 10.4)

A zasto ste vi ovo pogresno preveli?

Zato sto Pavle u samo par redaka kasnije kaze za onog koji je predstavljen kao ''Jahve'' da nosi ime Hristos:

''Niti da kušamo Hrista, kao što neki od njih kušaše, i od zmija izgiboše.'' (1. Kor 10:9)

A kako vi ovo prevodite:

''I ne iskušavajmo Jehovu, kao što su ga neki od njih iskušavali, pa su izginuli od zmija.''(1. Kor 10:9)

Da li ovo podrzava grcki?

Capture1.PNG

NE!!!
Dakle grcki ne podrzava vas prevod ''Jehova'', zapravo tamo stoji ''Hristos'' vidljivo iz aviona.
A vi ste ovo sakrili jer to pokazuje da je Isus = Jehovi.
Jel vidis da vasa organizacija ''namerno laze i prevodi pogresno''?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
2. Петрова, глава 2
11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд;

12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће

Саборна посланица светог апостола Јуде
9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.

10. А ови хуле на оно што не знаду; а шта знаду по природи као неразумна животиња, у оном се распадају.

... тако и ови што не знају Господа хуле неразумно јер им је неко рекао да је Господ (!) Исус анђео или Михаило. Нити је анђео, нити је Михаило - архангел у служби Господњој. То је веома тужно када неко олако прихвата те јереси само зато што нема спознају те свете тајне, тј. није схватио ко је Исус и како је то Бог (Реч) постао тело (Јован 1). То се не спознаје на "предавањима" када неки пастор или говорник покаже како се у тексту негде чини овако или онако. То долази од Господа и никако другачије. Зато и апостол говори да се јеретика после другог саветовања треба клонити, јер такав не жели да чује и отвори ум и срце како би му се Господ открио. Он убеђен да "има Бога" не жели да слуша. Зато и може веровати да је Господ анђео (Михаило)!

27. Све је мени предао Отац мој, и нико не зна Сина до Отац; нити Оца ко зна до Син и ако коме Син хоће казати. (Матеј 11)

Играње речима, а замка за многе да имају муницију за препуцавање, тј. празне приче и расправе. Спознаје Бога ту нема.

Natrag