Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mihajlo Hebrejski MIHA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

MIHAJLO:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS MIHAJLO:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ни један од апостола не рече да је Господ Исус Арханђел Михаило, већ за Михаила кажу да је анђео (видети претходни мој пост). Само неколико групација које су изникле из истог корена имају "сазнања" да је Исус = Михаило = анђео = Бог. Потпуно неразумно и сулудо, зато су и збуњени. Једни кажу анђео, други су променили тако да је ипак Бог, само се зове Михаило.

Тешко је и показати некоме ко не зна ко је Господ Исус, ко нема спознају. Ко је има, тај никада неће рећи да је Господ Исус анђео Михаило.

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.
14. И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.

Ово коме се открије, никада неће рећи да је Исус = анђео Михаило. Јер анђео Михаило каже:

9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.

Данило каже:

13. Али кнез царства персијског стаја ми насупрот двадесет и један дан; али, гле, Михаило један од првих кнезова дође ми у помоћ; тако ја остах онде код царева персијских.

1. А у то ће се време подигнути Михаило, велики кнез, који брани твој народ; и биће жалосно време, каквог није било откако је народа до тада; и у то ће се време избавити твој народ, сваки који се нађе записан у књизи.

Господ Исус није један од кнезова, већ Јединородни Син Божији, оваплоћена Реч Божија кроз коју је све настало, Светлост од Светлости.

1. Тимотију, глава 6
14. Да држиш заповест чисту и незазорну до доласка Господа нашег Исуса Христа,
15. Који ће у своје време показати, Блажени и једини Силни Цар над царевима и Господар над господарима,
16. Који сам има бесмртност, и живи у светлости којој се не може приступити, ког нико од људи није видео, нити може видети, коме част и држава вечна. Амин.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iz sledećeg konteksta se vidi da je Isus Mihajlo VELIKI KNEZ:

"A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila,
kneza vašeg" ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom"

Ja imam Božansko osvedočenje da je ovo istina, i da je Isus Mihajlo, odnosno - da je to jedna od njegovih uloga u planu spasenja.

Ujedno - pozdrav Adrian, nisi bio dugo prisutan na forumu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ja imam Božansko osvedočenje da je ovo istina, i da je Isus Mihajlo, odnosno - da je to jedna od njegovih uloga u planu spasenja.

Шта могу на ово да кажем? Апостоли Петар и Јуда знају и пишу да је Михаило анђео, али ти имаш "Божанско осведочење"!

Господ Исус Христос јесте Кнез над кнезовима (Арханђелима), то стоји. Он, Господ, нема улоге, већ задаје команде анђелима, баш као што је Михаилу дао задатак да изведе Јевреје из Мисира. Он је Господ(ар) над господарима, Кнез над кнезовима, Цар над царевима.

Gospodar nad gospodarima.JPG

11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд;
......
9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.

Захарија, глава 3
1. После ми показа Исуса, поглавара свештеничког, који стајаше пред анђелом Господњим, и Сотону, који му стајаше с десне стране да га пре.
2. А Господ рече сотони: Господ да те укори, Сотоно, Господ да те укори који изабра Јерусалим. Није ли Он главња истргнута из огња?
3. А Исус беше обучен у хаљине прљаве, и стајаше пред анђелом.
4. А он проговори и рече онима који стајаху пред њим: Скините с њега те прљаве хаљине. И рече му: Види, узех с тебе безакоње твоје, и обукох ти нове хаљине.
5. И рекох му: Нека му метну чисту капу на главу. И метнуше му чисту капу на главу, и обукоше му хаљине; а анђео Господњи стајаше.
6. И анђео Господњи засведочи Исусу говорећи:
7. Овако вели Господ над војскама: Ако узидеш мојим путевима, и ако уздржиш шта сам наредио да се држи, тада ћеш ти судити дому мом и чуваћеш тремове моје, и даћу ти да ходаш међу овима што стоје.
8. Чуј Исусе, поглавару свештенички, ти и другови твоји што седе пред тобом, јер су ти људи чудо: ево ја ћу довести слугу свог, клицу.

........................................................

6. Овако говори Господ Цар Израиљев и Избавитељ његов, Господ над војскама: ја сам први и ја сам последњи, и осим мене нема Бога. (Исаија 44)

.........................................................

8. И анђелу цркве смиранске напиши: Тако говори Први и Последњи, који беше мртав, и ево је жив: (Отк. 2)

.........................................................

Дакле, анђео Михаило сведочи шта говори Господ над војскама, Први и Последњи, који беше мртав и Васкрсе у трећи дан, чијем Царству неће бити краја.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isusove uloge u planu spasenja ujedno podrazumevaju da on ukazuje na Boga kao vrhovnog autoriteta - ali ujedno ne isključujući sebe iz (kako bih rekao ), te zajednice Božanskih ličnosti.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Lično mislim da je ovo jedna od onih "ne toliko bitnih tema" za ljudsko spasenje, tako da i razlike u verovanju nisu presudne za sud o nekome.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Isusove uloge u planu spasenja ujedno podrazumevaju da on ukazuje na Boga kao vrhovnog autoriteta - ali ujedno ne isključujući sebe iz (kako bih rekao ), te zajednice Božanskih ličnosti.

Господ никако не искључује Себе, већ анђео Михаило сведочи Навину шта мој Господ говори. Мој Господ није био анђео-Бог који је шетао тамо-вамо како би неко могао да Га види. Он, од Светлости изишавши, би оваплоћен Духом Светим, те узима љуштуру људску - унижава Себе вољом Очевом и силом Духа Светога. Господ у Старом завету говори кроз пророке и преко анђела (видети случај Авраама, горући жбун,...).

18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави.

20. И рече: Али нећеш моћи видети лице моје, јер не може човек мене видети и остати жив.

46. Не да је ко видео Оца осим Оног који је од Бога: Он виде Оца.

12. Бога нико не виде никад: ако имамо љубав међу собом, Бог у нама стоји, и љубав је Његова савршена у нама.

Пробај да схватиш, тј. моли Бога да ти се појасни шта је Светлост од Светлости.

5. И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде.

Онда ти неће бити нејасно шта апостол пише Тимотију и да јасно пише за Михаила ко/шта је он ("који стајаше пред анђелом Господњим"):

1. Тимотију, глава 6

14. Да држиш заповест чисту и незазорну до доласка Господа нашег Исуса Христа,
15. Који ће у своје време показати, Блажени и једини Силни Цар над царевима и Господар над господарима,
16. Који сам има бесмртност, и живи у светлости којој се не може приступити, ког нико од људи није видео, нити може видети, коме част и држава вечна. Амин.

Lično mislim da je ovo jedna od onih "ne toliko bitnih tema" za ljudsko spasenje, tako da i razlike u verovanju nisu presudne za sud o nekome.

Апсолутно се не слажем, јер то је можда једна од најбитнијих тема на овом форуму. Због те теме сам ја и почео овде да пишем. Управо она показује ко заиста познаје Сина Божијег. То није само фраза, то је спознаја Бога чију славу виде Исаија.

41. Ово рече Исаија кад виде славу Његову и говори за Њега. (Јован 12)

Исаија, глава 6
1. Године које умре цар Озија видех Господа где седи на престолу високом и издигнутом, и скут Му испуњаваше цркву.
2. Серафими стајаху више Њега, сваки их имаше шест крила: двема заклањаше лице своје и двема заклањаше ноге своје, а двема летеше.
3. И викаху један другом говорећи: Свет, свет, свет је Господ над војскама; пуна је сва земља славе Његове.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedna od Isusovih uloga uplanu spasenja je "zavetni andjeo"

Ovo mozemo videti u 2 knjizi Mojsijevoj 3 poglavlju:

"A Mojsije pasaše stado Jotoru tastu svom, svešteniku madijanskom, i odvede stado preko pustinje, i dođe na goru Božiju Horiv.
I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
I Mojsije reče: Idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagoreva kupina.

A Gospod kad ga vide gde ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me.
A Bog reče: Ne idi ovamo. Izuj obuću svoju s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveta zemlja.
Još reče: Ja sam Bog oca tvog, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev. A Mojsije zakloni lice svoje, jer ga strah beše gledati u Boga"
( 2 Mojsijeva 3. 1 - 5 )

Ovde vidimo da tekst govori da se Mojsiju javio Andjeo Gospodnji u plamenu ognjenom IZ KUPINE, a potom tekst nastavlja i kaze da je taj abdjeo bio sam Bog koji je bio u kupini.

Ovdese govori o Isusu koji je u bibliji nazvan andjeo, a na drugom mestu "andjeo zavetni"

"Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite,
i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže? Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi" ( Malahija 3. 1 - 2 )

Tako je isto i Arhandjeo Mihajlo jedna od Isusovih uloga uplanu spasenja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Isus je Spasitelj, i samo Isus. I jedini uvjet čovjekova spasenja upravo je prepoznavanje Isusa kao Spasitelja, prihvaćanje Isusa kao Spasitelja i vjera u Isusa Spasitelja. Prema tome, tvrdnja da je znanje i vjerovanje tko je Isus nebitna za spasenje, naprosto je apsurdna sama u sebi, a i bogohulna je.

Vjerovanje Crkve od njenih početaka do danas je nepromijenjeno. Apostoli su vjerovali da je Isus Sin Božji i da je Isus Bog. Dakle, za apostole je Isus i pravi Bog i pravi čovjek. Sveti Ivan piše da je antikrist svaki onaj tko ovo niječe. Tako je Crkva vjerovala kroz svoju dvotisućljetnu povijest, i tako vjeruje i danas. Protivnici ovakvog vjerovanja Crkve (Ivan kaže antikristi) javljali su se i u samoj Crkvi. Njihova vjerovanja i protivljenja vjerovanju Crkve, Crkva je uvijek proglašavala herezom i odbacivala ih. Upravo su ove borbe protiv hereza i heretičara Crkvu na neki način i "natjerale" da i verbalno uokviri svoje vjerovanje. Tako je i nastao "Simbol vjere" (Nicejsko vjerovanje), a isto tako i pojam Trojstva, kojim je Crkva izrekla svoje vjerovanje o suodnosu Oca, Sina i Duha Svetoga.

Naravno, nije Crkva izrekla Nicejsko vjerovanje i vjerovanje o Trojstvu da bi spriječila pojavu budućih heretičara, nego je to izrekla da bude potpuno jasno što Crkva vjeruje. Dakle, upravo su i Nicejsko vjerovanje i vjerovanje Crkve o Trojstvu orjentir koji razgraničava vjerovanje Crkve od krivovjerja. Zbog toga nije nikakvo čudo da su heretičari nakon ovoga "nasrnuli" upravo na Simbol vjere, a pogotovo na vjerovanje o Trojstvu. Napadi na vjerovanje o Trojstvu postoje do dana današnjega. Na primjer, pioniri Adventista sedmog dana i crkva ASD skoro sve do smrti Ellen White vjerovali su i naučavali da je Trojsto - "suprotno zdravom razumu", "suprotno Svetom Pismu" i da je "poganskog podrijetla". Adventisti su vjerovanje o Trojstvu u svoja službena vjerovanja uvrstili tek 1980. godine - 65 godina nakon smrti Ellen White. A i ovo su učinili samo zbog toga da ih protestanti ne svrstaju u sekte.

Generacije kršćana živjele su i umrle od početka Crkve do danas. Ja bih se usudio reći da 95% njih nije nikada u rukama imala Sveto Pismo, a kamoli iz njega nešto pročitali. Uzmemo li u obzir da su do prije jedno stoljeće, ili stoljeće i pol, i u razvijenom svijetu pismeni bili rijetkost, te da je tiskanje i širenje Svetog Pisma omogućeno izumom tiskarskog stroja tek u 15. stoljeću, moja procjena o 95% onih koji nikada nisu ni vidjeli Sveto Pismo sasvim je realna. Dakle, što je sa svim ovim kršćanima? Jesu li se oni mogli uopće spasiti, nikada ni slovo nisu pročitali iz Svetog Pisma. Naravno da su se mogli spasiti. Imali su Crkvu u kojoj su čuli da je Isus Spasitelj i da u Isusa trebaju vjerovati. Samo je "Crkva stup i uporište istine", piše sveti Pavao. Sve što im je bilo potrebno znati za spasenje čuli su u Crkvi. Isus je zbog toga, samo zbog toga, i utemeljio svoju Crkvu. Da je Isus bio "protestant" i pristalica principa "Sola Scriptura" (Samo Pismo), onda bi napisao, tiskao Sveta Pisma i razaslao apostole da ih ljudima razdijele. A Isus čini potpuno suprotno. Isus ništa nije napisao, apostolima nije zapovjedio da oni sami pišu, nego ih šalje da naviještaju Radosnu vijest, poučavaju ljude i tako ih privode kraljevstvu Božjem. Nije ovim kršćanima kroz povijest, a nije ni kršćanima danas, uvjet spasenja da znaju teološki obrazlagati što je Trojstvo, što je Božanska osoba, kakav je odnos Božanskih osoba. Ali jest uvjet spasenja vjerovanje da je Isus Bog i Spasitelj. Zato je, ponavljam, teza da je za spasenje nebitno čini li nam se Isus Bogom ili anđelom, apsurdna sama u sebi i bogohulna.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
...
Jedna od Isusovih uloga uplanu spasenja je "zavetni andjeo"

Ovo mozemo videti u 2 knjizi Mojsijevoj 3 poglavlju:

"A Mojsije pasaše stado Jotoru tastu svom, svešteniku madijanskom, i odvede stado preko pustinje, i dođe na goru Božiju Horiv.
I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.

A Gospod kad ga vide gde ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me.
A Bog reče: Ne idi ovamo. Izuj obuću svoju s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveta zemlja.
Još reče: Ja sam Bog oca tvog, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev. A Mojsije zakloni lice svoje, jer ga strah beše gledati u Boga"
( 2 Mojsijeva 3. 1 - 5 )

Ovde vidimo da tekst govori da se Mojsiju javio Andjeo Gospodnji u plamenu ognjenom IZ KUPINE, a potom tekst nastavlja i kaze da je taj abdjeo bio sam Bog koji je bio u kupini.

Ovdese govori o Isusu koji je u bibliji nazvan andjeo, a na drugom mestu "andjeo zavetni"

"Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite,
i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže? Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi" ( Malahija 3. 1 - 2 )

Tako je isto i Arhandjeo Mihajlo jedna od Isusovih uloga uplanu spasenja.

A gde pise da je ''andjeo zavetni'' sam Gospod Isus Hristos?
Nigde!

Adrian ti lepo pokaza tekstom:

''A Mihajlo Arandjel kad se prepiraše s djavolom i govoraše za Mojsijevo telo ne smeše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti''

A onda imamo tekst na koji se on osvrce, i tu ih pokazuje kao ''dve odvojene osobe'':

''После ми показа Исуса, поглавара свештеничког, који стајаше пред анђелом Господњим, и Сотону, који му стајаше с десне стране да га пре.''

''Isus'' stoji pred ''Arhandjelom Mihajlom''.
Dakle to su dve odvojene osobe, andjeo(Mihajlo) govori: ''Gospod neka ti zapreti'' , a ne Isus, koji je ovde pomenut odvojeno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Andjeo ukupini je Bog Isus.

( 2 Mojsijeva 3. 1 - 5 )

Andjeo zavetni je Isus

"Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi"
( Malahija 3. 1 - 2 )

Sto se tice pomenutog teksta koji gasi:

''После ми показа Исуса, поглавара свештеничког, који стајаше пред анђелом Господњим, и Сотону, који му стајаше с десне стране да га пре.''

Ovde se misli na Isusa Navina,i andjela Gospodnjeg, a ne na Arhandjela Mihajla.

Natrag