Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus je duhovno stvorenje.
A sad ti meni odgovori u vezi stihova paralele.
Isaija 9:6
6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Danilo 12:1
1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Zaokret, post: 1373612, member: 588.753"] Isus je duhovno stvorenje . [/QUOTE]
------------------------------------------

Što znači ovaj stih?

LUKA 24,39
Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam!
Opipajte me i vidite
jer duh tijela ni kostiju nema
kao što vidite da ja imam.

----------------------
Jel Isus kaže da je DUH - ili kaže da je MATERIJA?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Seti se da su andjeli uzimali ljudska tela i pili i jeli sa ljudima,to ce ti pomoci da razumes,ali ako ne verujes seti se onih stihova iz Biblije gde Isus kaze da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Bozje i da postoje tela zemaljska i tela nebeska koja se razlikuju.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
--------------------
Da li su anđeli zbog toga što su uzimali vidljiva i opipljiva tijela,
postali i ISTI tjelesni kao ljudi?

----------------------------------
Da li ti možeš dokazati da su tada
anđeli bili isti kao i ljudi!?
------------------------------------
--------------------------------
Tijelo i krv - do-tadašnje - griješno.
ALI - uskrsnućem - dobiva se novo neraspadljivo tijelo,
ali - i nadalje - TIJELO - baš onakvo kakvo ima i Isus sada.
--------------------------------------------

Da li ti možeš dokazati da će ljudi po uskrsnuću imati
ista tijela kao i Anđeli?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Biblija nam dokazuje
1.Da su andjeli uzimali ljudska tela i jeli i pili.
2.Biblija nam dokazuje da ima dve vrste tela,nebeska i zemaljska.
1.Kor 15:40,42-44,47-50
40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.
44 Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno
47 Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba
50 A ovo govorim, braćo, da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Božije, niti raspadljivost neraspadljivosti nasleđuje.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Biblija nam dokazuje
1.Da su andjeli uzimali ljudska tela i jeli i pili.
2.Biblija nam dokazuje da ima dve vrste tela,nebeska i zemaljska.
1.Kor 15:40,42-44,47-50
40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.
44 Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno
47 Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba
50 A ovo govorim, braćo, da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Božije, niti raspadljivost neraspadljivosti nasleđuje.

Ako su anđeli uzeli ljudska telesa sama logika nam kaže da su anđeli bili nebeska telesa. A nebeska telesa nit jedu nit piju, primetili smo da to rade samo ljudska telesa.

Ja kad ne znam onda pitam a pitam sve dok ne dobijem odgovor:

Kakvo telo je bio Gospod naš Isus Hrist dok je bio na zemlji?
Šta je on apostolu Tomi i kakvo je telo Isus ako je jeo i pio?

Da li ima i nebesko zemaljska telesa?
Ova "telesa nebeska" odnosno duhovna tela da li se žrtvovali, ispaštali i patili za tuđe grehe?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ako su anđeli uzeli ljudska telesa sama logika nam kaže da su anđeli bili nebeska telesa. A nebeska telesa nit jedu nit piju, primetili smo da to rade samo ljudska telesa.

Ja kad ne znam onda pitam a pitam sve dok ne dobijem odgovor:

Dobro si postavijo pitanje , tobi trebalo malo pojasniti.

Kakvo telo je bio Gospod naš Isus Hrist dok je bio na zemlji?

Ni ovdje ništa nije jasno ? Kakvo tjelo svemirca.

Šta je on apostolu Tomi i kakvo je telo Isus ako je jeo i pio?

Da li ima i nebesko zemaljska telesa?
Ova "telesa nebeska" odnosno duhovna tela da li se žrtvovali, ispaštali i patili za tuđe grehe?

Štoje Isus Tomi neki roćak ili što ??? Imajuli tjela i na nebu , kao i nazemlji , nejasno

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Rec Bozja kaze da je Isus bio u oblicju Bozjem - sto znaci da je fizicki i u svakom drugom smislu bio Bog, imao je Bozansku prirodu, ali je ta Bozanska priroda bila obucena u ljudsko telo, drugim recima Isus je postao covek slican nama. iz razloga sto je jedino tako mogao da umre na krstu, ponevsi grehe na svom fizickom telu koje je dobio rodjenjem na ovom svetu.
Kao Bog u oblicju Bozjem - on to nije mogao, jer Bozansko oblicje koje je posedovao na nebu je neranjivo.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

"Jer krv junčija i jarčija ne može uzeti grehe.
Zato, ulazeći u svet govori: Žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo pripravio.
Žrtve i prilozi za greh nisu Ti bili ugodni.
Tada rekoh: Evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju Tvoju, Bože.
I više kazavši: Priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grehe nisi hteo, niti su Ti bili ugodni, što se po zakonu prinose;
Tada reče: Evo dođoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo.
Po kojoj smo volji mi osvećeni prinosom tela Isusa Hrista jednom" ( Jevrejima 10. 4 - 10 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Rec Bozja kaze da je Isus bio u oblicju Bozjem - sto znaci da je fizicki i u svakom drugom smislu bio Bog, imao je Bozansku prirodu, ali je ta Bozanska priroda bila obucena u ljudsko telo, drugim recima Isus je postao covek slican nama. iz razloga sto je jedino tako mogao da umre na krstu, ponevsi grehe na svom fizickom telu koje je dobio rodjenjem na ovom svetu.
Kao Bog u oblicju Bozjem - on to nije mogao, jer Bozansko oblicje koje je posedovao na nebu je neranjivo.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

"Jer krv junčija i jarčija ne može uzeti grehe.
Zato, ulazeći u svet govori: Žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo pripravio.
Žrtve i prilozi za greh nisu Ti bili ugodni.
Tada rekoh: Evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju Tvoju, Bože.
I više kazavši: Priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grehe nisi hteo, niti su Ti bili ugodni, što se po zakonu prinose;
Tada reče: Evo dođoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo.
Po kojoj smo volji mi osvećeni prinosom tela Isusa Hrista jednom" ( Jevrejima 10. 4 - 10 )

Pa dobro ako tako veruješ onda mi kaži koliko Bogova imaš?
Bog ti je Bog Isus ti je u obličju Bogžijemu pa Bog, E kolko ja vidim mučiš sebe praviti si Bogove ali fali ti još jedan da budu sklop ili skup Presvete Trojce. Dakle gde ti je treći Bog onog koga ne smeš da ga obožavaš? gde je.

Ne odgovaraš na pitanja, zašto, kriješ znanje možda?

Natrag