Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ako se za jedan te isti dogadjaj u Bibliji glavna uloga daje u jednom citatu Isusu,a u drugom citatu Mihailu,vidi se da se radi o jednoj osobi sa dva imena!
Pročitaj okolinu - ili već znaš -
TKO je OVAJ Sin Čovječji - u stihu?

DANIEL 10:16
i gle: onaj, sličan Sinu Čovječjem dotače se mojih usana.
Otvorih usta da govorim te rekoh onome koji stajaše preda mnom:
"Gospodaru moj, zbog ovog viđenja obuzeše me tjeskobe i onemoćah.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo se ne odnosi na Isusa Hrista koji je arhandjeo Mihajlo, vec na andjela Gavrila koji je Danilu izgledao kao covek, a dosao je da razgovara sa njim.

ANDJEO U OBLIKU COVEKA:

Daničić-Karadžić (RDK):

16 I gle, kao čovek dotače se usana mojih, i otvorih usta svoja, i progovorih i rekoh onom koji stajaše prema meni: Gospodaru moj, od ove utvare navališe moji bolovi na mene i nema snage u meni.

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

"Ali on, koji je izgledao kao čovjek, dotače se usana mojih. Tada sam mogao otvoriti usta svoja i rekao sam njemu, koji je stajao preda mnom: 'Gospodaru moj, ovom prikazom posve sam potresen i svu sam snagu izgubio" ( knjiga proroka Danila 10. 16 )

TAJ ANDJEO JE GAVRILO:

"A dok ja još govorah i moljah se i ispovedah greh svoj i greh naroda svog Izrailja, i padah moleći se pred Gospodom Bogom svojim za svetu goru Boga svog,
Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.
I nauči me i govori sa mnom i reče: Danilo, sada iziđoh da te urazumim.
U početku molitve tvoje iziđe reč, i ja dođoh da ti kažem, jer si mio; zato slušaj reč, i razumi utvaru" ( knjiga proroka Danila 9. 21 - 25 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Andjeo koji je govorio Danilu ,sto bese kao "sin covecji" bio je Gavrilo,a nikako Isus Hrist.
isus Hrist je oduvek bio uz Izraelce ,ali je bio poznat kao andjeo Mihailo.
Bez Mihaila nista nije moglo da prodje ,pa cak ni pobeda nad persijancima!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
OD kada je Gospodin Isus postao Arkanđeo?
OD kada je Isus Arkanđeo?
Gdje TO piše u Bibliji?
Da li je Isus oduvijek Arkanđeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je prvenstveno Logos, onaj koji je posrednik izmedju Boga Oca i stvorenih bica, cak i andjela.
U drugom redu Isus je arhandjeo Mihajlo - vojvoda ili predvodnik nebeskih vojski protiv sile zla ili sotone.

To je njegova privremena uloga u poretku greha, sto znaci da je ona otpocela pojavom greha, a prestace kada greh i njegov zacetnik budu uklonjeni.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Isus je prvenstveno Logos,

Isus nije nikada reko - Ja sam Logos.
Nema stiha - Isus je Logos.
Imaš temu - Logos, pa se tamo skoncentriraj SAMO na Logos.
http://serbianforum.org/threads/logos.499423/page-3#post-1360701
--------------------------

Kakve veze sa vezom ima LOGOS sa Mihaelom?

Mihael je stvorenje,
Logos je Božja Riječ!

Da li je za te - Stvoritelj = stvorenje?
Jer upravo TO radiš.
Kaznu za TO znaš?

onaj koji je posrednik izmedju Boga Oca i stvorenih bica, cak i andjela.

Onaj koji je posrednik je ČOVJEK - a nije Bog,
jer Bog - ne može posredovati sam sebi!!!!

1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog,
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,
čovjek - Krist Isus,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jel priznaješ gornji stih?
ČOVJEK - Isus!

U drugom redu Isus je arhandjeo Mihajlo - vojvoda ili predvodnik nebeskih vojski protiv sile zla ili sotone.

Ako je Isus = Jahve - kako to da je sad Jahve u drugom redu?

Kako se Bog Svemogući uopće MORA boriti protiv Sotone?
Pa Bog JAHVE kaže samo jednu riječ - i Sotone NEMA!

A Isus se MORA boriti!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
OD kada je Gospodin Isus postao Arkanđeo?
OD kada je Isus Arkanđeo?
Gdje TO piše u Bibliji?
Da li je Isus oduvijek Arkanđeo?
Isus nije oduvek bio arhandjeo.
Ime Isus je dobio tek kad je dosao na zemlju.
Pitanje je kako se zvao dok je bio gore na nebu?
Biblija ga identifikuje kao andjela Mihaila.
Kad se vratio na nebo,sigurno je zadrzao svoje ime Mihailo ,pod kojim ga poznaju svi na nebu,a tad je dobio i titulu arhandjel.
O ostali detaljima pitaj ili pogledaj malo bolje temu i sve ove postove.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Isus nije oduvek bio arhandjeo.

Da li u SZ stihovima - ima pomena o Arh.Mihaelu?
Ima!
TKO je TAJ Arh.Mihael?

Isus - ili - netko drugi?
--------------------------
Kada je Isus postao Arh.Mihael?

Ime Isus je dobio tek kad je dosao na zemlju.

TO ne sporim.

Pitanje je kako se zvao dok je bio gore na nebu?
Biblija ga identifikuje kao andjela Mihaila.
Kad se vratio na nebo,sigurno je zadrzao svoje ime Mihailo ,pod kojim ga poznaju svi na nebu,a tad je dobio i titulu arhandjel.
O ostali detaljima pitaj ili pogledaj malo bolje temu i sve ove postove.

Isus je dobio VLAST nad anđelima dok je bio na Zemlji!

HEBREJIMA 1:6
A opet, kad uvodi Prvorođenca u svijet, govori:
Nek pred njim nice padnu svi anđeli Božji.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jel to jasno?
-------------------------------------------------

Da li je Sotona i da li su zli anđeli poznavali Isusa
dok je još bio na Nebu?
DA! Poznaju Isusa još od tada!

A kako nazivaju Isusa?
Mihel?
NE!
Zovu Ga - ISUS!

Isus je na Nebu u Otkrivenju.
Kako se naziva Božji Sin na Nebu?
OPET - SAMO - ISUS!

Nema nigdje MIHAELA - ISUSA!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ISUS LOGOS - uporedni tekstovi

1. U POCETKU REC JE BILA KOD BOGA I ONA JE BILA BOG:

"У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч.
Она бјеше у почетку у Бога"

ISUS JE BIO U POCETKU KOD BOGA I ON JE BIO BOG:

"Ја Тебе прославих на земљи; посао сврших који си ми дао да радим.
И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде" ( Jovan 17. 4 - 5 )

"A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh" ( Jovan 8. 42 )

"Tada Mu govorahu: Ko si ti? I reče im Isus: Početak, kako vam i kažem" ( Jovan 8. 25 )

"А SINU пријестол је твој, BOZE, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, BOZE BOG TVOJ уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. KROZ REC JE SVE STVORENO:

"Све је кроз њу постало, и без ње ништа није постало што је постало"

KROZ ISUSA SVE STVORENO:

"Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina Kog postavi naslednika svemu, KROZ KOG I SVET STVORI" ( Jevrejima 1. 1 - 2 )

"Који нас избави од власти тамне, и премести нас у царство Сина љубави своје,
У коме имамо избављење крвљу Његовом и опроштење греха..
Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: SVE SE KROZA NJ I ZA NJ SAZDA.
И Он је пре свега, и све је у Њему" ( Kolosanima 1. 13 - 17 )

"А SINU пријестол је твој, BOZE, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, BOZE BOG TVOJ уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, I NEBESA SU DJELO RUKU TVOJIJEH" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. U RECI BESE ZIVOT I VIDELO LJUDIMA:

"У њој бјеше живот, и живот бјеше видјело људима.

ISUS JE ZIVOT I VIDELO SVETU:

"Isus mu reče: Ja sam put i istina I ZIVOT; niko neće doći k Ocu do kroza me"

Isus im, pak, opet reče: JA SAM VIDELO SVETU: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života" ( Jovan 8. 12 )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. VIDELO NIJE OBUZELA TAMA GREHA:

"И видјело се свијетли у тами, и тама га не обузе"

ISUSA NIJE BILO DJAVOLA - ON NIJE SAGRESIO:

Tada odgovoriše Jevreji i rekoše Mu: Ne govorimo li mi pravo da si ti Samarjanin, i da je đavo u tebi.
Isus odgovori: U meni đavola nema, nego poštujem Oca svog; a vi mene sramotite" ( Jovan 8. 48 - 49 )

"Već neću mnogo govoriti s vama; jer ide knez ovog sveta, i u meni nema ništa" ( Jovan 14. 30 )

"И знате да се Он јави да грехе наше узме; и греха у Њему нема" ( 1 Jovanova 3. 5 )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5. REC JE POSTALA TELO - JEDINORODNI SIN BOZJI:

И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца"

ISUS SE RODIO U TELU I POSTAO SIN BOZJI:

"No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog.
Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih" ( Jovan 1. 20 - 21 )

"Od Pavla, sluge Isusa Hrista, pozvanog apostola izabranog za jevanđelje Božije, Koje Bog unapred obeća preko proroka svojih u svetim pismima O SINU SVOM KOJI JE PO TELU RODJEN od semena Davidovog,
A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem" ( Rimljanima 1. 1 - 4 )

"I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: BOG SE JAVI U TELU, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi" ( 1 Timotiju 3. 16 )

Mihajlo nije stvoren, to nigde ne pise.

MIHALO

Arhandjeo je jedna od najvisih titula u andjeoskoj hijerarhiji.
Mihajlo Hebrejski MIHA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

ISUS MIHAJLO - VELIKI KNEZ:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS MIHAJLO:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tvoje reci piramido
"A kako nazivaju Isusa?
Mihel?
NE!
Zovu Ga - ISUS!

Isus je na Nebu u Otkrivenju.
Kako se naziva Božji Sin na Nebu?
OPET - SAMO - ISUS!"........

Ko baca sotonu sa neba na zemlju Isus ili Mihailo otkrivenje 12:7-12???
Mihailo,jel ti jasno?

da bi podkrepili Biblijskim dokazima da je Isus upravo arhandjel Mihailo
jevrejima 2:9
"A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa....."
Zaista je Mihailo bio jedan od velikih knezova u vreme proroka Danila.
Ali taj isti Veliki knez Mihailo,je na kraju predstavljen kao arhandjel ili PRVI andjeo ili predvodnik andjela.
jevrejima 1:4
"I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi" Isus se ovde poredi sa ostalim andjelima.Mnogo je bolji bio od svoh andjela ,pa je zato i dobio najvise ime (ili polozaj),arhandjel.
jevrejima 1:5
Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Da Isus nije bio andjeo ne bi morao da ga poredi saostalim andjelima
jevrejima 1:6
" I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji" Isusu se poklanjaju svi andjeli ,jer je on arhandjeo.
jevrejima 1:8(NS prevod)
"A za sina kaze:Bog je tvoj presto u svu vecnost i zezlo tvog kraljevstva ,zezlo je cestitosti".
jevrejima 1:13
"A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?"
I ovde je poredjenje sa andjelima ,jer da Isus nije andjeo,ne bi se imalo potrebe koristiti ovakav zapis.

Osim ovih stihova gde se Isus poredi sa andjelima,jer je i bio jedan od njih,ali prvorodjen i jedinorodjen,za Boga oca i za Sveti duh,se nigde ne kaze ni da su jedinorodjeni ni da su prvorodjeni...
Nadalje arhandjel Mihailo se pominje kao onaj koji predvodi sve andjele,isto kao i jagnje Bozje.
Ja mislim da je ovo sasvim dovoljno o Isusovom andjeoskom poreklu.
Za STVARANJE ISUSA ima i ovaj citat
Jevrejima 3:2
" Koji je veran Onome koji ga STVORI, kao i Mojsije u svemu domu njegovom"
Isus je STVOREN!!!,nije Bog Svemoguci,vec samo Bog Silni,sin Bozji.,jedinorodjeni i prvorodjeni.!!!

Natrag