Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Samo nastavi - svoga "boga" slavi (nemoj da se oblačiš - svoga ga razvlačiš te ste baš "u šesnaest" :), kako se, u ovim krajevima, naročito pri kolskim arnjevima, kaže, te šalom pomaže, kada je neko svu pamet isek'o jer je nije ni stek'o dok se nije opek'o te je i to porek'o da bi neko bolje vreme saček'o kako bi Vraga još bolje flek'o budući da je pameću daleko a nije porek'o da mu je SVE stek'o - Vrag dok mu je pamet štek'o predaleko da bi ju našao neko ko nije daleko te mu, seko, doneo je preko - toga "boga" koji mu je baš SVE stek'o te je to sve - ta još i isek'o :))!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Samo nastavi - svoga "boga" slavi (nemoj da se oblačiš - svoga ga razvlačiš te ste baš "u šesnaest" :), kako se, u ovim krajevima, naročito pri kolskim arnjevima, kaže, te šalom pomaže, kada je neko svu pamet isek'o jer je nije ni stek'o dok se nije opek'o te je i to porek'o da bi neko bolje vreme saček'o kako bi Vraga još bolje flek'o budući da je pameću daleko a nije porek'o da mu je SVE stek'o - Vrag dok mu je pamet štek'o predaleko da bi ju našao neko ko nije daleko te mu, seko, doneo je preko - toga "boga" koji mu je baš SVE stek'o te je to sve - ta još i isek'o :))!

Štosi ovdje sve nadrobijo Bog te sačuvaj , ako sam ja ovdje išta razumjela, kakse kaže u mom kraju , aksak kaj razumela nek me Bogek zvužgi.

Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Baš me zanima dalisi pobjegao iz ludnice ili iz nekog zatvora. Kada pišeš i rimuješ takve gluposti . Kako zaključuješ dasam bludnica i sotonistica.
Dali sam ja vjernica ili nisam , toje moja osobna stvar . Vjerojatno smo i u godinama velke razlike , isto kao što smo i kulture i obrazovanja. Tvoju kulturu nije teško postić ,ko god je stariji od deset godina već je kolturniji. Ako te baš zanima meni je tek 16 . g

"Ући ћу у сили Господа Господа, и славићу само Твоју правду.
Боже! Ти си ме учио од mladosti, и до данас казујем чудеса Твоја.
Ни у старости и кад оседех немој ме оставити, Боже, еда бих казивао мишицу Твоју наслеђу, свој омладини силу Твоју,
Правда је Твоја, Боже, до највише висине; у великим делима, која си учинио, Боже, ко је као Ти?"
( psalam 71. 16 - 19 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Eto, derle kleto, vidiš kako si se sama odala (kad' si tama a ne dama, te te od Boga čeka kama) DVEMA POSLEDNJIM REČIMA gde Božje Ime izgovaraš skaredno te, zbilja, izvanredno stižeš do svog cilja (ali stvarnog a ne, pak, prevarnog): da te pesnik tek nacilja - Rimom kao plimom: da ti boga tvoga lažnog te vrlo odvažnog - Sotonu, koji mrzi svu Vasionu a pritom se krije kao da ga nije - skroz unakaradi te i tebe i njega potom i Nebom nagradi ako vas vaša ludost prethodno ne ogradi jer u karantinu glumićeš Istinu da izađeš napolje al' ne poput drolje koja, nasamarena, grehom razularena, glumi Hrišćanku, JU, i SAMARićanku, koju glupost samari, Đavo mrcvari a pesnik šamari - Rimom kao spinom...

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Svedoci veruju i da Isus nije Bog - vec da je stvoreno bice, i da je JHWH jedino Bozje ime koje se spominje bibliji.

Ovdje je tema - Mihael - Isus!

Po Tome imate isti nauk.
---------------------------

Isus je Božji Sin - Čovjek.

Isus nije anđeo, Isus nije Mihael.

Bog je DUH -
Isus je TIJELO -
Anđeo je Duhovno Biće!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Eto, derle kleto, vidiš kako si se sama odala (kad' si tama a ne dama, te te od Boga čeka kama) DVEMA POSLEDNJIM REČIMA gde Božje Ime izgovaraš skaredno te, zbilja, izvanredno stižeš do svog cilja (ali stvarnog a ne, pak, prevarnog): da te pesnik tek nacilja - Rimom kao plimom: da ti boga tvoga lažnog te vrlo odvažnog - Sotonu, koji mrzi svu Vasionu a pritom se krije kao da ga nije - skroz unakaradi te i tebe i njega potom i Nebom nagradi ako vas vaša ludost prethodno ne ogradi jer u karantinu glumićeš Istinu da izađeš napolje al' ne poput drolje koja, nasamarena, grehom razularena, glumi Hrišćanku, JU, i SAMARićanku, koju glupost samari, Đavo mrcvari a pesnik šamari - Rimom kao spinom...

Volim Isusa to neka je svima jasno. Gospodine Milane ,Krista nije nikada voljeti kasno.
Voljeti je ljepo ,voljeti je lako,ali voljeti kao Krist nemože svatko!
Koliko te voli tose teško piše , jel Krist voli sve više i više.
Nije Kristu bitno gdje si ti , gdje sam ja .Nije njemu bitna nikakva daljina ,između njega i nas , bitno je samo da u kristu nađemo spas .

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Volim Isusa to neka je svima jasno. Gospodine Milane ,Krista nije nikada voljeti kasno.
Voljeti je ljepo ,voljeti je lako,ali voljeti kao Krist nemože svatko!
Koliko te voli tose teško piše , jel Krist voli sve više i više.
Nije Kristu bitno gdje si ti , gdje sam ja .Nije njemu bitna nikakva daljina ,između njega i nas , bitno je samo da u kristu nađemo spas .

Amen na gornje!
ALI - uz mali dodatak!
PRVI Koga moramo Voljeti je - Bog Jedini Otac Isusov - Jahve!

Onaj Koga i Isus najviše voli!

JER - Bez Boga Oca Jahve -
SAMO sa Isusom - NEMA TI SPASA!

-------------------------------------------
Da li ti vjeruješ našemu Gospodinu Isusu?
Da li vjeruješ Njegovoj izgovorenoj riječi?

MATEJ 7:21

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:

`Gospodine, Gospodine!`,

nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse,

nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,

oni koji vrše volju Isusovoga Boga.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jel ti TO jasno?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Amen na gornje!
ALI - uz mali dodatak!
PRVI Koga moramo Voljeti je - Bog Jedini Otac Isusov - Jahve!

Hvala na upozerenju, jasam još u uvjerenju ,Jahve , Isus ,daje isto.

Da li ti vjeruješ našemu Gospodinu Isusu?
Da li vjeruješ Njegovoj izgovorenoj riječi?

DA
DA

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:

`Gospodine, Gospodine!`,

nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse,

nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,

oni koji vrše volju Isusovoga Boga.

Kad su Isusa razapinjali , što je Isus rekao onom razbojniku . Jedan od te dvojice razbojnika rekao je Isusu: "Nisi li ti Krist? Spasi sebe i nas!"
Drugi razbojnik branio je Isusa i prekoravao prvog razbojnika: "Zar se ne bojiš Boga ni ti koji si pod istom osudom (Lk 23, 40)".
Dobri razbojnik zamolio je: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje (Lk 23,42)". Time je pokazao vjeru da je Isus Bog.
Isus mu je odgovorio: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju! (Lk 23,43)".
Dali je Isus Zanijekao daa nije BOG . Nije

Prvo moramo prihvatiti činjenicu da Biblija govori daje Bog samo jedan .

"Čuj, Izraele, Jahve je Bog naš, Jahve je jedan." (Pnz 6:4-5)

"Ti vjeruješ da ima samo jedan Bog. Dobro činiš!" (Jak 2:19)

"Ja Sam Bog i nema drugog. Bog, nitko mi sličan nije." Kaže nam Bog. (Iza 46:9)

Znači stari zavjet, kako ga mi zovemo , jasno stoji da ima samo jedan Bob . Nema dva nema tri , jasno piše samo jedan .

Međutim, Biblija govoreći o tri osobe: Ocu, Sinu i Duhu Svetom, direktno i indirektno ih naziva Bogom (pravim Bogom).
Tu tvrdnju možemo nać i u bibliji. Jasno se vidi , da nauk o Trojstvu nije ljudska filozofija, nego Božje otkrivenje.

Otac Isusa Krista, i otac vjernika je Bog. Isus je učio da se molimo: "Oče naš koji jesi na nebesima…" On je Bog Otac. Ovo je suvišno dalje komentirati.
Znači BOG uvjek isti i jučer, danas i zauvijek će biti isti , pogledajmo sledeći tekst , STARI ZAVJET ; (Mal 3.6) Jer ja, Jahve, ne mijenjam se, a vi se, sinovi Jakovljevi, mijenjate bez prestanka!

Novi zavjet isto kaže . Hebrejima 13.8) Isus Krist jučer i danas isti je - i uvijeke.
Kakva razlika.

U Bibliji postoje tekstovi koji jasno i nedvosmisleno Isusa nazivaju Bogom. Pogledajmo neke:

"Jer dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je : Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni…" (Iza 9:5)

Ovo proriče prorok Izaija o Kristu. Apostol Ivan u svom Evanđelju piše: ''U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše kod Boga i Riječ bijaše Bog[1]'' (Iv 1:1). ''I Riječ tijelom postala i nastanila se među nama.'' (Iv 1:14) Ovdje vidimo da je Riječ, koja je Bog, tijelom postala (Bog je postao i čovjek) i nastanila se među nama, a to je Isus Krist. Vrlo jasno vidimo da Biblija Krista zove - Bog.

Po ovome se vidi ,da nemam samo pravo ja ,ili Miro , ili Ladikeja , ili Piramida, ili Bogodani , i da nenabrajam više , meni se vidi dasmo svi mi u pravu , Sveto Pismo tumačiti jako je teško , ujedno je poučno i zanimljivo ,što višega tumačimo vjera nam je sve čvršća i čvršća.Samo davas pozdravim,
Bog svama.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Hvala na upozerenju, jasam još u uvjerenju ,Jahve , Isus ,daje isto.
DA
DA
Kad su Isusa razapinjali , što je Isus rekao onom razbojniku . Jedan od te dvojice razbojnika rekao je Isusu: "Nisi li ti Krist? Spasi sebe i nas!"
Drugi razbojnik branio je Isusa i prekoravao prvog razbojnika: "Zar se ne bojiš Boga ni ti koji si pod istom osudom (Lk 23, 40)".
Dobri razbojnik zamolio je: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje (Lk 23,42)". Time je pokazao vjeru da je Isus Bog.
Isus mu je odgovorio: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju! (Lk 23,43)".
Prvo moramo prihvatiti činjenicu da Biblija govori daje Bog samo jedan .
"Čuj, Izraele, Jahve je Bog naš, Jahve je jedan." (Pnz 6:4-5)
"Ti vjeruješ da ima samo jedan Bog. Dobro činiš!" (Jak 2:19)
"Ja Sam Bog i nema drugog. Bog, nitko mi sličan nije." Kaže nam Bog. (Iza 46:9)
Znači stari zavjet, kako ga mi zovemo , jasno stoji da ima samo jedan Bob . Nema dva nema tri , jasno piše samo jedan .
Međutim, Biblija govoreći o tri osobe: Ocu, Sinu i Duhu Svetom, direktno i indirektno ih naziva Bogom (pravim Bogom).
Tu tvrdnju možemo nać i u bibliji. Jasno se vidi , da nauk o Trojstvu nije ljudska filozofija, nego Božje otkrivenje.
Otac Isusa Krista, i otac vjernika je Bog. Isus je učio da se molimo: "Oče naš koji jesi na nebesima…" On je Bog Otac. Ovo je suvišno dalje komentirati.
Znači BOG uvjek isti i jučer, danas i zauvijek će biti isti , pogledajmo sledeći tekst , STARI ZAVJET ; (Mal 3.6) Jer ja, Jahve, ne mijenjam se, a vi se, sinovi Jakovljevi, mijenjate bez prestanka!
Novi zavjet isto kaže . Hebrejima 13.8) Isus Krist jučer i danas isti je - i uvijeke.
Kakva razlika.
U Bibliji postoje tekstovi koji jasno i nedvosmisleno Isusa nazivaju Bogom. Pogledajmo neke:
"Jer dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je : Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni…" (Iza 9:5)
Ovo proriče prorok Izaija o Kristu. Apostol Ivan u svom Evanđelju piše: ''U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše kod Boga i Riječ bijaše Bog[1]'' (Iv 1:1). ''I Riječ tijelom postala i nastanila se među nama.'' (Iv 1:14) Ovdje vidimo da je Riječ, koja je Bog, tijelom postala (Bog je postao i čovjek) i nastanila se među nama, a to je Isus Krist. Vrlo jasno vidimo da Biblija Krista zove - Bog.
Po ovome se vidi ,da nemam samo pravo ja ,ili Miro , ili Ladikeja , ili Piramida, ili Bogodani , i da nenabrajam više , meni se vidi dasmo svi mi u pravu , Sveto Pismo tumačiti jako je teško , ujedno je poučno i zanimljivo ,što višega tumačimo vjera nam je sve čvršća i čvršća.Samo davas pozdravim,
Bog svama.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Krivo!
SVE je OD Stvoritelja Jedinoga – Jahve!

PSALAM 22,29
Jer Jahvino je kraljevstvo, on je vladar pucima.

--------------------------------------
MATEJ 12,28
Ali ako ja po Duhu Božjem izgonim đavle, zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje.
Što kaže Isus – MOJE kraljevstvo – ili – BOŽJE?
----------------------------------------------------------------
MATEJ 13,43
Tada će pravednici zasjati poput sunca u kraljevstvu Oca svojega." "Tko ima uši, neka čuje!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus ti kaže da je Kraljevstvo OD Boga Oca Jahve.
SVE je OD Boga Jahve – jer je Jahve – Stvoritelj.
NIJE kraljevstvo OD Isusa.
------------------------------------------------------------------
LUKA 12,32
"Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tko DAJE Kraljevstvo?
Sin Isus – ili – OTAC Bog Jedini?
----------------------------------------------------------------------
LUKA 22,29
Ja vam stoga u baštinu predajem kraljevstvo što ga je meni predao moj Otac:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jel ti sada jasno ČIJE je K?
TKO je Kome dao K?
--------------------------------------------------------------------
Molim te odgovori mi.
---------------------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gornji stihovi opovrgavaju TU tvoju tvrdnju.
-----------------------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
I NZ i Isus sam kaže da je Njegov Bog – Jedini Bog.
………………………………………………………………..

MARKO 12:29,32
Isus odgovori: "Prva je:Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini.Nato će mu pismoznanac: "Dobro, učitelju! Po istini si kazao:On je jedini, nema drugoga osim njega.

IVAN 7:28
Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika: "Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla. Njega vi ne znate.

IVAN 8:41
Vi činite djela oca svojega." Rekoše mu: "Mi se nismo rodili iz preljuba, jedan nam je Otac - Bog."
--------------------------------------------

Ponovno te pitam – Da li vjeruješ Isusu?
Da li vjeruješ OVO gore što je Isus reko?
Da li ti je jasno iz toga da Isus nije Bog?

-------------------------------------------------------
I NZ – apostoli - jasno kaže da je SAMO JEDAN BOG.
RIMLJANI 16:27
jedinomu Mudromu, Bogu,

po

Isusu Kristu: Njemu slava u vijeke! Amen.
----------------------------------------------------

1.KORINĆANIMA 8:4,6

Dakle, u pogledu blagovanja mesa žrtvovana idolima, znamo: nema idola na svijetu i
nema Boga do Jednoga.
nama je jedan Bog, Otac
, od koga je sve, a mi za njega;

i

jedan Gospodin, Isus Krist, po kome je sve, i mi po njemu.

----------------------------------

Da li vjeruješ Apostolima?
Da li uviđaš da apostoli jasno odvajaju
BOGA Jedinoga Oca –
Od
Isusa – Neboga?

------------------------------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Molim te – daj mi stihove – 3 osobe!
Molim te – kako je Ime 3. Osobi – SD?

Biblija je direktna knjiga –
SAMO za Oca Jahvu – piše BOG – jasno i glasno,
I sam Otac Jahve kaže za se – Ja sam BOG.

A TO – Ta izjava – Ja sam Bog,
Je NAJJAČI DOKAZ – TKO je Bog.

Isus nije nikada reko – Ja sam Bog.
SD nije nikada reko – Ja sam Bog.

Jel tako?
-----------------------------------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gdje piše u Bibliji –

Trojstvo
Trojedini
BogoČovjek
3 osobe
….

ALI – ako ne piše – a ti to naučavaš –
Onda dodaješ Božjoj Jahvinoj riječi.
Kaznu za to znaš?
---------------------------------------------------------------------------
Otac Isusa Krista, i otac vjernika je Bog.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog i Otac Ima svoje Osobno IME – JAHVE.
Jedino Ime Jedinoga Boga!
---------------------------------------------------------------------------------
Isus je učio da se molimo: "Oče naš koji jesi na nebesima…" On je Bog Otac. Ovo je suvišno dalje komentirati.
Bog i Otac Ima svoje Osobno IME – JAHVE.
Jedino Ime Jedinoga Boga!

Zato Isus i kaže – SVETI SE IME TVOJE – Koje Ime? – JAHVE!

NE Isus! – Jer Isus nije Bog.
---------------------------------------------------------------------------------
Kakva razlika.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bog Jahve se ne mijenja – Bog Jahve je BEZ vremenski.
Bog Jahve je STVORIO i Vrijeme.
Isus je UNUTAR vremena.
Jer je stvorenje.
Zato i stih kaže VREMENSKE komponente –
Jučer danas sutra.
Isus je UNUTAR vijekova,
A IZVAN vremena je samo JAHVE.
----------------------------------------------------------------------------------
Ima tema – idi tamo nauči istinu.
Daj mi NZ stih gdje su Isusu dali TO ime.
--------------------------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ima tema – idi tamo nauči istinu.
Daj mi stih jasni nedvosmisleni – Isus je Logos – Isus kaže – Ja sam Logos.
----------------------------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nema više istina.
Postoji samo Jedna Biblijska Istina!
Samo je Jedan Bog – a TAJ ima Ime – JAHVE,
I samo je Jedan Božji Sin – a Taj ima Ime – Isus.
------------------------------------------------------------------

Ovdje je tema –
Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Pa bi te i ostale – molio da ne skrećemo puno sa teme,
Jer postoje otvorene teme o ostalom spomenutom,
A u kojima se ne piše.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ako se za jedan te isti dogadjaj u Bibliji glavna uloga daje u jednom citatu Isusu,a u drugom citatu Mihailu,vidi se da se radi o jednoj osobi sa dva imena!

Natrag