Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nijemi samo ovo jasno oko anđela Mihael , i Isusa ,gdje u Bibliji ima kakva usporedba da ija to pročitam.

Arhandjeo je jedna od najvisih titula u andjeoskoj hijerarhiji.
Mihajlo Hebrejski MIHA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

MIHAJLO:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS MIHAJLO:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ne citas pazljivo ono sto je napisano sa moje strane.

Isus nije samo covek, jer to propoveda Islam.
Isus je Bog koji je uzeo ljudsko telo, u telu vaskrsao ali je zadrzao Bozansku supstancu, nije presatao biti Bog.

Isus dakle jeste zadrzao ljudsko telo nakon vaskrsenja i odlaska na nebo, ali on nije bio SAMO covek - vec ujedno i Bog, imao je Bozansku prirodu ili supstancu u svom bicu, zato je nazvan MONOGENES TEOS ( MONO - jedini / GENES - vrsta / TEOS - Bog )
Isus je jedino bice takve vrste koje je rodjeno na zemlji ikada, koje je ujedno i Bog i covek - BOGOCOVEK.

U tome je razlika koja Isusa odvaja i od coveka i od Andjela, zato sto je on Bog i prema tome ima savrsenije oblicje i od coveka i od andjela, i prebiva u samoj prisutnosti Boga Oca, jer Oceva slava je licno svojstvo i njegovog bica, jer je on jedno sa Ocem.

Isus nije samo covek, jer to propoveda Islam.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
A TO je i Istina!
Apostoli za Isusa po Njegovu odlasku kažu da je ČOVJEK.

DJELA APOSTOLSKA 2,22
"izraelci, čujte ove riječi: isusa nazarećanina, čovjeka kojega bog pred vama potvrdi silnim djelima, čudesima i znamenjima koja, kao što znate, po njemu učini među vama –

Zašto i ti ne propovijedaš istinu?
Imaš još 20 stihova istog tipa – znaš li ih?
Sam Isus za se kaže da je Čovjek.
Vjeruješ li ti svome bogu?
-------------------------------------------------------------
Isus je Bog koji je uzeo ljudsko telo,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nema takova stiha.
Nema stiha – izmišljotina.
Ako je Bog uzeo tijelo – KOJI je onda onaj drugi Bog na Nebu?
--------------------------------------------------------------
u telu vaskrsao ali je zadrzao Bozansku supstancu, nije presatao biti Bog.
Nemaš stiha – imaš samo Katoličke bajke.
---------------------------------------------------------------
Isus dakle jeste zadrzao ljudsko telo nakon vaskrsenja i odlaska na nebo, ali on nije bio SAMO covek - vec ujedno i Bog, imao je Bozansku prirodu ili supstancu u svom bicu, zato je nazvan MONOGENES TEOS ( MONO - jedini / GENES - vrsta / TEOS - Bog )
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gdje TO sve piše u Bibliji?
Daj stihove – točno po gore rečenim formulacijam.
ALI – ako nema takovih stihova – naučavaš po DOGMI.
-------------------------------------------------------------------------------------
Isus je jedino bice takve vrste koje je rodjeno na zemlji ikada,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TO je istina.
--------------------------------------------------------------
koje je ujedno i Bog i covek - BOGOCOVEK.
Daj mi Biblijsku potporu – BogoČovjek,
Koji su to stihovi?
ALI – ako toga nema u Bibliji –ŠTO je tvoj nauk?
----------------------------------------------------------------------------
U tome je razlika koja Isusa odvaja i od coveka i od Andjela, zato sto je on Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog sjedi na Božjem prijestolju – Isus – NE sjedi na Božjem prijestolju.
Nije Bog. Nije nikada reko – Ja sam Bog.
-----------------------------------------------------------------------------
i prema tome ima savrsenije oblicje i od coveka i od andjela, i prebiva u samoj prisutnosti Boga Oca, jer Oceva slava je licno svojstvo i njegovog bica,
Bog Otac je Jedini Bog – JAHVE.
NEMA Drgugih bogova.
Sve ostalo su lažnjaci.
---------------------------------------------------------------------------
jer je on jedno sa Ocem.
I ljudi su jedno sa Ocem!
Što sad?
Ljudi su Bogovi - po tvojoj teoriji.
Idi na temu
http://serbianforum.org/threads/da-svi-budu-jedno.423175/page-9#post-1349601
pa se tamo dokaži.
----------------------

Gospodin Isus je Tijelo

Anđeo je Duhovno biće.

Mihael je Anđeo

Anđeo je Duhovno biće.

Isus je Tijelo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Postavljas takvu vrstu pitanja iz kojih se moze zakljuciti kao da slabo poznajes bibliju, u sta sumnjam, vec ili si zaboravio poznate tekstove koji na njih odgovaraju, ili amerno zelis da budes sarkastican - kao da ne znas nesto sto znas, ili svesno da prikrijes:

1. Ti kazes Isus nije Bog

TOMA POSLE VASKRSENJA NAZIVA ISUSA BOGOM:

'''А Тома који се зове Близанац, један од дванаесторице, не бјеше ондје са њима кад дође Исус.
А други му ученици говораху: видјесмо Господа. А он им рече: док не видим на рукама његовијем рана од клина, и не метнем прста својега у ране од клина, и не метнем руке своје у ребра његова, нећу вјеровати.
И послије осам дана опет бијаху ученици његови унутра, и Тома с њима. Дође Исус кад бијаху врата затворена, и стаде међу њима и рече: мир вам.
Потом рече Томи: пружи прст свој амо и виђи руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран.
И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој.
Исус му рече: пошто ме видје вјеровао си; благо онима који не видјеше и вјероваше" ( Jovan 20. 24 - 28 )

2. Ti kazes da Isus nije Bog koji je uzeo ljudsko telo.

Biblija kaze:

ISUS BOG KOJI SE ODREKAO SLAVE NEBAI PONIZIVSI SE UZEO LJUDSKO TELO:

'''Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
Јован 13:15
Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

3. Ti kazes da Isus nakon vaskrsenja nije seo na Bozji presto.

Biblija kaze

ISUS NAKON VASKRSENJA SEDA NA BOZJI PRSTO:

"'Који победи даћу му да седне са мном на престолу мом, као и ја што победих и седох с Оцем својим на престолу Његовом" ( otkrivenje 3. 21 )

""А Господ, пошто им изговори, узе се на небо, и седе Богу с десне стране''' ( Marko 16 glava )

Na nekim mestima stoji izraz JEDINORODNI SIN BOZJI.
Ovde umesto ovog izraza u grckom tekstu stoji MONOGENES TEOS - Jedini takve vrste Bog.

Isus je jedino bice koje je rodjeno i kao covek i kao Bog.

Monogenes oznacava i poseban odnos ljubavi koji vladaizmedju razlicitih licnosti Bozanstva.

Za Isaka se kaze da je bio MONOGENES HULIOS - jedinorodni Avramov sin.

Isak nije bio jedini Avramov sin, jer je Avram imao jos sinova osim Isaka.
Ovde se radi o posebnom odnosu koji je Avram imao prema Isaku, on je za njega bio jako drag.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Gospodin Isus je Tijelo

Anđeo je Duhovno biće.

Mihael je Anđeo

Anđeo je Duhovno biće.

Isus je Tijelo.

Isus je tjelo ,pa valjda je i Isus imao duh ,a a taj duh je Bog.
Moj mali nelogični mozak , zaključuje ovako . Upočetku bijaše samo rječ , a rječ bijaše Bog, a rječ posta tjelom . Pa oda je samo Isusovo tjelo postalo Božanstvo.

Rječ + rječ bijaše Bog = tjelo postalo Božanstvo.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Dokle li će obnažene (a čime li su to one - i da li poput Sotone - osnažene kada su, hej, odvažene da glume visokotražene bludnice poput kakve zaludnice u samici ludnice...) "opatice" da GLUME vernice (sam ih, IH, njihov moral tuži te se Bog, ZBILJA, ničim ne naruži! Te nek' svojim striptizom SLOBODNO bude i s' reprizom i tako sve ukrug k'o najbolji usud da Đavola grdimo do bola...)

Te ko sa njom "DISKUTUJE" sam se kompromituje...

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Postavljas takvu vrstu pitanja iz kojih se moze zakljuciti kao da slabo poznajes bibliju, u sta sumnjam, vec ili si zaboravio poznate tekstove koji na njih odgovaraju, ili amerno zelis da budes sarkastican - kao da ne znas nesto sto znas, ili svesno da prikrijes:

'''А Тома који се зове Близанац, један од дванаесторице, не бјеше ондје са њима кад дође Исус.
А други му ученици говораху: видјесмо Господа. А он им рече: док не видим на рукама његовијем рана од клина, и не метнем прста својега у ране од клина, и не метнем руке своје у ребра његова, нећу вјеровати.
И послије осам дана опет бијаху ученици његови унутра, и Тома с њима. Дође Исус кад бијаху врата затворена, и стаде међу њима и рече: мир вам.
Потом рече Томи: пружи прст свој амо и виђи руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран.
И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој.
Исус му рече: пошто ме видје вјеровао си; благо онима који не видјеше и вјероваше" ( Jovan 20. 24 - 28 )

Biblija kaze:

'''Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
Јован 13:15
Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Biblija kaze

"'Који победи даћу му да седне са мном на престолу мом, као и ја што победих и седох с Оцем својим на престолу Његовом" ( otkrivenje 3. 21 )

""А Господ, пошто им изговори, узе се на небо, и седе Богу с десне стране''' ( Marko 16 glava )

Ovde umesto ovog izraza u grckom tekstu stoji MONOGENES TEOS - Jedini takve vrste Bog.

Monogenes oznacava i poseban odnos ljubavi koji vladaizmedju razlicitih licnosti Bozanstva.

Ovde se radi o posebnom odnosu koji je Avram imao prema Isaku, on je za njega bio jako drag.

Ovdje je tema - MIHAEL!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Toma ne naziva Isusa – Bože Isuse,
Nego Toma zaziva Boga svoga i Isusova.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kad bi TO bilo kako ti kažeš,
Objasni mi – Zašto nadalje svi
Ne zazivaju Isusa – Bože Isuse? – ZAŠTO?
Zašto svi ne padaju na koljena pred Bogom Isusom? – Zašto?
Zašto se nitko ne zapita – kako to da vidjesmo Boga a živi ostadosmo?

Nego – nitko nadalje ne naziva – Bože Isuse.
Nego – nitko ne pada na koljena pred Isusom.
Nego – svi govore – Boga nitko nije vidio – a Isusa vidjeli.

Možeš li to objasniti?
-------------------------------------------------------------------
Biblija kaze:
FILIPLJANIMA 2,5
Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu:
Isus je uobičajeno ime običnih ljudi.
Isus je dobio titulu – Krist – Od svoga Boga Oca Jahve.
Isus nije Bog. Bog ne daje Bogu titule.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FILIPLJANIMA 2,6
On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,
Lik ne znači da je neko Bog.
Ako ličiš na nekoga – ne znači da si ti taj na koga ličiš.
Jednakost sa Bogom – odmah ti odvaja – Isus nije Bog,
ima samo jednakost sa Bogom Jahvom.
Jednakost je u tome što je Isus govorio riječi koje mu je Bog Jahve rekao da izreče.
Isus je činio djela koja mu je naredio Bog Otac Jahve da čini.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FILIPLJANIMA 2,7
nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus je na Nebu bio Od strane Boga Oca Stvoritelja Jahve – stvoren kao duh.
Na Zemlji je nevin čovjek trebao biti žrtvovan za grijehe svih ljudi.
Jer po jednom čovjeku smrtni grijeh je došao – Adamu, a po drugome čovjeku – Isusu, smrtni grijeh je poništen.
FILIPLJANIMA 2,8
ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.
Bog Jahve se ne ponizuje za stvorenja.
Kome je Isus bio poslušan? Svome Bogu Jedinome Jahvi.
Bog ne može umrijeti. Isus je umro. Isus nije Bog.
Biblija kaze
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nema stiha – Isus sjedi na Božjem prijestolju.
Nego – Vječno Zdesna Božjeg prijestolja.
Da li vjeruješ svome bogu Isusu?

LUKA 22,69
No od sada će Sin Čovječji sjedjeti zdesna Sile Božje.

Da li vjeruješ apostolima?

HEBREJIMA 10,12
A ovaj, pošto je prinio jednu jedincatu žrtvu za grijehe,
ZAUVIJEK sjede zdesna Bogu

Ima tema – pa tamo o tome.
http://serbianforum.org/threads/bozje-prijestolje.499801/page-2#post-1354185
------------------------------------------------------------------

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
U kojem stihu TO piše?
Monogenes TEOS!
Rođen i kao čovjek i kao Bog?
Bog se ne rađa!
----------------------------------

Na temu – Isus nije Mihael.

PO tvom nauku ispada –
Jahve = Isus = Mihael,
A TO je kontradikcija!

Jahve – Ime Boga.
Isus – Ime Božjeg Sina.
SD - nema ime.

Isus – Dobio Ime OD Boga Jahve.
Isus = OD Jahve dolazi spasenje.
Mihael = Tko je kao Bog?

Kako možeš povezati -
Jahve i Mihael – jer po tebi – TO je jedna Osoba!?

Svaka Osoba ima svoje OSOBNO Ime!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Imam jedno pitanje.

Da li si ti EX - jehovin svedok - bivsi Jehowin svedok?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Imam jedno pitanje.

Da li si ti EX - jehovin svedok - bivsi Jehowin svedok?

Ako te sve zanima - u Svjedočanstvo Obraćenja - sve sam napisao.
http://serbianforum.org/threads/svjedocanstva-obracenja.499897/

Počeo sam u Evanđ. Pentekostalnoj.
Bio tamo 2 godine dok me nisu Exkomunicirali.
Od tada - sam sa Bogom Jahvom i Božjim Sinom Isusom i Jahvinim SD.

Nisam bio JS niti ću ikada biti.
Biti protiv TTT - ne znači da si JS.
----------------------------------------

Da sam JS - onda bi imao isti nauk kao i ti i AC.

Isus nije anđeo, Isus nije Mihael.
Isus je Božji Sin - Čovjek.

Za AC - Jahve = Mihael!?!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svedoci veruju i da Isus nije Bog - vec da je stvoreno bice, i da je JHWH jedino Bozje ime koje se spominje bibliji.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Dokle li će obnažene (a čime li su to one - i da li poput Sotone - osnažene kada su, hej, odvažene da glume visokotražene bludnice poput kakve zaludnice u samici ludnice...) "opatice" da GLUME vernice (sam ih, IH, njihov moral tuži te se Bog, ZBILJA, ničim ne naruži! Te nek' svojim striptizom SLOBODNO bude i s' reprizom i tako sve ukrug k'o najbolji usud da Đavola grdimo do bola...)

Te ko sa njom "DISKUTUJE" sam se kompromituje...

Baš me zanima dalisi pobjegao iz ludnice ili iz nekog zatvora. Kada pišeš i rimuješ takve gluposti . Kako zaključuješ dasam bludnica i sotonistica.
Dali sam ja vjernica ili nisam , toje moja osobna stvar . Vjerojatno smo i u godinama velke razlike , isto kao što smo i kulture i obrazovanja. Tvoju kulturu nije teško postić ,ko god je stariji od deset godina već je kolturniji. Ako te baš zanima meni je tek 16 . g

Natrag