Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno. Isus ce doci i sam progovoriti glasom Arhandjela i zatrubiti u trubu.
Nece progovoriti Arhandjeo kao neka druga osoba, vec ce on sam progovoriti glasom arhandjelovim, i zatrubiti u trubu.

"Jer će sam Gospod sa zapovešću, SA glasom Arhanđelovim, I S TRUBOM Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre" ( 1 Solunjanima 4. 16 )

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
-----------------------------

JUDINA 1,9

Kad se Mihael arkanđeo s đavlom prepirao za tijelo Mojsijevo,
nije se usudio izreći pogrdan sud protiv njega,
nego reče: "Spriječio te Gospodin!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da li je moguće da se Bog Stvoritelj Isus prepire sa stvorenjem?

Da li je moguće da se Bog Isus ne usudi pogrditi Đavla? – Boji Ga se?

A TKO je TAJ Gospodin koji je spriječio Đavla?

KAKO je Ime TOME Gospodinu?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo se tice razlicitih uloga koje Bozanske licnosti imaju u planu spasenja, gde se one postuju do krajnjih granica.

U ovom planu u kontekstu biblije, Bog Otac je postavljen kao sudija.

Za razliku od toga, Isus je u starom ali i novom zavetu okarakterisan kao LOGOS - neko ko stoji izmedju Boga i stvorenih bica da bude posrednik.

"Boga niko nije video nikad, jedinorodni si koji je u narucju ocinom on ga objavi" kaze jedan biblijski tekst.

Isus je bio neko ko je izlazio iz te slave Bozje i bio posrednik izmedju Boga i stvorenih bica.

On takodje obavlja ulogu Mihajla - predvodnika nebeske vojske andjela.
U novom zavetu Isus obavlja ulogu novozavetnog prvosvestenika u nebeskoj svetinji nad svetinjama.

Za razliku od ovoga, Sveti Duh obavlja ulogu utesitelja ili pomagaca.

Prema tome, Isusova uloga kao Arhandjela Mihajla, nije bila da izrice sud, jer je to uloga Boga Oca, i ove uloge se postuju od strane svih Bozanskih licnosti - jer na nebu je sve uredno, posteno i po pravdi, kako i kaze biblija govoreci o Bozjem poretku koji vlada u odnosima izmedju stvorenih bica.

"A Mihael arkanđeo, kad se je prepirao s đavlom i borio se za Mojsijevo tijelo, nije se usudio izgovoriti sud pogrde, nego reče: "Gospodin neka te kazni!"
( Judina poslanica 1. 9 )

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ovo se tice razlicitih uloga koje Bozanske licnosti imaju u planu spasenja, gde se one postuju do krajnjih granica.

U ovom planu u kontekstu biblije, Bog Otac je postavljen kao sudija.

Za razliku od toga, Isus je u starom ali i novom zavetu okarakterisan kao LOGOS - neko ko stoji izmedju Boga i stvorenih bica da bude posrednik.

"Boga niko nije video nikad, jedinorodni si koji je u narucju ocinom on ga objavi" kaze jedan biblijski tekst.

Isus je bio neko ko je izlazio iz te slave Bozje i bio posrednik izmedju Boga i stvorenih bica.

On takodje obavlja ulogu Mihajla - predvodnika nebeske vojske andjela.
U novom zavetu Isus obavlja ulogu novozavetnog prvosvestenika u nebeskoj svetinji nad svetinjama.

Za razliku od ovoga, Sveti Duh obavlja ulogu utesitelja ili pomagaca.

Prema tome, Isusova uloga kao Arhandjela Mihajla, nije bila da izrice sud, jer je to uloga Boga Oca, i ove uloge se postuju od strane svih Bozanskih licnosti - jer na nebu je sve uredno, posteno i po pravdi, kako i kaze biblija govoreci o Bozjem poretku koji vlada u odnosima izmedju stvorenih bica.

"A Mihael arkanđeo, kad se je prepirao s đavlom i borio se za Mojsijevo tijelo, nije se usudio izgovoriti sud pogrde, nego reče: "Gospodin neka te kazni!" ( Judina poslanica 1. 9 )

Gdje u Bibliji piše da postoje 3 osobe?
Da li među njima 3 ima hijerarhija?
Zašto u Otkrivenju nema prijestolja za SD?

---------------------------------------------------

Da li je za tebe - Isus = DUHovno biće,
ili je Isus = TJELESNO biće?

Da li je anđeo = DUHovno biće,
ili je anđeo = TJELESNO biće?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gdje u Bibliji piše da postoje 3 osobe?
Da li među njima 3 ima hijerarhija?
Zašto u Otkrivenju nema prijestolja za SD?

---------------------------------------------------

Da li je za tebe - Isus = DUHovno biće,
ili je Isus = TJELESNO biće?

Da li je anđeo = DUHovno biće,
ili je anđeo = TJELESNO biće?

Nerazumno je pitanje gde u bibliji pise da postoje tri licnosti, jer ceo novi zavet govori o tome, da su Otac, Sin i Sveti Duh tri nezavisne licnosti.

Isus je pre svog rodjenja na zemlji bio Bog jednak Ocu, ali je radi spasenja ljudi preuzeo ljudsko telo i izjednacio se sa covekom.

"Будући, пак, да деца имају тело и крв, тако и Он узе део у томе, да смрћу сатре оног који има државу смрти, то јест ђавола;
И да избави оне који год од страха смрти у свему животу бише робови.
Јер се заиста не примају анђели, него се прима семе Авраамово.
Зато беше дужан у свему да буде као браћа, да буде милостив и веран поглавар свештенички пред Богом, да очисти грехе народне.
Јер у чему пострада и искушан би у ономе може помоћи и онима који се искушавају" ( Jevrejima 2. 13 - 18 )

Nakon vaskrsenja Isus je zadrzao ljudsko telo - vaskrsnut je u telesnom oblioku, ali je to telo prilikom uznesenja bilo proslavljeno i obuceno u besmrtnost.

TOMA DODIRUJE ISUSOVO VASKRSLO TELO

"И после осам дана опет беху ученици Његови унутра, и Тома с њима. Дође Исус кад беху врата затворена, и стаде међу њима и рече: Мир вам.
Потом рече Томи: Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди неверан него веран.
И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.
Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше" ( Jovan 20. 26 - 29 )

ISUS JEDE SA UCENICIMA NAKON VASKRSENJA

"А Исус им рече: Децо! Еда ли шта имате за јело? Одговорише Му: Немамо.
А Он им рече: Баците мрежу с десне стране лађе, и наћи ћете. Онда бацише, и већ не могаху извући је од мноштва рибе.
Онда ученик онај кога љубљаше Исус рече Петру: То је Господ. А Симон Петар кад чу да је Господ, запреже се кошуљом, јер беше го, и скочи у море.
А други ученици дођоше на лађи, јер не беше далеко од земље него око двеста лаката, вукући мрежу са рибом.
Кад, дакле, изиђоше на земљу, видеше огањ наложен, и на њему метнуту рибу и хлеб.
Исус им рече: Принесите од рибе што сад ухватисте.
А Симон Петар уђе и извуче мрежу на земљу пуну великих риба сто и педесет и три; и од толиког мноштва не продре се мрежа.
Исус им рече: Ходите обедујте. А ниједан од ученика није смео да Га пита: Ко си ти? Видећи да је Господ.
А дође и Исус, и узе хлеб, и даде им, тако и рибу" ( Jovan 21. 5 - 13 )

"A кад они ово говораху, и сам Исус стаде међу њима, и рече им: Мир вам.
А они се уплашише, и поплашени будући, мишљаху да виде духа.
И рече им: Шта се плашите? И зашто такве мисли улазе у срца ваша?
Видите руке моје и ноге моје: ја сам главом; опипајте ме и видите; јер дух тела и костију нема као што видите да ја имам.
И ово рекавши показа им руке и ноге.
А док они још не вероваху од радости и чуђаху се рече им: Имате ли овде шта за јело?
А они Му даше комад рибе печене, и меда у саћу.
И узевши изједе пред њима" ( Jovan 26. 36 - 43 )

Andjeli su savrsenija bica od coveka, recimo duhovna bica koja mogu da se materijalizuju.
Dokaz ovome je slucaj zapisan u starom zavetu gde se Jakov hrvao sa jednim andjelom.

"A kad osta Jakov sam, tada se jedan čovek rvaše s njim do zore.
I kad vide da ga ne može svladati, udari ga po zglavku u stegnu, te se Jakovu iščaši stegno iz zglavka, kad se čovek rvaše s njim.
Pa onda reče: Pusti me, zora je. A Jakov mu reče: Neću te pustiti dokle me ne blagosloviš.
A čovek mu reče: Kako ti je ime. A on odgovori: Jakov.
Tada mu reče: Odsele se nećeš zvati Jakov, nego Izrailj; jer si se junački borio i s Bogom i s ljudima, i odoleo si.
A Jakov zapita i reče: Kaži mi kako je tebi ime. A On reče: Što pitaš kako mi je ime? I blagoslovi ga onde.
I Jakov nadede ime onom mestu Fanuil; jer, veli, Boga videh licem k licu, i duša se moja izbavi" ( 1 Mojsijeva 32. 24 - 30 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Da li je za tebe i tvoj nauk - pretpostavljam - Adventistički,
Isus = Mihael?

Isus = Bog?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Piramida, biblija se tumaci u kontekstu - uporedjenjem tekstova, ne vadjenjem pojedinacnih tekstova, ili prilaganjem drugih tekstova koji obaraju jedne prilozene, jer se tada od biblije cini kontradikcija.
To rade ateisti da bi dokazali da je biblija kontradiktorna.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Piramida, biblija se tumaci u kontekstu - uporedjenjem tekstova, ne vadjenjem pojedinacnih tekstova, ili prilaganjem drugih tekstova koji obaraju jedne prilozene, jer se tada od biblije cini kontradikcija.
To rade ateisti da bi dokazali da je biblija kontradiktorna.

TO se i ja trudim raditi.
Ja uzmem SVE stihove - a ne samo jedan -
To si valjda primijetio kada odgovaram na JEDAN dati
"dokazni" stih - ja dajem cijelu glavu -
a cijela glava poništava ONO što su neki
htjeli dokazati SAMO sa tim stihom.

Ja nemam drugih tekstova - kako neki daju dogmu svoje C.

---------------------------------------

Zaboravio si mi odgovoriti na pitanje:

Da li je za tebe:

Isus = Mihael?

Isus = Bog?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam primetio da ti iznosis jedan deop teksta, ne u kontekstu, i na izneti dokaz pokusavas da taj dokaz negiras drugim tekstom, umesto da proveris da li i drugi tekstovi govore to isto.

Isus je Bog koji je izlazio iz prisutnosti Boga Oca i uzimao razlicite uloge od kojih je jedna MIHAJLO - PREDVODNIK NEBESKIH ANDJELA.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ja sam primetio da ti iznosis jedan deop teksta, ne u kontekstu, i na izneti dokaz pokusavas da taj dokaz negiras drugim tekstom, umesto da proveris da li i drugi tekstovi govore to isto.

Isus je Bog koji je izlazio iz prisutnosti Boga Oca i uzimao razlicite uloge od kojih je jedna MIHAJLO - PREDVODNIK NEBESKIH ANDJELA.

Znači - TI i AC nemate Trojstvo,
nego - čak ČETVEROSTVO!
Znači imaš i ČetveroJedinstvo!
Zanimljivo!

Znači imamo Bog Otac, Bog Sin, Bog SD, Bog Mihael.
Zanimljivo!

Zanimljivo je i to,
da Isus NIJE uvijek bio Vođa anđela.

------------------------------------------------------------
Isus je DOBIO anđele u pokornost OD Boga Oca Jahve.

HEBREJIMA 1:6
A opet, kad uvodi Prvorođenca u svijet, govori:
Nek pred njim nice padnu svi anđeli Božji.

Od kojeg trena je Isus postao VOĐA anđela?

Natrag