Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Zahvaljujem.

Znaci to je uciteljstvo crkve bazirano na bibliji, a ne biblijsko ucenje, a to smo videli iz cinjenice da crkva upucuje molitve arhandjelu Mihajlu, samo tu praksu treba dokazati pismom, kao i mnostvo drugih stvari koje postoje unutar crkve a deo su tradicije i ne postoje u pismu.
U pismu postoje dokazi citaj Danila!citaj otkrivenje!
Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nigde u bibliji ne mozes pronaci da se ljudi trebaju moliti andjelima, ili pak Mihajlu kao nekom andjeoskom bicu, ili ljudima svecima, i sluziti im u crkvi.
U bibliji slava je pripisana jedino Bogu.

Danas se upravo u tradicionalnim crkvama obavlja ova sluzba molitve svecima i andjelima, praznuju se praznici njima posveceni, prinosi se zrtva u njihovu cast u vidu darova koji se donose u hram - plodovi zemlje, zivotinje.. drzi se liturgija kao molitva upucena njima, kadi im se tamnjanom, i slicno.

Evo sta rec Bozja kaze o tome:

"И рече ми: Ово су речи верне и истините, и Господ Бог светих пророка посла анђела свог да покаже слугама својим шта ће бити скоро.....
И ја Јован видех ово и чух; и кад чух и видех, падох да се поклоним на ноге анђела који ми ово показа.
"И рече ми: Гле, немој, јер сам и ја слуга као и ти и браћа твоја пророци и они који држе речи пророштва књиге ове. Богу се поклони"
( otkrivenje 22. 8 - 9 )

"И један човек у Листри сеђаше немоћан у ногама, и беше хром од утробе матаре своје, и не беше никад ходио.
Овај слушаше Павла где говори. Павле погледавши на њ и видевши да верује да ће оздравити,
Рече великим гласом: Теби говорим у име Господа Исуса Христа, устани на своје ноге управо. И скочи, и хођаше.

А кад виде народ шта учини Павле, подигоше глас свој говорећи ликаонски: Богови начинише се као људи, и сиђоше к нама.
И називаху Варнаву Јупитером, а Павла Меркуријем, јер он управљаше речју.
А свештеник Јупитера који беше пред градом њиховим доведе јунце, и донесе венце пред врата, и с народом хтеде да приноси жртву.
А кад чуше апостоли, Варнава и Павле, раздреше хаљине своје, и скочише међу народ вичући и говорећи:
Људи! Шта то чините? И ми смо као и ви смртни људи, који вам проповедамо јеванђеље да се од ових лажних ствари обратите к Богу Живом, који створи небо и земљу и море и све што је у њима;
Који у прошавшим нараштајима беше пустио све народе да иду својим путевима:
И опет не остави себе непосведоченог, чинећи добро, дајући нам с неба дажд и године родне, пунећи срца наша јелом и весељем.
И ово говорећи једва уставише народ да им не приносе жртве, него да иде сваки својој кући. А док они живљаху онде и учаху"
( dela apostolska 14. 8 - 18 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Nigde u bibliji ne mozes pronaci da se ljudi trebaju moliti andjelima, ili pak Mihajlu kao nekom andjeoskom bicu, ili ljudima svecima, i sluziti im u crkvi.
U bibliji slava je pripisana jedino Bogu.

Danas se upravo u tradicionalnim crkvama obavlja ova sluzba molitve svecima i andjelima, praznuju se praznici njima posveceni, prinosi se zrtva u njihovu cast u vidu darova koji se donose u hram - plodovi zemlje, zivotinje.. drzi se liturgija kao molitva upucena njima, kadi im se tamnjanom, i slicno.

Evo sta rec Bozja kaze o tome:

"И рече ми: Ово су речи верне и истините, и Господ Бог светих пророка посла анђела свог да покаже слугама својим шта ће бити скоро.....
И ја Јован видех ово и чух; и кад чух и видех, падох да се поклоним на ноге анђела који ми ово показа.
"И рече ми: Гле, немој, јер сам и ја слуга као и ти и браћа твоја пророци и они који држе речи пророштва књиге ове. Богу се поклони"
( otkrivenje 22. 8 - 9 )

"И један човек у Листри сеђаше немоћан у ногама, и беше хром од утробе матаре своје, и не беше никад ходио.
Овај слушаше Павла где говори. Павле погледавши на њ и видевши да верује да ће оздравити,
Рече великим гласом: Теби говорим у име Господа Исуса Христа, устани на своје ноге управо. И скочи, и хођаше.

А кад виде народ шта учини Павле, подигоше глас свој говорећи ликаонски: Богови начинише се као људи, и сиђоше к нама.
И називаху Варнаву Јупитером, а Павла Меркуријем, јер он управљаше речју.
А свештеник Јупитера који беше пред градом њиховим доведе јунце, и донесе венце пред врата, и с народом хтеде да приноси жртву.
А кад чуше апостоли, Варнава и Павле, раздреше хаљине своје, и скочише међу народ вичући и говорећи:
Људи! Шта то чините? И ми смо као и ви смртни људи, који вам проповедамо јеванђеље да се од ових лажних ствари обратите к Богу Живом, који створи небо и земљу и море и све што је у њима;
Који у прошавшим нараштајима беше пустио све народе да иду својим путевима:
И опет не остави себе непосведоченог, чинећи добро, дајући нам с неба дажд и године родне, пунећи срца наша јелом и весељем.
И ово говорећи једва уставише народ да им не приносе жртве, него да иде сваки својој кући. А док они живљаху онде и учаху"
( dela apostolska 14. 8 - 18 )

Pise jos kako!nadji mi u bibliji gde pise da je Isus mihail?nigde neces naci,a knjiga enoha i govori zasto?andjeo je andjeo,a Bog je Bog treba malo da razmislis sta je Bog a Sta andjeo!?

Pozdrav od Gerre.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Arhandjeo je jedna od najvisih titula u andjeoskoj hijerarhiji.
Mihajlo Hebrejski MIHA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

MIHAJLO:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9
).

ISUS MIHAJLO:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Arhandjeo je jedna od najvisih titula u andjeoskoj hijerarhiji.
Mihajlo Hebrejski MIHA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

MIHAJLO:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9
).

ISUS MIHAJLO:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.[/Qnece e pise da je Isus arhandjeo Mihailt nadi o mi nadji ,a gluposti koje si mnapisao ne zelim ni da citam,Gospod nikada nije i nece biti Mihail Nigde u bibliji ne pise da je Mihail Isus-Bog.

pOZDRAV OD gERE.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uporedjenjem tekstova to se zakljucuje.
To je jedna uloga Isusa Hrista u planu spasenja.

Zelim jos nesto reci.

U bibliji postoje istine koje predstavljaju uslov spasenja.
Za razliku od toga, postoje istine koje ne predstavljaju uslov spasenja, ali ih je dobro znati u svakom slucaju.

Pitanje da li je Isus Mihajlo ili ne, nece nikoga spasti, vec drugi jasno definisani uslovi koji su zapisani u bibliji, a to je vera u Hrista, poslusnost Bozjoj volji i dopustanje Duhu Svetom da nas nanovo rodi i izvrsi promenu u nama kako bi izrasli u savrsenog coveka u visini mere rasta Hristova.

Postoje neke stvari koje mi ne mozemo potpuno spoznati svojim ogranicenim razumom dok smo ovde na zemlji, vec ce nam biti dostupne tek u vecnosti.

Prema tome, ako je tako, onda se njima i ne treba preterano baviti i terati svoju pravdu, jer ponavljam, postoje jasni uslovi spasenja zapisani u bibliji, i oni koji to nisu..

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
E Ladokeja sta lupas bre?pa oonda je i supermen kog su izmislili ameri bog?jer ga zovu KAL EL!a privatno klark?

Covek te lepo pita gde u bibliji pise da je Isus Mihail?nadji konkretno i postavi,nema!jer andjeo je smrtan,sklon grehu dok Bog ne.

Dokle ces da lazes ljude?kad ces jednom da progledas?

Pozdrav.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ne upotrebljavajte pogrdne i uvredljive izraze u raspravama![/WARNING]

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija se tumaci uporednim tekstovima, sto znaci u kontekstu.
To nije slucaj sa svim tekstovima, jer mnogi tekstovi u startu otvoreno govore o odredjenoj pojedinosti, ali neki se moraju sagledati u celini, uporedjenjem sa drugim tekstovima, i tada istina postaje vidljiva.

Ako po tvojim recima svesno lazem Bog ce mi suditi, ako govorim istinu onda ce sud biti okrenut onome koji optuzuje za laz.
Prepustimo sud Bogu.

Zadrzacu stav da u bibliji postoje istine koje predstavljaju uslov spasenja za razliku od onih koje ne predstavljaju uslov spasenja, tako da mi kao Hriscani treba da se bavimo mnogo vaznijim pitanjima vere, ako zelimo da nasledimo vecno spasenje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Danilo 12:1
[SUP]1[/SUP] A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.

Zar nije Isus Hrist taj koji ce u poslednje vreme braniti svoj narod????
Daklem su arhandjel Mihailo i Isus Hrist jedna te ista osoba!

Natrag