Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adrijane
cenim tvoju zelju da se dokazes,ali sve ti je dzaba kad si pun konstantinovih predrasuda
[FONT=Helvetica Light, Helvetica, Arial, Arial Unicode, sans-serif]Judina posl 9
[/FONT]Али кад је арханђео Михаило имао спор с Ђаволом око Мојсијевог тела, није се усудио да га осуди погрдним речима, већ је рекао: „Нека те Јехова прекори!“
zaharija 3:2
Zechariah 3:2 Anđeo Jahvin reče Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvučena?« (Zec 3:2 CRO-stvarnost prevod)
Tada je Isus jos uvek bio obican andjeo.Tek nakon otkupnine je postao arhandjel.Koristi malo i druge prevode koji nisu DK

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[/COLOR]

OK, to razumem. Da se iz kupine javio ANĐEO GOSPODNJI A NE BOG.
Ali mi onda nije jasna Biblija. Jer ona kaže : ‘’Jedino se Bogu klanjaj i služi mu....’’ a ako su anđeli bili u slučaju Isusa Navina na Jerihonu, odnosno Avrama u Mamrijskoj ravnici, i oni im se poklonili do zemlje, zar to nije u koliziji sa biblijskim uputstvom ‘’Jedino se Bogu klanjaj’’ ? Ne razumem zašto ih anđeli nisu ukorili u ta dva slučaja, kao što je anđeo ukorio Jovana na Patmosu, kada mu se Jovan poklonio do zemlje?
I samo još nešto brate Adriane BG.
Ako je i ovo tačno što govoriš da Hrist nikada nije uzimao ulogu Arhanđela Mihajla, već da je Arhanđel Mihajl posebna ličnost....... onda šta od ISTINE ostaje Adventistima i JS !?
Onda im ostaje jedina istina da je Biblija Reč Božija, a i nju su prekrajali sa CCW i NWT (njihovim biblijama).
Pa to bi tek bilo poražavajuće za njih!
Mada neko može reći - Nije to ništa strašno, ako imaju 50 laži, koja je razlika ako imaju 51 !

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus nije nikakav običan ili neobičan anđeo. On nije stvoreno biće. On je stvoritelj. On je svemoguć, On može da se nađe u obliku anđela, ali On je Bog, On nije anđeo. Da je postao čovjek to znamo.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
[/COLOR]

OK, to razumem. Da se iz kupine javio ANĐEO GOSPODNJI A NE BOG.
Ali mi onda nije jasna Biblija. Jer ona kaže : ‘’Jedino se Bogu klanjaj i služi mu....’’ a ako su anđeli bili u slučaju Isusa Navina na Jerihonu, odnosno Avrama u Mamrijskoj ravnici, i oni im se poklonili do zemlje, zar to nije u koliziji sa biblijskim uputstvom ‘’Jedino se Bogu klanjaj’’ ? Ne razumem zašto ih anđeli nisu ukorili u ta dva slučaja, kao što je anđeo ukorio Jovana na Patmosu, kada mu se Jovan poklonio do zemlje?

Клањали су се и Давиду и осталим краљевима који су по вољи Божијој, па то не значи да су им се поклонили као Богу. Ипак, ако се анђео јавио из купине, Бог је као Свеприсутан реаговао је видевши Мојсија и говорио је кроз анђела, јер анђели то и јесу - ГЛАСНИЦИ. Бог је преко њих све стварао и контролисао (мислим и на Универзум), али је прво њих створио и преко њих делао. Онда је решио да се објави (јави) лично преко Сина, тј. када Реч Божија поста тело. Син (об)јави Оца. Тек тада и анђели и људи су могли да ВИДЕ нешто, јер до тада нико ништа није видео. Зато Христ и каже да ко виде Сина - виде и Оца, јер Син без Оца ништа не може сам. Отац у Њему стоји и дела. Опет, то не значи да је Син као људски син - независан.

Покушао сам да објасним једним простим примером да је Бог као бескрајни Океан, а да је Син обличје у коме се Бог налази. Као да је захваћена вода из тог Океана и да је узела неки облик - неки суд и сл., а у том суду се налази управо онај исти Океан - Бог. Бог је узео неки минијатурни облик (обличје слуге, унизио је Себе), само да нас сачува и искупи. Отуда и Господ каже да се враћа Оцу, па коме се Оцу враћа ако нико не види Оца? Надам се да сам бар делимично успео да покажем колико се сам Бог унизио због нас узевши тако мали облик (обличје)
. Ипак, у тако малом и мизерном обличју за Бога, налази се сва пунина. Зато и јесте Господ и људима и анђелима небеским.

Имамо и пример Авраама код кога долазе три анђела и Авраам може да види својим очима Господа Бога. Да ли то значи да је тај анђео стварно Бог? Наравно да не, у једном обличју је Бог говорио КРОЗ анђела и обраћао се Аврааму. Потпуно исти пример и код купине и Мојсија, а и осталих примера који се срећу у Старом завету (Јаков и др.). Рођењем Сина Божијег, Бог се обраћа преко Свога Сина и зато имамо сусрет Павлов управо са Исусом на путу за Дамаск, а и остале примере у Новом завету. Када је реч о апостолу Филипу, јасно се каже да је он био са АНЂЕЛОМ, а не са Господом. По аналогији адвентиста и Сведока, и тај анђео је онда Господ. Веома лако се види да њихово резоновање није на месту.

I samo još nešto brate Adriane BG.
Ako je i ovo tačno što govoriš da Hrist nikada nije uzimao ulogu Arhanđela Mihajla, već da je Arhanđel Mihajl posebna ličnost....... onda šta od ISTINE ostaje Adventistima i JS !?
Onda im ostaje jedina istina da je Biblija Reč Božija, a i nju su prekrajali sa CCW i NWT (njihovim biblijama).
Pa to bi tek bilo poražavajuće za njih!
Mada neko može reći - Nije to ništa strašno, ako imaju 50 laži, koja je razlika ako imaju 51 !

Као што кажем и раније, Господ се обраћао преко Својих гласника и Његова је воља била преко ког ће се анђела обраћати и кога ће анђела "слати на задатак". Иако је анђео био на задатку, Господ је као Свеприсутан могао када је хтео да говори кроз тог анђела, јер реч "Свеприсутан" управо то и значи.

А што се њихових истина тиче, и сам видиш да они један део (пре хватања верника у своје мреже) говоре истину из Библије и наизглед делују као просветитељи народу који је у апатији, а по учлањењу верника у ту машинерију креће ИНДОКТРИНАЦИЈА о којој Јуривака говори, а можемо да је видимо овде на форуму. Ове ствари не говоре одмах када траже и "хватају" вернике. То долази касније, када се верник потпуно увери да они говоре истину, тако да следећа "предавања" и не проверавају већ прихватају као апсолутну истину.

Дакле, као закључак је да Господ не узима улоге, већ користи Своје анђеле и пророке да нешто објави и учини, што се јасно види у речима самог арханђела Михаила. Видимо у тексту пророка Захарије много тога што сведочи о овом мом сведочењу. Пре свега, довољно је видети циљ појединачно: једни покушавају да унизе Господа, док други то не дозвољавају да се народу презентује. Сам можеш да закључиш ко може више да изгуби и ко себи може омчу око врата да наметне.

1. Опет подигох очи своје и видех, и гле, човек, и у руци му уже мерачко.
2. И рекох: Куда идеш? А он ми рече: Да измерим Јерусалим да видим колика му је ширина и колика му је дужина.
3. И гле, анђео који говораше са мном изађе, и други анђео изађе му на сусрет.
4. И рече му: Трчи. Говори оном младићу и реци: Јерусалимљани ће се населити по селима ради мноштва људи и стоке што ће бити у њему.5. И ја ћу му, говори Господ, бити зид огњен унаоколо и бићу за славу усред њега. (Захарија 2)

1. После ми показа Исуса, поглавара свештеничког, који стајаше пред анђелом Господњим, и сотону, који му стајаше с десне стране да га пре.2. А Господ рече сотони: Господ да те укори, сотоно, Господ да те укори који изабра Јерусалим. Није ли Он главња истргнута из огња?3. А Исус беше обучен у хаљине прљаве, и стајаше пред анђелом.

6. И анђео Господњи засведочи Исусу говорећи:7. Овако вели Господ над војскама: Ако узидеш мојим путевима, и ако уздржиш шта сам наредио да се држи, тада ћеш ти судити дому мом и чуваћеш тремове моје, и даћу ти да ходаш међу овима што стоје.(Захарија 3)

1. Потом врати се анђео који ми говораше, и пробуди ме као човека који се буди ода сна.
2. И рече ми: Шта видиш? А ја рекох: Видим, ето, свећњак сав од злата, и горе на њему чаша, и седам жижака његових на њему, и седам левака за седам жижака што су горе на њему,
3. И две маслине уза њ, једна с десне стране чаши а једна с леве.
4. И проговорих анђелу који говораше са мном, и рекох: Шта је то, господару мој?
5. А анђео који говораше са мном одговори и рече ми: Зар не знаш шта је то? И рекох: Не, господару мој.(Захарија 4)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adrijane ,Adrijane
ne moj da te zbunjuje DK prevod,postoje i drugi prevodi,uporedi ih,ali pogledaj i hebrejski tekst koji nije prevodjen,vec prepisivan.
Kad vidis Bozje ime Jehova bice ti mnogo jasnije,a ne ovako Gospod Gospod....
Poredeci Judu 9 stih sa Zaharijom 3:2 dal si zapazio da je u prvom slucaju osoba identifikovana kao arhandjel Mihailo,a u drugom kao andjeo Jehovin.
Mozda si zapazio,a mozda i nisi da je u judi 9 osoba ponela titulu ARHandjel,koju nijmala u zahariji 3:2
Iz Danila se takodje da videti da Mihailo onda nije imao titulu arhandjela,vec je bio kao obican "knez","jedan od knezova",daklem je napredovao.,svi mu se andjeli pokoravaju?
Sta reci za Isusa?kad je dobio ime da mu se pokoravaju svi andjeli?
Ako bi Isus bio Svemoguci Bog zasto bi dobio to "ime" tek nakon vise hiljada godina?
zar ne bi bio red da to oducek bilo da mu se pokoravaju svi andjeli?
I zasto bi se uopste predstavio kao sin Bozji ,ako je on Bog Otac?
itd....

Za Sardija
2.moj 3:2
Тада му се појавио Јеховин анђео у огњеном пламену из грма. Он се загледао, а грм је горео али никако није сагоревао
1.kor 10:4
[SUP]4[/SUP] I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos
Isus Hris (tada znan kao andjeo Jehovin,ili Mihailo)je bio taj koji je pratio Bozji narod iz Egipta u Izrael.
To je jedan od razloga zasto andjeo nije ukorio one koji su klekli pred njime.On je SIN BOZJI.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Дакле, по теби Јуда је тај који је Михаилу дао чин Арханђела, тј. Исусу, јер Петар (2.Петрова 2) јасно каже да је у питању анђео? И, наравно, Данило није знао ваше учење па је за Михаила рекао да је ЈЕДАН ОД ПРВИХ КНЕЗОВА, док је за Исуса рекао да је Син човечији који иде на облацима и који је Цар над царевима?

Ствар је веома једноставна, или разумеш ко је Син Божији и како је Он Син Оцу, или прихваташ такве антихришћанске философије да је Исус анђео који је транспортован у материцу, а после добија чин Арханђела (Михаила), а исто тако Га Бог именује за Бога. Дакле, по вама имамо два Бога: Оца и Сина, један је стварно Бог, док је Син добио чин Арханђела и Бога. То не да звучи отпаднички и нелогично, а да не спомињем колико је богохулно. Ипак, сав терет јереси и обмана пада на оне који таква учења шире, нама то ништа не може да штети, само може лажним пророцима и следбеницима. Поготову онима који и виде да им се учење не слаже да Библијом, али су чврсти у учењу своје деноминације или секте, како год гледано.

А што се тиче превода, више није тајна да су "ваши" преводи штеловани и мењани само за један једини циљ: да се унизи Син Божији. Да сте Га уздизали, па и да имате неку подршку.

1. А беше и лажних пророка у народу, као што ће и међу вама бити лажних учитеља, који ће унети јереси погибли, и одрицаће се Господара који их искупи и доводиће себи наглу погибао.
2. И многи ће поћи за њиховим нечистотама којима ће се хулити на пут истине.
3. И у лакомству ловиће вас измишљеним речима. Њихов суд одавно не доцни, и погибао њихова не дрема.
4. Јер кад Бог не поштеде анђела који сагрешише, него их метну у окове мрака пакленог, и предаде да се чувају за суд;

Нема Пакла по вашем учењу?

11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд;Јуда 1:9
12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће(2.Петрова 2)

9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.10. А ови хуле на оно што не знаду; а шта знаду по природи као неразумна животиња, у оном се распадају.

Обратити пажњу на црвена слова, јако су битна за вас.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Eh moj dragi Adrijane
Sto mi ne odgovori na pitanje
Kako to da je Isus tek nakon uskrsenja dobio "ime" koje je vise od svih da mu se poklone svi andjeli?
Da li je to "ime" Pera,Laza,Mihailo,ili titula bog ,arhandjel i slicno.sta ti mislis?
Zar on to "ime" vec nije imao,i naravno ko mu ga to daje?,on sam sebi ili mu neko drugi daje???

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
То "име" је оно које већ сваки хришћанин треба да зна: Адонај, ЈХВХ, Саваот - Син Бога Живога - Бог Силни, Отац вечни...јер као што сам Господ рече, а ја сведочим: Отац и Син су ЈЕДНО! Ко има Сина, тај има и Оца. Ви се држите Оца, а унижавате Сина. А до Оца се само са Сином долази, зато никада и не можете схватати и оне основне ствари, јер Сина унижавате, на Духа Светога хулите, а Дух је који сведочи за Сина и који Га прослави, а сведочи за истину.

Ко од Адонаја (Господа) прави анђела који је створен, Творца унижава и следи многе јереси, тај не може ни знати ко је Син. Био бих пресрећан да осетиш како је то када схватиш ко је Исус и колика је Његова слава, јер и у слави Оца обитава, да схватиш како је Он Син Оцу, да не верујеш више да је Он као наш син, већ да је Бог који поста тело. То што пише: Син и Отац, то је да бисмо бар делимично схватили однос Оца и Сина, али је изгледа и камен спотицања (што Господ и рече да ће бити).

Тако су се и фарисеји згражавали када је Господ рекао да је Он Син Божији, веровали су да Исус тврди ово што и ви мислите и верујете. Дефинитивно нису могли да схвате, баш као и ви. Зато и хтедоше да Га убију, јер рекоше да Бог не може имати сина. Све је исто у вашим (не)схватањима. Када стварно схватиш, онда више никада нећеш моћи да кажеш да је Исус Михаило, јер ћеш знати ко је Син Божији. Овако остаје јерес, на жалост...

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adrijane,Adrijane
Koje je to "ime"ili titulu dobio Isus nakon uskrsenja?
To sto pises JHVH,Adonaj itd,to su sve titule koje su vec pripadale bilo ocu bilo sinu,u zavisnosti o kojoj se osobi govori.
S tom novom titulom su mu se pokoravali svi andjeli,sto znaci da mu se pre nisu pokoravali svi andjeli.

Kad nesto pises ,moras da primenjujes ispravno biblijske citate,moras da se manes Konstantinovih filozofija i pretnji.
Pa valjda si ti pametniji od Konstantina?On Bibliju nikada nije ni pogledao,nije cak bio ni krsten,a seo je da vodi hriscansku crkvu.Sta mislis kako mu je to uspelo?kako to da jedan Cezar Bog Zevs,postane predvodnik hriscanske crkve?I jos da donosi "sudbonosne "odluke za hriscansku crkvu.Ti si barem pismeniji i nacitaniji od njega.Kako je moguceuvek zastupas njegovu bogohulnu nauku ?
JS veruju i postuju i Oca i Sina i Svetog Duha.
Pogledaj malko i druge prevode Biblije i text na grckom i jevrejskom,a ne da ti samo DK prevod bude merodavan,prepun je gresaka.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Какав Константин? О каквим цитатима говориш? Колико пута да их понављам, и коме? Ако до сада нисам успео да ти укажем ко је Исус, онда ту "нема леба". Битно је да други виде, ко не разуме ја ту ништа не могу, беспомоћан сам да ишта учиним. А где се налазе "грешке" и подвале, то је бити на Суду разрешено. Само да неко не наседне на "исправке", јер су те корекције погубне за човека који их прихвата. Искључиво су корекције тамо где треба унизити Сина Божијег. И ако ти то није сумњиво, онда стварно ни један цитат не може променити твоја веровања.

Natrag