Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Da si se koncentrisao primetio bi ogromnu slicnost izmedju jagnjeta Bozjeg i arhandjela Isusa Hrista.
Secas li se kome je dodeljena cast da smakne satanu sa neba?Za koga se prorokovalo?
A sta mislis ko u poslednje vreme ustaje da brani Bozji narod? isus hrist ili arhandjel Mihailo?
Jel ti zaista zamisljas Isusa Hrista kao obicno jagnje(zivotinju) na nebu?

Sto se Filipa tice moj odgovor je veoma kratak.
Boga niko nikada nije video ,jer ne moze videti Boga i ostati ziv.
Obracajuci se Filipu ,Isus je mislio na Bozje osobone koje poseduje i njegov otac,one koje je i Isus odlicno praktikovao.
Mozda jos bolje reci "oblicje".
Seti se da je Isus poslednji Adam,jer je i on kao i Adam izgradjen po oblicju Bozjem(mada neki prevodi pisu "lice")
Tako je i pisano: Prvi čovjek,Adam, postade živa duša, posljednji Adam - duh životvorni.(1.kor 15:45)
Da mozda i Adam nije bio Bog?

Pa naravno prevodi jeresi,pisu tako da bi opravdale svoje jeresi.Vi Jehovci ste adventisticka jeres od njih ste izasli zato se i ne podnosite,jedino u cemu se slazete je u tome da je Isus mihail andjeo! iako to nigde ama bas nigde ne pise u bibliji vama je to zgodno,samo da unizite njegovu bozju prirodu bas kao i jevreji.
Ma svi ste vi jevrejska jeres,fariseji,sadukeji to je ocigledno.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Tako je i pisano: Prvi čovjek,Adam, postade živa duša, posljednji Adam - duh životvorni.(1.kor 15:45)
Sta mislis o ovome stihu?Zasto je Isus cak uporedjen sa Adamom,ako je Bog?
Zasto se govori o dolasku Isusovom sa glasom arandjela?
[SUP]16[/SUP] Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;(1.sol 4:16)
Koji jos stih treba da ti pokazem da bi uvideo da su Isus i Mihailo jedna te ista osoba?
Ima li jos neki arhandjel sem Mihaila?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Sta mislis o ovome stihu?Zasto je Isus cak uporedjen sa Adamom,ako je Bog?
Zasto se govori o dolasku Isusovom sa glasom arandjela?
[SUP]16[/SUP] Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;(1.sol 4:16)
Koji jos stih treba da ti pokazem da bi uvideo da su Isus i Mihailo jedna te ista osoba?
Ima li jos neki arhandjel sem Mihaila?

pa koji stih rise nema nijedan!
Preporuka uzmi naocare kad citas bibliju.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jedino ako je ovo turski pisano
Kako ti to zamisljas?
Zar ne vidis da jos pise da ce cak biti i sa trubom Bozjom ?
Dal ti to mislis da su "glas arhandjelov" i "truba Bozja" posebne osobe ,mozda neki trojedni bog?
al ono arhandjel te ipak mnogo muci....,kako to da je Isus arhandjel,zar ne?
Zar Isusove reci i glas nisu zapovednicke za sve andjele?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Опет експерти да виде нешто што не постоји: нигде не каже: ја сам Арханђел, већ са гласом Арханђеловим каже, што значи да ће са гласом (речима) заповедничким говорити, јер арханђели су заповедници (генерали). То би исто било као када ми кажемо да са генералским (заповедничким) гласом говоримо - громко, силно и оштро. Јер тада ће Христ заповешћу Својом командовати - заповедаће.

То је описивање на који ће силовит начин Христ наступити, јер арханђели су силни анђели и војводе небеске војске. Михаило је један од највећих кнезова био, а после видимо и да ће његова улога бити да предводи Христове анђеле, што генерали (војводе) и раде. То им је функција и чин. Цар заповеда, а арханђел Михаило предводи небеску војску.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
To Adrijane ,bravo,vidis kako znas
"већ са гласом Арханђеловим каже, што значи да ће са гласом (речима) заповедничким говорити"
a sto ne rece sa Bozjim glasom,ili glasom Boga,nego sa arhandjelovim glasom?
jel to ispade da je arhandjelski glas visi i jaci od Bozjeg glasa?

Tacno je da je Isus predvodnik andjela ,i da kao prvi andjeo ili arhandjel ima takav zapovednicki polozaj.
Znas li kolko ima arhandjela u Bibliji?
Biblija govori samo o jednom po imenu Mihailo.
Dakle je Isus Hrist ,jagnje Bozje,Rec Bozja i arhandjel Mihailo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
JER CE SAM GOSPOD SA GLASOM ARHANDJELOVIM I S TRUBOM BOZJOM SICI S NEBA..

Da li ovde misli da ce sam Gospod progovoriti glasom Arhandjeoskim, i da ce on nositi trubu Bozju, ili kaze da ce Arhandjeo progovoriti a Gospod sici sa trubom Bozjom..sta mislite?
I jos nesto, pitanje za RIS-a, ko je taj Gospod koji ce sici sa neba, jer Jehovini svedoci ne veruje da ce Isus doci po drugi put..

Hvala

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac
ako mi odgovorimo na ovo pitanje,sta ce odgovoriti Adrijan?
Moj odgovor je jasan i nedvosmislen
Nas Gospod Isus Hrist ce progovoriti glasom arhandjela ,noseci trubu Bozju
Nece progovoriti glasom Bozjim,vec glasom arhandjela.

Sto se tice tvog pitanja u vezi reci "sici",odgovorio bi ti sa jednim stihom i podpitanjem
[SUP]8[/SUP] I siđoh da ga izbavim iz ruku misirskih, i da ga izvedem iz one zemlje u zemlju dobru i prostranu, u zemlju gde mleko i med teče, na mesto gde su Hananeji i Heteji i Amoreji i Ferezeji i Jeveji i Jevuseji(2.Moj.3:8)
Kako je to Bog sisao na zemlju i izbavio svoj narod Izrael iz egipta?Da ga nije neko video?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikejac
ako mi odgovorimo na ovo pitanje,sta ce odgovoriti Adrijan?
Moj odgovor je jasan i nedvosmislen
Nas Gospod Isus Hrist ce progovoriti glasom arhandjela ,noseci trubu Bozju
Nece progovoriti glasom Bozjim,vec glasom arhandjela.

Sto se tice tvog pitanja u vezi reci "sici",odgovorio bi ti sa jednim stihom i podpitanjem
[SUP]8[/SUP] I siđoh da ga izbavim iz ruku misirskih, i da ga izvedem iz one zemlje u zemlju dobru i prostranu, u zemlju gde mleko i med teče, na mesto gde su Hananeji i Heteji i Amoreji i Ferezeji i Jeveji i Jevuseji(2.Moj.3:8)
Kako je to Bog sisao na zemlju i izbavio svoj narod Izrael iz egipta?Da ga nije neko video?

Da, ako sam te dobro razumeo slozio bih se sa tobom, znaci Isus je taj koji ce progovoriti glasom arhandjeoskim i nositi trubu Bozju, jer je on kao sto se slazemo Arhandjeo Mihajlo.

Drugo, biblija govori da ce se on pojaviti na nebu prilikom svog dolaska i da ce ugledati svako oko, da ce to biti stvarna pojava Isusa Hrista, da nece sici na zemlju vec da ce biti na nebu i odatle uzeti verne na nebo..

"Eto, kazah vam unaprijed! Zato, reknu li vam: 'Eno ga u pustinji!' – nemojte izlaziti! 'Eno ga u tajnim odajama!' – nemojte vjerovati. Jer će dolazak Sina Čovječjega biti sličan munji što sijevne na istoku i rasvijetli sve do zapada." (Matej 24,25-27)

'Galilejci, zašto stojite i gledate u nebo? Ovaj isti Isus koji je uznesen na nebo između vas opet će se vratiti isto onako kako ste ga vidjeli da odlazi na nebo.'" (Djela 1,10.11)

"Kad to reče, bi na njihove oči uzdignut u zrak, i oblak ga ote očima njihovim." ( Djela 1.9 )

"Evo dolazi u pratnji oblaka!" I "vidjet će" ga svako oko." ( Otkrivenje 1.7 )

"Tada će se ukazati na nebesima znak – Sin Čovječji; tada će proplakati sva plemena na zemlji i vidjet će Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom." ( Matej 24. 30 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac
(mi cemo pisati o Hristovovom dolasku na drugoj temi)
pusti Adrijana i njegovu bratiju da odgovore na ovaj stih iz

To Adrijane ,bravo,vidis kako znas
"већ са гласом Арханђеловим каже, што значи да ће са гласом (речима) заповедничким говорити"
a sto ne rece sa Bozjim glasom,ili glasom Boga,nego sa arhandjelovim glasom?
jel to ispade da je arhandjelski glas visi i jaci od Bozjeg glasa?

Tacno je da je Isus predvodnik andjela ,i da kao prvi andjeo ili arhandjel ima takav zapovednicki polozaj.
Znas li kolko ima arhandjela u Bibliji?
Biblija govori samo o jednom po imenu Mihailo.
Dakle je Isus Hrist ,jagnje Bozje,Rec Bozja i arhandjel Mihailo.

Natrag