Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Генерал и његови војници, ја и моји људи, генерал Степа Степановић и његова војска ... да ли је генерал краљ? Да ли су "моји људи" заиста моји? Тешко вам је да схватите, сигуран сам. Христ заповеда Својим анђелима, а анђеле предводи генерал (арханђел). Све је јасно као дан, никаква ваша мутљавина није потребна. Друга ствар, ако је Михаило анђео, он никако не може бити Исус Христ јер он није анђео већ Син Божији (Бог вечни). Отац, Син и Свети Дух чине једно - БОГА (кога ви покушавате да унизите). БОГ НИЈЕ АНЂЕО!

ТХЕ ЕНД

"da ti prvo najkrace to objasnim"

"Time sto nas je vratio u zivot,Isus nam je postao Otac Vecni.
"Vecni"je ogranicen i razlikuje se od pojma beskonacni,besmrtni.... Онда је и вечни живот ограничен, зар не? Шта ћемо сада?
To ne znaci da nam je Jehova postao deda.
U odredjeno vreme ce se i sam Isus pokoriti svome Ocu."

Знао сам да ћеш се уплести у својој јереси, јер сам сигуран да су ти мождане вијуге прилично подгрејане да то схватиш. Одговор је занемарљиво нелогичан и неразуман. По вашој масонској и јеретичкој аналогији, ви тачно тврдите да је нама Бог деда. То нема везе са разумом, а ви то као заслепљени не видите (или се правите да не видите). Син Божији није као што је твој или мој син, ја то стварно немам намеру више да понављам. Ви сте стварно себе набедили да је Син Божији нешто посебно од Свога Оца. Они су ЈЕДНО, а то је за вас велика ментална гимнастика, изгледа.

Бог је све то лепо уредио, па се такве ствари не схватају интелектом,
већ срцем и истином коју нам Дух Свети говори ако смо достојни и верни.

7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? (Јован 14)

По вама је Син Божији који је једно са Оцем (не заједно, већ једно!) анђео Михаило, и још се ја мучим ту са вама толико пута, а наде нема. Стварно сам и ја нешто посебно када губим време са понављачима постова.

Ви имате своје јереси и "пророке", тако да ме више ни мало не чуди што неке ствари не можете да схватите.

Ko predvodi andjele nebeske ?dal ih predvodi Isus Hrist,ili pak arhandjel Mihailo?,mozda obojica?,ili je to ipak jedna te ista osoba?,znas li?

Знам ја веома добро ко је Цар над царевима, а ко је генерал (арханђел) небеске војске. Не мораш мени објашњавати, служио сам војску, за разлику од вас који носите на души много деце јер забрањујете трансфузију крви. Можда овде на форуму све треба да изгледа лепо и да се сви волимо као деца цвећа и сл., али ја то никако не могу јер знам да у пракси сте чедоморци и да ћете испаштати за многе смрти које сте могли да спречите, а поготову када су деца у питању. Ту сам осетљив и знам колико сте одговорни за ваше јеретичко зло.

Михаило као тема је мање битан од дечијих живота, али када сте у овоме душмани према властитој деци, шта ми значи онда ово препуцавање око Михаила? Апсолутно ништа. Људи нека читају и расуђују, ко је веран Христу он неће насести на ваше доктрине које душу у пакао шаљу - директ.

Како ћете Бога волети и за Њега се жртвовати, Три Сведока (Оца, Сина и Духа Светога) признати, како ћете схватити да је Исус Христ вечни Бог и како да вам Дух Свети открива свете тајне када сте убице рођене деце? Никако. Зато и стојим као стена иза тврдње да су три култа (адвентисти, мормони и сведоци) не само масонска (луциферијанска) творевина, већ сотонска лукава замка за завођење верних и изабраних. Зато себе називате светлоношама као и адвентисти, да се зна ко вам је творац и покретач. Отуда и то велико доказивање да је Исус Михаило, само да унизите Сина Божијег.

24. Јер ће изићи лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране. (Матеј 24)

Јевреји су знали да је Михаило арханђел (анђео), апостоли су знали да је Михаило само анђео, сви хришћани су 2000. година знали да је Михаило анђео, а нико никада није знао да је Михаило Исус. Живо ме интересује како би вам апостоли Петар и Јуда одговорили за ову јерес. Бог кога нико никада није видео се у Старом завету расправљао са сотоном око Мојсијевог тела али као анђео Михаило, и није смео да га укори, него рече да ће га Господ укорити. Погубљени сте случајеви, без даљњег...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Cesto su i sami carevi predvodili svoje vojske, sto mozemo videti u istoriji.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Генерал и његови војници, ја и моји људи, генерал Степа Степановић и његова војска ... да ли је генерал краљ? Да ли су "моји људи" заиста моји? Тешко вам је да схватите, сигуран сам. Христ заповеда Својим анђелима, а анђеле предводи генерал (арханђел). Све је јасно као дан, никаква ваша мутљавина није потребна. Друга ствар, ако је Михаило анђео, он никако не може бити Исус Христ јер он није анђео већ Син Божији (Бог вечни). Отац, Син и Свети Дух чине једно - БОГА (кога ви покушавате да унизите). БОГ НИЈЕ АНЂЕО!

ТХЕ ЕНД

"da ti prvo najkrace to objasnim"

"Time sto nas je vratio u zivot,Isus nam je postao Otac Vecni.
"Vecni"je ogranicen i razlikuje se od pojma beskonacni,besmrtni.... Онда је и вечни живот ограничен, зар не? Шта ћемо сада?
To ne znaci da nam je Jehova postao deda.
U odredjeno vreme ce se i sam Isus pokoriti svome Ocu."

Знао сам да ћеш се уплести у својој јереси, јер сам сигуран да су ти мождане вијуге прилично подгрејане да то схватиш. Одговор је занемарљиво нелогичан и неразуман. По вашој масонској и јеретичкој аналогији, ви тачно тврдите да је нама Бог деда. То нема везе са разумом, а ви то као заслепљени не видите (или се правите да не видите). Син Божији није као што је твој или мој син, ја то стварно немам намеру више да понављам. Ви сте стварно себе набедили да је Син Божији нешто посебно од Свога Оца. Они су ЈЕДНО, а то је за вас велика ментална гимнастика, изгледа.

Бог је све то лепо уредио, па се такве ствари не схватају интелектом,
већ срцем и истином коју нам Дух Свети говори ако смо достојни и верни.

7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? (Јован 14)

По вама је Син Божији који је једно са Оцем (не заједно, већ једно!) анђео Михаило, и још се ја мучим ту са вама толико пута, а наде нема. Стварно сам и ја нешто посебно када губим време са понављачима постова.

Ви имате своје јереси и "пророке", тако да ме више ни мало не чуди што неке ствари не можете да схватите.

Ko predvodi andjele nebeske ?dal ih predvodi Isus Hrist,ili pak arhandjel Mihailo?,mozda obojica?,ili je to ipak jedna te ista osoba?,znas li?

Знам ја веома добро ко је Цар над царевима, а ко је генерал (арханђел) небеске војске. Не мораш мени објашњавати, служио сам војску, за разлику од вас који носите на души много деце јер забрањујете трансфузију крви. Можда овде на форуму све треба да изгледа лепо и да се сви волимо као деца цвећа и сл., али ја то никако не могу јер знам да у пракси сте чедоморци и да ћете испаштати за многе смрти које сте могли да спречите, а поготову када су деца у питању. Ту сам осетљив и знам колико сте одговорни за ваше јеретичко зло.

Михаило као тема је мање битан од дечијих живота, али када сте у овоме душмани према властитој деци, шта ми значи онда ово препуцавање око Михаила? Апсолутно ништа. Људи нека читају и расуђују, ко је веран Христу он неће насести на ваше доктрине које душу у пакао шаљу - директ.

Како ћете Бога волети и за Њега се жртвовати, Три Сведока (Оца, Сина и Духа Светога) признати, како ћете схватити да је Исус Христ вечни Бог и како да вам Дух Свети открива свете тајне када сте убице рођене деце? Никако. Зато и стојим као стена иза тврдње да су три култа (адвентисти, мормони и сведоци) не само масонска (луциферијанска) творевина, већ сотонска лукава замка за завођење верних и изабраних. Зато себе називате светлоношама као и адвентисти, да се зна ко вам је творац и покретач. Отуда и то велико доказивање да је Исус Михаило, само да унизите Сина Божијег.

24. Јер ће изићи лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране. (Матеј 24)

Јевреји су знали да је Михаило арханђел (анђео), апостоли су знали да је Михаило само анђео, сви хришћани су 2000. година знали да је Михаило анђео, а нико никада није знао да је Михаило Исус. Живо ме интересује како би вам апостоли Петар и Јуда одговорили за ову јерес. Бог кога нико никада није видео се у Старом завету расправљао са сотоном око Мојсијевог тела али као анђео Михаило, и није смео да га укори, него рече да ће га Господ укорити. Погубљени сте случајеви, без даљњег...

E stvarno si im ocito oce nas!svaka ti cast brate.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
meni ne trebada cita nista, nego ja ovde dodjem svaki put glup a odem pametan hahahahahahaha

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Sto ti rece i Laodikeja
Cesto su i sami carevi predvodili svoje vojske ,pogotovo u ono vreme pisanja Biblije.

Mani se generala i vojnika.
Jagnje Bozje-Isus Hrist je u presudnoj bici sam kralj koji predvodi svoje andjele sukraljeve i susvestenike.
Dal si zapazio ko stoji uz njega?Ko su 144000 otkupljenih sa zemlje?Ljudi ili andjeli?,znas li?
A potom zapazi isto rat na nebu,ali arhandjel Mihailo i njegovi andjeli...

Naravno Adrijane,naravno da je i vecni zivot "ogranicen"nekim uslovom.
Adam i Eva su trebali da zive vecno samo ako ne urade ono sto im je Bog zabranio,ili mislis drugacije?
U buducnosti, Za ogromnu vecinu ljudi ce vaziti nesto slicno tome.
Samo 144000 otkupljenih sa zemlje ce dobiti besmrtnost.

Sto se tice "dede"sve si pobrkao .
Kad bi se malo skoncentrisao na ono sto sam ti napisao,primetio bi da rec "otac"u bibliji ima mnogo sire znacenje ."simbolika"
U slucaju Isusa on nam je postao "otac" tako sto nas je svojom smrcu ,otkupio iz mrtvih u zivot,i po njemu bivamo zivi,jer nas je "oziveo iz mrtvih".Nesto slicno sa koriscenjem reci "otac"mozes pronaci u bibliji kad se kaze za cara Davida da je otac Isusa Hrista?
Pravi nas Bog i Otac jeste Jehova Bog koji je stvorio Adama i Evu,a Isus Hrist je nas "simbolicki"Otac jer nas je svojom otkupninom oziveo od "greha i smrti".
Kad bi se manuo Konstantinove sektaske filozofije bilo bi ti mnogo jasnije.
Ja jedino da ti nacrtam....

Rec "JEDNO" sluzi da opise odnos izmedju oca sina i ucenika,a sveti duh se tu uopste ne spominje.
Procitaj Jovan 17:21 jos jednom
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao
U suprotnom bi te zamolio da objasnis kako su u istom stihu i Ucenici "Jedno"???

I ne siri temu sa Filipom itd jer sam i na ta pitanja odgovorio milion puta.
Previse gledas telesnim ocima,
otvori ih da progledas duhovnim ocima.....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Онда не исповедамо исто јеванђеље, што смо и раније утврдили. Нико вама не брани да верујете да је Бог анђео, то су ваше ствари и ваше јереси. Битно је да људи не наседају на њих као што сте ви насели.

Ја да пустим генерале? Ако теби поређење: Степа Степановић и његови војници (војска) ништа не значи, има коме значи и појашњава како су то Михаилови анђели. Нит је генерал Степа краљ, нити је Михаило Цар над царевима, већ арханђел, тј. анђео са чином. Као што постоје херувими и серафими, тако постоје арханђели. Мада је узалудно вама говорити, остајте ви у својим јересима, ваш је избор.

"I ne siri temu sa Filipom itd jer sam i na ta pitanja odgovorio milion puta.
otvori ih da progledas duhovnim ocima..... "

На тему Филипа не можеш никада одговорити, можеш је схватити или прихватити "објашњење" своје организоване верске групе. Нема трећег. А ко гледа телесним очима и ко се везује за телесно уопште, доказују саме ваше презентације овде на форуму. И адвентисти и ви имате исто "легло" и све базирате на телесном. Ви допуштате да вам деца умиру јер забрањујете трансфузију, они једу зеље и не смеју да дотачињу ништа, све се плашећи да ће њих неко прогонити и да су угрожени. И тако 150 година ваши култови варају људе - застрашивањима и испирањем мозга.

А што унижавате Сина Божијег на овај или онај начин, то је тек прича за себе. Свака ваша писана и изговорена реч овде или било где ће вам бити доказ против вас. Ја само не дозвољавам унижавање, не зато што ја могу да спречим, већ да људи виде колико су ваше лажи осмишљене лукаво и како злоупотребљавате Писмо. Једино то и могу да урадим, остало је ван мог домета.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Da si se koncentrisao primetio bi ogromnu slicnost izmedju jagnjeta Bozjeg i arhandjela Isusa Hrista.
Secas li se kome je dodeljena cast da smakne satanu sa neba?Za koga se prorokovalo?
A sta mislis ko u poslednje vreme ustaje da brani Bozji narod? isus hrist ili arhandjel Mihailo?
Jel ti zaista zamisljas Isusa Hrista kao obicno jagnje(zivotinju) na nebu?

Sto se Filipa tice moj odgovor je veoma kratak.
Boga niko nikada nije video ,jer ne moze videti Boga i ostati ziv.
Obracajuci se Filipu ,Isus je mislio na Bozje osobone koje poseduje i njegov otac,one koje je i Isus odlicno praktikovao.
Mozda jos bolje reci "oblicje".
Seti se da je Isus poslednji Adam,jer je i on kao i Adam izgradjen po oblicju Bozjem(mada neki prevodi pisu "lice")
Tako je i pisano: Prvi čovjek, Adam, postade živa duša, posljednji Adam - duh životvorni.(1.kor 15:45)
Da mozda i Adam nije bio Bog?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Isus je mislio na Bozje osobone koje poseduje i njegov otac

Какве особине које поседује Његов Отац? О чему пишете више ви и адвентисти? Син Божији није независан од Оца и они нису као отац и син код људи. Не вреди понављати, ако вам није дато да разумете, онда не постоје речи којим се може објаснити некоме ко тако прича. За једне је Исус имао "улоге" пре оваплоћења и био анђео по функцији, за друге је само анђео који је убачен у материцу, али за обе групације јереси Син је независан од Оца. Ту падате заједно, само су вам приче мало модификоване.

Лав из Јудиног племена је победио и послаће анђеле своје да "среде ствар". Коначно ће и овакве измишљотине да нестану, доста је замки сотонских да се унизи Бог. Зато ви и не признајете Духа Светога и Три Сведока, али тврдите да сте ви сведоци. Нагађате датуме доласка Христовог, коначно ће и све те саблазни да се укину...доста је било више таквих учења, 2000 година разних јереси и лажних пророка и учитеља, да коначно хришћани одахну од саблазни.

Огромна је разлика бити направљен (створен) по обличју Божијем и бити у обличју Божијем.

5. Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
6. Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
7. Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
8. Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.
9. Зато и Бог Њега повиси, и дарова Му име које је веће од сваког имена.
10. Да се у име Исусово поклони свако колено оних који су на небу и на земљи и под земљом;
11. И сваки језик да призна да је Господ Исус Христос на славу Бога Оца. (Филибљанима 2)

Остаје, дакле, мистерија за вас Аријевце како су то Отац и Син једно, како Син не може бити анђео и у Старом завету Михаило, како тек оваплоћењем Речи Божије оно што се роди назва се Син Божији, а пре тога беше у Бога и сам Бог итд., али смири се душа моја када прочитам Христове речи:

21. У тај час обрадова се Исус у духу и рече: Хвалим Те, Оче, Господе неба и земље, што си ово сакрио од премудрих и разумних, а казао си простима. Да, Оче, јер је тако била воља Твоја.
22. И окренувши се к ученицима рече: Све је мени предао Отац мој, и нико не зна ко је Син осим Оца, ни ко је Отац осим Сина, и ако Син хоће коме казати. (Лука 10)

18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави. (Јован 1)

4. И толико бољи поста од анђела колико преславније име од њихова доби.
5. Јер коме од анђела рече кад: Син мој ти си, ја те данас родих? И опет: Ја ћу Му бити Отац, и Он ће ми бити Син.
6. И опет уводећи Првороднога у свет говори: и да Му се поклоне сви анђели Божији.
7. Тако и анђелима говори: Који чини анђеле своје духове, и слуге своје пламен огњени.
8. А Сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог. (Јеврејима 1)

Исус није анђео Михаило, проблем је што сте ви утувили да је Бог као пагански бог који седи горе и надгледа у фотељи, а Њега нико никада није видео. Отац и Син су нешто што наш ограничени ум може делимично да схвати, па ипак видимо да не може свако јер треба да буде дато човеку да разуме.

Ствар је у односу обличја и функције, а не у родбинској и наследној особини. Да будем једноставан: ако из бескрајног океана захватимо флашу воде, ми имамо океан у обличју флаше, а када се та вода врати у океан - то је као када се Син вратио Оцу.

4. Ја Тебе прославих на земљи; посао сврших који си ми дао да радим. 5. И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде.
6. Ја јавих име Твоје људима које си ми дао од света; Твоји беху па си их мени дао, и Твоју реч одржаше. (Јован 17)

Ако и сада не разумеш однос Оца и Сина, онда стварно не задовољаваш да би се десило оно на крају реченице из Луке 10:22. Нема те силе да ти неко објасни. А ако си сада разумео (надам се да сам употребио право поређење, тако ми Бог помогао), више никада нећеш рећи да Исус може бити анђео или независан од Оца како тврде обе ваше фракције исте јереси.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Sto ti rece i Laodikeja
Cesto su i sami carevi predvodili svoje vojske ,pogotovo u ono vreme pisanja Biblije.

Mani se generala i vojnika.
Jagnje Bozje-Isus Hrist je u presudnoj bici sam kralj koji predvodi svoje andjele sukraljeve i susvestenike.
Dal si zapazio ko stoji uz njega?Ko su 144000 otkupljenih sa zemlje?Ljudi ili andjeli?,znas li?
A potom zapazi isto rat na nebu,ali arhandjel Mihailo i njegovi andjeli...

Adam i Eva su trebali da zive vecno samo ako ne urade ono sto im je Bog zabranio,ili mislis drugacije?
U buducnosti, Za ogromnu vecinu ljudi ce vaziti nesto slicno tome.
Samo 144000 otkupljenih sa zemlje ce dobiti besmrtnost.

Sto se tice "dede"sve si pobrkao .
Kad bi se malo skoncentrisao na ono sto sam ti napisao,primetio bi da rec "otac"u bibliji ima mnogo sire znacenje ."simbolika"
U slucaju Isusa on nam je postao "otac" tako sto nas je svojom smrcu ,otkupio iz mrtvih u zivot,i po njemu bivamo zivi,jer nas je "oziveo iz mrtvih".Nesto slicno sa koriscenjem reci "otac"mozes pronaci u bibliji kad se kaze za cara Davida da je otac Isusa Hrista?
Pravi nas Bog i Otac jeste Jehova Bog koji je stvorio Adama i Evu,a Isus Hrist je nas "simbolicki"Otac jer nas je svojom otkupninom oziveo od "greha i smrti".
Kad bi se manuo Konstantinove sektaske filozofije bilo bi ti mnogo jasnije.
Ja jedino da ti nacrtam....

Rec "JEDNO" sluzi da opise odnos izmedju oca sina i ucenika,a sveti duh se tu uopste ne spominje.
Procitaj Jovan 17:21 jos jednom
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao
U suprotnom bi te zamolio da objasnis kako su u istom stihu i Ucenici "Jedno"???

I ne siri temu sa Filipom itd jer sam i na ta pitanja odgovorio milion puta.
otvori ih da progledas duhovnim ocima.....

Sto me pitas filipe gde je Otac?zar me nisi poznao!ko vide mene vide i Oca (JER JA I ON SMO JEDNO) pa sta onda pises tu gluposti?

Natrag