VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ladokeja brate ili je andjeo ili je Bog nema trece,opredeli se vec jednom.
Citaj bibliju a ne neku tamo doktrinu brate.
Ko je pisao zapovedi svojom rukom andjeo ili Bog?Ko je u (1 mojsi 1:26) stvarao Coveka Bog ili andjeo Mihail?O mihailu ni reci.Takodje (1 mosij 1:1,2) ko stvara sve Bog ili andjeo?niti je biblo u bibliji niti ce biti da je bilo koji andjeo nesto stvarao.
(Jovan 1:1-4) to je taj Bog a ne andjeo.
Pozdrav od Gere
Naravno Bog, i to Isus Hristos zavetni andjeo, kako i pise u dokazima koje sam vam poslao.
Gero citaj polako ovaj uporedni tekst i vidi ko je GOVORIO sa Mojsijem na Sinajsoj gori:
"Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji sanđelom, koji mu govori na gori sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da" ( dela 7. 38 ).
Ovaj prvi tekst kaže da je Anđeo bio taj koji jegovorio sa Mojsijem i dao mu deset zapovesti na sinajskoj gori.
Sledeći tekstovi govore o tome ko je bio taj anđeo, da je to bio sam Bog, odnosno Gospod Isus Hristos koji je pratio Izrailjski narod kroz celu starozavetnu istoriju kao Bog Avramov, Isakov i Jakovljev:
"A Gospod reče Mojsiju: Evo, ja ću doći k tebi u gustom oblaku, da narod čuje kad ti stanem govoriti i da ti veruje do veka. Jer Mojsije beše javio Gospodu reči narodne.
I reče Gospod Mojsiju: Idi k narodu, i osveštaj ih danas i sutra, i neka operu haljine svoje;
I neka budu gotovi za treći dan, jer će u treći dan sići Gospod na goru sinajsku pred svim narodom.
A postavićeš narodu među unaokolo, i reći ćeš: Čuvajte se da ne stupite na goru i da se ne dotaknete kraja njenog; šta se god dotakne gore, poginuće;
Toga da se niko ne dotakne rukom, nego kamenjem da se zaspe ili da se ustreli, bilo živinče ili čovek, da ne ostane u životu. Kad rog zatrubi otežući onda neka pođu na goru.
I Mojsije siđe s gore k narodu; i osvešta narod, i opraše haljine svoje.
I reče narodu: Budite gotovi za treći dan, i ne ležite sa ženama.
A treći dan kad bi ujutru, gromovi zagrmeše i munje zasevaše, i posta gust oblak na gori, i zatrubi truba veoma jako, da zadrhta sav narod koji beše u logoru.
Tada Mojsije izvede narod iz logora pred Boga, i stadoše ispod gore.
A gora se sinajska sva dimiše, jer siđe na nju Gospod u ognju; i dim se iz nje podizaše kao dim iz peći, i sva se gora tresla veoma.
I truba sve jače trubljaše, i Mojsije govoraše a Bog mu odgovaraše glasom.
I Gospod sišavši na goru sinajsku, na vrh gore, pozva Mojsija na vrh gore; i izađe Mojsije.
A Gospod reče Mojsiju: Siđi, opomeni narod da ne prestupe međe da vide Gospoda, da ne bi izginuli od mene" ( 2 mojsijeva 19. 9 - 21 ).
"I reče Gospod Mojsiju: Popni se k meni na goru, i ostani ovde, i daću ti ploče od kamena, zakon i zapovesti, koje sam napisao da ih učiš" ( 2 Mojsijeva 24. 12 ).
"Te reči izgovori Gospod svemu zboru vašem na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dve ploče kamene koje mi dade" ( 5 Mojsijeva 5. 22 ).
Dakle Gero u prvom tekstu kaze da je Mojsije bio na Sinajskoj gori sa ANDJELOM koji mu je GOVORIO i od njega primio deset zapovesti.
Drugi tekst objasnjava ko je bio taj andjeo koji je GOVORIO sa Mojsijem, da je to bio Bog koji mu je dao deset zapovesti napisavsi ih svojim prstom na dve kamene ploce.
Skoncentrisi se na pitanja: KO U PRVOM TEKSTU GOVORI MOJSIJU NA GORI SINAJSKOJ I OD KOGA ON PRIMA DESET ZAPOVESTI?
ODGOVOR: OD ANDJELA
KO U DRUGOM TEKSTIU GOVORI MOJSIJU i OD KOGA ON PRIMA DESET ZAPOVESTI?
ODGOVOR: OD GOSPODA BOGA
Prema tome, tekstovi su jasni, Bog Isus je u svojoj ulozi zavetni andjeo, on je dao deset zapovesti Isusu, vodio izrailj svo vreme njegove starozavetne istorije, sklapao zavete - stari i novi, i zato se i zove zavetni andjeo..
Razuman si covek, shvati ovu jednostavnu istinu..
Pozdrav
Poslednja izmena: