Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ladokeja brate ili je andjeo ili je Bog nema trece,opredeli se vec jednom.

Citaj bibliju a ne neku tamo doktrinu brate.

Ko je pisao zapovedi svojom rukom andjeo ili Bog?Ko je u (1 mojsi 1:26) stvarao Coveka Bog ili andjeo Mihail?O mihailu ni reci.Takodje (1 mosij 1:1,2) ko stvara sve Bog ili andjeo?niti je biblo u bibliji niti ce biti da je bilo koji andjeo nesto stvarao.

(Jovan 1:1-4) to je taj Bog a ne andjeo.

Pozdrav od Gere

Naravno Bog, i to Isus Hristos zavetni andjeo, kako i pise u dokazima koje sam vam poslao.

Gero citaj polako ovaj uporedni tekst i vidi ko je GOVORIO sa Mojsijem na Sinajsoj gori:

"Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji sanđelom, koji mu govori na gori sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da" ( dela 7. 38 ).

Ovaj prvi tekst kaže da je Anđeo bio taj koji jegovorio sa Mojsijem i dao mu deset zapovesti na sinajskoj gori.

Sledeći tekstovi govore o tome ko je bio taj anđeo, da je to bio sam Bog, odnosno Gospod Isus Hristos koji je pratio Izrailjski narod kroz celu starozavetnu istoriju kao Bog Avramov, Isakov i Jakovljev:

"A Gospod reče Mojsiju: Evo, ja ću doći k tebi u gustom oblaku, da narod čuje kad ti stanem govoriti i da ti veruje do veka. Jer Mojsije beše javio Gospodu reči narodne.
I reče Gospod Mojsiju: Idi k narodu, i osveštaj ih danas i sutra, i neka operu haljine svoje;
I neka budu gotovi za treći dan, jer će u treći dan sići Gospod na goru sinajsku pred svim narodom.
A postavićeš narodu među unaokolo, i reći ćeš: Čuvajte se da ne stupite na goru i da se ne dotaknete kraja njenog; šta se god dotakne gore, poginuće;
Toga da se niko ne dotakne rukom, nego kamenjem da se zaspe ili da se ustreli, bilo živinče ili čovek, da ne ostane u životu. Kad rog zatrubi otežući onda neka pođu na goru.
I Mojsije siđe s gore k narodu; i osvešta narod, i opraše haljine svoje.
I reče narodu: Budite gotovi za treći dan, i ne ležite sa ženama.
A treći dan kad bi ujutru, gromovi zagrmeše i munje zasevaše, i posta gust oblak na gori, i zatrubi truba veoma jako, da zadrhta sav narod koji beše u logoru.
Tada Mojsije izvede narod iz logora pred Boga, i stadoše ispod gore.
A gora se sinajska sva dimiše, jer siđe na nju Gospod u ognju; i dim se iz nje podizaše kao dim iz peći, i sva se gora tresla veoma.
I truba sve jače trubljaše, i Mojsije govoraše a Bog mu odgovaraše glasom.
I Gospod sišavši na goru sinajsku, na vrh gore, pozva Mojsija na vrh gore; i izađe Mojsije.
A Gospod reče Mojsiju: Siđi, opomeni narod da ne prestupe međe da vide Gospoda, da ne bi izginuli od mene" ( 2 mojsijeva 19. 9 - 21 ).

"I reče Gospod Mojsiju: Popni se k meni na goru, i ostani ovde, i daću ti ploče od kamena, zakon i zapovesti, koje sam napisao da ih učiš" ( 2 Mojsijeva 24. 12 ).

"Te reči izgovori Gospod svemu zboru vašem na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dve ploče kamene koje mi dade" ( 5 Mojsijeva 5. 22 ).

Dakle Gero u prvom tekstu kaze da je Mojsije bio na Sinajskoj gori sa ANDJELOM koji mu je GOVORIO i od njega primio deset zapovesti.
Drugi tekst objasnjava ko je bio taj andjeo koji je GOVORIO sa Mojsijem, da je to bio Bog koji mu je dao deset zapovesti napisavsi ih svojim prstom na dve kamene ploce.

Skoncentrisi se na pitanja: KO U PRVOM TEKSTU GOVORI MOJSIJU NA GORI SINAJSKOJ I OD KOGA ON PRIMA DESET ZAPOVESTI?

ODGOVOR: OD ANDJELA

KO U DRUGOM TEKSTIU GOVORI MOJSIJU i OD KOGA ON PRIMA DESET ZAPOVESTI?

ODGOVOR: OD GOSPODA BOGA

Prema tome, tekstovi su jasni, Bog Isus je u svojoj ulozi zavetni andjeo, on je dao deset zapovesti Isusu, vodio izrailj svo vreme njegove starozavetne istorije, sklapao zavete - stari i novi, i zato se i zove zavetni andjeo..

Razuman si covek, shvati ovu jednostavnu istinu..

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ma sta pricas bre covece?lepo ti covek kaze opredeli se vec jednom,Bog ili Andjeo?

Ladokeja:Ovaj prvi tekst kaže da je Anđeo bio taj koji jegovorio sa Mojsijem i dao mu deset zapovesti na sinajskoj gori.

Bio andjeo znaci da je andjeo pisao prstom svojim zakone na ploci???Ili mozda ipak Bog?

Ladokeja:Sledeći tekstovi govore o tome ko je bio taj anđeo, da je to bio sam Bog, odnosno Gospod Isus Hristos koji je pratio Izrailjski narod kroz celu starozavetnu istoriju kao Bog Avramov, Isakov i Jakovljev:

Gde tamo pise da je to Bio Gospod Isus Hrist u ulozi andjela na sinaju?

Jel ti shvatas sta pricas bre?kakv andjeo? Bog je napisao sopstvenom rukom i predao ih Mojsiju,dobro da nisi rekao da je to bio Mihail.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jel ti shvatas sta pricas bre?kakv andjeo? Bog je napisao sopstvenom rukom i predao ih Mojsiju,dobro da nisi rekao da je to bio Mihail.

Nisi uporedio ove tekstove, tu lepo piše da je anđeo bio taj koji je govorio sa Mojsijem na gori Sinaj i dao mu zapovesti:

"Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji sanđelom, koji mu govori na gori sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da" ( dela 7. 38 ).

Sledeći tekst govori ko je bio taj anđeo koji je govorio sa Mojsijem i dao mu zapovesti napisavši ih svojim prstom na dve kamene ploče:

"A Gospod reče Mojsiju: Evo, ja ću doći k tebi u gustom oblaku, da narod čuje kad ti stanem govoriti i da ti veruje do veka. Jer Mojsije beše javio Gospodu reči narodne.
I reče Gospod Mojsiju: Idi k narodu, i osveštaj ih danas i sutra, i neka operu haljine svoje;
I neka budu gotovi za treći dan, jer će u treći dan sići Gospod na goru sinajsku pred svim narodom...
Tada Mojsije izvede narod iz logora pred Boga, i stadoše ispod gore.
A gora se sinajska sva dimiše, jer siđe na nju Gospod u ognju; i dim se iz nje podizaše kao dim iz peći, i sva se gora tresla veoma.
I truba sve jače trubljaše, i Mojsije govoraše a Bog mu odgovaraše glasom.
I Gospod sišavši na goru sinajsku, na vrh gore, pozva Mojsija na vrh gore; i izađe Mojsije.
A Gospod reče Mojsiju: Siđi, opomeni narod da ne prestupe međe da vide Gospoda, da ne bi izginuli od mene" ( 2 mojsijeva 19. 9 - 21 ).

"I reče Gospod Mojsiju: Popni se k meni na goru, i ostani ovde, i daću ti ploče od kamena, zakon i zapovesti, koje sam napisao da ih učiš" ( 2 Mojsijeva 24. 12 ).

"Te reči izgovori Gospod svemu zboru vašem na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dve ploče kamene koje mi dade" ( 5 Mojsijeva 5. 22 ).

Da li sad vidiš, ili ne želiš da vidiš.

U prvom tekstu anđeo govori sa Mojsijem i daje mu deset zapovesti, a u drugom se objašnjava ko je bio taj anđeo, sam Bog, odnosno Isus Hristos kao zavetni anđeo.
To je tako jasno da bi malo dete moglo da razume.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jurivaka!!! zasto neko moze da vice,podize velika slova na fonu a neko nemoze????..Zasto oni nikad ne stave referencu i ti nikad ne reagujes?a samo kad mi stavimo?zasto glasnik lupa dve stranice spama i ti nista?a takodje kopije bez reference?zasto vredjaju kao na primer Adriana i nema staf !!!upozorenja?

zasto nema nikakvog upozorenja?za advente? ako oni mogu onda mozemo i mi!!!

U cemu je problem cime su oni bolji od nas??

Ili mogu svi ili niko!!

Pa pogledaj sta radi Ladokeja i ti nista??

Pozdrav.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jurivaka!!! zasto neko moze da vice,podize velika slova na fonu a neko nemoze????..Zasto oni nikad ne stave referencu i ti nikad ne reagujes?a samo kad mi stavimo?zasto glasnik lupa dve stranice spama i ti nista?a takodje kopije bez reference?zasto vredjaju kao na primer Adriana i nema staf !!!upozorenja?

Ili mogu svi ili niko!!

Pozdrav.

A koju sam ja veliciny stavio, Jurivaka me je upozorio kada sam pisao enormno velikim slovima, a kao sto vidis u samom odeljku za pisanje postoji opcija uvecanje slova i postavljanje boje pa iz tog razloga pretpostavljam da je to dopusteno, a urednik ima svoje standarde po kojima smatra da je nesto veliko ili ne.

Licno smatram da je veliko na primer ovo (A), a ne ovo (A, A)

Takodje kada postavljam svoje tekstove koje sam licno pisao na mom licnom blogu ja ne stavljam referencu, ali za druge uvek stavim.

Za vredjanje neverujem da sam ikoga vredjao, to moze da se proveri iz mojih postova, sto sa vama nije slucaj..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Ili mogu svi ili niko!!

Pozdrav.
Niti jedna vjerska denominacija nema ovdje nikakvu privilegiju. Kada postvim upozorenje, recimo, ispod posta koji si ti napisao velikom fontom, ili upozorenje o obavezi postavljanja referenci na kopirane postove, onda se to odnosi na sve koji ovdje pišu, a ne samo na tebe i očekujem da se to tako shvati.
A ti kada daješ ovakve primjedbe, nemaš nikakav uvid koliko je kome do sada pobrisano postova, upravo radi takvih propusta.
I još jednom upozoravam sve članove koji ovdje pišu da ne upotrebljavaju veliki font, uvredljive izraze, i da postavljaju reference na kopirane tekstove.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ta svi znamo da se uporaba velikih slova na forumu smatra vikanjem, ali kad su jos crvene boje...wacko2 da te glava zaboli. Ocito je da netko jako forsira i silom zeli uvjeriti druge, haha - uvjeriti! - u "ispravnost" svoje nauke. Znala sam da Jehovini svjedoci imaju takva kriva ucenja, ali nisam znala za adventiste.
Ma, nema se tu sto diskutirati. Isus je Gospodin!

On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu... Isus, Sin Bozji, koji sjedi zdesna Ocu.
Kakav andjeo i kakve gluposti!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ta svi znamo da se uporaba velikih slova na forumu smatra vikanjem, ali kad su jos crvene boje...wacko2 da te glava zaboli. Ocito je da netko jako forsira i silom zeli uvjeriti druge, haha - uvjeriti! - u "ispravnost" svoje nauke. Znala sam da Jehovini svjedoci imaju takva kriva ucenja, ali nisam znala za adventiste.
Ma, nema se tu sto diskutirati. Isus je Gospodin!

On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu... Isus, Sin Bozji, koji sjedi zdesna Ocu.
Kakav andjeo i kakve gluposti!?

Onda je i biblija u tom slucaju najveca glupost jer ona upravo to govori.

Velika slova su ponekad potrebna iz razloga sto neki ne vide odredjene pojmove koji su bitni za razumevanje a napisani su malim slovima, i ne moraju da budu odraz vike i dreke, posebno ako se neke stvari ponove vise puta i ne uocavaju se od strane onoga ko ih cita, dakle u pitanju je ispravna pobuda.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Niti jedna vjerska denominacija nema ovdje nikakvu privilegiju. Kada postvim upozorenje, recimo, ispod posta koji si ti napisao velikom fontom, ili upozorenje o obavezi postavljanja referenci na kopirane postove, onda se to odnosi na sve koji ovdje pišu, a ne samo na tebe i očekujem da se to tako shvati.
A ti kada daješ ovakve primjedbe, nemaš nikakav uvid koliko je kome do sada pobrisano postova, upravo radi takvih propusta.
I još jednom upozoravam sve članove koji ovdje pišu da ne upotrebljavaju veliki font, uvredljive izraze, i da postavljaju reference na kopirane tekstove.

Onda mi objasni jurka! kojim fonom mogu pisati,iako je video tvoje upozorenje koje se odnosilo samo na mene on i dalje koristi veliki fon!!!

Kazi mi pod kojim brojem je meni licno dozvoljeno:1,2,3,4,5,6,7????Posto vidim da on moze pisati pod brojem 5,6!!!!!

A reference on ne stavi svugde,pogotovo ako je tekst Elen wajt,miler itd.

Pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Onda je i biblija u tom slucaju najveca glupost jer ona upravo to govori.

Velika slova su ponekad potrebna iz razloga sto neki ne vide odredjene pojmove koji su bitni za razumevanje a napisani su malim slovima, i ne moraju da budu odraz vike i dreke, posebno ako se neke stvari ponove vise puta i ne uocavaju se od strane onoga ko ih cita, dakle u pitanju je ispravna pobuda.

Smijala se samoj temi: je li Isus andjeo...i procitala sam par postova iz ciste znatizelje, ali to vise nema smisla. U Bibliji to nigdje ne pise, nego vi tumacite proizvoljno. Mi imamo vjeru, tradiciju, crkvena tumacenja, vi to sve odbacujete, zato i dolazi do ovakvih smijesnih pitanja. No, dobro...u principu, volim procitati tvoje postove. Imam dojam da zivis svoju vjeru i da molis...

Avatar ti je bio vrlo lijep, zasto si ga maknuo? To je jedna od replika Torinskog platna.

Natrag