Član
- Učlanjen(a)
- 15.10.2010
- Poruka
- 572
Nisi uporedio ove tekstove, tu lepo piše da je anđeo bio taj koji je govorio sa Mojsijem na gori Sinaj i dao mu zapovesti:
"Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji sanđelom, koji mu govori na gori sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da" ( dela 7. 38 ).
Sledeći tekst govori ko je bio taj anđeo koji je govorio sa Mojsijem i dao mu zapovesti napisavši ih svojim prstom na dve kamene ploče:
"A Gospod reče Mojsiju: Evo, ja ću doći k tebi u gustom oblaku, da narod čuje kad ti stanem govoriti i da ti veruje do veka. Jer Mojsije beše javio Gospodu reči narodne.
I reče Gospod Mojsiju: Idi k narodu, i osveštaj ih danas i sutra, i neka operu haljine svoje;
I neka budu gotovi za treći dan, jer će u treći dan sići Gospod na goru sinajsku pred svim narodom...
Tada Mojsije izvede narod iz logora pred Boga, i stadoše ispod gore.
A gora se sinajska sva dimiše, jer siđe na nju Gospod u ognju; i dim se iz nje podizaše kao dim iz peći, i sva se gora tresla veoma.
I truba sve jače trubljaše, i Mojsije govoraše a Bog mu odgovaraše glasom.
I Gospod sišavši na goru sinajsku, na vrh gore, pozva Mojsija na vrh gore; i izađe Mojsije.
A Gospod reče Mojsiju: Siđi, opomeni narod da ne prestupe međe da vide Gospoda, da ne bi izginuli od mene" ( 2 mojsijeva 19. 9 - 21 ).
"I reče Gospod Mojsiju: Popni se k meni na goru, i ostani ovde, i daću ti ploče od kamena, zakon i zapovesti, koje sam napisao da ih učiš" ( 2 Mojsijeva 24. 12 ).
"Te reči izgovori Gospod svemu zboru vašem na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dve ploče kamene koje mi dade" ( 5 Mojsijeva 5. 22 ).
Da li sad vidiš, ili ne želiš da vidiš.
U prvom tekstu anđeo govori sa Mojsijem i daje mu deset zapovesti, a u drugom se objašnjava ko je bio taj anđeo, sam Bog, odnosno Isus Hristos kao zavetni anđeo.
To je tako jasno da bi malo dete moglo da razume.
Promeni Bibliju decko,inace ces zavrsiti u pakao.