Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bog govori preko andjela. Ne znas ni dvosmislen stih odabrati!

Nije u tome stvar. Anđeo je u retku koji ovo citira GLAS.
Pošto ovo stalno papagajski ponavlja da oni nama navodno "biblijom" odgovoraju na klevete (dok u stvari oni kao i proročica i svi oni koje baštine kleveću i lažu) još se u svojoj aroganciji lažnog "učitelja" hvali kako će naše odgovore kopirati i širiti dalje, red je da pojasnim neke stvari.

Ako se svuda gde se pisci biblije služe prvim licem jednine, a pre toga pomenu imenicu anđeo, reč anđeo (pod uslovom da anđeo nije imenovan) zameni imenicom glas, stvar postaje kristalno jasna i u skladu je sa 1 Zapovesti dekaloga (što braća po veri ovoga stalno ponavljaju da navodno poštuju).

Ali, ako se, a to oni neprestano rade ti redovi tumače doslovno, e onda imamo primer blasfemije, tačnije Anđelolatrije, gde se stvorenjima, duhovnim, ali ipak stvorenjima pripisuje Božanski status, što je kršenje PRVE ZAPOVESTI.

Ono je citirao redak u kome El Shaddai govori Hagari, da bi dokazao svoju herezu kao ispravnu. Što je tako svojstveno sekti kojoj pripada.

Dakle, ukoliko nisi znao, a verujem da jesi, gde god se u Bibliji pominje anđeo, a da isti nije imenovan, radi se o Bogu samom. Gde god se uz imenicu anđeo koristi i anđelovo ime, radi se o anđelu. Kontekst je važan, a ovi nikada ne obraćaju pažnju na to jer pismo čitaju kao da beru trešnje, isključivo da bi dokazivali svoje budalaštine.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Izlazak 3,2Anđeo mu se Jahvin ukaže u rasplamtjeloj vatri iz jednog grma. On se zagleda: grm sav u plamenu, a ipak ne izgara.

3 I Mojsije reče: Idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagoreva kupina. 3,3

4A Gospod kad ga vide gde ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me. Izlazak 3,4

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
То је најискренија реакција, није цинична и неозбиљна. Веома сам озбиљан и не могу променити шта видим.

U bibliji sigurno nisi mogao da vidis da su Hristos i apostoli navodili da krse zapovesti, jer oni jasno kazu da je krsenje deset zapovesti bezakonje, i da ko krsi jednu to je kao da krsi sve zapovesti i postaje bezakonik.

Ocigledno da si zaslepljen ucenjem crkve pa ne vidis ucenje biblije.

Zelis li bibliju, ili ucenje svoje crkve?

Odluci se jer Isus dolazi uskoro.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mojsijev zakon u bibliji predstavlja obredni zakon koji je Mojsije napisao u knjigu, a sadrzi obredna pravila o prinosenju zrtava, praznicima, odredjene gradjanske zakone..itd, a ne deset zapovesti.

U tom pogledu, apostoli su se mucili sa onima koji su i ako su prihvatili Hrista i dalje smatrali da treba da praktikuju neke stvari iz obrednog zakona, da se obrezuju, da prinose zrtve paljenice, da praznuju starozavetne praznike, sto je sve ukazivalo na Hrista.
I ti ljudi su time hteli da se opravdaju od greha, i ako je u novom zavetu opravdanje od greha u Hristu i njegovoj zrtvi prinesenoj na krstu.

Hristos i apostoli su svuda ucili da treba drzati deset zapovesti, i da krsenjem i jedne od deset predstavlja bezakonjei greh.

"I gle, neko pristupivši reče mu: učitelju blagi! kakovo ću dobro da učinim da imam život vječni?
A on reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijesti.
Reče mu: koje? A Isus reče: da ne ubiješ; ne činiš preljube; ne ukradeš; ne svjedočiš lažno;
Poštuj oca i mater; i ljubi bližnjega svoga kao samog sebe..." ( Matej 19. 16 - 19 )

U ovom prvom tekstu sam Isus na pitanje jednog mladica kako da dobije vecni zivot odgovara da treba da drzi zapovesti, a potom mu citira neke od zapovesti.

--------------------------------------------------------------------------------------

Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve.
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona" ( Jakov 2. 10 - 12 )

Na koji zakon ovde Jakov misli kada propagira njegovo drzanje i naglasava da je prekrsaj i jedne zapovesti greh?

Naravno na zakon deset zapovesti, jer on u ovom tekstu i citira neke zapovesti od deset.

On ovde ne propagira obredni Mojsijev zakon, jer je on bio TIPOS ili predslika Hristovog prvog dolaska u telu i kada je on dosao ovaj obredni zakon nasao je ispunjenje u njemu, i ni jedan Hriscanin ga u novom zavetu vise nije praktikovao.

Evo i par drugih tekstova novog zaveta o potrebi drzanja ovih zapovesti:

DRŽANJE ZAPOVESTI DOKAZ LJUBAVI PREMA ISUSU:

"Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške" (1 poslanica Jovanova 5. 2 - 3 )

DRŽANJE ZAPOVESTI DOKAZ POZNANSTVA SA ISUSOM:

"I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; (1 poslanica Jovanova 2. 3-5 ).

DRŽANJE ZAPOVESTI USLOV USLIŠENJA MOLITVE:

"Ljubazni! ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
I što god zaištemo, primićemo od njega, jer zapovijesti njegove držimo i činimo što je njemu ugodno.
I ovo je zapovijest njegova da vjerujemo u ime sina njegova Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugoga kao što nam je
dao zapovijest" ( 1 poslanica jovanova 3. 21 - 23 )

DRŽANJE ZAPOVESTI DOKAZ ISUSOVOG PRISUSTVA U SRCU POSREDSTVOM SVOGA DUHA:

"I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao" ( Jovanova poslanica 3. 24 )

JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM ĆE SE SUDITI SVETU:

"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni" ( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

DRŽANJE ZAPOVESTI OBELEZJE BOŽJE CRKVE POSLEDNJEG VREMENA:

"Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu" ( Otkrivenje Jovanovo 14. 12 )

AMIN!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da je to pravilo onda bi uvijek bilo u 1. licu jednine.

Ali očigledno da nije.

Ovo ću da kopiram i da širim dalje.

Andjeli su mediji, ponekad govore umesto Boga kao poslanici a nekad on kroz njih direktno! U cemu je problem? To tako i jevreji shvataju. Mojsije nije video Boga licno, morao ga je gledati sa ledja, kada mu je govorio to je bilo preko andjela.. Jakov se borio sa Bogom ali ne radi se o "andjelu", vec je sam Bog zagrnuo svoju slavu pa je tako izgledalo..

Inace i crkveni oci su Isusa nazvali andjelom (glasom), ne radi se ovde o tome, vec o cinjenici da Isus nije Mihajlo, to je obican andjeo.

Ja ne znam uopste odakle vam ideja da je Mihajlo Arahandjel Isus Hrist?

I nista drugo ti ne znas nego da pretis ismejavanjem...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
, ponekad govore umesto Boga kao poslanici a nekad on kroz njih direktno!

Ma da kada ti ne odg. stihovi koje dajemo, onda uvodiš svoj kriterijum.

U cemu je problem? To tako i jevreji shvataju.

Pa svoje zablude pripisuješ njima. Arg. su ekstra, Solomon je bio depresivan, oni nisu znali punu istinu, nisu vjerovali u uskrsnuće.

Ovi čas pričaju u 1. licu jedn. čas u 3. licu jedn.

Ma arg. boli glava.
Mojsije nije video Boga licno, morao ga je gledati sa ledja, kada mu je govorio to je bilo preko andjela.

Eto sam sebi uskačeš u stomak, što si onda napravio ikone da im se klanjaš?

Jakov se borio sa Bogom ali ne radi se o "andjelu",

A ipak piše anđeo, a borio sa Bogom.

vec je sam Bog zagrnuo svoju slavu pa je tako izgledalo..

Tako i izgleda da je Isus Mihailo.

Inace i crkveni oci su Isusa nazvali andjelom (glasom),

Koji, ajd navedi ih?

ne radi se ovde o tome, vec o cinjenici da Isus nije Mihajlo, to je obican andjeo.

E pa ovo je hit godine, ovo obavezno kopiram i šaljem na više adresa.

Ma da eto mi izmsilili, a pisci Biblije baš onako slučajno naveli anđela da umnožava sjeme Avramu, da izvodi Izraelce iz ropstva.

Pa vaši arg. su i za smijanje i za žaljenje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma da eto mi izmsilili, a pisci Biblije baš onako slučajno naveli anđela da umnožava sjeme Avramu, da izvodi Izraelce iz ropstva
Alo, niko ne spori da se pominje andjeo, i da Isus moze biti tako predstavljen to potvrdjuju i crkveni oci, s kim se ti svadjas? Ali nije Isus Mihailo i nemas dokaza da je on Mihailo!!!

Ti samo umes da se svadjas a argumenti su ti boli glava!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Kako odakle im? Postavljao sam link sa vikipedije o tome. Baštine misli dvojice Kalvinista.

A šta drugo osim ismevanja đavo i zna da radi? Prvi egomanijak (to mu je i razlog pada), pa kakav je on, takvi su mu i sledbenici. Takva je bila i Vučićeva dvojnica (da verujem u reinkarnaciju, kao što me optužuje "učo(, rekao bih da je ovaj političar reinkarnacija Ellen Gould White, ista njuška, isti ego tripovi, iste laži)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kako odakle im? Postavljao sam link sa vikipedije o tome. Baštine misli dvojice Kalvinista.

A šta drugo osim ismevanja đavo i zna da radi? Prvi egomanijak (to mu je i razlog pada), pa kakav je on, takvi su mu i sledbenici. Takva je bila i Vučićeva dvojnica (da verujem u reinkarnaciju, kao što me optužuje "učo(, rekao bih da je ovaj političar reinkarnacija Ellen Gould White, ista njuška, isti ego tripovi, iste laži)
Tripo se i zove - zato sto "tripuje" :)
Umislio covek, ubrazio...

Natrag