Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U starom zavetu je Isus nazvan "ZAVETNI ANDJEO"

On je bio taj koji je vodio Izrailj kroz pustinju, i on je taj koji je dao Mojsiju deset zapovesti, i takodje - on je bio u kupini, i koji je zaustavio Avrama da ne zrtvuje sina Isaka.

Biblija kaze da je taj andjeo bio Bog.

Da vidimo.

"A anđeo reče: Ne diži ruku svoju na dete, i ne čini mu ništa; jer sada poznah da se bojiš Boga, kad nisi požalio sina svog, jedinca svog, mene radi" ( 1 Mojsijeva 22. 12 )

Ovde andjeo koji je pricao sa Avramom kaze "KAD NISI POZALIO SINA MENE RADI"

Radi vere u koga je Avram hteo da zrtvuje sina Isaka?

Radi Boga.

To znaci da je taj andjeo koji je pricao sa Avramom bio sam Bog, odnosno gospod Isus.

Dalje.

"I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
I Mojsije reče: Idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagoreva kupina.
A Gospod kad ga vide gde ide da vidi,
viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me" ( 2 Mojsijeva 3. 2 - 4 )

Ovde vidimo da se Mojsiju javio andjeo koji je bio u kupini.

Kada je Mojsije prisao da vidi kupinu koja gori, taj andjeo mu se obratio iz kupine, a tekst kaze da je to bio sam Bog, odnosno gospod Isus.

Tako je Isus i Arhandjeo Mihajlo, jer to su sve njegove uloge, a u svojoj prirodi on je vecni bog jednak Ocu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Опет ти о улогама! Господ није глумац да игра улоге, већ Господ може у сваком трену да проговори и да се обрати пророку или анђелу.

1. И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини.
  2. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, би глас Господњи к њему:
Ни један апостол није закључио да је Исус Михаило, само ви тако говорите. Господ шаље анђеле Своје и говори када Он хоће. С обзиром да човек који стоји у материјалном свету не може појмити да се Господ не мора материјализовати да би се чуо Његов глас, тешко вам је да схватите.

1. Јер коме од анђела рече кад: Син мој ти си, ја те данас родих? И опет: Ја ћу Му бити Отац, и Он ће ми бити Син.
  2. И опет уводећи Првороднога у свет говори: и да Му се поклоне сви анђели Божији.
  3. Тако и анђелима говори: Који чини анђеле своје духове, и слуге своје пламен огњени.
  4. А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог.
Бог није анђео и Михаило је анђео, то су знали Јуда и Петар. Мада вама то ништа не значи. Очигледно.

*

Ово ти добро проучи, ако треба данима читај непрестано и моли се да прогледаш јер ту тајну још не знаш. Јер се Господ у телу показа анђелима, а то тек треба да разумеш да би знао како Логос поста тело. Није довољно научити напамет дефиницију, то само ум Христов може појмити да би заиста човеку било јасно. Те тајне открива Господ онима који се Њему обрате за истину, који скрушеног срца траже да знају, не онима који арогантно мисле да су свезнајући (јерес фарисејска).

16. И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko hoce bibliju i Boga on ce zadrzati bibliju i boga i tezice da ih upozna..

Ko ne zeli, on ce slusati ljude.

Dokaze sam dao IZ biblije.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ниси ти први који даје "доказе" из Писма, јерес је почела још за време апостола. Многи су и онда били пуни таквих "доказа".

16. Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао.

Зато покорно и скрушеног срца тражи од Господа да ти појасни ко је Реч, како беше у почетку, како беше у Бога и како Бог беше Реч, па онда како Реч поста тело. Мени је појаснио, тј. дао ми је спознање те велике тајне, тако ће свакоме који затражи покорно. И више никада нећеш помишљати да је Господ анђео Михаило.

Ово је једна од најважнијих тема на форуму, не због тога да ли је Исус Михаило, већ да би човек дошао до спознаје ко је Реч Божија. Не да би се научила дефиниција, већ да би се у срцу спознало. Они који ту истину немају у срцу и уму, одрећи ће се вере. Они који знају никада неће.

Učlanjen(a)
12.01.2019
Poruka
16
U starom zavetu je Isus nazvan "ZAVETNI ANDJEO"

On je bio taj koji je vodio Izrailj kroz pustinju, i on je taj koji je dao Mojsiju deset zapovesti, i takodje - on je bio u kupini, i koji je zaustavio Avrama da ne zrtvuje sina Isaka.

Biblija kaze da je taj andjeo bio Bog.

Da vidimo.

"A anđeo reče: Ne diži ruku svoju na dete, i ne čini mu ništa; jer sada poznah da se bojiš Boga, kad nisi požalio sina svog, jedinca svog, mene radi" ( 1 Mojsijeva 22. 12 )

Ovde andjeo koji je pricao sa Avramom kaze "KAD NISI POZALIO SINA MENE RADI"

Radi vere u koga je Avram hteo da zrtvuje sina Isaka?

Radi Boga.

To znaci da je taj andjeo koji je pricao sa Avramom bio sam Bog, odnosno gospod Isus.

Dalje.

"I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
I Mojsije reče: Idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagoreva kupina.
A Gospod kad ga vide gde ide da vidi,
viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me" ( 2 Mojsijeva 3. 2 - 4 )

Ovde vidimo da se Mojsiju javio andjeo koji je bio u kupini.

Kada je Mojsije prisao da vidi kupinu koja gori, taj andjeo mu se obratio iz kupine, a tekst kaze da je to bio sam Bog, odnosno gospod Isus.

Tako je Isus i Arhandjeo Mihajlo, jer to su sve njegove uloge, a u svojoj prirodi on je vecni bog jednak Ocu.

Anđeo, (grč. ἄγγελος "poslanik, vjesnik", što je prijevod hebr. מלאך malakh "poslanik, vjesnik"; ili glasnik. Preko Anđela/medija se prima objava;
[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Luka 2:
8 A u tom kraju bijahu pastiri: pod vedrim su nebom čuvali noćnu stražu kod svojih stada. 9 Anđeo im Gospodnji pristupi i slava ih Gospodnja obasja! Silno se prestrašiše. 10 No anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! 11 Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin. 12 I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama." 13 I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći:

ovdje isto vidimo paralelu kako im Anđeo priđe i slava Gospodnja ih obasja; jedna analogija bi rekla kako je Anđeo=Gospodin, a druga bi rekla da je Anđeo medij preko kojega Gospodin djeluje. Iz konteksta vidimo da je druga točna.

Opasno je krivovjerje i hula!

Svi su po Sinu stvoreni pa je normalno da i Anđeli sliče;
  1. Hebrejima
  2. SIN BOŽJI
5 Ta kome od anđela ikad reče:
Ti si sin moj,
danas te rodih;
ili pak:
Ja ću njemu biti otac,
a on će meni biti sin.
6 A opet, kad uvodi Prvorođenca u svijet, govori:
Nek pred njim nice padnu
svi anđeli Božji.

7 Za anđele veli:

Anđele čini vjetrovima,
sluge svoje plamenom ognjenim,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian.

Pa to upravo cinite vi, izvrcuci rec Bozju, i iznoseci svoja licna misljenja, bez da ste se molili Bogu da vam on razjasni istine pisma.

Zato su vase teorije diametralno razlicite ucenju pisma, i one se lako razotkrivaju u kontekstu pisma.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Само говоре:

28. Вичући: Помагајте, људи Израиљци! Ово је човек који против народа и закона и против овог места учи све свуда; па још и Грке уведе у цркву и опогани свето место ово

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
28. Вичући: Помагајте, људи Израиљци! Ово је човек који против народа и закона и против овог места учи све свуда; па још и Грке уведе у цркву и опогани свето место ово

Da, samo govore to. A njihove sablazni, hule i blasfemije ne pominju. To im je "pravdanje" po "zakonu" Kao i političari što se ustavom kriju u svojim zlodelima, tako i oni. Zlodela zakonom pravdaju, farizejštinu i sadukejštinu sledbenicima Boga živoga nameću i sude, tvrdeći za sebe da su jedini pravi sledbenici Boga. Arogantni kao i preci što su im "bezumnici srca spora", rod gujin.

Natrag