Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
То рекоше и фарисеји апостолима...

To je neozbiljna opaska.

Covek koji je prihvatio Hrista za spasitelja, njemu se predao i doziveo iskustvo obracenja i novorodjenja, i ide putem posvecenja - ne moze se nazvati Farisejom, niti uporedjivati sa sukobom fariseja sa apostolima, jer on ima biblijsko ucenje, i uz to jos iskustvo da mu je sam Bog to ucenje zapecatio u srce i um svojim Duhom.

Ko to iskustvo nema on filozofira, i spreman je da se i odrekne tako jasnih i nedvosmislenih biblijskih otkrivenja, da bi sacuvao svoje filozofije, sto i vidimo u praksi ovde na forumu.

Verujem cak da neki ovde razmisljaju "DA, OVO PISE U BIBLIJI, ALI MOJA CRKVA UCI DRUGACIJE, I JA VOLIM SVOJU CRKVU I IZ TOG RAZLOGA SLUSACU NJU A NE ONO STO PISE U BIBLIJI"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
"DA, OVO PISE U BIBLIJI, ALI MOJA CRKVA UCI DRUGACIJE, I JA VOLIM SVOJU CRKVU I IZ TOG RAZLOGA SLUSACU NJU A NE ONO STO PISE U BIBLIJI"

Piše u Bibliji i da se treba obrezati, posebno to piše u Starom Zavetu, pa se vi ne obrezujete iako je obezanje starije od shabata.

O tome ko se zaista obratio i prihvatio Hrista kao Boga, Živog YHWH, a ne kao anđela kao neki, a ko se "obratio" mrtvim slovima na papiru i samovoljnom tumačenju istih, drugi put. Malo opširnije. Reći ću samo:

Boga ne možete ograničiti. Posebno ne vašim tumačenjima.

Jedna je Crkva, Jedno Telo Hristovo, a to nije farisejska korporacija pokojne gđe iz Mejna USA....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znas li ti da diskutujes u ljubavi bez komentara u koje prate uvrede i ponizavanja?

Obrezanje je deo obrednog zakona koji je bio TIPOS ili predslika Hristovog dolaska u telu, a ne deset zapovesti.

Subota je deo deset zapovesti na koji su upucivali Hristos i apostoli.

Vise puta je objasnjeno.

Isus je vecni Bog spasitelj, ali u ulozi MIHAEL predvodnik nebeske vojske, i dokazi su dati vise puta.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znate li vi da tako diskutujete?

NE.

Sve dokle god budete propagirali svoje budalaštine kao Istinu, dotle ćete dobijati ovakve odgovore.

Gorko ces se na kraju razocarati kada budes shvatio da si se borio protiv istine, ali verujem da ces se pokajati i obratiti, i da ce tvoja svesnost da si gresio biti pretocena u radost i ljubav, i da ces biti veci vernik nego sto si sada protivnik.

To kazem, jer ce Bog uskoro sam objaviti istinu sa neba, tako da ce svako biti osvedocen u njen Bozanski pecat.

Bog da ti da milosti, kao i svima na forumu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
То рекоше и фарисеји апостолима...

Opet ukraden moj arg.

Adrian.

Pa to upravo cinite vi, izvrcuci rec Bozju, i iznoseci svoja licna misljenja, bez da ste se molili Bogu da vam on razjasni istine pisma.

Pa njih ne zanima istina.

Bog poziva Avrama da žrtvuje svoga sina

1. Mojsijeva 22,12A anđeo reče: ne diži ruke svoje na dijete, i ne čini mu ništa; jer sada poznah da se bojiš Boga, kad nisi požalio sina svojega, jedinca svojega, mene radi.

Ko je anđeo koji govori u prvom licu jednine? Drugi nisu govorili tako.

Evo primjera da nisu.

Anđeo Gavrilo dolazi kod Marije.

A u šesti mesec posla Bog anđela Gavrila u galilejski grad po imenu Nazaret devojci isprošenoj za čoveka po imenu Josif iz Davidovog doma; devojka se zvala Marija. I, ušavši k njoj, anđeo reče: Raduj se ti, što si stekla milost, Gospod je s tobom .

Nije rekao "Ja sam sa tobom".

Adrijan sve što je rako za one stihove (Zaharija i stih iz NZ) je da to nije isto i nikakvo dalje objašnjenje nije dao.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
То је најискренија реакција, није цинична и неозбиљна. Веома сам озбиљан и не могу променити шта видим.
Kada bi oni to videli, ne bi se ponašali kako se ponašaju. Ne bi govorili da će se svako ko ne prihvata njihova tumačenja (neću ih nazvati lažima, iako to jesu) gorko kajati, i da će se obratiti.

Kao da zaboravljaju koga je Jovan - Ivan - Yohanan bar Zakari, Preteča pozivao da se obrati. One koji su kao i ovi, slavili shabat. Na šta ih je pozivao onda? Da nije možda na "duboko posmatranje shuzabata u vidu tumačenja EGW" ? Na to da Onoga koji je spasitelj i otkupitelj, osim koga nema drugoga, kako Sam kaže kroz usta Izaije drže anđelom? Da izvrću pismo? Da slede lažnog proroka za šta je kazna bila kamenovanje? Ne bih rekao da je to bila misija Jovana Preteče.

Shodno tome, zašto bih se ja obratio kada sam ja već obraćen? Da se obratim na herezu? Da odbacim Istinu zarad "istine" lažnog proroka? Toliku dozu arogancije uvijene u "hrišćansku ljubav" je teško naći bilo gde osim kod baštinika Farizejsštine i Sadukejštine.

Da brate u Hrstosu Bogu Živome, Adriane. Oni jesu kako Fariseji po "zakonomlaćenju" tako i Sadukeji po mortalizmu. A njih je Jovan Preteča pozivao da se obrate, no obratili se nisu. Njemu je Idumejac na mig žene za kojom je žudeo glavu odsekao, a Hrista su lukavci ubili, davši da to Rimljani učine, da oni slučajno ne budu krvavih ruku.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
То је најискренија реакција, није цинична и неозбиљна. Веома сам озбиљан и не могу променити шта видим.

A očigledno je da ne možeš ni da osporiš ono što dajemo.

Vi nas klevetama, mi vas Biblijom.

10 Opet joj reče anđeo Gospodnji: Umnožiću veoma seme tvoje, da se neće moći prebrojati od množine. Postanak 16

Natrag