Ko će biti vođen Crkvom Srbijom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Cinice Bog i cuda kada se objavi.
Lecice se bolesni, vracati vid slepima, nepokretni ce prohodati, i mrtvi ce vaskrsavati.

Nikolicic je bio u delu probudjenja i reforme samnom, i sa ostalom bracom koju je Bog podigao, ali se uzoholio i postavio sebe kao vodju na celo grupe, uzimao novac, govorio da je on prvi pozvan, i kada mu je ukazano na ovo - on je poceo da radi nezavisno.

Ja nisam nikome izricao sudove, niti sam uzrok njegove bolesti.

Meni je samo Bog pokazao sta ce mu se desiti, i da ce otpasti, i on i njegova supruga.

Bog mi je takodje objavio da odem i da mu ovo iznesem i pozovem ga da obnovimo zajednicu i ponovo saradjujemo u delu za crkvu.

Ja sam to i ucinio, ali su on i njegova supruga to odbili, burno reagovali, i rekli da to nema veze sa Bogom, i kada sam izlazio iz stana zalupili su vrata.

U trenutku kada sam mu iznosio moje otkrivenje, u viziji mi je pokazan Isus koji je sve posmatrao.

Prilikom izlaska iz zgrade okrenuo sam se, i ponovo mi je u viziji pokazano kako on sedi za stolom u nekakvoj vrsti borbe.

Nastavio sam dalje i Bog je izlio u moje srce savrsen mir i radost, i osvedocenje u Bozje odobravanje za sve sto sam ucinio za njega.

Ja nikoga ne sprecavam da radi bilo sta, niti sam sa tim covekom u kontaktu, niti ga pominjem bilo gde, ali covek radi u svojoj sili.

Vreme koje je Bog dao za probudjenje crkve se zavrsilo 2018 godine, odnosno - pocetkom 2019.

Posto je crkva odbacila vest za probudjenje, ona se nece ni probuditi u ovakvom poretku stvari.
Probudice se sa ostatkom sveta kada se Bog bude objavio vrlo uskoro.
A posto crkva ima istinu to jos bolje po nju, jer ce imati priliku da posluzi Bogu u tom poslednjem delu edukacije sveta u istini, jer Bog nije napustio svoj narod, i on ce se proslaviti kroz njega na neki nacin, ali u velikoj meri licno, i licno pozvati svet da se obrati i obavi duhovnu pripremu za Hristov drugi dolazak.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato sam i rekao, kad bi se fokusirali samo na te stvari koje su nam zajednicke, mogli bi da saradjujemo u objavi evandjelja, ali ovako kada se neprestano potenciraju takve razlike, onda to ne ide..

Mire, ne ide suradnja u objavi evanđelja zajedno s EGWistima. Ne ide, jer za njih naprosto ne vrijede Isusove riječi koje si i sam citirao: "ne branite mu, jer ko nije protiv vas sa vama je". Oni jesu protiv nas kršćana i protiv Kristove Crkve, i to im je čak zapisano u "Ustavu sekte". Evo pa vidi:

Vjerovanje broj 13: Naša crkva sastavljena je od svih koji istinski vjeruju u Krista, ali u posljednje vrijeme široko rasprostranjenog otpada, jedan ostatak bio je pozvan da izađe da drži Božje zapovijesti i vjeru Isusovu. Ovaj ostatak objavljuje dolazak sudnjeg dana, propovijeda spasenje u Kristu i oglašava približavanje Njegovog Drugog dolaska. Ovo objavljivanje simbolički je predstavljeno sa tri anđela iz Otkrivenja 14. glave; to se podudara sa djelovanjem Suda na Nebu i ima za posljedicu djelo pokajanja i reforme na Zemlji. Svaki vjernik je pozvan da osobno sudjeluje u ovom svjedočenju po cijelom svijetu.
-------------------
Kao što rekoh, EGWistima njihovo temeljno vjerovanje broj 13 - Ostatak i njegova misija - nalaže (zapovijeda) da po čitavom svijetu razglašuju da je Kristova Crkva postala "Babilonska Bludnica" i da su svi kršćani, koji se ne pridruže njima subotarima, praktički "kurvini sinovi". Zato ti i rekoh, nema zajedničkog naviještanja evanđelja s EGWistima, jer oni jesu i protiv Krista i protiv kršćana.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zato ti i rekoh, nema zajedničkog naviještanja evanđelja s EGWistima, jer oni jesu i protiv Krista i protiv kršćana.

I ne samo to, i ne samo to. Ono što subotari "navještuju" EVANĐELJE NIJE, nego ANATHEMA

Želimo li da i na nas padne anathema? Jer oni su anathema:

Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, 7 koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. 8 Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! 9 Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet. Gal 1 6,9

Sorry za ogromna slova, to je upućeno "prosvetljenima".... da bolje "vide"...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, Adventisti su protiv Hrista i Hriscana, ali u vasim snovima.

Vi kao formalni Katolici ne znate ni sta uci vasa ekumenska crkva.

A ona uci da nije samo Rimokatolicizam kanal istine, i onaj kroz koga deluje sila Svetog Duha, vec su to i sve druge crkve.

Kakvi ste to Katolici a ne pridrzavate se i ne postujete ni veru svoje crkve.

Ja ovo govorim sa tacke gledista vase crkve, a Adventisti imaju biblijski stav, da postoji samo jedna crkva koja ima ucenje biblije, i koja drzi svih deset Bozjih zapovesti sa subotom, koja ima dar prorostva, i silu Svetoga Duha koji ljude osvedocava u istinu i kroz nju ih nanovo radja.

A ko ste vi i vasa crkva, to je vasa stvar.

Rimokatolicka crkva nije Hristova ni biblijski ni istorijski - jer njeni koreni su mnogobozacki, i osnovali su je Konstantin i Justinijan prekrstavanjem Vavilonskog mnogobostva u novo ime "Rimokatolicka crkva"

Dakle, Rimokatolicka crkva je ogranak Vavilonske religije preobucene u Hriscansko ruho sa pocetkom polovine 2 veka nove ere, jer su svi elementi u njoj Vavilonski, od ucenja, obredne prakse, svestenstva i crkvenih odora, crkvene arhitekture i enterijera i eksterijera, do duha koji je sotonski, i koji sa svim ovim elementima vodi svet u satanizam modernog antihriscanskog ekumenizma, u bibliji nazvanog "duhovni Vavilon"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Cinice Bog i cuda kada se objavi.
Lecice se bolesni, vracati vid slepima, nepokretni ce prohodati, i mrtvi ce vaskrsavati.
Ok, videcemo..

Nikolicic je bio u delu probudjenja i reforme samnom, i sa ostalom bracom koju je Bog podigao, ali se uzoholio i postavio sebe kao vodju na celo grupe, uzimao novac, govorio da je on prvi pozvan, i kada mu je ukazano na ovo - on je poceo da radi nezavisno.

Nesto ne verujem u to, jer covek ne deluje kao neko ko izigrava reformatora, sebe istice i ko bi uzimao novac?

U cemu se uopste sastoji ta vasa reformacija, kada iza Nikolica i onoga sto on radi stoji crkva? Ne vidim poentu!

Vi ne znate ni sta hocete da postignete tim svojim prigovorima!

Ti ucis nesto totalno suprotno adventizmu, on je sa druge strane u okvirima adventizma. To je razlika..

Tacno je da su mnogi teolozi pali, i da su umesani u malverzacije, kradje, da su postali popustljivi prema grehu u crkvi i skrenuli u liberalizam.. Ali osim toga ne vidim nikakvu potrebu za reformom u crkvi..

HAC generalno i nije protiv propovednika koji zele da daju zamajac delu propovedanja i da izazovu nekakvo probudjenje u smislu veceg angazovanja i propovedanja, sto ovaj covek i podstice!

Ako je njegov greh jedino to sto nije hteo prihvatiti tvoju pricu o Bogu koji se predomislja, vasu laznu hronologiju tj. Boga koji menja plan i postupa suprotno biblijskim prorocanstvima, onda mu ja nemam sta prugovoriti, u pravu je!

Ja tebe licmo ne bi podrzao ni da sam adventista, jer tu tvoju pricu "od tvoje babe do tebe" i da Bog postupa suprotno bibliji, ne moze niko prihvatiti..

Kazem, mnogima su ruke prljave, propovednici su lenstine, koje ne rade nista osim sto uzimaju novac i primaju platu, popustljivi su i nemarni, ne vode dobro delo.. A ti prigovori ako se iznesu valjano, nisu nesto zbog cega bi neko bio iskljucen i okarakterisan kao borac protiv crkve. Jer iste kritike je iznosila i EGW na racun pojedinaca i vodja u ono vreme..

Ovaj covek ocigledno svoje primedbe odmereno iznosi, i zato ga niko ne dira, za razliku od tebe koji pored tih prigovora imas i "sopstveno ucenje" suprotno crkvenom, sto niko normalan ne moze prihvatiti!

Dakle, ti si "slobodan strelac" a ne on!

U tome je razlika izmedju vas dvojice..
I pre ce on nesto promeniti svojim odmerenim uticajem, nego ti svojim neodmerenim prigovorima..

On svojim primerom licno pokazuje kako treba voditi delo. I to je dovoljno, ne treba trubiti i napadati druge vodje i propovednike za nemarnost i formalizam, vec podstaci ljude da se promene, dati im bolji primer od onog koji im daju drugi..

Toliko..

Ja nisam nikome izricao sudove, niti sam uzrok njegove bolesti.

Nego je izrekao tvoj 'bog'?

To nije Bog, jer on takve stvari ne radi. Ne pusta nevolje na osobe koje zele izazvati probudjenje i reformu poboznosti, koji se trude u njegovom delu kao Nikolic. A to da je on "uzimao neki novac", u to ne verujem!

Bog mi je takodje objavio da odem i da mu ovo iznesem i pozovem ga da obnovimo zajednicu i ponovo saradjujemo u delu za crkvu.

U kojem delu? Ti nista ne radis za Boga, nego se ovde raspravljas sa nama bespotrebno!

Ja jos i mogu da gubim vreme ovde, mene nije niko pozvao da objavljujem, ali ti gubis dragoceno vreme..

To i jeste dokaz da ti nisi nikakav "reformator"!

Sta je trebao ovaj covek? Da prihvati tvoju pricu o Bogu koji ce sve "sam obaviti"?

Dakle ti njega nagovaras da se zavuce u kucu i da nista ne radi! To je van pameti!

Vreme koje je Bog dao za probudjenje crkve se zavrsilo 2018 godine, odnosno - pocetkom 2019

Eto nagovaras ga da odustane od sluzbe, da se pridruzi tebi koji ne radis nista, da se zavucete zajedno u kucu, jedete cips, pijete sok i cekate smak sveta..

Bas lepo..

Ja sam to i ucinio, ali su on i njegova supruga to odbili, burno reagovali, i rekli da to nema veze sa Bogom, i kada sam izlazio iz stana zalupili su vrata.

Aj sad lepo reci kakva je tvoja veza sa njim? Odakle ga znas, kako ste se upoznali, na koji nacin ste "saradjivali u delu"? I u kakvom ste to delu saradjivali?

Ja sam siguran da ti veze nemas sa njim, nego znas coveka iz vidjenja. Normalno je da su ti zalupili vrata, kad te i ne poznaju, posebno jer si dosao da ih nagovaras da odstupe od Bozjeg dela i da ih ukoravas..

Jos vise, siguran sam da kada govoris u "mnozini" i pominjes nekakve "saradnike", ti fantaziras kao i Tripo. Niti postoje nekakvi saradnici niti bilo sta slicno! Ti si jedan jedini, i sam si, niko te ne podrzava..

U trenutku kada sam mu iznosio moje otkrivenje, u viziji mi je pokazan Isus koji je sve posmatrao.

Ko zna sta se tebi prividja i sta je uzrok tome..

Kao što rekoh, EGWistima njihovo temeljno vjerovanje broj 13 - Ostatak i njegova misija - nalaže (zapovijeda) da po čitavom svijetu razglašuju da je Kristova Crkva postala "Babilonska Bludnica" i da su svi kršćani, koji se ne pridruže njima subotarima, praktički "kurvini sinovi".

Hm, da.. Nije problem sto su druga crkva, nego sto napadaju Hristove..

Ne znam, ja nekako razmisljam, da te njihove propovedi mogu ljudima pomoci i dovesti ih ka Bogu.. Cak i neposveceni muzicari pevaju o Hristu, postoje filmska ostvarenja o Hristu, postoje knjige i literatura u kojima se on velica. Postoje umetnici i slikari koji se takodje unajmljuju da prave ikone i freske, statue.. I sve ovo moze coveka dovesti ka Bogu..

Ja zato mislim da moze biti neki oblik saradnje sa njima, jer i mi saradjujemo sa neposvecenim umetnicima, koji nisu ni blizu Hriscani. Cak i njihove pesme, umetnicka dela i knjige preporucujemo..

S druge strane, kada pocnu o "vavilonskoj bludnici" to deluje tako odvratno i degutantno, da se coveku zeludac prevrne..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve si pomesao iz moje price.

Kao prvo iza Nikolicica ne stoji crkva, vec on sam.

On je bio prvi koji je pozvan na sluzbu probudjenja crkve, ali ga je crkva odbacila i iskljucila.

Potom je vest prihvatio jedan brat, potom i ja citajuci svedocanstva brace, Bog mi se objavio 2002 godine i osvedocio me da je delo od njega.
2004 licno me pozvao u sluzbu, i da se svojim radom ukljucim u delo.

Nikolicic jeste uzimao novac, ali su to cinili i drugi, jer je delo finansirao jedan brat, inace - preduzimac, koji se prikljucio delu, ali je Nikolicic imao sukob interesa, uzoholio se, i hteo sve za sebe.

Cak je i skoro bila jedna afera, gde je jedan covek poklonio neku kucu Nikolicicu, pa se porodica pobunila, i bilo je i sudjenja..itd..

Nikolicic radi neko svoje delo nezavisno od crkve.
On je veliki i vest glumac tankog glasa.

Ja sam ga upoznao u crkvi, i tada smo poceli da se vidjamo redovno sa ostalom bracom u delu.

Ja nisam bio sam kako kazes, vec je tu bilo oko deset ljudi, s time da smo nas nekoliko bili stalno u kontaktu, vidjali se, posecivali, odlazili po dvojica ili trojica u crkvu, pozivali bracu..itd..

Ja nikoga ne pozivam da napusti sluzbu.
Ja nisam sa njim u kontaktu, niti me zanima sta cini.
I ja sam to odgovorio a ti ponavljas isto.

Ja radim kako me Bog vodi.
A posto dela vise nema, Bog ce sam sve urediti i objaviti sebe samoga vrlo uskoro.

Ti pricas sam od sebe, i samo predpostavljas da ja nista ne radim.
Za ovu vest koju ja objavljujem cula je i bela kuca, i Vatikan, i Evropski parlament, i ujedinjene nacije, i Putin i Ruska duma, i vlade sveta, i politicari, i crkve, samo ih to ne zanima.
Oni imaju svoje izgovore za neverovanje.

Ali Bog ce sve uskoro sam urediti.

Amin!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja zato mislim da moze biti neki oblik saradnje sa njima, jer i mi saradjujemo sa neposvecenim umetnicima, koji nisu ni blizu Hriscani. Cak i njihove pesme, umetnicka dela i knjige preporucujemo..

Problem je što ti neprosvećeni umetnici za sebe ne ne tvrde da su Hrišćani, niti tvrde da su jedini ispravni posednici "istine". O tome da ti umetnici i ne pomišljaju da odvlače "stado", da i ne govorim.

Dakle, na veliku žalost (moju ne) argument kojim bi se eventualno "sarađivanje" sa subotarima opravdalo (zarad mira u kući) jednostavno nema težinu pred činjenicama.

Jer, da nije tako, hajde onda da Bogu privlačimo i vraćamo ljude preko kurana, talmuda, Zend Aveste, Popol Vuha.... Hajde da sinkretizujemo, jer "dovoljno" je da se pominje Bog....

Na žalost to ne ide tako.

Jer, ponavljam, saubotarski "Bog" nije Hrišćanski Bog, subotarsko "evanđelje" nije Evanđelje.

To što oni po nama pljuju je samo "šlag" na tortu".

Koren, suština, im nije isti.

Anathema su.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Problem je što ti neprosvećeni umetnici za sebe ne ne tvrde da su Hrišćani, niti tvrde da su jedini ispravni posednici "istine". O tome da ti umetnici i ne pomišljaju da odvlače "stado", da i ne govorim.

Dakle, na veliku žalost (moju ne) argument kojim bi se eventualno "sarađivanje" sa subotarima opravdalo (zarad mira u kući) jednostavno nema težinu pred činjenicama.

Jer, da nije tako, hajde onda da Bogu privlačimo i vraćamo ljude preko kurana, talmuda, Zend Aveste, Popol Vuha.... Hajde da sinkretizujemo, jer "dovoljno" je da se pominje Bog....

Na žalost to ne ide tako.

Jer, ponavljam, saubotarski "Bog" nije Hrišćanski Bog, subotarsko "evanđelje" nije Evanđelje.

To što oni po nama pljuju je samo "šlag" na tortu".

Koren, suština, im nije isti.

Anathema su.

Vidimo da si sve dokazao Biblijom. Ovo nije ni za 0 što se tiče argumentacije i dokazivanja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve si pomesao iz moje price.

Kao prvo iza Nikolicica ne stoji crkva, vec on sam.

On je bio prvi koji je pozvan na sluzbu probudjenja crkve, ali ga je crkva odbacila i iskljucila.

Potom je vest prihvatio jedan brat, potom i ja citajuci svedocanstva brace, Bog mi se objavio 2002 godine i osvedocio me da je delo od njega.
2004 licno me pozvao u sluzbu, i da se svojim radom ukljucim u delo.

Nikolicic jeste uzimao novac, ali su to cinili i drugi, jer je delo finansirao jedan brat, inace - preduzimac, koji se prikljucio delu, ali je Nikolicic imao sukob interesa, uzoholio se, i hteo sve za sebe.

Cak je i skoro bila jedna afera, gde je jedan covek poklonio neku kucu Nikolicicu, pa se porodica pobunila, i bilo je i sudjenja..itd..

Nikolicic radi neko svoje delo nezavisno od crkve.
On je veliki i vest glumac tankog glasa.

Ja sam ga upoznao u crkvi, i tada smo poceli da se vidjamo redovno sa ostalom bracom u delu.

Ja nisam bio sam kako kazes, vec je tu bilo oko deset ljudi, s time da smo nas nekoliko bili stalno u kontaktu, vidjali se, posecivali, odlazili po dvojica ili trojica u crkvu, pozivali bracu..itd..

Ja nikoga ne pozivam da napusti sluzbu.
Ja nisam sa njim u kontaktu, niti me zanima sta cini.
I ja sam to odgovorio a ti ponavljas isto.

Ja radim kako me Bog vodi.
A posto dela vise nema, Bog ce sam sve urediti i objaviti sebe samoga vrlo uskoro.

Ti pricas sam od sebe, i samo predpostavljas da ja nista ne radim.
Za ovu vest koju ja objavljujem cula je i bela kuca, i Vatikan, i Evropski parlament, i ujedinjene nacije, i Putin i Ruska duma, i vlade sveta, i politicari, i crkve, samo ih to ne zanima.
Oni imaju svoje izgovore za neverovanje.

Ali Bog ce sve uskoro sam urediti.

Amin!
Laodikeja molim te, daj ne fantaziraj..

Nikolicu se javio Bog i bio je sa vama?

Pa da je stvarno bio, onda bi mu Bog rekao da "ne treba vise da propoveda" kao i tebi sto je rekao od samig pocetka, i on bi odustao. Jer ti si od samih pocetaka tvrdio (skoro od pocetka), da je "delo zavrseno"!

Pa kada bi on bio u toj grupi (koja tvrdi da je delo zavrseno), ne bi on nista ni radio, ne bi propovedao, vec bi sedeo kuci.. Ali on propoveda "svo vreme" neprestano!

Dakle, nije tacno to sto govoris, i on nikada nije bio clan neke grupe!

Jos te je izbacio iz stana, govoreci da "to nema blage veze sa biblijom". Pa kako verujete isto?

Znaci da nemate dodirnih tacaka! On te sigurno i ne poznaje, vec iz vidjenja te zna..

A ti si umislio da su svi nezadovoljni stanjem u crkvi, a koje si ti sreo i upoznao licno - "dobili poziv od Boga"! I to je ono sto ti pomisljas, ti verujes u neke bajke i tebi se prividja!

I hteo bi svima njima da se nametnes kao vodja.. E pa niko te nece!

Kazes da on radi u svojoj sili i da crkva nema veze sa njim? Malo sutra! Jer eno ga video iz 2015. i on tamo propoveda u adv. crkvi. Tako da verovatno i dan danas propoveda! Jer ne bi mu ljudi pisali, zahvaljivali mu se, i nazivali ga bratom, da on jos uvek nije u crkvi! On deli i biblije ljudima.. A ko to finansira, moja baba?

Znaci, sve ovo sto tvrdis nije istina, vec tvoja uobrazilja.. Covek je i dalje propovednik u crkvi. Mozda je samo nezadovoljan stanjem u istoj, i o tome je pricao, a ti si to cuo i umislio da je i njega Bog "pozvao"! A on sa tobom veze nema..

Nemoj da moram da ga ispitam, teras me da proverim..

Nije zbog mene ovo bitno, jer ja ti ne verujem nista. Nego zbog drugih.. Da resimo jednom za svagda, o kakvoj ti "grupi" pricas o kakvim "Ilijama" i prorocima, jer si zarazio forum s tim glupostima..

Ja sam 100% uveren, da ovaj covek nema veze s time, niti je postojala nekakva grupa o kojoj pricas. Vec ste se nasli sticajem okolnosti, istomisljenici, vas par u crkvi, pa ste razmenili neka razmisljanja o stanju, ali nista vise od toga.. A ti si umislio da vam se svima javio Bog! I da je tebe odabrao da ih povedes, pa mu se sad javljas i uznemiravas ga!

a ovu vest koju ja objavljujem cula je i bela kuca, i Vatikan, i Evropski parlament, i ujedinjene nacije, i Putin i Ruska duma, i vlade sveta, i politicari, i crkve, samo ih to ne zanima.

Ma covece, jel ti slusas sebe sta pricas?
Pisao si beloj kuci? Pa nije tebi dobro, zaista!

Natrag