Ko će biti vođen Crkvom Srbijom?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nema tu nikakvih kontradikcija, niti sam ja bilo sta uzeo od Jehovinih svedoka.
Jeste, samo ti je sve identicno Jehovistickom ucenju. Citas njihovu literaraturu i slusas nase rasprave, pa onda dozivis prosvetljenje..

Niko ti nece verovati, jer pozajmljujes..

Ja te tvoje izjave kad citam kao Jehovine Svedoke da citam, znas li sta bi ti rekao Marko na sve ovo da je procitao? Pa ne bi verovao da si ti ovo napisao.. Jos i ono o piramidi sto si pisao, strasno.. Pomenuli smo tamo Russell-ovu piramidlogiju, pa se ti setio da je Josif gradio piramidu, pa onda to uvrstio u svoju teologiju.. Uvek tako radis..

I onda nema pozajmljivanja? Znas sta, mozes to da pricas nekom ko te nije citao sve ove godine..

Ti pisi i dalje sta god zelis, umisljaj svasta, veruj sta hoces.. Ja u to necu verovati, jer to veze sa biblijom nema..

Dakle, nema nikakve greske niti kontradikcije, vec ti to tako prikazujes
Mozda i nema kontradikcije, mozda se sami tako cini. Ali je sigurno da si pozajmio ucenje! Odnosno ti nisi ni svestan da si pozajmio, ti mislis da te je Bog vodio da to cujes ili procitas, da bi ti tako ukazao na "novu svetlost". Zato, ne vredi tebi pricati..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti obmanjujes ljude i samog sebe, jer ovo sto sam ja iznosio nema veze sa Jehovinim svedocima, niti sam ja bilo sta preuzeo od njih, niti oni to uce.

Pises uzalud sam od sebe i pripisujes mi nesto sto nema veze sa realnoscu.

Da li ces u nesto verovati - to je tvoja stvar.

Hajde laku noc.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ali s obzirom sta si sve do sada pisao na ovom sajtu (ti ni sam ne znas sta si pisao) , o tebi i tvojim kontradikcijama koje si ovde godinama iznosio, mogla bi da se napravi citava tema..

Brate, ja ga uopšte ne krivim za to. Naime, veoma dobro znam šta čoveku i njegovom umu može da učini "duh proroštva" iz Maine-a. Tako da me uopšte ne iznenađuju njegove, tripove, jovanove, ili kontradikcije bilo koga od subotara.

Alma Mater im je kontradikcija, žena koja nije znala šta govori, pozajmljivačica i plagijatorka svega čega se dotakla.

Dakle, očekivati da oni koji su njen "duh" prihvatili na mesto Duha Svetoga, govore, pišu, smisleno i konzistentno je u najmanju ruku naivno.

Niko ti nece verovati, jer pozajmljujes..

I ne treba da mu veruju. Nikome od subotara ne treba verovati.

PS. Zašto mi to pozajmljivanje deluje poznato?

Ah, pa da. I "duh proroštva" je pozajmljivala.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti obmanjujes ljude i samog sebe, jer ovo sto sam ja iznosio nema veze sa Jehovinim svedocima, niti sam ja bilo sta preuzeo od njih, niti oni to uce.
Svi vide da si preuzeo od njih, niko nije slep. I to jeste njihovo ucenje, prekombinovano, to si uzeo i nazvao "novim svetlom".

Brate, ja ga uopšte ne krivim za to. Naime, veoma dobro znam šta čoveku i njegovom umu može da učini "duh proroštva" iz Maine-a
Ni ja ga ne krivim, samo mi je zao kad pise takve gluposti, zelim mu svako dobro. Ne volim to cak ni da pominjem i da ga nerviram s tim, evo sada samo sam napisao, mislim ipak ce mozda razmisliti..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Svi vide da si preuzeo od njih, niko nije slep. I to jeste njihovo ucenje, prekombinovano, to si uzeo i nazvao "novim svetlom".

To isto čini i Jovan, i tripo... maltene svi subotarski akoliti to čine, pozajmljuju od koga stignu.

Ali, ponavljam ti, to uop[te i nije čudno. Uopšte.

Opsednuti su željom da budu proroci, na sve načine, po svojoj volji, da im sve, doslovno sve, samo ako se slaže sa onim što su oni u svom umu zamislili, poruka od Boga. Sve...

Nema dakle veze ni to što su "poruke" kontradiktorne, što jedna drugu potiru, sklopiće ih i opravdati oni sami u svojim glavama, i poput njihove "proročice" imati potrebu da sve okolo sebe ubede da je to nova poruka od Boga, poruka koju treba slediti.

Ako na to dodaš farizejski duh, aroganciju, egocentričnost i razmaženost, eto recepta za katastrofu.

Ni ja ga ne krivim, samo mi je zao kad pise takve gluposti, zelim mu svako dobro. Ne volim to cak ni da pominjem i da ga nerviram s tim, evo sada samo sam napisao, mislim ipak ce mozda razmisliti..

Problem je što niko od njih, niko, neće razmisliti, nikada i ponavljam nikada. Isprogramirali su sebe da uvek i doslovno uvek nađu opravdanje.

Shvati, ako ih se upozori, uvek će naći primer iz PIsama kojim će sebe tešiti i učvršćivati u svojim "umotvorinama". Uvek.

Ako im ne veruješ, reći će da ni Noji nisu verovali, ako im pokažeš da Bog nikada tako nije govorio, naći će citat (ili izmisliti) kojim će potvrđivati svoje "umotvorine", ako im kažeš da je to što tvrde budalaština i da dolazi od sotone, pravdaće sebe i svoje umotvorine time da su i za Isusa farizeji govorili da je posednut.....

Ako ih Svetim Pismom obaraš, govoriće kako je to "formalno" tumačenje, ili da se radi o "iskrivljavanju" PIsama od strane "kurve Vavilonske"... Doslovno za sve imaju dobro pripremljen "odgovor" kojim svoju mentalnu projekciju pravdaju i brane.

I upravo to dokazuje svu sotonsku, svu mentalnu, duhovnu, štetnost Sola Scriptura, urešenu baljezgarijama mentalnih bolesnika i prevaranata - osnivača kultova američkog revivala.

Naime, nema Crkve koja bi ih svojim autoritetom podučavala, nema sveštenika, nema ničega što bi ove jadne duše štitilo od Sotone. Biblija ih ne može zaštiti, jer ponavljam Sveto PIsmo samo po sebi je bez Crkve ništa, a oni su Crkvu odbacili i sami otvorili vrata sotoni koji im udovoljava želji da budu "proroci".

Dakle, nemoj se čudti i osećati uvređeno kada takvi počnu da histerišu, vređaju, ismevaju....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To isto čini i Jovan, i tripo... maltene svi subotarski akoliti to čine, pozajmljuju od koga stignu.
Nazalost, svi to oni rade, i onda to zovu "novim svetlom" - javio im Bog. Znam kako je, i ja sam isto tako radio, odnosno vuklo me da to radim. Mislio sam da mi Bog govori.. A onda sam sklonio sve knjige, i ostavio samo bibliju, nju sam jedino citao. (jer sam istinski tragao za istinom, i nisam zeleo da bilo sta utice na mene).

Posle toga sam uz molitvu poceo da primecujem ono sto nikada nisam u bibliji.. I nekim cudom, svo moje sagledavanje je bilo u skladu sa crkvenim, iako ja to nisam zeleo, niti mislio da ce se dogoditi..

To je bilo toliko bilo identicno shvatanje, da ja iako nikad nisam citao objasnjenja pravoslavnih teologa, sve je bilo isto, do u zarez. Zato me je ovde jedan pravoslavni student upitao "odakle ja to znam", a ja mu kazem iz biblije, jer tako pise..

Sve ovo dokazuje jednu stvar, citajuci takvu literaturu, covek dopusta da mu sapuce djavo (time mu se namece tudje glediste), i najbolje je pobacati sve te knjige, bilo da su pravoslavne, protestantske ili druge, i citati samo bibliju..

To i njima zelim, ali oni ne zele sebi..
Drzati takve knjige u kuci, znaci prizivati sotonu, odnosno duh koji ih je nadahnuo!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nista nisam preuzeo od Jehovinih svedoka, jer oni tako nesto ne uce o poslednjem vremenu, niti imaju takav sistem odradjivanja poslednjih dogadjaja.

Ponavljam, pripisujes mi nesto da sam ucinio sto nisam.

Postavljas se kao sveznajuci Bog i tvrdis kako ti znas sta i o cemu sam ja razmisljao kada sam nesto iznosio, i od koga sam preuzeo, i da li sam nesto dobio od Boga ili ne.
A sve su samo tvoje licne izmisljotine.

Ti znas sta te pokrece na to.

Sto je Bozje Bozje je, i u to ne mora verovati ni jedan covek na pleneti zemlji.

Ti i ostali se ponasate kao najgori ateisti i primitivni sprdaci sa umom najgorih ulicarskih dripaca.

Vas ateizam nije nista drugo do Kantov princip "APRIORI" po kome sve pojave u svetu, prirodi, i u kosmosu treba sagledavati ljudskim merilima i tumacenjima.

A ko je covek, i konacno - ko ste vi da se po vama tumace pojave ili dogadjaji.

Mnogo vi gajite u sebi duh nadmenosti, samovelicanja svoje mudrosti i moci zakljucivanja, i uzvisivanja i preko Bozje glave.
Bogovi bez premca.

Vi bi ste osudili i samog Isusa i apostole da zivite u ono vreme kada bi vam svedocili licno da imaju iskustva sa Bogom, da im se objavljuje, govori..itd.

Apostola Pavla bi nazvali bolesmikom i umisljenim covekom, Jovana zanesenjakom koji izmislja da je imao vizije..itd.. i lazno bi dte ih optuzili da su nesto preuzeli od drugih, prepisali, kopirali..itd..

Sve sto nije po vasim licnim merilima vi bi ste osudili, svako licno iskustvo drugih sa Bogom, sve sto rusi vase poglede, jer velite "NE TO NE MOZE BITI OD BOGA JER TO RUSI NASU VERU I NASE LICNE POGLEDE I POGLEDE NASE CRKVE"

Kad Adventisti cine dobro ljudima, hrane oblace, pomazu, i to ste spremni da izvrnete.

Sami necete goluba na ulici da nahranite, a drugima sudite.

Hriscani ste bez premca.

Super, samo tako nastavite..odlicno..

Samo sto je vasa bezboznicka kampanja potpuni promasaj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zato Jovan i ima problem. Ne može osnovati sektu jer još nije našao nikoga tko vjeruje kao on. Još je uvijek "samac".

Ne zaboravi, Jovan ne propovda da neko priđe njemu već da čita Bibliju. Dogma ne spasava zato i ne treba osnivati nove zajednice ako se postojeća ne slaže sa nekim principom. Tako da Jovan ne govori o novim crkvama...to je u glavi tebi samo. Ti bi osnovao odmah novu zajednicu zato se i bojiš da proučavaš Bibliju van crkvenog stava jer imaš misao da bi odmah trebao osnovati crkvu. Ne, ne trebaš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne zaboravi, Jovan ne propovda da neko priđe njemu već da čita Bibliju. Dogma ne spasava

Čitanje Biblije još manje spasava. :)

P.S. Kako je Bog spašavao sve one kršćane koji nekoliko stoljeća po apostolima nisu ni znali što je Biblija? Tek je koncem 4. stoljeća definiran novozavjetni biblijski kanon. Kako je Bog spašavao 96% nepismenih kršćana u narednih 14 stoljeća koji nisu mogli čitati Bibliju čak da si im je i od zlata napravio? :) :)

Kad bi čitanje Biblije bio uvjet za spasenje, Bog bi bio najveći zlotvor, jer bi značilo da je preko 90% kršćana, samo zato što su ne svojom krivicom bili nepismeni, poslao u pakao. ;)

Natrag