Ko će biti vođen Crkvom Srbijom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jos si Mire preuzeo i lazljivi duh.

Sta sam ja to predvideo sto se nije obistinilo?

Nista.

Ostalo sam vec odgovorio, da nista nisam preuzeo od Jehovinih svedoka.

Cak ni ucenje o drugoj prilici, jer oni uce da ce Jehovini svedoci na kraju uciti svet istinama nakon vaskrsenja, i to ne sve ljude nego pojedine.

Ono sto ja govorim je biblijski i po otkrivenju, da ce ljudi nakon drugog vsskrsenja biti stavljeno na mesto koje biblija opisuje kao "tama najkrajnja gde su sramota i prekor vecni, i plac i skrgut zuba, odakle ce oni u tom duhovnom stanju gledajuci srecu spasenih moci da se pokaju i budu spaseni"

Bog je to otkrio meni i dvojici brace u delu, i to nema veze sa svedocima, niti smo mi to preuzeli od svedoka, niti smo se uopste bavili njima.

To drugo sto oni uce to je njihova stvar.

Ti zivis u lazima a ne ja, i obmanjujes i sebe i druge.

Vase ponasanje jeste dripacko, jer lazeze, izvrcete, i sprdate se.
Dodajete pobude, namere, pripisujete sve i svasta..itd..

Sto se tice Keopsove piramide i biblijske numerologije - jeste sve zapisano u njima, u merama unutrasnjosti i spoljasnjosti piramide, i u biblijskoj numerologiji, i u kontinuitetu dogadjaja po Bozanskom providjenju, ceo moj zivot i zivot mojih bliznjih, kao i moje pozvanje na sluzbu, i poslednji dogadjaji.

I Edgar Kejsi u vreme dok je bio iskreni Hriscanin govori o tome, i o meni kao o poslednjem velikom proroku koji ce se pojaviti na pocetku novog milenijuma u zemlji koja je podeljena, i kojoj je Bog to davno obecao.

Ta zemlja je Srbija, ili bivsa Jugoslavija koja je podeljena.

I sta ti imas sa tim, osim da kiptis od zavisti, i zato si i zaokupljen borbom protiv mene.

Ja sebe ni ne velicam, niti imam ponos, niti o tome pisem, vec odgovaram na tvoje optuzbe.

A ti cini dalje sto ti je volja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sada je jasno zašto su apsotoli i rana crkva morali imati pisani izvor a ne samo usmeni. Pavle upravo kaže da je oralno podložno kvarenju i da je nepouzdano.
Jovane, nisu Hriscani bili "bez pisma", oni su imali pismo Staroga Zaveta! Ali pismo "Novoga Zaveta" nisu imali, o cemu mi pricamo! Jer jos nije bilo sastavljeno (tj. dovrseno)!

Vi brkate pojmove!

Nije ovde problem Stari Zavet , vec "Novi Zavet" koji oni nisu ni imali sve do 4. veka. On nije bio kanonizovan i siroko prihvacen. O tome svedoci istorija, na primer otkrivenje nije bilo svuda prihvaceno, petrova poslanica i slicno!

Kruzile su razne knjige, za koje se verovalo da su ih pisali apostoli, a to je bilo do 4. veka, razne knjige i apokrifi, kada je crkva sela i odredila sta je autenticno a sta nije!

Dakle, nisu vernici imali NOVI ZAVET! Na pisama apostola se nije gledalo kao na "novu bibliju", iako su njihove reci i pisma smatrali nadahnutim, nisu imali nameru da od toga prave "knjigu". Niti su apostoli to trazili! To je crkva ucinila tek kasnije!

Dakle, nisu prvi vernici imali Novi Zavet! Za njih je biblija bila STARI ZAVET!

A to sto vi ovde tvrdite je suplja prica..
Sve do 4. veka se rec prenosila usmeno, a tek kasnije je od poslanica napravljena knjiga, pa i nakon toga se rec nastavila prenositi usmeno, do u novo vreme kada je Novi Zavet postao svima dostupan...

Ja bih voleo da je tako. Ali je problem u Crkvi...oni koji su hteli da žive po svetlosti datoj bili su eksomunicirani. Nisu oni napustili Crkvu već je Crkva njih zabranila. Nisu morali otići i osnovati svoje zajednice.

Jovane. Opet gresis! Crkva je izbacila samo one koji su "nametali svoje glediste", a ne one koji su to glediste zadrzali za sebe i koji su postovali odluke crkve. Njih crkva nije dirala. Primer su Jermeni, koji ne veruju isto a opet su pravoslavni, i oni se tolerisu.

Ovde se dakle radi o "buntovnistvu". Ako se neko suprotstavlja crkvi!

Svako ko je drugacije verovao, a nije to nametao i nije insistirao da se njegovo glediste siroko prihvati, bio je tolerisan.

Anatema je na one koji se suprote crkvi!

Kazem, ti mozes danas biti pravoslavac i verovati drugacije od crkvenog ucenja, ali ne mozes ti autoritet crkve dovoditi u pitanje, jer je to ono sto predstavlja problem, kada se autoritet crkve i njene odluke ne postuju!

Zamisli da su vernici prvog veka, nakon odluke apostola i sabora u Jerusalimu u vezi obrezanja, i dalje insistirali da se ljudi "moraju obrezivati"? Pa takvi bi bez razmisljanja bili iskljuceni! Ali svi koji zadrze obrezanje za sebe i ne namecu to kao obavezno nakon odkuke crkve, takvi su bili tolerisani!

Isto je sa svime ostalim! Ko hoce neka drzi subotu, neka odbaci ikone.. Ali on ne sme ovo da namece drugima i da crkvu naziva "bludnicom", ako je vec njena odluka suprotna.. Postoje mehanizmi u crkvi i nacini donosenja odluka, koji se moraju postovati.. I svako ko ide nasuprot, on je protivnik!

Bilo bi lepo da je tako. Međutim, ako ove stvari počneš da pričaš u zajednici nećeš ostati dugo u njoj. Ne zato što ti želiš da odeš već ćeš biti izbačen. No, bilo bi dobro da je moguće ostati.

Jel Miroljub izbacen? NIJE! Jovane, nisi svestan sta pricas! Sve te podele, je napravio djavo!

Upravo je stvar u tome sto ne smes "insistirati". I u tom pogledu ako napadas crkvu i nazoves je "bludnicom" ti ces biti izbacen! I najveci pravoslavci se ne slazu po brojnim pitanjima, pa su i dalje pravoslavci!

nemamo u Novom Zavetu pravo na ekskomunikaciju. Da li to znaš Mire?
Jovane ne pricaj gluposti! Ovde se ne radi o fizickom nasrtaju na nekoga, da ces ga izgurati napolje, vec o duhovnoj kategoriji, kada neko ne postuje odluke crkve taj je vec sam sebe iskljucio, a crkva samo konstatuje stanje!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane, nemoj da padnes na te njihove gluposti i pokusaj grube indoktrinacije.

Prva crkva je nakon 100 godine imala sve spise novog zaveta, jer su oni napisani i zavrseni sa Jovanom apostolom.

I ti spisi su citali po crkvama, i postepeno sirili.

Mnoge od poslanica apostola su poslate bas crkvama onoga vremena, i pojedincima poimenice u tim crkvama.
Rimljanima, Solunjanima, Filibljanima, Efescima, Galatima..itd..
Potom pojedincima, Timotiju, nekoj Gospodji, potom nekom coveku koji je drzao roba Onisima, i savet dat da ga od sad primi kao brata a ne kao roba, itd...

I sam Luka kaze da je sve ispitao i NAPISAO tom Teofilu jevandjelje.

Dakle, oni pisu iz neznanja, i ne padaj na njihove kako rekoh "gluposti" jer to uistinu jesu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jos si Mire preuzeo i lazljivi duh.
...
Vase ponasanje jeste dripacko, jer lazeze, izvrcete, i sprdate se.

Ajde, bolje idi spavaj, jer ako nastavim da obaram tvoje lazi, ti ces se samo jos vise nervirati..

Sto se tice Keopsove piramide i biblijske numerologije - jeste sve zapisano u njima, u mrrama unutrasnjosti i spoljasnjosti piramide, ceo moj zivot i zivot mojih bliznjih, kao i moje pozvanje na sluzbu.

Znaci u piramidi je ceo tvoj zivot zapisan :D
Koliko si veliki, pa to je cudo jedno, ko piramida si veliki!

I Edgar Kejsi u vreme dok je bio iskreni Hriscanin govori o tome, i o meni kao o poslednjem velikom proroku koji ce se pojaviti na pocetku novog milenijuma u zemlji koja je podeljena, i kojoj je Bog to davno obecao.

Ma jel, i Edgar Kejsi te je prorekao?

Auu, pa ni trece oko ti nije ravno :)
Ovo je za trece oko i za rubriku - "zanimljivosti"!

Ali da uzmes ovog bezboznika i da tvrdis da te je on prorekao, pa katastrofa! Tako si i Jehovine Svedoke sebi nakupio, kao sto sakupljas i po trecem oku!

Mora da te je Russell najavio piramidom, moras proveriti da nisi i tamo prorecen u njegovoj knjizi! Dok je jos bio dobar Hriscanin!

I sta ti imas sa tim, osim da kiptis od zavisti, i zato si i zaokupljen borbom protiv mene.

Bas, evo sve pucam od zavisti sto mene nije prorekao "spavajuci prorok" Edgar Kejsi a tebe jeste :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Apsolutno.

Mozes obarati ali dodajuci svoje lazi i izvrzanja, i pripisivanjem svega i svacega.

Ja sve zadrzavam sto sam napisao.

I na kraju, nisam ja veliki, vec toliko mali da se u crkvi nisam ni primecivao na balkonu, a o svetu da i ne govorim.

Ali Bog takve i bira.

Male, ponizne, nistavne, neprimecene.

To mi je licno malo nelogicno, ali Bog ima svoje razloge, jer ni za apostole nije birao rabine, polticare, careve, i poznate tadasnje holivudske glumce u gladijatorskoj ili pozorisnoj areni, nego mladice koji cuvaju stado, ribare koji hvataju ribu da bi se prehranili, ili dokolicare po Jerusalimskim sokacima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ali Bog takve i bira.
Male, ponizne, nistavne, neprimecene.

Bas takve bira, koji se hvale svojom "malenkoscu", koji sebe vide prorecenim u vizijama "spavajuceg proroka" Edgara Kejsija New Age-ra i masona C.T. Russell-a. Koji su opsednuti piramidom i racunaju mere, gledajuci u hodnike ne bi li kako dokazali "sebe" i svoje "poslanje" ili izracunali karaj sveta! Kojima je trece oko glavno stivo!

Ceo svoj zivot nalazis zapisan u "velikoj piramidi", a ti si toliko "mali" da si u stvari "veliki". Tebe je piramida prorekla! Dolazis u sili i duhu Ilijinoj, i kad pogledas na sat, ono se sklope se skazaljke i pokazu - 18:44 (1844. godinu), sto je dokaz da je u tebi duh Ilije i Elen White!

A Biblija kad je okrenes na 1844. stranu, to ti se "Bog javlja".. Okreni da vidis, ako nisi, procitaces o sebi!

Narecen si od Boga prorok i vidovnjak, da po utakmicama gatas, piramidama vracas i brojevima gatas, u podeljenoj zemlji "najmanjoj" od svih jer je tako Edgar Kejsi rekao!

Pa ti si cudo! Jer od "tvoje babe do tebe.."

Boze me sacuvaj!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sta ja tu mogu sto ti ne mozes da razlucis sta je od Boga a sta ne, nego mesas pojmove, i osudjujes one koji su od Boga pozvani.

Naravno, sotona moze sve to okrenuti na svoju vodenicu, ali sta Bog ili ja imamo s tim.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
vec "Novi Zavet" koji oni nisu ni imali sve do 4. veka. On nije bio kanonizovan i siroko prihvacen.

Kakve veze ima što nije bio kanonizovan, itekako je bio raširen i čitan ljudima.

Kruzile su razne knjige

Tih raznih je bio mali broj kopija.

Dakle, nisu prvi vernici imali Novi Zavet! Za njih je biblija bila STARI ZAVET!

To je bilo u početku, nakon vremena apostolskih dela počinje da se čita i NZ i to ga čitaju svi.

Eto koliko nemaš pojma o ovome pa same poslanice su slane vernicima, nije valjda Pavle pisao samom sebi.
I ti kažeš da se nisu čitao NZ. U početku su poslanice čitali samo onima kojima je bilo poslano, a nakon vremena apostola onda svi. čitaju, jer su se umnožile kopije.

Evi kako samog sebe osporavaš, kažeš kružile su razne knjige, znači da se čitao i NZ, a onda kažeš nije se čitao NZ.

Po tvom besmislenom komentaru ispada da su napisane knjige NZ i onda je to ostavljeno tako da se čeka do 4. v.

Sve do 4. veka se rec prenosila usmeno,

Opet laž, ko je mogao pamtiti tolike riječi i prenositi ih. Usmeno se samo prenosio zakon i druge bitne odredbe do vremena Mojsija. Čim se povećao broj ljudi onda je Bog dao naredbu ljudima da se pišu knjige.

Što kupaš besmilice?

Zamisli da su vernici prvog veka, nakon odluke apostola i sabora u Jerusalimu u vezi obrezanja, i dalje insistirali da se ljudi "moraju obrezivati"?

Na saboru je rečeno za pagane da ne moraju da se obrezuju, pagane koji prihvataju Isusa, dakle postaju hrišćani. A nije rečeno da ne moraju ako ne žele. Apostol Pavle je istakao da je bitno držanje zapovijesti, a ne da se neko obreže ili da se ne obreže.

Kazem, ti mozes danas biti pravoslavac i verovati drugacije od crkvenog ucenja,

Ko vas svi imaju svoja učenja i vjernici i duhovnici i niko ni sa kim nema isto učenje.

Za skoro sva bitna pitanja iz Biblije mate različita učenja. Npr. za dolazak duha kod vještice iz En Dora Justin Ćelijski kaže da je to duh Samuila, a starac Kleopa da je to demon koji imitira duh Samuila.

To je dokaz da nemate duha Božijeg. To svako na svoj način tumači kako mu padne napamet, makar i neku istinu pogodili. I ćorava koka ubode poneko zrno.

Definitivno niste crkva Hristova, iako ima vjernika koji će biti spaseni i dobrih duhovnika isto.

Ali on ne sme ovo da namece drugima i da crkvu naziva "bludnicom",

Naravno da ste bludnica jer vi ne možete da egzistirate bez države, ni u jednom vremenu ne možete.

Bili ste na aparatima kada je bio komunizam, vi nemate silu Božju i vi morate da se oslonite na državu.

I to stalno radite, reformacija se samo u početku oslanjala na državu što je Bog odobrio, kasnije toga nema.

Što se vidi po odvojenosti države od crkve u SAD, a zatim i ostalim protest. državama.

Vi ste samo formalno odvojeni od države, istinski niste. O svim bitnim stvarima se Vučić konslutovao sa pokojnim patrijarhom Irinejem. Dakle vi ste bludnica. Zatim vladika Grigorije pokreće mlade da rade protiv vlasti SNS-a. Kako god da okrenete vi se bavite politikom, podrškom vlastima ili kritikom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kazem, ti mozes danas biti pravoslavac i verovati drugacije od crkvenog ucenja, ali ne mozes ti autoritet crkve dovoditi u pitanje, jer je to ono sto predstavlja problem, kada se autoritet crkve i njene odluke ne postuju!

Mire, MIre, u pokušaju da nedokazanima pojasniš, ideš ravno u herezu.

Ne može se verovati suprotno od Crkvenog učenja i biti deo Crkve. Jer u protivnom se Crkva ne razlikuje od sinagoga sotone (JW, EGWisti i njima slični koji veruju u ovo, ono)

Doslovno. Nađi mi pravoslavca, katolika, koji će Hrista svoditi na stvorenje, subotariti, Euharistiju svoditi na simbol, a da se i dalje smatraju DELOM CRKVE.

Nećeš ih naći, jer takvih NEMA. Oni koje ćeš možda i naći su kripto subotarski nasrtljivci, lažovi i prevaranti kao što su to Miroljub Petrović, tripo i njima slični.

Naime, nije u pitanju samo autoritet, nego sam koren, sama vera.

Natrag