Ko će biti vođen Crkvom Srbijom?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakve veze ima što nije bio kanonizovan, itekako je bio raširen i čitan ljudima.

Tih raznih je bio mali broj kopija.

To je bilo u početku, nakon vremena apostolskih dela počinje da se čita i NZ i to ga čitaju svi.

Eto koliko nemaš pojma o ovome pa same poslanice su slane vernicima, nije valjda Pavle pisao samom sebi.
I ti kažeš da se nisu čitao NZ. U početku su poslanice čitali samo onima kojima je bilo poslano, a nakon vremena apostola onda svi. čitaju, jer su se umnožile kopije.

Evi kako samog sebe osporavaš, kažeš kružile su razne knjige, znači da se čitao i NZ, a onda kažeš nije se čitao NZ.

Po tvom besmislenom komentaru ispada da su napisane knjige NZ i onda je to ostavljeno tako da se čeka do 4. v.

Opet laž, ko je mogao pamtiti tolike riječi i prenositi ih. Usmeno se samo prenosio zakon i druge bitne odredbe do vremena Mojsija. Čim se povećao broj ljudi onda je Bog dao naredbu ljudima da se pišu knjige.

Što kupaš besmilice?

Na saboru je rečeno za pagane da ne moraju da se obrezuju, pagane koji prihvataju Isusa, dakle postaju hrišćani. A nije rečeno da ne moraju ako ne žele. Apostol Pavle je istakao da je bitno držanje zapovijesti, a ne da se neko obreže ili da se ne obreže.

Ko vas svi imaju svoja učenja i vjernici i duhovnici i niko ni sa kim nema isto učenje.

Za skoro sva bitna pitanja iz Biblije mate različita učenja. Npr. za dolazak duha kod vještice iz En Dora Justin Ćelijski kaže da je to duh Samuila, a starac Kleopa da je to demon koji imitira duh Samuila.

To je dokaz da nemate duha Božijeg. To svako na svoj način tumači kako mu padne napamet, makar i neku istinu pogodili. I ćorava koka ubode poneko zrno.

Definitivno niste crkva Hristova, iako ima vjernika koji će biti spaseni i dobrih duhovnika isto.

Naravno da ste bludnica jer vi ne možete da egzistirate bez države, ni u jednom vremenu ne možete.

Bili ste na aparatima kada je bio komunizam, vi nemate silu Božju i vi morate da se oslonite na državu.

I to stalno radite, reformacija se samo u početku oslanjala na državu što je Bog odobrio, kasnije toga nema.

Što se vidi po odvojenosti države od crkve u SAD, a zatim i ostalim protest. državama.

Vi ste samo formalno odvojeni od države, istinski niste. O svim bitnim stvarima se Vučić konslutovao sa pokojnim patrijarhom Irinejem. Dakle vi ste bludnica. Zatim vladika Grigorije pokreće mlade da rade protiv vlasti SNS-a. Kako god da okrenete vi se bavite politikom, podrškom vlastima ili kritikom.
Na tvoje gluposti ne odgovaram vise, shvati! I nemoj uopste da me citiras, necu ti odgovoriti!

Sta ja tu mogu sto ti ne mozes da razlucis sta je od Boga a sta ne, nego mesas pojmove, i osudjujes one koji su od Boga pozvani.

Od Boga je i Edgar Kejsi (osnivac New Age-a) , on te je prorekao. Pa dobro je da nisi sebe nasao i kod baba Vange!

Uzas!

Ti sam sebe diskreditujes ovim, ne moram ja da pisem, ovim si se pokopao..

Naravno, sotona moze sve to okrenuti na svoju vodenicu, ali sta Bog ili ja imamo s tim.

Ti sa Bogom sigurno nemas nista!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I Pismo Novoga i Psmo Staroga su imali moj Mire
Nisu imali ceo Novi Zavet! Oni su imali "poslanice", koje su se delile, i nisu bile kompletne, neke su imale samo po jednu poslanicu u crkvi, a neke ni jednu! Kompletan Novi Zavet o kojem vi pricate nije postojao u to vreme!

Izrada pisma i posedovanje istog je bilo jako skupo. Nisu sve crkve mogle sebi priustiti primerak, vec se poslanica "slala" i citala od jedne crkve do druge, i nije se u pocetku prepisivala, nego se citao original! (imas kod Pavla da naglasava 'mojom rukom Pavlovom tako pisem' to je znak, da je autenticna, prepisi se zato nisu koristili).

Tek kasnije se prepisivalo! I to se pocelo raditi nakon smrti apostola, i onda su kruzile prepisane poslanice, i to ne u tolikom obimu kao sto vi predstavljate..

Dakle, originali tj. autografi su se upotrebom istrosili i zato ih danas nemamo, jer su se mnogo, citali, a prepisi su radjeni kasnije, kada su se ovi istrosili!

Sto znaci Jovane, da nije svaki covek pred sobom imao NZ u to vreme, vec se poruka "prenosila usmeno"!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ma šta su apostoli napisali...ništa..oni su samo propovedali...Crkva je napisala. Dokaži da nije tako? Gde su apostoli išta napisali...?

Slično ovome vjeruje i naučava tvoja subotarska sekta. Baš tvoja sekta tvrdi da je "18 stoljeća svijet bio spoznajno siroče", i da je Bog tek 1844. godine Crkvi i svijetu darovao "jedini nepogrešivi tumač Biblije" u "liku i djelu Ellen White". ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisu imali ceo Novi Zavet! Oni su imali "poslanice", koje su se delile, i nisu bile kompletne, neke su imale samo po jednu poslanicu u crkvi, a neke ni jednu! Kompletan Novi Zavet o kojem vi pricate nije postojao u to vreme!

Mire nije postojalo ništa od Novog Zaveta. To je tek u IV veku. Ja mislim da sve što je crkva naučavala nije iz Novog Zaveta već iz oralne tradicije. Jel tako? A onda zapisala sve što treba. Inače gde su apostoli išta napisali...samo oralna tradicija. Zar nije tako?

Oralna tradicija je jedina do IV veka. Jel tako?

Ako su imali spise Novog Zaveta onda nije Crkva napisala u IV veku. Zato imamo samo dve mogućnosti...ili ili..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire nije postojalo ništa od Novog Zaveta. To je tek u IV veku. Ja mislim da sve što je crkva naučavala nije iz Novog Zaveta već iz oralne tradicije. Jel tako? A onda zapisala sve što treba. Inače gde su apostoli išta napisali...samo oralna tradicija. Zar nije tako?

Ako su imali spise Novog Zaveta onda nije Crkva napisala u IV veku. Zato imamo samo dve mogućnosti...ili ili..

Čovječe, ti si ovdje 'puko'. A 'puko' si jer te kao "idolopoklonika knjige" do ludila dovode činjenice da stup istine nije knjiga nego Crkva.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čovječe, ti si ovdje 'puko'. A 'puko' si jer te kao "idolopoklonika knjige" do ludila dovode činjenice da stup istine nije knjiga nego Crkva.
Ma katastrofa, vidis da se zafrkava..
Ja nisam za neozbiljnost..

Sta sam ja tebi odgovorio? A sta si ti sad rekao? Zafrkavas se sa ozbiljnom temom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ma katastrofa, vidis da se zafrkava..
Ja nisam za neozbiljnost..

Ne zafrkava se Jovan. On je zaista puk'o i nije on puno drugačiji od Laodikeje po tome. Laodikeja umislio da je njega i njegovu familiju Bog u svojim promislima imao od početka, pa čak ga i u piramidama opečatio, a Jovan je zamislio da, kako je to govorila Ellen White, do njega stižu "zrake s Božanskog prijestolja", što je "novo svjetlo" koje on treba i mora posredovati čitavom svijetu.

Natrag