Mire, opet izvrces moje reci.
Dakle, ja sam napisao da je Edgar Kejsi bio Hriscanin, i da jeste prorekao mnoge stvari u tom periodu, prvi i drugi svetski rat..itd..
Tada new age pokret nije ni postojao, a nije ni on osnivac.
New age pokret je izraz za skup razlicitih pokreta, ideja i ideologija, i on kao pokret je sakupljac tih razlicituh ideja.
Tako da oni kupe od svakog ponesto.
Pa su i Edgara Kejsija ubacili u tu pricu.
Kao dokaz tome moze se navesti i da oni propagiraju cuda u Rimokatolicizmu i pravoslavlju ( pojava Marije u Fatimi, Medjugorju, ukazanja Marije i Isusa, ikona i statua koje placu..itd ), kao znak dolaska Hrista Maitreje, ili u bibliji pznatog kao antihrist.
Po tvom tumacenju onda su i Rimokatolicizam i Pravoslavlje deo New age pokreta.
Dakle, Edgar Kejsi je zrtva manipulacije.
On jeste jednom prilikom izjavio o poslednjem proku koji ce se pojaviti na pocetku novog milenijuma 2000 godine u zemlji koja je podeljena, i kojoj je to Bog ( biblijski Bog ), davno obecao.
Dakle proricao je Edgar Kejsi Hriscanin.
Sta je on kasnije radio to me ne zanima, da li je pravio kompromise, ili nije, nije ni bitno.
Ja govorim cinjenice.
I ja ga niti smatram velikim Bozjim covekom, niti da je bio neki savrsen Hriscanin, ali verujem da Bog govori i kroz druge ljude, ili pak sotona da kompromituje Bozju istinu.
Tako se uz mnostvo laznih - provuce i po koje pravo prorocanstvo, sto ne znaci da su ti ljudi od Boga.
Tako ja smatram i Edgara Kejsija.
Ili je od Boga li ne.
Ja sam od Boga jer imam i drzim rec Bozju.