Klub obožavatelja lika i djela naše Dum.

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Vidim da se radilo na priči, svaka čast. :yea:

Delijin scenario je pun mana, jednostavno, čovek je rođen za glavnu ulogu (pored Dum), a pisanje scenarija ipak treba da prepusti stručnijim licima. yes3

U dogovoru sa Sendi, žele da likvidiraju Deliju kako bi se dočepali njegovog velikog imanja i bogastva koje je pošteno zaradio.
Ovde ti je prva velika greška. Ne možeš biti bogat na početku seriju, tek na kraju. Ti si na početku siromašni, pomalo šunuti, ali dobroćudni radnik na montažnoj traci Mercedesove fabrike u nekoj zemlji trećeg sveta (smislićemo naknadno kojoj). Tvoja posvećenost poslu i odgovorno izvršavanje radnih zadataka ti utiru put ka poslu menadžera prve linije. yes3 Nesrećno si oženjen zlom ženom (Sendi) koja te lema svaki put kad ne doneseš celu platu kući. Vremenom upoznaješ dobrostojeću tetu (Dum) koja iako stalno zvoca, ipak je na strani dobra. Tokom serije ona se bori sa svojim "demonima", srebroljubljem, popularnošću i duhovima iz prošlosti, ali na kraju dobro u njoj (negde dubooooko u njoj) stink. izlazi na površinu i tu nekim čudom ostaje (tako ćemo pozitivno šokirati publiku). yes3 Ti se, naravno, zaljubljuješ u Dum i pored razlike u godinama. Pre tebe, ona je bila poznata kao Ajs Kvin, žena ledenog srca, ali ti ćeš taj led otopiti. Dum će onda sve svoje milijarde stečene kontroverznim poslovanjem donirati u fond za borbu protiv gladi u Africi. Taj nesebični čin neće proći nezapaženo, pa će Dum kroz legalno poslovanje sav taj novac ponovo zaraditi, čak i uvećati. I naravno, sa Delijom podeliti (neće ga terati da potpiše predbračni ugovor). stink.

Što se tiče davno izgubljenog sina (Belje), kao što rekoh i pre, Sendi ga uopšte neće prihvatiti (kad je zla i bezobzirna), biće u nervnom rastrojstvu kad se to bude obelodanilo. Ispostaviće se tamo negde u 697-oj epizodi da je Beljina majka, ajd sad pogađajte ko? Pa ko drugi nego Dum! Da, Dum! yes3 :D Otkriće se da su ona i Delija bili u jednoj kratkoj letnjoj šemi (ali i u velikoj, instant ljubavi) u Delijinoj ranoj, a Dumkinoj poznoj mladosti, a 20 godina kasnije putevi im se ponovo ukrštaju, ovoga puta ih ništa neće razdvojiti. Zašto su se uopšte i rastajali i kako se sad nisu prepoznali, sigurno se pitate... E pa, tu na scenu stupa ovaj "Donkorleonevski" deo zapleta. Naime, Dum je kao jako talentovana studentkinja (i kao najbolja u klasi) završila bankarstvo, ali ju je stipendirao jedan kontroverzni biznismen. Posle je da otplati dug morala za njega da radi pranje love, dok joj jednoga dana nije prekipelo i dok nije otišla u FBI-a. Ispričala je sve, taj "biznismen" je završio na robiji, a Dum je morala u program zaštite svedoka... Ni to joj nije bilo dovoljno, morala je i da promeni lični opis (plastična hirurgija) jer se "biznismen" zakleo da će joj se kad-tad osvetiti. Eto, zato je Delija nije prepoznao, ali ona njega jeste, samo nije imala hrabrosti da mu prizna sve negde do 705. epizode. yes3 stink. stink.

Delijina sestra Mars
Ovo se prihvata, Mars će ti biti sestra. Njen lik je lik sirote prodavačice ljubičica sa osmehom broj 6, koja će celi serijal biti u drugom planu, međutim, na kraju će se udati za drugog najbogatijeg lika u seriji (prvi će naravno biti Delija). Udaće se, razume se, iz ljubavi, a bogatstvo će samo biti nagrada za to što je dobra, jer dobro uvek pobeđuje zlo. yes3 Nabacićemo i neke preokrete vezane za njen lik (može ono za zatvor u koji je otišla nevina, smislićemo i zašto). Marsovka, jel se slažeš? :roll:

A treba konsultovati i štivo Siniše Pavića. Kod njega svako svakog upozna, pre ili kasnije. Njegovu ženicu, Ljiljanu Pavić, treba angažovati da napiše reči uvodne špice i da sarađuje s Titom na scenariju... :D
Bez Siniše nema gledanosti. yes3 A bez Ljiljinog doprinosa u spremanju najbolje kafe i kolača, ovaj koscenarističkog delovanja, nema ni kvalitetne drame. :D

Odmah da se zna, ne postoji scenario po kome Sendin lik preživljava, nema šanse. Mora neko i da plati za ovu za*ebanciju. :lol: Takođe, moraće neko i sa strane dobra da pogine, ali neko nebitan za radnju. Smislićemo i to, polako, nigde ne žurimo. :D :D

P.S. Ubacićemo još sijaset klišea, vračare, gatare, komšinice koje prisluškuju poverljive razgovore itd itd... :D

Spremite se, šou počinje... :D:D

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Alo bre, u toj seriji likovi predstavljaju ljude iz svakodnevnog života, ne neke superheroje...
Beljo smiri se, nema potrebe da galamiš, doći ćemo do najboljeg predloga. :D Biće sve u redu, sine moj. stink.

Aaaa, vidim da se Belja uživeo...

Sendi, ne znam šta da ti kažem...Meni se više dopada ovaj scenario...:

I dok se vi svi međusobno raspravljate, odjednom ''zakrvite'' samo tako, da na kraju ostanem samo Ja...;)Onda ja nasledim (naravno falsifikujem tapije itd.), kuće od Delije, vinograde od Deatha, umetničke slike od Mars, preuzmem bivšeg muža od Sendi, nasledim od Tita ceo vozni park, od Belje ''biblioteku'', od Cantone ''diskografiju'' i ujedno mi naiđe ''čovek'' sa strane...:mrgreen:(mislim, kakva je to bogata ženska ako nema zgodnog ''švalera'' :lol:) i tako nastavim da živim do kraj života kao u bajcu...Happy end... yes4

Ovo već počinje da liči na ''Maratonci trče počasni krug''....Svak smišlja ''kraj'' kakav njemu odgovara....:lol:
Dobro Dum, ako toliko želiš glavnu ulogu, imaš moju džentlmensku reč da ću ti je prepustiti, a Tito može da piše scenario, vidim da je raspoložan za ove postove od 2 kila. :lol:

Sendi, obrni - okreni, tebe većina vidi kao zlobnicu sa tragičnim krajem. stink.

Imam samo predlog što se tiče scene kada saznam da mi je Belja davno izgubljeni sin. Predlažem da to bude u nekoj kafani, gde smo se slučajno sreli i seli za stolom. To je sve isplanirala Mars, koja je u međuvremenu saznala da je Belja moj sin. Ulazi u kafanu i saopštava nam istinu, i dok smo Belja i ja uplakani i zagrljeni, orkestar svira pesmu:

Molio sam svoju sudbu sine moj, sine moj
da porastes pored mene sine moj, sine moj
kol'ko li je srecan tata sine moj, sine moj
s pesmom spava i budi se sine moj, sine moj

Lepi moj, sine moj
lepi moj, Beljo moj

:lol:

Ajd', laku noć. :hi:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Beljo smiri se, nema potrebe da galamiš, doći ćemo do najboljeg predloga. :D Biće sve u redu, sine moj. stink.

Dobro Dum, ako toliko želiš glavnu ulogu, imaš moju džentlmensku reč da ću ti je prepustiti, a Tito može da piše scenario, vidim da je raspoložan za ove postove od 2 kila. :lol:

Sendi, obrni - okreni, tebe većina vidi kao zlobnicu sa tragičnim krajem. stink.

Imam samo predlog što se tiče scene kada saznam da mi je Belja davno izgubljeni sin. Predlažem da to bude u nekoj kafani, gde smo se slučajno sreli i seli za stolom. To je sve isplanirala Mars, koja je u međuvremenu saznala da je Belja moj sin. Ulazi u kafanu i saopštava nam istinu, i dok smo Belja i ja uplakani i zagrljeni, orkestar svira pesmu:

Molio sam svoju sudbu sine moj, sine moj
da porastes pored mene sine moj, sine moj
kol'ko li je srecan tata sine moj, sine moj
s pesmom spava i budi se sine moj, sine moj

Lepi moj, sine moj
lepi moj, Beljo moj

:lol:

Ajd', laku noć. :hi:

Delija, ipak nije sve izgubljeno što se tvog talenta za scenario tiče, ovo je odlično osmišljena i dirljiva scena kad otac i sin saznaju da su rod. yes3 stink. Samo pre toga bi mogli da ubacimo recimo da ste se ti i Belja posle malo alkohola potukli (dok niste znali ključnu informaciju). Onda je palo pomirenje, oproštaj, zagrljaj, suze radosnice i još alkohola... Uz roštilj, pljeskavice bez luka i sutlijaš... yes3 :D stink.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Šta reći...Osim da sam fascinirana Titovim osećajem za ''umetnost''....Tako opširno, a tako sažeto....:lol:
Lično, sviđa mi se kako si mi osmislio lik...Nadam se da ćeš mi ubaciti i ponekog ''švalera'', mislim čisto zbog ''zapleta''...stink. :lol:
Mada, predlažem da Sendi ipak bude u ''životu'', pa recimo tamo negde oko 500 epizode, pri čemu će jedno desetak puta ''vaskrsnuti'' najmanje....;):frifgds:
Takođe, Mars bih osmislila kao ''fatalnu'' :firove:ženu, koja samim svojim postojanjem ''mrsi sve konce''...i unosi nemire među glavnim likovima...

Taj deo gde se Belja i Delija sreću, tu bih razvukla na jedno 20 epizoda...Mislim, prvo neće moći da se pomire da su blizak rod, pa će zbog raznih tuča obilaziti razne ''bolnice''whistle, pa će kidisati na iste žene...A onda postaju najbolji prijatelji...To tamo negde na kraju...:lol:

Iskreno, svaki lik mi odgovara, samo da se dobro zabavimo...yes3...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nesrećno si oženjen zlom ženom (Sendi) koja te lema svaki put kad ne doneseš celu platu kući.

Ovaj deo mi se dopada :D

...komšinice koje prisluškuju poverljive razgovore itd itd... :D

Uh, pitam se ko bi bio idealan za ovu ulogu :???:

Mada, predlažem da Sendi ipak bude u ''životu'', pa recimo tamo negde oko 500 epizode, pri čemu će jedno desetak puta ''vaskrsnuti'' najmanje....;):frifgds:

Neka, Dum, vec sam se pomirila sa svojom "nesrecnom sudbinom", ne bih da kvarim koncepciju samo se dogovorite vise i kazite mi sta do tada da radim, vec sam prilicno zbunjena ovim obrtima :lol:

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
kazite mi sta do tada da radim, vec sam prilicno zbunjena ovim obrtima :lol:
Radićeš na plantaži kafe dok ne ostaneš nepokretna. Zatim ćeš vaspitavati gazdinog sina, ali stara kuvarica će osetiti da si zla i svoje zebnje preneti gazdi. I eto nas na 470. epizodi.

Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
5.036
Izvinite ljudi, upravo sam izašla iz zatvora. :roll::roll:
Vozeći novi kamion (koji mi je kupio moj brat Delija:D) osetila sam blago poskakivanje (mislim da je bio loš put ali nisam sigurnawacko2).Sendi, javi se!!!:dntknw:
Sad žurim u kafanu da saopštim Deliji i Belji neverovatnu istinu :D
(ili to treba da bude oko 574. epizode:thinking:).
Druže Titooo razradi ovaj deo sa izlaskom, nije popularno da me niko ne sačeka, makar drugarica Dum sa onim njenim čuvarima plaže. :lol: Ili si to bio ti...:???:
Samo još fali da neko dođe i kaže:"Ko je vas poznavao...":lol:
:roll::roll::roll:
Posle neko tamo pita koji je forum najbolji?:crayy:

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Druže Titooo razradi ovaj deo sa izlaskom, nije popularno da me niko ne sačeka, makar drugarica Dum sa onim njenim čuvarima plaže. :lol: Ili si to bio ti...:???:
Posle neko tamo pita koji je forum najbolji?:crayy:
Death... Njega ste potpuno zaboravili. On je izašao mnogo pre tebe iz zatvora, jer je jedini dokaz protiv njega bio to što se muvao po Delijinom dvorištu. On će te sačekati kad izađeš...
/Ko pita: - Koji je forum najbolji? Taj na ovoj temi ne sme da se pojavi.../

Natrag