Klub obožavatelja lika i djela naše Dum.

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Imam i ja svojih ideja za seriju. yes3
Recimo, ovaj Tito može da bude razmaženko, napirlatani kicoš, koji voli da se koćoperi ko maneken sa Dorćola, iza koga stoji uticajan otac sa funkcijom, i koji zbog toga se ponaša bahato i kidiše na sve one koji su u svemu uspešniji od njega ( čitaj Delija stink.). U dogovoru sa Sendi, žele da likvidiraju Deliju kako bi se dočepali njegovog velikog imanja i bogastva koje je pošteno zaradio. I dok je Delija bio na putu, Tito je svratio kod njegove žene Sendi. Oboje su halapljivi prema novcu, razgovoraju o podeli plena po izvršenju ove monstruozne ideje koje su zamislili. Ubrzo dolazi do svađe između njih dvoje, i Sendi hicem iz pištolja pogađa pravo u čelenku Tita Pula. stink. Nailazi Delijina sestra Mars i nesvesno uzima pištolj koji je Sendi ostavila na podu. Lukava Sendi je znala da Mars dolazi, namerno ostavila pištolj jer je bila uverena da će ga ona uzeti, sve tajno slika mobilnim telefonom, pakuje joj ubistvo i Mars završava na robiji. stink.

Ali Sendi se umirit ne može. stink. Angažuje plaćenog ubicu Deatha, ali oprezni Delija sluti nesreću. Krajičkom oka, spazio je jedne noći ovog ludaka u svom dvorištu, razoružao ga, dobro iprašio i odveo u policiju. Death je propevao i Sendi znajući da će biti bajbokovana u pijanom stanju vozi auto i surva se pravo u reku. Sasvim slučajno, pored reke se nalazila njena drugarica Dum, koja sva u suzama rida za propalom karijem estradne umetnice. stink. Prilazi kolima i kaže: '' Jao Bože, ode žena u večna lovišta, šteta, bila mi je jedina nada da uz njene šuške koje bi mi pozajmila, ponovo povratim svoju nekadašnju slavu.'' stink.

Naravno, na kraju Delija pronalazi ženu svog života, Mars izlazi iz zatvora, i svi zajedno su uplovili u srećniju budućnost. :D :D :D

Majstore, svaka ti čast. :D

Scenarij je realan, životan, dinamičan. Omogućuje pretpostavke da se zadrži pažnja gledalaca kroz dugi, duuuuugi niz epizoda. yes3
Iskreno si me oduševio.

Malo si doduše "prozirno" postavio sebe u relaciju s ženskim likovima u seriji. :blum3:
Bože moj, umjetnička sloboda scenarista.
I konačno prilika za realizaciju nekih skrivenih želja. stinker
Neke su stvari ipak sada malo jasnije. stink.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775

Naravno, na kraju Delija pronalazi ženu svog života, Mars izlazi iz zatvora, i svi zajedno su uplovili u srećniju budućnost. :D :D :D

Ideja je fenomenalna, pogotovo kraj....:lol:

Nema šta, scenario decenije...Mada, meni to više liči na krimi priču, nego na '' latinoameričku'' sapunicu...Predlažem da taj svoj predlog nazoveš ''SF KUM'', e kad bih ja još bila Dona Karleone...Gde bi mi kraj bio....:lol:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
e kad bih ja još bila Dona Karleone...Gde bi mi kraj bio....:lol:

E, ne izmisljaj. Ti si ona koja me prati u vecna lovista, bar ostajes ziva na kraju serije i ne moras da budes pijandura :lol:

Cantona, serija sa Delijom koji igra glavnu ulogu tesko da ce dugo da zadrzi neciju paznju :D

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Recimo, ovaj Tito može da bude razmaženko, napirlatani kicoš, koji voli da se koćoperi ko maneken sa Dorćola, iza koga stoji uticajan otac sa funkcijom, i koji zbog toga se ponaša bahato i kidiše na sve one koji su u svemu uspešniji od njega ( čitaj Delija stink.). U dogovoru sa Sendi, žele da likvidiraju Deliju kako bi se dočepali njegovog velikog imanja i bogastva koje je pošteno zaradio. I dok je Delija bio na putu, Tito je svratio kod njegove žene Sendi. Oboje su halapljivi prema novcu, razgovoraju o podeli plena po izvršenju ove monstruozne ideje koje su zamislili. Ubrzo dolazi do svađe između njih dvoje, i Sendi hicem iz pištolja pogađa pravo u čelenku Tita Pula. stink. Nailazi Delijina sestra Mars i nesvesno uzima pištolj koji je Sendi ostavila na podu. Lukava Sendi je znala da Mars dolazi, namerno ostavila pištolj jer je bila uverena da će ga ona uzeti, sve tajno slika mobilnim telefonom, pakuje joj ubistvo i Mars završava na robiji. stink.

Ali Sendi se umirit ne može. stink. Angažuje plačenog ubicu Deatha, ali oprezni Delija sluti nesreću. Krajičkom oka, spazio je jedne noći ovog ludaka u svom dvorištu, razoružao ga, dobro iprašio i odveo u policiju. Death je propevao i Sendi znajući da će biti bajbokovana u pijanom stanju vozi auto i surva se pravo u reku. Sasvim slučajno, pored reke se nalazila njena drugarica Dum, koja sva u suzama rida za propalom karijem estradne umetnice. stink. Prilazi kolima i kaže: '' Jao Bože, ode žena u večna lovišta, šteta, bila mi je jedina nada da uz njene šuške koje bi mi pozajmila, ponovo povratim svoju nekadašnju slavu.'' stink.

Delija ovde izgleda kao stripski junak: bogat, uspešan, pošten, pravedan, hitar, snažan, noću dežura, uvek zna gde ga čeka opasnost i kako da je otkloni... Alo bre, u toj seriji likovi predstavljaju ljude iz svakodnevnog života, ne neke superheroje...
Mars, zapravo, nije njegova sestra, nego prva ljubav iz detinjstva. Međutim, prepredena Sendi (po ovom scenariju) je uspela da zavede Deliju i potisne Mars u drugi plan. Posle niza nemilih događaja, oni se ponovo sreću, venčavaju... Al' ne lezi vraže. Delija zaboravlja da mu je Sendi rodila sina koji je ukraden iz porodilišta. Nastaviće se...

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Aaaa, vidim da se Belja uživeo...

Sendi, ne znam šta da ti kažem...Meni se više dopada ovaj scenario...:

I dok se vi svi međusobno raspravljate, odjednom ''zakrvite'' samo tako, da na kraju ostanem samo Ja...;)Onda ja nasledim (naravno falsifikujem tapije itd.), kuće od Delije, vinograde od Deatha, umetničke slike od Mars, preuzmem bivšeg muža od Sendi, nasledim od Tita ceo vozni park, od Belje ''biblioteku'', od Cantone ''diskografiju'' i ujedno mi naiđe ''čovek'' sa strane...:mrgreen:(mislim, kakva je to bogata ženska ako nema zgodnog ''švalera'' :lol:) i tako nastavim da živim do kraj života kao u bajcu...Happy end... yes4

Ovo već počinje da liči na ''Maratonci trče počasni krug''....Svak smišlja ''kraj'' kakav njemu odgovara....:lol:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Delija ovde izgleda kao stripski junak: bogat, uspešan, pošten, pravedan, hitar, snažan, noću dežura, uvek zna gde ga čeka opasnost i kako da je otkloni...

Skoro kao Zagor, jos mu Ciko fali :D

Sendi, ne znam šta da ti kažem...Meni se više dopada ovaj scenario...:

I dok se vi svi međusobno raspravljate, odjednom ''zakrvite'' samo tako, da na kraju ostanem samo Ja...;)Onda ja nasledim (naravno falsifikujem tapije itd.), kuće od Delije, vinograde od Deatha, umetničke slike od Mars, preuzmem bivšeg muža od Sendi, nasledim od Tita ceo vozni park, od Belje ''biblioteku'', od Cantone ''diskografiju'' i ujedno mi naiđe ''čovek'' sa strane...:mrgreen:(mislim, kakva je to bogata ženska ako nema zgodnog ''švalera'' :lol:) i tako nastavim da živim do kraj života kao u bajcu...Happy end... yes4

Ovo već počinje da liči na ''Maratonci trče počasni krug''....Svak smišlja ''kraj'' kakav njemu odgovara....:lol:

Zaboravila si Delijine ovce, draga yes3 :lol:
Aman, narode, dajte neki scenario gde cu ja da ostanem ziva sorry
Samo da znate ako tako nastavite ni vi necete imati mira, nista od tog "happy end", sve cu da vas proganjam, ionako sam zla :vampire:
Eh, da. Mislim da bi trebalo da se pojavi neki testament na kraju, taman kad svi PREZIVELI pomisle da su srecni koji ce sve da zakomplikuje pa da se serija razvuce na jos epizoda :hjk_hide:

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Samo da znate ako tako nastavite ni vi necete imati mira, nista od tog "happy end", sve cu da vas proganjam, ionako sam zla :vampire:
E jes', tolike pare nasledila, a da nemam u svom ormaru jedan lep stink. :lol:
''glogov kolac''
20050524040836glogov_kolac.jpg

i
beli-luk-venc.jpg

Eh, da. Mislim da bi trebalo da se pojavi neki testament na kraju, taman kad svi PREZIVELI pomisle da su srecni koji ce sve da zakomplikuje pa da se serija razvuce na jos epizoda

Ma nema problema, al' da nekako testament na kraju ipak pripadne meni...Nije bitno da li će to da bude u predzadnjoj ili zadnjoj epizodi...:lol:

Poslednja izmena:
TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Aman, narode, dajte neki scenario gde cu ja da ostanem ziva sorry
Eh, da. Mislim da bi trebalo da se pojavi neki testament na kraju, taman kad svi PREZIVELI pomisle da su srecni koji ce sve da zakomplikuje pa da se serija razvuce na jos epizoda :hjk_hide:
Početak je ukradeni sin. Dalje, u priču mora da uđe neka prastara vračara (ako se držimo kalupa španske serije), čiji će poslušni snagator tupadžija izvući Sendi iz kola. Ispostaviće se da je u pitanju samo klinička smrt, ali uz gubitak vida i Sendi će, zahvaljujući babinoj alternativnoj medicini, živnuti posle 2 i po godine i progledati, naravno...

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ali ta ''živnutost'' nije dugo trajala, jer kad' je Sendi taman progledala, izašla je na auto put, a onda je naišao veliki, veliki kamion.......:lol:
i sasvim neočekivano...opet je ''oslepela'', jer ''baba vračara'' nije ''zbrčkala'' dobar čarobni napitak....
I tako ćemo dobiti na još bar 10-tak epizoda....:lol:

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Nee, ne ponavljaju se bolesti. Ovog puta će ostati nepokretna. A to je 15 epizoda više (naspram 10 s ponovnim slepilom :blum3: ).

Natrag