Ja verujem kao što i Biblija ukazuje da je Mojsije vaskrsao, što ukazuje da je on pre Hrista(prepirka oko Mojsijevog tela..uzeto na nebo).
Gresis, jer Hristos je
"jagnje zaklano od postanka sveta"! Za Boga ne postoji protok vremena, on zivi u vecnosti. Samo za ljude postoji protok vremena, jer zive u materiji. Bez kretanja i materije ne postoji ni vreme.. A Bog se ne krece, on sve ispunjava..
Kako vise da vam objasnim pojam vecnosti, kada vi necete da razumete. To je stanje "bez protoka vremena", kod Boga sve je "sadasnjost", sve se zbiva sada i trenutno.
To sto je Hristos "dosao" umro i vaskrsao, samo tako izgleda nama ljudima, a kod Boga je zavrseno!
Pise ti u Isaiji 53 -
"Hristos nemoci nase uze i bolesti ponese", to se odnosi i na "bolesti"! Pa zato ne mozes ni leciti u Starom Zavetu, ako on nije prineo zrtvu!
Izraelci su se izlecili gledajuci u zmiju (Hrista), Marija sestra mojsijeva je ozdravila od gube itd.. Kako ako on nije dosao? To sve ne bi bilo moguce, ako Hristos nije vec prineo zrtvu!
Jovane, kod Boga ne postoji vreme, kaze ti lepo - "Ja sam Bog Avramov Isakov i Jakovljev" nije Bog Bog mrtvih vec zivih!
Ako postoji vreme, a Hristos nije dosao, pa moze da se predomisli, kako je Bog mogao unapred da prasta grehe, da isceljuje bolesti i cini sve u Ime Hrista, koji jos nije dosao, za koga nema ni garancije da ce prineti zrtvu?
Niti Bog moze "od pocetka javiti kraj" ako je ogranicen vremenom i prostorom.
Zato jako gresis!
Tu su i oni proroci i sveti što su vaskrsli u vreme Hristove smrti verovatno vaskrsli za večnost kao prvine zahvaljujući Hristovoj smrti.
To ne menja nista.
Ok, ali biti jednak smrću i vaskrsenjem prosto znači to. Privremena smrt i vaskrs.
Biti "jednak smrcu i vaskrsenjem Hristovim" znaci naslediti vecni zivot. Ne znam sta pises..
Ali ok, ti veruj kako zelis..