Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Napiši ti, jer ja nemam izvor. Sjetila sam se da čitala o tome u jednoj knjizi, ali ovaj podatak sam uzela s interneta.

Plinije Mlađi (61.-114. god.) piše caru Trajanu o tome kako je proteklo njegovo ispitivanje kršćana i što su mu kršćani rekli o svojoj vjeri i o svojim vjerskim okupljanjima:

"Nikada prije nisam prisustvovao ispitivanjima o kršćanskim prijestupima. Zbog toga ne znam kako i do kojeg stupnja ih trebam kažnjavati, te kako da o tome vodim zapisnik. Kada su pred mene izvodili neke s optužbom da su kršćani, ja sam ih kao kršćane i kažnjavao. … One koji su bili okrivljeni da su kršćani, ili su bili kršćani, oslobađao sam kad su priznali bogove i čim su pred tvojim likom, koji sam naredio da bude donesen zajedno s kipovima bogova, prinijeli žrtve u tamjanu i vinu i uz to se rugali Kristu - pravi se kršćani ne mogu privoljeti ni na jedan od ovih postupaka. …. Tvrdili su da je sva njihova krivnja ili zabluda u tome što su se okupljali određenog dana prije zore pjevajući i slaveći Krista kao Boga i obvezivali se zakletvom da neće činiti prijestupe, da će se uzdržavati od krađa, grabeži, preljuba, kršenja zadane riječi, itd.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
On im je jednom poklonio križiće i sličice međugorske Gospe, a oni, kaže, presretni.., plaču od sreće i odmah stavljaju na zid sličicu i govore: Majka nas gleda!
Ona nam pomaže, mi imamo sve, a ima onih koji nemaju ništa...
:)

Siromasni duhom, ne racionalizuju, ne filozofiraju, ne izmisljaju logicna objasnjenja.. I posto nemaju nista, ne znaju nista, spremni su da sve prihvate! Oni su prostodusni i Bog im zato daje "sve", jer ih ljubi sto su takvi prosti.. A ponosni su oni koji s podozrenjem gledaju, koji sumnjaju, i na kraju nista ne dobiju.

Takvi odbiju Bozji dar!

Zamisli da su oni s podozrenjem posmatrali te krizice i tu sliku, da su posumnjali da u njima postoji nekakav otrov, pa oni bi to odbacili i isterali svestenika napolje..

To znaci odbaciti i Boga..

Takav je danasnji covek, on je nepoverljiv prema svemu i prema Bogu, on se uzda samo u svoj razum, i kada mu neko zeli pomoci, on pokusava da pronikne da li se iza toga krije neka prevara! I ako mu Bog i cudom otkrije, on tezi da ovo objasni kao prirodnu pojavu..

Bog takvima na zalost tesko moze pomoci..

Zato Bog zeli da prema njemu budemo kao deca koja veruju svom Ocu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
 Najbogatiji čovek svoga vremena Džon Rokfeler - u trenutku teške bolesti izjavio je sledeće:

"JER ZNATE KOJI ČOVEK JE NAJSIROMAŠNIJI?
JA ĆU VAM REĆI.
TO JE ONAJ KOJI NEMA NIŠTA VIŠE OSIM NOVCA"

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Lijepa slika Laodikeja. :)

Jučer sam proučavala neke stihove iz Biblije:

Zakleo se Jahve i neće se pokajati:
»Dovijeka ti si svećenik po redu Melkisedekovu! Psalam 110,4

Dakle, u stihu Bog Otac govori Isusu Kristu da će biti svećenik po redu Melkisedekovu dovijeka

Pogledaj sad što apostol Pavao kaže u poslanici Hebrejima:

bez oca, bez majke, bez podrijetla, kojemu dani nemaju početka ni život svršetka, sličan Sinu Božjemu, ostaje svećenikom zauvijek.
Hebrejima 7,3

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da.
Hristos je naš zastupnik ili Prvosveštenik u nebeskoj Svetinji, koji prilaže zasluge svoje žrtve i prolivene krvi na krstu.

Bez njegovog zastupništva - mi ne bismo mogli ništa učiniti u pogledu svog spasenja.
Ni pokajati se, ni obratiti, ni živeti u posvećenju.

Jer kada se molimo - Hristos se u zalaže u Svetinji pred Ocem, i svetlost i sila Božja silazi na nas Od Oca posredstvom Hrista i izlivaju se Duhom Svetim u nama.

Treba proučavati Jevrejima 8 i 9 poglavlje - koja govore o Isusu kao Prvosveštenika u nebeskoj Svetinji.

 Nebeska Svetinja je centar našeg spasenja.

Natrag