uz gore navedeno moglo bi se još nadodati i ovo:
1. *Bog je uskrsnuo Krista od mrtvih.* – Rimljanima 8,11, Djelima 2,24
A ako Duh onoga koji je uskrisio Isusa od mrtvih prebiva u vama, onaj koji je uskrisio Krista od mrtvih oživjet će i vaša smrtna tijela putem svoga Duha, koji prebiva u vama. (Rimljanima 8,11)
Njega je Bog uskrisio oslobodivši ga muke smrti, jer nije bilo moguće da ga ona zadrži. (Djela Apostolska 2,24)
2. *Krist se uskrsnuo od mrtvih.* – Ivan 10:17-18; Ivan 2:18-22
Zbog toga me ljubi Otac što polažem svoj život da ga ponovno uzmem.
Nitko mi ga ne oduzima, nego ga polažem sâm od sebe. Vlast imam položiti ga i vlast imam opet ga uzeti. Tu sam zapovijed primio od svoga Oca.” Ivan 10, 17-18
Tada odgovoriše Židovi i rekoše mu: “Koji znak nam pokazuješ, kad već to činiš?”
Odgovori Isus i reče im: “Uništite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići.
Tada rekoše Židovi: “Četrdeset i šest godina gradio se ovaj hram, a ti ćeš ga podići u tri dana?”
No on je govorio o hramu svoga tijela.
Stoga se, kada je uskrsnuo od mrtvih, njegovi učenici sjetiše da im je to bio rekao te povjerovaše Pismu i riječi koju Isus bijaše rekao
(Ivan 2: 18-22)
Vezano za spomenutu sliku mislim da je to ipak vezano uz maštu i talent slikara koji on slobodno može iskazati, no ipak mi trebamo gledati što kaže Biblija, a pisano je:
Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanova; jer djela koja mi je Otac dao da dovršim, upravo djela koja činim, svjedoče za mene da me poslao Otac. I sâm Otac, koji me poslao, posvjedočio je za mene. Niti ste ikada čuli njegov glas, niti ste vidjeli njegov lik;
(Ivan 5,36-37)
Znači po ovome stihu vidimo da nitko nije čuo glas Boga Oca niti vidio Njegov lik.
nego, neka Bog bude istinit, a svaki čovjek lažac; kao što je pisano: “Da opravdan budeš po riječima svojim i pobijediš kada ti se bude sudilo.” Rimljanima 3,4
Svako dobro i lijep pozdrav