Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Možda sam bio nedorečen. Po tripi čini dobro djelo, jer su po tripi on i njegovi bezgrešni. Nešto slično kao i Laodikeja.
nadam se da ne misle tako, da su bezgrešni -- to je crkva koja ima probleme isto kao i ostale zajednice, jednostavno jer je to skup ljudi, ima svakakvih ljudi svugdje. U jednom članku, ali radi se o Americi kažu da su vjerske zajednice baš dobra opcija za razne bivše prijestupnike i da je to postao veliki problem zato što vrlo često vuk dlaku mijenja ali ćud...

a ima toga i u malim vjerskim zajednicama ili ti sektama, ovo je bivši pastor adventista https://www.cultfacts.com/cults/lord-our-righteousness-church koji je isto nasamario naivne proglasio da nema Trojstva javio mu se Bog i rekao da je on mesija, skupi malo stado sve žene njemu a muškarci u celibat i čekanje apokalipse -- sjetila sam se toga jer ste rekli tu magičnu riječ "bezgrešno" (mislim da su oni tako nešto učili da su postali). Uvijek nastradaju naivni...

Bdijte i čuvajte se! Vaš protivnik đavao obilazi kao ričući lav tražeći koga da proždre. Oduprite mu se i budite čvrsti u vjeri. Znajte da vaša kršćanska braća diljem svijeta podnose jednake patnje. Bog vas je, u svojoj milosti, pozvao na vječnu slavu u Kristu i on će vas, pošto malo pretrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati i utvrditi. 1 Petrova 5:8-10

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
nadam se da ne misle tako, da su bezgrešni -- to je crkva koja ima probleme isto kao i ostale zajednice, jednostavno jer je to skup ljudi, ima svakakvih ljudi svugdje. U jednom članku, ali radi se o Americi kažu da su vjerske zajednice baš dobra opcija za razne bivše prijestupnike i da je to postao veliki problem zato što vrlo često vuk dlaku mijenja ali ćud...

Evo pa vidi kakvi su u Americi po ovom pitanju adventisti u odnosu na katolike:

Kao i druge vjerske organizacije i institucije, i Crkva adventista sedmog dana ima dugu i tužnu povijest seksualnog zlostavljanja djece. U Sjedinjenim Američkim Državama, stotine pa i veći broj djece Adventista zlostavljana su u adventističkim crkvama, školama, kampovima i programima za mlade i djecu, kao što su Adventurers.

Do sada nije bilo javnih objava o broju zlostavljane djece u crkvi Adventista sedmog dana, za razliku od nedavnog izvještaja „Pennsylvania grand jury“ koji je uključivao Katoličku crkvu ili javnog objavljivanja seksualnih zlostavljanja djece u raznim izviđačkim grupama. Međutim, mi kao pravni zastupnici klijenata zlostavljanih u nutar SDA, znamo da je „Adventist Risk Management“, službeno osiguravajuće društvo za Crkvu adventista sedmog dana, riješilo zahtjeve za više od 500 žrtava seksualnog zlostavljanja djece u SAD-u.

Na jednom drugom mjestu nalazimo:

„John Jay Report“ je izvješće koje je pod punim nazivom „Priroda i opseg problema seksualnog zlostavljanja maloljetnika od strane katoličkih svećenika i đakona u SAD-u“, izradio „John Jay College of Criminal Justice“. Razdoblje koje je obuhvaćeno ovom studijom započelo je 1950., a završilo se 2002. godine.

U ovom izvješću je utvrđeno da je u razdoblju od 1950. do 2002. godine ukupno 10.667 osoba iznijelo navode o seksualnom zlostavljanju djece.
----------------------------------------------------------------------
Napravimo sada vrlo jednostavnu matematičku računicu.

1. Katolici

Broj katolika u SAD-u: 75.000.000 (75 milijuna)
Broj zlostavljane djece: 11.000 (11 tisuća)
-----------------------------------------------------------------------
učestalost zlostavljanja: 11.000 / 75.000.000 = 0.147 promila

2. Adventisti sedmog dana

Broj Adventista u SAD-u: 1.000.000 (1milijun)
Broj zlostavljane djece: 500 (pet stotina)
učestalost zlostavljanja: 500 / 1.000.000 = 0.500 promila
Rekapitulacija: Adventisti (0.500 prom.) / Katolici (0.147 prom.) = 3.4 (340 %)

Zaključak: U institucijama crkve Adventista sedmog u SAD-u, djeca su seksualno zlostavljana 3.4 puta više (340%) nego u institucijama Katoličke crkve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
 To je dokaz da je Adventistička crkva prava Božja crkva.
Jer nju Đavo više napada sa ciljem da je obori.
Sve sile sotone i ovoga sveta su uperene protiv nje.

A to smo videli i u Stvarnoslapovom delovanju, čoveka opsednutog sotonskim duhom.

Đavo sa drugim crkvama nema problema, jer su one njegove tvorevine.

Ali, kada bi gledali istoriju Rimokatoličke crkve, ona je puna zločina i ubistava, kurvarstva, sodomije, homoseksualizma, lezbejstva, satanističkih rituala..i slično.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
 To je dokaz da je Adventistička crkva prava Božja crkva.
Jer nju Đavo više napada sa ciljem da je obori.
Sve sile sotone i ovoga sveta su uperene protiv nje.

A to smo videli i u Stvarnoslapovom delovanju, čoveka opsednutog sotonskim duhom.

Đavo sa drugim crkvama nema problema, jer su one njegove tvorevine.

Ali, kada bi gledali istoriju Rimokatoličke crkve, ona je puna zločina i ubistava, kurvarstva, sodomije, homoseksualizma, lezbejstva, satanističkih rituala..i slično.

Vjerovali ili ne, ovaj čovjek ovdje tvrdi slijedeće - kad se kurva katolik to je dokaz sotonina djela u Katoličkoj crkvi, a kad se trostruko više kurva adventist, onda su to 'Božji kurvari' koji se kurvaju Bogu na ugodu.

:roll::bfghb::roll:

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Laodikeja, svega toga ima i u tvojoj crkvi i svugdje na ovoj planeti, nažalost. Nije lijepo da kažeš da je to dokaz da je tvoja crkva zato ona prava Božja, to je sramota tvoje crkve i nitko je ne napada, već ljudi unutar očigledno rade svašta i ne štite se žrtve...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako niko ne napada Adventističku crkvu.

Svi vi ste se ovde okrenuli i protiv crkve, i Ellen White, i čak ste poštene ljude zaveli da to čine.

Posebno Stvarnoslap.

Budimo pošteni.

Kada Stvarnoslap ovde laže, i piše godinama i protiv Adventista i Ellen White, i to gomilajući prljave laži, čak i ovu o nekakvim procentima nasilja nad decom - to je za vas u redu.

A kada ja ili neki Adventista odgovorimo, ili napišemo nešto o Rimokatoličkoj crkvi - to nije u redu.

To je opšte nepoštenje.

Sama se moli Gospodu pa to pošteno sagledaj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap.

Lupaš

------------------​

Katoličko sveštenstvo zlostavljalo skoro 2.000 dece u Ilinoisu​

Izveštaj od skoro 700 stranica sadrži detaljne narativne izveštaje o seksualnom zlostavljanju dece koje spočinili katolički svesveštenici​

Foto-ilustracija: Profimedia/Godong / AlamyGodong/Alamy
Višegodišnja istraga zlostavljanja dece od strane pripadnika katoličkog sveštenstva u Ilinoisu pokazala je da je najmanje 1.997 dece širom te američke savezne države seksualno zlostavljano.
Državni tužilac Ilinoisa Kvame Raul objavio je u utorak sveobuhvatan izveštaj sa detaljima decenija seksualnog zlostavljanja dece od strane članova katoličkih biskupija Ilinoisa, koji uključuje Belvil, Čikago, Džolijet, Peoriju, Rokford i Springfild, javlja"USA Today".

PREPORUČUJEMO​

Brat ubijenog dečaka prekriven opekotinama od cigareta: Očuh iz Poljske ih godinama zlostavljao

Brat ubijenog dečaka prekriven opekotinama od cigareta: Očuh iz Poljske ih godinama zlostavljao​

Ovako danas izgleda kuća u kojoj je Fricl 24 godine zlostavljao ćerku: U jednu prostoriju se ipak ne može

Ovako danas izgleda kuća u kojoj je Fricl 24 godine zlostavljao ćerku: U jednu prostoriju se ipak ne može​

Izveštaj od skoro 700 stranica sadrži detaljne narativne izveštaje o seksualnom zlostavljanju dece koje su počinili katolički sveštenici.
Mnogi od narativa su napisani uz konsultacije sa preživelima, zasnovani su na njihovim iskustvima i ispričani sa stanovišta preživelih.

"Odgajan sam i konfirmisan u katoličkoj crkvi i poslao sam svoju decu u katoličke škole. Verujem da crkva radi važan posao na podršci ugroženom stanovništvu; međutim, kao i sa bilo kojom institucijom za koju se pretpostavlja da je ugledna, katolička crkva mora da snosi odgovornost kada izneveri poverenje javnosti", rekao je Raul.

Iako izveštaj formalno završava istragu koju je kancelarija državnog tužioca otvorila 2018. godine, on sadrži 50 stranica preporuka kancelarije biskupijama za rešavanje budućih optužbi za seksualno zlostavljanje dece.
Pre Raulove istrage, katoličke biskupije Ilinoisa su javno navele samo 103 dokazana seksualna zlostavljača dece. Poređenja radi, Raulov izveštaj otkriva imena i detaljne informacije o 451 katoličkom svešteniku i religioznoj braći koji su zlostavljali najmanje 1.997 dece širom svih biskupija u Ilinoisu.
Prema Raulu, od 451 sveštenika u izveštaju, 330 je umrlo.
Čikaška nadbiskupija i eparhije Belvil, Džolijet, Peorija, Rokford i Springfild izdale su zajedničko saopštenje u vezi sa nalazima.
"Katolička crkva u Ilinoisu je već dugi niz godina na čelu bavljenja sa slučajevima seksualnog zlostavljanja maloletnika", rekao je kardinal Blejz Dž. Čupić, nadbiskup Čikaga i biskup provincije Čikago.
"U ovom trenutku, radeći sa Kancelarijom državnog tužioca Ilinoisa, lideri svih šest nadbiskupija Ilinoisa nastojali su da razjasne i ažuriraju naš pristup, imajući u vidu naše iskustvo i najbolju praksu u ovoj oblasti. Naši zajednički ciljevi u tome su da obezbedimo pastoralnu podršku onima koji su pogođeni ovom tragedijom i da marljivo radimo na sprečavanju da se ona ponovi."
Biskupije Ilinoisa su godinama tvrdile da njihove procedure uključuju, između ostalog:
  • Eparhijski sajt koji objavljuje imena svojih sveštenoslužitelja verodostojno optuženih za seksualno zlostavljanje maloletnika
  • Politiku za postupanje po navodima o seksualnom zlostavljanju maloletnika protiv sveštenika inkardiniranih u njihovim nadbiskupijama
  • Politiku nadbiskupija za rešavanje ovakvih optužbi protiv preminulih
  • Procese za postupanje sa navodima koji se javljaju tokom krivičnih istraga ili građanskih parnica
Katoličke biskupije u Ilinoisu opslužuju 3,4 miliona katolika, što čini oko 27 procenata ukupnog državnog stanovništva, kroz više od 900 župa.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
pričaš da Slap to radi godinama a ti nisi ništa bolji, bolje da se i ti moliš Bogu da ti otvori oči i uvidiš svoje greške i tražiš da ti Bog stavi melem na oči da vidiš neke ljude u pravome svijetlu prije Božjeg suda i da ne nazivaš ljude koji nisu dobri dobrima jer je to grijeh.
nisam nigdje podržala nikakvo vrijeđanje niti maltretiranje.

Što se tiče statistika mnogo je gore da se to radi u crkvici koja se smatra Božjim ostatkom jer jedinom istinitom Bogu se takve stvari gade

Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog će svakome suditi.

Ja sam samo napisao istinu i ništa više.
Ona se uglavnom ticala Stvarnoslapa.

A i u samoj bibliji je zapisan komentar na slučaj kada je Isus isterao prodavce i menjače novca iz Jerusalimskog hrama "REVNOST ZA KUĆU TVOJU IZJEDE ME"

Ja mrzim nepravdu i laž više od svega, i od svega više revnujem za poštenje i pravednost.

Tako da mene nije sramota, jer iznošenje istine ne podleže sudu.

Stvar je u tome kako se ona iznosi.
A Hristos i apostoli su bili u nekim trenutcima i oštriji i izričitiji.

A što se tiče Adventista,, ja sam lično neke javno kritikovao, i dolazio sa njima u sukob, jer su previše pisali protiv Pravoslavne i Katoličke crkve na neprimeren način.

Osim toga, lično sam od Boga pozvan na probuđenje crkve.

A neki ovde umesto da rade na svojoj crkvi, blate druge i bore se protiv drugih.
Kao da misle da će zbog toga pred Bogom ispasti pravedniji.
A ne znaju da sudeći drugima - sami sebi sude.

Pozdrav!

Natrag