Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
"Primijetili smo da postoje jedva jedna ili dvije prilike u kojima se sveti Toma upustio u tužbu. Nema niti jedne prilike u kojoj se prepustio podsmijehu. Njegov neobično jednostavan karakter, njegov lucidan, ali marljiv intelekt, nisu mogli biti bolje sažeti nego reći da se nije znao rugati. Bio je u dvostrukom smislu intelektualni aristokrat: ali nikad nije bio intelektualni snob. Nikada se uopće nije zabrinjavao jesu li oni s kojima je razgovarao više ili manje od vrsta za koje svijet misli da vrijedi razgovarati s njima: i bilo je očito prema dojmu njegovih suvremenika da su oni koji su primili obične komadiće njegove dosjetljivosti ili mudrosti podjednako vjerojatno bili nitko i neko. Bio je zainteresiran za duše svih svojih bližnjih, ali ne za klasificiranje umova bilo kojeg od njih; u nekom smislu to je bilo previše osobno, a u drugom smislu previše arogantno za njegov poseban um i ćud. Bio je vrlo zainteresiran za temu o kojoj je govorio; i možda je ponekad dugo pričao, iako je vjerojatno mnogo duže šutio. Ali imao je sav nesvjestan prezir koji istinski inteligentni imaju prema inteligenciji."

~G.K. Chesterton: "Sv. Toma Akvinski,"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ajd, kad budeš imao vremena malo istraži o njima. Na internetu baš i nema puno podataka o njima, osim na Facebook-u, a ja nisam na fejsu. Stvarno su dobri, pretpostavljam da su pravoslavci, pa su mi stoga još zanimljiviji.

Isabeleta, ne stignem, malo sam u frci s vremenom, al cim stignem, pokusacu da ti nadjem :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

"Trial of Elder I. Dammon" ("Suđenje starešini I. Dammon-u") objavljen je u časopisu "Piscataquis Farmer" 7. marta 1845

Žena koja je ležala na podu i saopštavala vizije
, nazivana je od starešine Dammona i drugih, 'Kopija Hrista'. ...... G-đica Baker i jedan čovek su otišli u spavaću sobu - potom sam čuo da glas u sobi viče 'Oh!' Vrata su se otvorila - pogledao sam u sobu - ona je ležala na krevetu i držala ga; izašli su iz spavaće sobe grleći se, ona je skakala i gurala noge između njegovih. .... G-đica Baker je otišla u spavaću sobu sa čovekom koga su nazivali starešina White - video sam ga kako joj pomaže da se popne na krevet - svetlo se ugasilo i vrata su se zatvorila.
------------------------
Ipak je velika razlika. Katolička crkva teškim grijehom smatra ono što je Špehar napravio, a ovi tvoji orgijaši su u ovom orgijanju 'začeli tvoju subotarsku sektu' koja se onda i rodila kao 'plod' bluda utemeljitelja tvoje sekte. ;)

P.S. Ipak je velika razlika. :)

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ipak je velika razlika. Katolička crkva teškim grijehom smatra ono što je Špehar napravio
Imaju i oni kao i ostale vjerske zajednice taj problem, samo što je ipak ASD mnogo manja od Katoličke Crkve, pa se manje toga i zna i priča. Doduše, to nije samo problem vjerskih zajednica već ima takvih odvratnih i izopačenih stvari općenito. Na žalost, živimo u takvom svijetu danas...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ipak je velika razlika. Katolička crkva teškim grijehom smatra ono što je Špehar
Kad već pričaju o Špeharu i sramotu i tugu drugih razvlače -- prijašnji ASD pastor koji je navodno bio pastor ASD crkve u Bosni i Hercegovini je optužen da je seksualno zlostavljao rođeno dijete, malenu kćerkicu koja se povjerila svojoj učiteljici o tome i fizički maltretirao svog boležljivog sinčića, dijete maleno. Sigurno je to sve radio ispunjen Duhom Svetim sram ih može biti da takva osoba i može biti ispunjena Svetim Duhom. Vidjeh kakvu je i podršku jadna žena dobila od svojih braće i sestara, ukratko to je tužno.
I to je posljednja crkva ne kontroliraju ni što se radi kod njih, niti ne kontroliraju svoje fanatike zbog kojih ljudi isto imaju neugodnosti.
A tamo u EGW spisima piše kad se krste da je velika stvar to i da moraju paziti na svoje postupke i djela i riječi prema drugima da ne prohule Svetog Duha kojim su kršteni.
Ne smiju se ni svetiti ni svađati ni nikoga izvana dirati piše to i u njihovim priručnicima. Istina je da ozbiljni ljudi i pastori to ne rade ali što ne uče onda te svoje ljude, taj dio ne razumijem. Ako će tako tako nastaviti, onda bi nakon nekog vremena mogao biti raspad sistema, zar im nije stalo do vlastite crkve?

Uostalom ne vidim nigdje u Svetom Pismu gdje se nekog treba sablažnjavat svojim riječima djelima postupcima da ne postane član i da kasnije ima loše mišljenje o njima, to nema smisla.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kad već pričaju o Špeharu i sramotu i tugu drugih razvlače -- prijašnji ASD pastor koji je navodno bio pastor ASD crkve u Bosni i Hercegovini je optužen da je seksualno zlostavljao rođeno dijete, malenu kćerkicu koja se povjerila svojoj učiteljici o tome i fizički maltretirao svog boležljivog sinčića, dijete maleno.

Ovaj čini dobro djelo kad zlostavlja, pogotovo djecu, jer ovaj je tripin "brat po propovjedaonici".

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nije istina to što kažete. Takvo zlo je za osuditi bilo gdje se to događa. To su nevina mala djeca koje trebaju roditeljsku ljubav i podršku i takve ih traume mogu uništiti zauvijek.

Matej 18,6, Tko zavede jednoga od ovih malenih, koji vjeruju u mene, bolje bi mu bilo, da mu se o vrat objesi mlinski kamen i da potone u dubinu morsku.

Poslednja izmena:
Natrag