Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ps. Da li i tebe vređa isto kao i Mireta sve to? Da li se osećaš recimo uvređeno psihološki što recimo šetaju gejevi?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rekli su nešto slično što i ti. Kažu, sad su đavlija vremena, oni su njegove sluge i bit će onako kako oni hoće. Evo, tebi će pasati.

Dobro, tako kažu. Oni rade po zakonu, zar ne?

A evo iskreno, šta bi ti zapravo uradio? Kako bi to pitanje uredio? Ali, iskreno.

Pitam te jer je važno da utvrdimo kriterijume, po pitajnu pojma revnovanja za veru. Evo ti kao revnostan vernik, kako želiš da te shvatimo, važno je da vidimo na koji način to zamišljaš sprovođenje te revnosti u realnom životu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro, tako kažu. Oni rade po zakonu, zar ne?

Ne, rade po svome hiru. Čak i zakone mjenjaju po svome hiru.

A evo iskreno, šta bi ti zapravo uradio? Kako bi to pitanje uredio? Ali, iskreno.

Pitam te jer je važno da utvrdimo kriterijume, po pitajnu pojma revnovanja za veru. Evo ti kao revnostan vernik, kako želiš da te shvatimo, važno je da vidimo na koji način to zamišljaš sprovođenje te revnosti u realnom životu.

Uredio bi kao svaki razuman i bogobojazan čovjek. Dobrim ljudima bi dao da služe narodu, a raznovrsnim bolesnicima bi također pomogao, solidarno bi svi snosili troškove njihova liječenja u bolnicama.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Uredio bi kao svaki razuman i bogobojazan čovjek. Dobrim ljudima bi dao da služe narodu, a raznovrsnim bolesnicima bi također pomogao, solidarno bi svi snosili troškove njihova liječenja u bolnicama.

Dakle, sklonio bi ih u bolnice, recimo gej populaciju. Ne bi im dopustio na ulice da prave prajdove, to razumem. Ali nisam najbolje skontao samo taj detalj oko bolnica, da li misliš da svi koji su gej moraju u bolnice ili bi to dopustio po svojoj volji ako žele?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, sklonio bi ih u bolnice, recimo gej populaciju. Ne bi im dopustio na ulice da prave prajdove, to razumem. Ali nisam najbolje skontao samo taj detalj oko bolnica, da li misliš da svi koji su gej moraju u bolnice ili bi to dopustio po svojoj volji ako žele?

Ja uopće ne bih istraživao i kopao po bilo čijoj intimnosti i njegovom jadu. Ali kada netko, bit ću slikovit, pođe sr*ati nasred ceste ljudski je takvom čovjeku pomoći i svu mu medicinsku skrb omogućiti. A što bi ti napravio, na primjer, da neki ljudi pođu po ulicama i drugim javnim mjestima pišati i sr*ati? Možeš li zamisliti, ti u tramvaju a jedan takav na sjedalu ispred tebe se*re. OK, čovjek može biti slijep pa ga ne vidiš, ali znaš sam koliko to i smrdi kad čovjek se*re. Što bi ti s takvima? Slobodu im dao da to čine?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ps. Da li i tebe vređa isto kao i Mireta sve to? Da li se osećaš recimo uvređeno psihološki što recimo šetaju gejevi?

Da bismo riješili nedoumice mislim da bi opet trebali pozvati u pomoć Gospodina. Znamo da Isus ne osuđuje grešnike nego grijeh koji čine. I ako ustraju u svom zlu, ni Bog im ne može pomoći.
Čitala sam da sad gayevi i njima slični idu po selima da i oni najudaljeniji nešto čuju o njima i nauče biti slobodni i moderni. Prije smo mislili da se samo Radosna vijest treba širiti do nakraj svijeta.
Ali kad smo već došli do tog stanja da oni paradiraju i na sve trublje šalju svoju poruku, ja bih to prihvatila, odnosno otrpila.
Ali da svoj slobodni (uvrnuti) izbor nameću drugima, a osobito djeci i mladima, to ne, jer prelazi svaku granicu.
Kako će se roditelji izboriti za svoja prava i prava svoje djece, vidjet ćemo, ali očito je da ta ideologija nesmetano ulazi na sva vrata.
Haha, neki dan na aplikaciji Duolinga vidim vježbe u kojima lezbijke i pederi izmjenjuju ljubavne riječi. Mislila sam da možda nisam dobro razumijela jezik...ali ne, oni ulaze u sve pore društva.

I još nešto: Bog se nad čovjekovim zlom ražali. Ima samilosti i prašta mu. Ljudi se uvrijede, naljute, psuju i tuku s protivnikom.
Ipak ovdje je bitno da se razlikuje da li ljudi griješe iz obijesti, zloće, oholosti, ili ono što se kaže " otišao je k vragu" ili su to ljudske slabosti.
Jer ako su slabosti, onda bismo trebali pokazati razumijevanje jer smo i sami slabi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da bismo riješili nedoumice mislim da bi opet trebali pozvati u pomoć Gospodina. ....
Čitala sam da sad gayevi i njima slični idu po selima da i oni najudaljeniji nešto čuju o njima i nauče biti slobodni i moderni. Prije smo mislili da se samo ......
Ali kad smo već došli do tog stanja da oni paradiraju i na sve trublje šalju svoju poruku, ja bih to prihvatila, odnosno otrpila.
Ali da svoj slobodni (uvrnuti) izbor nameću drugima, a osobito djeci i mladima, to ne, jer prelazi svaku granicu.

Nije te bilo dulje vrijeme pa nisi ni čitala. Da bi razumjela o čemu je riječ i što Jovan traži (zahtjeva) za pedere, evo ti pa pogledaj na donjoj slici. Dakle, Jovan se zalaže da se pederima dopusti da na ulicama čine ovakve stvari - pogledaj donju fotografiju:

1663587597616-png.156165

Natrag