Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Da to je tuzno. Meni je zao sto on tako misli.

Ja sam i tu govorio da žena ima pravo, da joj niko ne sme braniti to, jer to je njeno pravo.

Upravo tako, da moze iz bilo kog razloga da izvrsi abortus, i da joj se to pravo ne sme braniti! To si zagovarao!

Pa sad si gore opet naveo "siromastvo" kao razlog, jedan od mnogih. Dobro ja znam sta si ti pisao Jovane.

Ali ja lično, po svojoj savesti to ne bih dolzvolio ženi osim u najtežim okolnostima. Ali ne možemo silom braniti da neka žena odluči da ne rodi

E to je to! Znaci dozvoljavas zeni da ubija dete po svojoj odluci, i ako treba i ako ne treba.. Branis njeno pravo da odluci! Za to se zalazes!

Ja licno ne dozvoljavam zeni da odlucuje o tudjem zivotu!

Druga je stvar bolest, i ugrozen zivot, a drugo je ubiti dete bezveze!

Nemoj me lažno opet optuživati.

Nisam te lazno optuzio, evo ti cak potvrdjujes to sto sam napisao...

šta bi taj radio da ima moć? Šta misliš Mire? Sigurno bi bio blag i tolerantan???

Ma Jovane sta me briga Slap i vase rasprave, ja sam ti postavio pitanje a ti si ga preskocio, jer nemas odgovor i sad potenciras ovo i ono , da skrenes temu..

Znam da nemas odgovor, pa ti treba vremena da smislis..

Ja se jedino nadam da u tim udrugama za život financijski pomažu ženama koje su htjele abortirati, a nisu već su se obratile njima, a ne samo molitvom.

Osim bolesti i ugrozenog zivota, ne postoji ni jedan drugi opravdan razlog za abortus. Siromastvo nije razlog, dete mozes dati na usvajanje, jurnjava za karijerom nije razlog itd..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da se vratimo na temu, Jovne molim odgovor:

Kako to da tebe ne vredja i ne uznemirava narkoman i alkoholicar na ulici koji ti kaze da nisi dovoljno muskarac ako se ne napijes recimo!

A vredja te Slap, koji te naziva muslimanom, pederom i sl..

Zasto trazis da se kazni Slap i ukloni sa foruma, a ne trazis sankcije za alkoholicare i probisvete na ulici, da se i oni kazne i uklone!

Dakle, zasto imas dvostruke arsine!

P.S. - ovo je hipoteticko pitanje, nemoj mi odgovarati kako ti ne zelis da uklonis Slapa sa foruma i sl..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Verujem da je tako. Siguran sam. Tako i treba da bude.
nadam se i ja da je tako, jer inače nemam riječ ako ne pomažu, ako je to samo molitva i dušebrižničko tapšanje po ramenima onda jednostavno nemam komentara. Mire u mnogo čemu se slažem s tobom, ali ako netko drži takvu udrugu mora financijski pomoć bespogovorno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
nadam se i ja da je tako, jer inače nemam riječ ako ne pomažu, ako je to samo molitva i dušebrižničko tapšanje po ramenima onda jednostavno nemam komentara. Mire u mnogo čemu se slažem s tobom, ali ako netko drži takvu udrugu mora financijski pomoć bespogovorno.

Ne znam o kakvoj udruzi je rec?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako to da tebe ne vredja i ne uznemirava narkoman i alkoholicar na ulici koji ti kaze da nisi dovoljno muskarac ako se ne napijes recimo!

Pa kada mi je narkoman uputio ružnu reč? Ili taj što šeta? Kada mi je išta nažao učinio? Zar je njegov život meni uvreda? Meni nije. Njegov život njegova stvar. Kada mi bude uputio pretnju, ružnu reč itd..onda je taj lično dotakao. To je ta razlika Mire.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne znam o kakvoj udruzi je rec?
udruga protiv abortusa za život, onaj tko drži takvu udrugu i ljudi u njoj trebaju financijski pomagati svim tim ženama, odgovornost takve udruge se treba znati ,ne samo molitvom i tapšanjem po ramenima i organizacijama protesta, inače to nema nikakvog smisla. A svatko od nas ovako može izraziti svoj stav, to je druga priča.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa kada mi je narkoman uputio ružnu reč?

Rekao ti je: "Jovane ti nisi muskarac, ti si p****, vidi kakav si sav smesan i jadan.. Dodji vamo potegni jednu s nama, ne budi p**** ", a ti se branis, dok oni nasrcu i onda krece jos jace vredjanje i zlostavljanje, psihicko!

Kako to da te ovo ne vredja, i ne smatras to necim sto treba da se kazni zakonom, da se takvi sprece da zlostavljaju druge, a Slapa hoces da sprecis da radi to sto radi???

To nije posteno!

Kada mi bude uputio pretnju, ružnu reč itd..onda je taj lično dotakao. To je ta razlika Mire.

Vredjao te je! To se desava svaki dan, bukvalno!

Zasto ignorises njihovo zlostavljanje? To nije posteno!

Ne tražim da se ukloni sa foruma. Već da se upristoji. Ništa dalje.

To je nebitno!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
udruga protiv abortusa za život, onaj tko drži takvu udrugu i ljudi u njoj trebaju financijski pomagati svim tim ženama, odgovornost takve udruge se treba znati ,ne samo molitvom i tapšanjem po ramenima i organizacijama protesta, inače to nema nikakvog smisla. A svatko od nas ovako može izraziti svoj stav, to je druga priča.

Pa naravno da trebaju podrzati finansijski, nema nikakve koristi od tapsanja po ramenu.

Natrag