Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čime ga uznemiravam?

Nebitno je sada to, on tvrdi da ga ti uznemiravas i vredjas, vredjas mu dostojanstvo!

Ali ne vredja ga i ne uznemirava narkoman i alkoholicar koji mu kaze da nije dovoljno muskarac ako se ne napije recimo!

Dvostruki arsini!

On trazi da se ti kaznis i uklonis sa foruma, ali ne trazi sankcije za alkoholicare i probisvete na ulici, da se i oni kazne i uklone!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Naravno, zato što je to pravilnik formuma.

Ja sam za to da se držimo pravilnika foruma i da se ne vrijeđamo. Naše svađe su loš primjer i prilika da drugi kritiziraju naše ponašanje. Zaključak tih promatrača sa strane može biti da religije razdvajaju i vode u rat, pa je stoga bolje ne biti vjernik.
Zar nije sv. Pavao rekao: "Istinujući u ljubavi..?" Ljubav bez istine zasljepljuje, ali istina bez ljubavi -"ubija" čovjeka.

Jovane, ti si dobar sugovornik
, miran si i strpljiv. Dobro podnosiš udarce. To je moje iskustvo u dijalogu s tobom.
Ali imaš neke svoje ideje koje su strane i neprihvatljive drugima. Samo po sebi to nije loše imati svoje ideje, ali nemoguće je očekivati da će se drugi prikloniti njima.
Pamtim da smo nekada diskutirali o abortusu, ti si ostao pri svom stavu rekavši kako nigdje u Bibliji ne piše da je to grijeh...
Razgovarali smo o Isusovu božanstvu i nakon rasprave i dokazivanja i predočavanja citata iz Biblije, ostao si pri svom stavu. Ok.
Tada sam se osjećala kao da mi Duh Božji ne da govorim više o toj (za mene uvredljivoj) temi i povukla sam se.
Slap i Mire se sigurno neće povući ni šutjeti.
S tim moraš računati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nebitno je sada to, on tvrdi da ga ti uznemiravas i vredjas, vredjas mu dostojanstvo!

Da bismo nekome uvrijedili dostojanstvo, taj bi morao pokazati dostojanstvo. A kakvo dostojanstvo pokazuje "kasapitelj izjava drugog čovjeka" u cilju njihovog krivotvorenja.

Ali ne vredja ga i ne uznemirava narkoman i alkoholicar koji mu kaze da nije dovoljno muskarac ako se ne napije recimo!

Dvostruki arsini!

On trazi da se ti kaznis i uklonis sa foruma, ali ne trazi sankcije za alkoholicare i probisvete na ulici, da se i oni kazne i uklone!

Ovo izgleda i čini se kao "dvostruki aršin", ali stvar je puno prostija. Jovan ima "antikristovski aršin" i uvijek se zalaže za ono za što je i antikrist. Podržava abortus, sodomiju, pedofiliju ... A u nemogućnosti da se uskladi sam sa sobom, paralelno diskutirajući na dvije različite teme, na jednoj temi zastupa "liberalnu demokraciju" kao nešto iznad Boga i iznad Božjih zapovijedi, a na drugoj temi likuje nad teroriziranjem kršćana koje provode muslimani, dodajući pri tome kako je sam Bog podigao Muhameda i islam da kazne kršćane. Ovo mora biti zaista strašno. Da ovakve dvije potpune oprečnosti istovremeno žive u umu i duhu istog čovjeka, to zaista mora biti strašno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To je dokaz da ti imas dvostruke arsine!

Ti se branis od "pshickog uznemiravanja"

Mire, ti pokazuješ da takođe nemaš dobre namere, braneći nekoga ko tako razgovara sa drugima.Tebi je lepo izgleda kada neko piše takve bezočne stvari protiv nekoga. Kako da shvatim tvoje branjenje toga?

Dakle, ti sad ovde meni spočitavaš što kažem nekome da ne treba da druge naziva takvim izrazima, umesto da i sam osudiš takvo ponašanje. Izvini, ali to što ti sada radiš je krajnje nepošteno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Slap i Mire se sigurno neće povući ni šutjeti. S tim moraš računati.

Isabelita, ja ne tražim da neko prihvati ono što govorim, kao i što sama zanaš, samo postoji pristojan rečnik. Evo reciti meni, pretraži na celom forumu da li sam Miretu rekao ikada da "lupeta", "lupa" gluposti kao on meni mnogo puta? Ali to mu ne zameram, ok, u žaru diskusije. I još po neku tako sličnu malu uvredicu...ali nisam za to toliko reagovao niti ću.

Mandić pak toliko ružnih reči ovde izgovora, toliko uvreda, toliko besa i gneva da je to nečuveno. Ja mu pustim, pustim i sve razumem, ali ima granica. Znači, vidiš i sama da ne govorim napamet. Hoću da se upristoji diskusija. Ja sam to rekao i Mandiću i Miretu, da ako njih neko od adventsita tako vređa, treba da reaguju isto kao ja. Ne sme da se ovo pretvori u lične obračune. Samo to, a sve ostalo je ok. Neslaganje, ok. Ostati pri svom stavu, ok. Nekada i žustriji to, sve ok. Ali bezobrazluk NE!!! Nije ni hrišćanski ne ukoriti tako nešto.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Isabelita, ja ne tražim da neko prihvati ono što govorim, kao i što sama zanaš, samo postoji pristojan rečnik. Evo reciti meni, pretraži na celom forumu da li sam Miretu rekao ikada da "lupeta", "lupa" gluposti kao onmeni mnogo puta? Ali to mu ne zameram, ok, u žaru diskusije. I još po neku tako sličnu malu uvredicu...ali nisam za to toliko reagovao niti ću.

Mandić pak toliko ružnih reči ovde izgovora, toliko uvreda, toliko besa i gneva da je to nečuveno. Ja mu pustim, pustim i sve razumem, ali ima granica. Znači, vidiš i sama da ne govorim napamet. Hoću da se upristoji diskusija. Ja sam to rekao i Mandiću i Miretu, da ako njih neko od adventsita tako vređa, treba da reaguju isto kao ja. Ne sme dase ovo pretvori u lične obračune. Samo to, a sve ostalo je ok. Neslaganje, ok. Ostati pri svom stavu, ok. Nekada i žustriji to, sve ok. Ali bezobrazluk NE!!! Nije ni hrišćanski ne ukoriti tako nešto.
Molim te možeš li mi odgovoriti, budući da si vjernik, da li vjeruješ da je abortus ubojstvo?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ti pokazuješ da takođe nemaš dobre namere, braneći nekoga ko tako razgovara sa drugima.Tebi je lepo izgleda kada neko piše takve bezočne stvari protiv nekoga. Kako da shvatim tvoje branjenje toga?

Molim?

Gde sam ja branio bilo ciji uvredljiv govor? Pogotovo Slapa, gde?

Nego sad bi ti da pobegnes od teme, jer sam ja primetio da ti imas dvostruke arsine.

Dakle, ti sad ovde meni spočitavaš što kažem nekome da ne treba da druge naziva takvim izrazima, umesto da i sam osudiš takvo ponašanje. Izvini, ali to što ti sada radiš je krajnje nepošteno.

Boze sacuvaj, kako ti skreces temu, da bi izbegao ono sto sam ja primetio da ims dvostruke arsine.

Sada izmisljas kako ja branim uvredljiv govor! Ne branim Slapa i nema prava da te vredja!

A sada da mi odgovoris kao sto je red:

Kako to da tebe ne vredja i ne uznemirava narkoman i alkoholicar na ulici koji ti kaze da nisi dovoljno muskarac ako se ne napijes recimo!

A vredja te Slap, koji te naziva muslimanom, pederom i sl..

Zasto trazis da se kazni Slap i ukloni sa foruma, a ne trazis sankcije za alkoholicare i probisvete na ulici, da se i oni kazne i uklone!

Dakle, imas dvostruke arsine!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pisah o tome ovde, dosta. I to na osnovu Pisma. Stvar je u motivima. 2.Mojsijeva 21,22.23 ne izjednačava nerođeno i rođeno(nerođeno nema isti status kao rođeno). Pravi razliku. To ne znači da je abortus poželjan. Naravno da ne. Lično ga ne bih odobrio ženama osim ako im je život ugrožen, ili u krajnjoj nuždi(siromaštvo, beda...bolest...neželjena trudnoća). Ali ovde se pisalo da je svaki abortus greh, što naravno da nije istina. Prosto mu se prilazi idolatrijski, što je opet pogrešno.

Znači evo moj stav sada znaš..ne osim u kranjoj nuždi. Nije svaki abrotus greh, ali Bog zna motive. Ako je neko to izvršio iz pogrešnih motiva, da nije morao u krajnjem slučaju, Bog muto gleda kao greh. No, čovek zato ine treba da dolazi u takvu situaciju. Jednostavno ne treba da pravi decu ako zna da ih ne može izdržavati.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Mire, imaš ista prava kao i ja. Kada tebe bude iko vređao, kao što jeste jedan član foruma, ja ga nikada u tome ne bih podržao a tebe bih podržao uvek u takvoj situaciji. Tako da, koristi Mire svoja prava. Ne trebaš da tolerišeš uvrede.

Ja Boru nemam nameru da izbacim sa foruma,odakle ti to? Zašto me opet lažno optužuješ? Nemoj Mire, zaista. Nemoj biti toliko providno pristrasan.

Ja tebi i njemu želim da ostanete ovde, ali da budemo pristojni.Da li je to moguće?

Natrag