Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire, ti pokazuješ da takođe nemaš dobre namere, braneći nekoga ko tako razgovara sa drugima.Tebi je lepo izgleda kada neko piše takve bezočne stvari protiv nekoga. Kako da shvatim tvoje branjenje toga?

Dakle, ti sad ovde meni spočitavaš što kažem nekome da ne treba da druge naziva takvim izrazima, umesto da i sam osudiš takvo ponašanje. Izvini, ali to što ti sada radiš je krajnje nepošteno.

Je li ti ovo u miri pokušavaš dobiti 'petoga' da me baniraš.

Sve činjenice koje sam iznio nećeš promijeniti mojim baniranjem.

Ali bezobrazluk NE!!! Nije ni hrišćanski ne ukoriti tako nešto.

Ti si bezobrazniji od mene, deset puta.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Je li ti ovo u miri pokušavaš dobiti 'petoga' da me baniraš.

Boro, ja tebe razumem. Ti da možeš bi zabranio protestantizam. Ali pošto to ne možeš, hajde da budemo pristojni. Imamo drugačije stavove, pa zar je to razlog da se svađamo. Hajde lepo da diskutujemo, svoje stavove da iznosimo bez ličnih uvreda. Možeš li to Boro?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pisah o tome ovde, dosta. I to na osnovu Pisma. Stvar je u motivima. 2.Mojsijeva 21,22.23 ne izjednačava nerođeno i rođeno(nerođeno nema isti status kao rođeno). Pravi razliku... Lično ga ne bih odobrio ženama osim ako im je život ugrožen

Nije tacno!

Ti si zagovarao da se nerodjeno ubije u svakom slucaju, bilo da je bolesno ili ne, bilo da je majka ugrozena ili ne! Njeno pravo je da ubije dete iz bilo kog razloga ako to zeli, ako recimo nema sredstava da izdrzava dete, mora da studira, ako je silovana, i to branis! Njena prava da odlucuje o tudjem zivotu! I ti i svi ostali adventisti ovde!

Zasto lepo otvoreno ne kazes, da je za tebe zivot u utrobi, bezvredan?

Mire, imaš ista prava kao i ja. Kada tebe bude iko vređao, kao što jeste jedan član foruma, ja ga nikada u tome ne bih

Gde sam ja Slapa podrzao u vredjanju, nego ti izbegavas moje pitanje..

Zasto mi nisi na pitanje odgovorio?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nije tacno!

Ti si zagovarao da se nerodjeno ubije u svakom slucaju, bilo da je bolesno ili ne, bilo da je majka ugrozena ili ne! Njeno pravo je da ubije dete iz bilo kog razloga ako to zeli, ako recimo nema sredstava da izdrzava dete, mora da studira, ako je silovana, i to branis! Njena prava da odlucuje o tudjem zivotu! I ti i svi ostali adventisti ovde!

:(

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabelita, ja ne tražim da neko prihvati ono što govorim, kao i što sama zanaš, samo postoji pristojan rečnik. Evo reciti meni, pretraži na celom forumu da li sam Miretu rekao ikada da "lupeta", "lupa" gluposti kao on meni mnogo puta? Ali to mu ne zameram, ok, u žaru diskusije. I još po neku tako sličnu malu uvredicu...ali nisam za to toliko reagovao niti ću.

Mandić pak toliko ružnih reči ovde izgovora, toliko uvreda, toliko besa i gneva da je to nečuveno. Ja mu pustim, pustim i sve razumem, ali ima granica. Znači, vidiš i sama da ne govorim napamet. Hoću da se upristoji diskusija. Ja sam to rekao i Mandiću i Miretu, da ako njih neko od adventsita tako vređa, treba da reaguju isto kao ja. Ne sme da se ovo pretvori u lične obračune. Samo to, a sve ostalo je ok. Neslaganje, ok. Ostati pri svom stavu, ok. Nekada i žustriji to, sve ok. Ali bezobrazluk NE!!! Nije ni hrišćanski ne ukoriti tako nešto.

Slažem se s tobom. Svi trebamo pripaziti na riječi. Gospodin nam po svojoj Riječi tako poučava.
Najbolje bi bilo da prijeđemo preko svega, oprostimo jedni drugima i ubuduće nastojimo biti malo pristojniji.
Znaš Gorana Milića? On je u svojoj novogodišnjoj čestitci napisao da bi želio da ljudi budu malo pristojniji. Samo to! :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Boro, ja tebe razumem. Ti da možeš bi zabranio protestantizam. Ali pošto to ne možeš, hajde da budemo pristojni. Imamo drugačije stavove, pa zar je to razlog da se svađamo. Hajde lepo da diskutujemo, svoje stavove da iznosimo bez ličnih uvreda. Možeš li to Boro?

Gde je on rekao da bi zabranio protestantizam? Znaci, ajde mi tu njegovu recenicu navedi?

Optuzujete jedan drugog i on tebe i ti njega za izmisljotine!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije tacno!

Ti si zagovarao da se nerodjeno ubije u svakom slucaju, bilo da je bolesno ili ne, bilo da je majka ugrozena ili ne! Njeno pravo je da ubije dete iz bilo kog razloga ako to zeli, ako recimo nema sredstava da izdrzava dete, ako je silovana, i to branis! Njena prava da odlucuje o tudjem zivotu! I ti i svi ostali adventisti ovde!

Rekoh Mire, svoj stav. Nemoj me lažno opet optuživati. Nije ti na čast. Što rekoh bezimenoj svo vreme sam i vama govorio. Evo nađi moj post gde ja zagovoram abortus, i gde sam rekao da treba da se izvrši. Ja sam i tu govorio da žena ima pravo, da joj niko ne sme braniti to, jer to je njeno pravo. Ali ja lično, po svojoj savesti to ne bih dozvolio ženi osim u najtežim okolnostima. Ali ne možemo silom braniti da neka žena odluči da ne rodi.

Opet se vraćamo na tuđe živote. Gledajmo šta mi radimo u svom. Živimo po savesti svojoj.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gde je on rekao da bi zabranio protestantizam? Znaci, ajde mi tu njegovu recenicu navedi?

Moj Mire. Pa ko ne trpi ovde na formumu nečije drugačije mišljenje da ga mora vređati najgore, pa šta misliš da takav ima izvršnu vlast i da se pita za nešto? To ti je lakmus papir, ko bi šta radio. Ako ja ovde na forumu uvažim svačije verovanje, i nikada ne vređam zbog toga, šta ti to govori? Da mi to ne smeta. Svoj argument iznesem i to je to. A kada neko mora da vređa, patološki nepodnosi tuđe mišljenje, šta bi taj radio da ima moć? Šta misliš Mire? Sigurno bi bio blag i tolerantan???

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Rekoh Mire, svoj stav. Nemoj me lažno opet optuživati. Nije ti na čast. Što rekoh bezimenoj svo vreme sam i vama govorio. Evo nađi moj post gde ja zagovoram abortus, i gde sam rekao da treba da se izvrši. Ja sam i tu govorio da žena ima pravo, da joj niko ne sme braniti to, jer to je njeno pravo. Ali ja lično, po svojoj savesti to ne bih dolzvolio ženi osim u najtežim okolnostima. Ali ne možemo silom braniti da neka žena odluči da ne rodi.

Opet se vraćamo na tuđe živote. Gledajmo šta mi radimo u svom. Živimo po savesti svojoj.
Ja se jedino nadam da u tim udrugama za život financijski pomažu ženama koje su htjele abortirati, a nisu već su se obratile njima, a ne samo molitvom.

Natrag