Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Sve ovo zlo koje si gore nabrojao - pijani, drogirani, promiskuitetni - upravo su posljedica i rezultat stanja kakvo ti zagovaraš: svima ostaviti slobodu. Ako je tako, a je baš tako, ja mogu samo zaključiti da ti svjesno zagovoraš stvari koje će rezultirati svakovrsnim zlom. I ova tvoja bolesno-zločinačka opsesija je zaista šizofrena.
A kako da slape zabraniš ovim grešnicima, da se opijaju, drogiraju, seksaju u današnjem društvu. Uzmimo primjer - Hrvatska katolička, Turska islamska, Izrael židovski, a u sve tri zemlje možeš naći ove grešnike koje si nabrojao. Jedino da uvedeš teokraciju - npr. jedan takav primjer imamo - Iran. Kako mi to zagovaramo slobodu pijanicama, drogerašima, promiskuitetnima? Mi smo rođeni u takvom društvu, kako mi pojedinci možemo promijeniti sistem?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A kako da slape zabraniš ovim grešnicima, da se opijaju, drogiraju, seksaju u današnjem društvu. Uzmimo primjer - Hrvatska katolička, Turska islamska, Izrael židovski, a u sve tri zemlje možeš naći ove grešnike koje si nabrojao. Jedino da uvedeš teokraciju - npr. jedan takav primjer imamo - Iran. Kako mi to zagovaramo slobodu pijanicama, drogerašima, promiskuitetnima? Mi smo rođeni u takvom društvu, kako mi pojedinci možemo promijeniti sistem?

A jesi li razmišljao o tome da njihovi roditelji nešto poduzmu? Zar ti misliš da je njihovim roditeljima svejedno jesu li im djeca bolesna ili nisu? Drogiraju li se, kurvaju li se, kockaju li, ili su u školi i na fakultetu? Naravno da roditeljima nije svejedno, ali upravo društvo koje Jovan zagovara i priželjkuje "otima djecu roditeljima" i truje ih na sve moguće načine, i tako roditelje doslovno onemogućuje da sami pomognu svojoj djeci. Dakle, treba činiti sve da obitelj ponovo postane mjesto odgoja i odrastanja svakog čovjeka. Kako to postići? Preko noći ne ide, ali je moguće. Put koji Jovan zagovara 'odvede kvragu sve'.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemoj vrdati, evo ja te pošteno pitam kao čoveka, šta ćemo sa raznim grešnicima, da li ih trebamo da kažem 'silom' zakona ograničiti? Molim te kao čoveka, daj mi konkretan odgovor.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nemoj vrdati, evo ja te pošteno pitam kao čoveka, šta ćemo sa raznim grešnicima, da li ih trebamo da kažem 'silom' zakona ograničiti? Molim te kao čoveka, daj mi konkretan odgovor.

Od koga bih vrdao? Od tebe? Eno ti odgovora Kainosu. A što se tiče tvoga, ne baš prepametnog, pokušaja "sotoniziranja pojma ograničavanja", ja ću te ponovo priupitati - zauzimaš li se ti za to da se ljudima ne ograniči mogućnost da seru i pišaju u tramvaju?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I šta bi uradio sa klubovima, kockarnicama, splavovima?

E da, reci mi da si poslastičar, da li bi prodao svadbenu tortu čoveku za koga znaš da je ubica?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I šta bi uradio sa klubovima, kockarnicama, splavovima?

Teško je općenito govoriti o ovome. Ovisi od slučaja do slučaja, a neke bih vjerojatno i zatvorio.

E da, reci mi da si poslastičar, da li bi prodao svadbenu tortu čoveku za koga znaš da je ubica?

Ako je kaznu odslužio i Bog mu oprostio, što je još na meni? Možda je i ubojica bio onaj desni razbojnik na križu, i eno ga istog onog petka kad je izdahnuo u raj je otišao. :)

On je dokaz da i ubojice mogu u raj, ali vi antikristi koji niječete da je Krist Bog, ne promijenite li se raja vidjeti nećete. Bog tako kaže.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Teško je općenito govoriti o ovome. Ovisi od slučaja do slučaja, a neke bih vjerojatno i zatvorio.

Ne Boro, neke. Sve trebaju biti zatvorene zar ne? Jer u svim se služi alkohol, duvan, narkotici...ljudi odatle izlaze pijani, poludrogirani, i kako takvima dati da postoje?

Ako je kaznu odslužio i Bog mu oprostio, što je još na meni? Možda je i ubojica bio onaj desni razbojnik na križu, i eno ga istog onog petka kad je izdahnuo u raj je otišao. :)

A da nije odslužio kaznu, i da se nije pokajao?

Natrag