Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Možeš li zamisliti, ti u tramvaju a jedan takav na sjedalu ispred tebe se*re. OK, čovjek može biti slijep pa ga ne vidiš, ali znaš sam koliko to i smrdi kad čovjek se*re. Što bi ti s takvima? Slobodu im dao da to čine?

Hajde da ovo izostavimo zasad jer je isključivo higijenske prirode. Nas zanima ova duhovna dimenzija.

Ja uopće ne bih istraživao i kopao po bilo čijoj intimnosti i njegovom jadu. Ali kada netko, bit ću slikovit, pođe sr*ati nasred ceste ljudski je takvom čovjeku pomoći i svu mu medicinsku skrb omogućiti.

Ok, samo zadržimo se ovde..ako sam te dobro razumeo, ispravi me, smatraš da svaki gej/lezbejka trebaju biti podrvrgnuti medicini. Sklonjeni sa ulice,(u smislu da nemogu da prave gej paradu) se podrazumeva?!

Ti naravno ovo želiš da sprovedeš jer imaš dobre namere i želiš pre svega duhovno pomoći tim ljudima. Jel tako? To pre svega radiš iz da kažem 'duhovnih pobuda'? Jel sam dobro razumeo?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ovo kako se rugaju Isusu, što ti ljudi ne mogu bez toga. Šta je njima Isus kriv, neka nas puste na miru. Šta njih neko ne uči toleranciji. Iskreno te njihove parade više nemaju smisla, homoseksualci bolje prolaze u današnje vrijeme i to je tako. Nije to više potrebno i ta priča o diskriminaciji više ne prolazi, pa popularno je biti gej i ne znati tko si biti transgender i "tražiti sebe". Kasnije im bude žao...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hajde da ovo izostavimo zasad jer je isključivo higijenske prirode. Nas zanima ova duhovna dimenzija.

Čovjeku je tjelesno i duhovno neodvojivo. Jer je čovjek stvoren na Božju sliku. Stoka to ne razlikuje, a čovjeku ne priliči biti stoka.

Ok, samo zadržimo se ovde..ako sam te dobro razumeo, ispravi me, smatraš da svaki gej/lezbejka trebaju biti podrvrgnuti medicini. Sklonjeni sa ulice,(u smislu da nemogu da prave gej paradu) se podrazumeva?!

Čemu gej parada? Zamisli da svakoj rodno i seksualno 'samoidentificiranoj skupini', a već ih je na desetine, treba organirirati njihove parade. Bi li se išta u takvom društvu radilo osim što bi luđaci paradirali? Jesi li ti sposoban uopće vidjeti koliko je šizofreno sve ovo iza čega ti stojiš?

Ti naravno ovo želiš da sprovedeš jer imaš dobre namere i želiš pre svega duhovno pomoći tim ljudima. Jel tako? To pre svega radiš iz da kažem 'duhovnih pobuda'? Jel sam dobro razumeo?

Ne nisi me uopće razumio. Eno ti odgovor u mojoj prvoj rečenici.

Ovo kako se rugaju Isusu, što ti ljudi ne mogu bez toga. Šta je njima Isus kriv, neka nas puste na miru.

Pravio se Bogom, zato im Isus smeta. Iz istog razloga iz kojeg smeta i Jovanu. Šta će njima Bog, pogotovo Isus Bog, kad je njihov bog njihova gu*zica.

P.S. I sada Jovan traži i od sviju nas da budemo 'klanjatelji boga gu*zice'.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
U bezbožnom svijetu treba uzdignuti Kristovo božanstvo. Duh Sveti neće govoriti o sebi već će uzdignuti Krista tako je pisano.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čovjeku je tjelesno i duhovno neodvojivo. Jer je čovjek stvoren na Božju sliku.

Naravno, ja sam to imislio. Iza tvoje želje stoje kako kažeš duhovni aspekti, ti ne možeš gledati kako ovi paradiraju i slave nešto što nije po volji Bogu. Samim tim želiš iz plemenitih i duhovnih pobuda učiniti to da oni takve protivbožije stvari ne čine.

Ja to mogu razumeti, jer i sam takve stvari smatram pogrešnim.

No, ako se ti i ja sada složimo da u ime vere osudimo takve stvari i želimo ih skloniti da ne čine tu bogomrsku radnju, imamo veliki problem. To je zapravo problem kriterijuma. Konkretno: hoćemo da skonimo ove grešnike a šta ćemo sa drugi grešnicima? Da li ćemo moći i da li možemo da sklonimo svakog grešnika koji čini bilo koji greh sa ulice ili da ga eventualno uputimo u neke ustanove da se odviknu tih poroka? Šta ćemo sa kafanama, diskotekama,kafićima, splavovima gde se sve ove stvari dešavaju i gde odatle izlaze mladi pijani,drogirani, naguatni duvanskim dimom, seksualno poročnim? Kako to možemo toleristi ako primenjujemo isti kriterijum, jer želimo da sklonomo grešnike sa ulice? Kako ćemo sada da uradimo a da bude isti kriterijum?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno, ja sam to imislio. Iza tvoje želje stoje kako kažeš duhovni aspekti,

Nemoj mi podmetati. Jasno sam ti rekao da ja duhovno od tjelesnog ne mogu odvajati. Ja nisam stoka.

ti ne možeš gledati kako ovi paradiraju i slave nešto što nije po volji Bogu. Samim tim želiš iz plemenitih i duhovnih pobuda učiniti to da oni takve protivbožije stvari ne čine.

Opet podmećeš s namjerom da opovrgavaš nešto što ja uopće ne tvrdim. Bog je Svemoguć, Bog može postojati i opstojati i bez nas ljudi. Zato Bog od nas ljudi ne traži da mi branimo njega, on je Svemoguć i jači od svega, Bog traži od nas da mi branimo nezaštićene ljude. A nezaštićene ljude, najprije djecu, treba braniti i čuvati i od svakovrsnih bolesnika i luđaka, a takvi su i oni na gornjoj slici.

No, ako se ti i ja sada složimo da u ime vere osudimo takve stvari i želimo ih skloniti da ne čine tu bogomrsku radnju, imamo veliki problem.

Prvo, ja nemam nikakav problem, problem imaš ti. I drugo, sklanjanje i zbrinjavanje bolesnika nije 'vjersko pitanje', istina vjernici bi to uvijek trebali činiti, nego je to pitanje razuma i higijene društva. Možda bi neki ateist zbog ovih tvojih stavova deset puta jače nasrnuo na tebe nego ja.

To je zapravo problem kriterijuma. Konkretno: hoćemo da skonimo ove grešnike a šta ćemo sa drugi grešnicima? Da li ćemo moći i da li možemo da sklonimo svakog grešnika koji čini bilo koji greh sa ulice ili da ga eventualno uputimo u neke ustanove da se odviknu tih poroka?

Ponovo pročitaj 'moju prispodobu' o tome kako neki se*ronja se*re u tramvaju na stolici ispred tebe.

Šta ćemo sa kafanama, diskotekama,kafićima, splavovima gde se sve ove stvari dešavaju i gde odatle izlaze mladi pijani,drogirani, naguatni duvanskim dimom, seksualno poročnim? Kako to možemo toleristi ako primenjujemo isti kriterijum, jer želimo da sklonomo grešnike sa ulice? Kako ćemo sada da uradimo a da bude isti kriterijum?

Sve ovo zlo koje si gore nabrojao - pijani, drogirani, promiskuitetni - upravo su posljedica i rezultat stanja kakvo ti zagovaraš: svima ostaviti slobodu. Ako je tako, a je baš tako, ja mogu samo zaključiti da ti svjesno zagovoraš stvari koje će rezultirati svakovrsnim zlom. I ova tvoja bolesno-zločinačka opsesija je zaista šizofrena.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali pitam te, da li trebamo isti kriterijum da imamo i prema ovim grešnicima, što znači da ih trebamo skloniti sa ulice da ne bi davali loš primer?

Natrag