Naravno, zlo su same po sebi.
Ne podmeći, sotonin slugo. Nisam li ja prethodno rekao da bi se "
neke i zatvorilo", na što si ti priupitao - što ako je u svima isto - ja uzvratim da bi se tada sve i zatvorile, a onda ti insinuiraš na ovakav način:
Naravno, zlo su same po sebi.
Da mi moja kultura ne brani, sad bih te nazvao 'pederom', ali brani mi kultura.
Ali, sada budimo pošteni. Kao prvo, to je nemoguće zbog zakona.
O tvom poštenju ne bih, ali razuma ti, prema ovoj tvojoj tvrdnji, itekako fali. Zakoni se
donose, ukidaju i mijenjaju. Jesi li ovo znao?
I drugo, zašto ti misliš da je moguće i zalažeš se
za odbacivanje Božjeg zakona, na primjer,
o pederluku, a evo gore ljudske zakone bi smatrao nepromjenjivima?
Tko si ti? Čiji si ti?
A sa druge strane, koliko je tako nešto opravdano ako se oni ne smatraju članovima crkve tj. ne smatraju se da su deo crkve? Kako mi, možemo uređivati njihov život uopšte ako su oni svet za sebe? Ne dovodeći upitanej dobronamernost takvog stava koji zastupaš, kolika je opravdanost ovakvog pristupa prema onima koji nisu deo zajednice kojoj pripadamo?
Opet pokušavaš podvaliti, ali zaista si 'plitak', mizeran. Zato ću ti ponoviti ono što već i još dodati. Pitanje ovih strašnih boleština20. i 21. stoljeća - pederizma, lezbizma, transrodizma, pedofilizma, nekrofilizma, drogerizma, ....
nije vjersko pitanje i vjerski problem. Ovo je problem svakog čovjeka kao pojedinca i problem čitavog čovječanstva. Naravno da su vjernici prvi od kojih je očekivati da maksimalno pomognu u rješavanju ovakvih problema, ali
u istoj su nevolji, iste muke proživljavaju
i ateist i vjernik čije je dijete zadesila neka od ovih teških boleština.
A sada probaj zapamtiti. Lijepo sam ti gore pokazao i ne podvaljuj mi više da sam ja netko tko bi drugima "
slobode oduzimao", i to promičući svoju vlastitu vjeru. Lažeš, ja se trudim pomoći svim ljudima koji su sami pogođeni nekom od ovih boleština ili su im djeca pogođena time.
I još ovo. Svi tvoji argumenti protiv onoga što ja zastupam svode se na to da bih "
ja nešto zabranjivao". Da, puno toga bih ja zabranio, ali svaka od tih zabrana bila bi baš zbog dobra i dorobiti kao pojedinaca tako i čitave zajednice. Ali, odgovori ti meni. Zašto se ti zalažeš da se u ljudske zajednice uvedu
odnosi iz životinjskog svijeta? U životinjskim zajednicama
nema zabrana, baš kako ti predlažeš za ljude
. Životinje imaju sva "
životinjska prava", baš kako ti predlažeš za ljude
. Dakle, ti bi ljudsku zajednicu uredio
potpuno jednako kao životinjsku!?!?!? Bogohulniče, Bog je čovjeka stvorio na svoju sliku, životinju nije.