Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako je u svima takvo zlo, onda sve zatvoriti.

Naravno, zlo su same po sebi.

U tom slučaju ne bih.

Ok, pošteno.

Ali, sada budimo pošteni. Kao prvo, to je nemoguće zbog zakona. A sa druge strane, koliko je tako nešto opravdano ako se oni ne smatraju članovima crkve tj. ne smatraju se da su deo crkve? Kako mi, možemo uređivati njihov život uopšte ako su oni svet za sebe? Ne dovodeći upitanej dobronamernost takvog stava koji zastupaš, kolika je opravdanost ovakvog pristupa prema onima koji nisu deo zajednice kojoj pripadamo?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije te bilo dulje vrijeme pa nisi ni čitala. Da bi razumjela o čemu je riječ i što Jovan traži (zahtjeva) za pedere, evo ti pa pogledaj na donjoj slici.
pogledaj donju fotografiju:

Ovo nadilazi moje snage...:(
Nemam što reći osim:

Po Isusovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu!

milosrdni.jpg

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ne podmeći, sotonin slugo. Nisam li ja prethodno rekao da bi se "neke i zatvorilo", na što si ti priupitao - što ako je u svima isto - ja uzvratim da bi se tada sve i zatvorile, a onda ti insinuiraš na ovakav način:

Da mi moja kultura ne brani, sad bih te nazvao 'pederom', ali brani mi kultura.

Ali, sada budimo pošteni. Kao prvo, to je nemoguće zbog zakona.

O tvom poštenju ne bih, ali razuma ti, prema ovoj tvojoj tvrdnji, itekako fali. Zakoni se donose, ukidaju i mijenjaju. Jesi li ovo znao?

I drugo, zašto ti misliš da je moguće i zalažeš se za odbacivanje Božjeg zakona, na primjer, o pederluku, a evo gore ljudske zakone bi smatrao nepromjenjivima? :) Tko si ti? Čiji si ti?

A sa druge strane, koliko je tako nešto opravdano ako se oni ne smatraju članovima crkve tj. ne smatraju se da su deo crkve? Kako mi, možemo uređivati njihov život uopšte ako su oni svet za sebe? Ne dovodeći upitanej dobronamernost takvog stava koji zastupaš, kolika je opravdanost ovakvog pristupa prema onima koji nisu deo zajednice kojoj pripadamo?

Opet pokušavaš podvaliti, ali zaista si 'plitak', mizeran. Zato ću ti ponoviti ono što već i još dodati. Pitanje ovih strašnih boleština20. i 21. stoljeća - pederizma, lezbizma, transrodizma, pedofilizma, nekrofilizma, drogerizma, .... nije vjersko pitanje i vjerski problem. Ovo je problem svakog čovjeka kao pojedinca i problem čitavog čovječanstva. Naravno da su vjernici prvi od kojih je očekivati da maksimalno pomognu u rješavanju ovakvih problema, ali u istoj su nevolji, iste muke proživljavaju i ateist i vjernik čije je dijete zadesila neka od ovih teških boleština.

A sada probaj zapamtiti. Lijepo sam ti gore pokazao i ne podvaljuj mi više da sam ja netko tko bi drugima "slobode oduzimao", i to promičući svoju vlastitu vjeru. Lažeš, ja se trudim pomoći svim ljudima koji su sami pogođeni nekom od ovih boleština ili su im djeca pogođena time.

I još ovo. Svi tvoji argumenti protiv onoga što ja zastupam svode se na to da bih "ja nešto zabranjivao". Da, puno toga bih ja zabranio, ali svaka od tih zabrana bila bi baš zbog dobra i dorobiti kao pojedinaca tako i čitave zajednice. Ali, odgovori ti meni. Zašto se ti zalažeš da se u ljudske zajednice uvedu odnosi iz životinjskog svijeta? U životinjskim zajednicama nema zabrana, baš kako ti predlažeš za ljude. Životinje imaju sva "životinjska prava", baš kako ti predlažeš za ljude. Dakle, ti bi ljudsku zajednicu uredio potpuno jednako kao životinjsku!?!?!? Bogohulniče, Bog je čovjeka stvorio na svoju sliku, životinju nije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi mi lepo odgovorio, zašto ne bi zatvorio sve konckarnice, klubove itd..jer u svakoj je neka vrsta nemorala? Zašto bi to radio selektivno? Pitam velikog moralistu, zašto je taj moral selektivan?

Zašto bih zatvorio neki klub u kojemu se okupljaju zdravi i normalni ljudi, nešto popiju, popričaju, kartaju?

Nego, nisi ti meni odgovorio zašto bi ti ljudske zajednice uredio kao životinjske? Nikome ništa nije zabranjeno, baš kao među životinjama, i svi imaju sva svoja 'ljudska prava', baš kao što i životinje konzumiraju svoja 'životinjska prava'?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto bih zatvorio neki klub u kojemu se okupljaju zdravi i normalni ljudi, nešto popiju, popričaju, kartaju?

U takvom istom klubu dolaziće i narkomani, i bludnici idrugi grešnici a zamisli da je takav klub u ulici gde ti živiiš. Tvoje dete svaki dan prolazi i druga deca svaki dan prolaze tuda. Ono je u iskušenju da uđe u taj klub, normalno, da izađe nekada u takav klub a u opasnosti je da zatim dođe u kontakt sa takvim društvom i da bude takav.

Dakle, takvo mesto je opasnost za moral. Isto kao što su kako vi tvrditie opasnost gejevi kada jednom godišnje prođu, jer će nam iskvariti omladinu. Ali kako onda nije problem jedan klub (ili više njih) u tvojoj ulici koji su tu svaki dan 24 časa dnevno rade i potencijalna su opasnost za tebe, tvoje dete ili drugu decu?

Zato kažem, kod velikih moralista postoji nedoslednost. Zašto dakle, ne bi sklonio i taj klub? On je mnogo veća opasnost po moral od gejeva jer je tu svaki dan.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U takvom istom klubu dolaziće i narkomani, i bludnici idrugi grešnici a zamisli da je takav klub u ulici gde ti živiiš.

Zabranjeno je u klubu drogirati se, bludničiti i svakovrsne boleštine ispoljavati.

Nego, nisi ti meni odgovorio zašto bi ti ljudske zajednice uredio kao životinjske? Nikome ništa nije zabranjeno, baš kao među životinjama, i svi imaju sva svoja 'ljudska prava', baš kao što i životinje konzumiraju svoja 'životinjska prava'?

Natrag