Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zabranjeno je u klubu drogirati se, bludničiti i svakovrsne boleštine ispoljavati.

Znači tebi nesmeta klub kao potencijalna opasnost za dete. Gde se mogu sakupiti razni tipovi, gde se puši, opija, psuje, koriste ružne reči kao nešto normalno. Smatraš da je to za dušu hrišćanina bezopasno? A to je svaki dan tu, ponavljam, svaki dan 24 h u danu.

To ne bi izmestio iz ulice i to ti ne stvara kako si sam rekao "duševnu bol" kao kada recimo druga grupa nemoralnih(gejevi) prođu jednom godišnje i to ne ni tvojom ni mojom ulicom nego tamo u gradu negde gde većina ne može ni videti. Kako da gledamo na taj nedosledan pristup?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nego, nisi ti meni odgovorio zašto bi ti ljudske zajednice uredio kao životinjske? Nikome ništa nije zabranjeno, baš kao među životinjama, i svi imaju sva svoja 'ljudska prava', baš kao što i životinje konzumiraju svoja 'životinjska prava'?

Evo gore pojašnjenje. U klubovima ljudi se takođe ponašaju 'životinjiski' i nemoralno. Sa aspekta vere pre svega. Šta rade kada se napiju samo?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo gore pojašnjenje. U klubovima ljudi se takođe ponašaju 'životinjiski' i nemoralno. Sa aspekta vere pre svega. Šta rade kada se napiju samo?

Takvi bi bili "milom ili silom" maknuti iz kluba.

Dakle, i dalje mi nisi odgovorio zašto bi ti ljudske zajednice uredio kao životinjske? Nikome ništa nije zabranjeno, baš kao među životinjama, i svi imaju sva svoja 'ljudska prava', baš kao što i životinje konzumiraju svoja 'životinjska prava'?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa tako je. Znači zabrane ne pomažu. Da li se to dakle, možemo složiti jednom.

U takvim slučajevima jedino zabrane i pomažu. Prema takvima zakonske zabrane su svetinja, Božji dar. Dakle, zabranjene su zakonom takve gadarije na javnom mjestu. Vodi ih ti svojoj kući pa nek se natežu.

I dalje mi nisi odgovorio zašto bi ti ljudske zajednice uredio kao životinjske? Nikome ništa nije zabranjeno, baš kao među životinjama, i svi imaju sva svoja 'ljudska prava', baš kao što i životinje konzumiraju svoja 'životinjska prava'?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U takvim slučajevima jedino zabrane i pomažu.

Malo čas ti reče da će ovi biti takvi milom ili silom. Znači 'sila' ne pomaže. Sad u novom postu kažeš ' da kazne pomažu'. Pa Boro, mučno je slušati dvosmislene tvrdnje.

Prema takvima zakonske zabrane su svetinja, Božji dar.

Hajde onda kako kazniti te što se ponašaju nedolično? Recimo psuju, opijaju se. Takvi su u klubu, takvi su na ulici. U klubu im svakako nije zabranjeno da se opijaju, to je tamo normalno. Neće im niko braniti da psuju, to je normalno. Da puše..takođe. A to sve je loš primer deci.

I ti to ne bi naravno, zabranio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Malo čas ti reče da će ovi biti takvi milom ili silom. Znači 'sila' ne pomaže.

Dakle, nikada nisi čuo da netko kaže "milom ili silom"!? Gdje si ti rođen i gdje živiš? To ti je ovako. Netko pravi nered, i tada je prvi korak "milom" - kažemu se - izvoli napusti ovo mjesto (ili ovaj prostor). Ako ne učini kako mu je rečeno, ide "silom" - ruke na leđa i lisice na ruke. :) Nauči nešto.

Sad u novom postu kažeš ' da kazne pomažu'. Pa Boro, mučno je slušati dvosmislene tvrdnje.

Gore ti objasnih lijepo.

U klubu im svakako nije zabranjeno da se opijaju, to je tamo normalno. Neće im niko braniti da psuju, to je normalno. Da puše..takođe. A to sve je loš primer deci.

Nered je zabranjeno praviti. Ako netko ima 0.5 alkohola, bit će kažnjen ako vozi, ali ne izbacuje se 'kroz prozor' ljude zbog toga. Možda si se ti nekad malo napio pa si vidio kakav si divljak, ali nisu svi ljudi nakon dva piva divljaca. Oni koji jesu, bit će udaljeni. 'Milom ili silom'.

I dalje mi nisi odgovorio zašto bi ti ljudske zajednice uredio kao životinjske? Nikome ništa nije zabranjeno, baš kao među životinjama, i svi imaju sva svoja 'ljudska prava', baš kao što i životinje konzumiraju svoja 'životinjska prava'?

Na početku: Sotona je Evi rekao - ako Božju zabranu prekršite postat ćete kao Bog, znamo posljedice.

Danas: Sotona, evo i preko tebe ovdje, ljudima poručuje - postanite životinje, bit će vam 'kul'. Uklonite sve zabrane i konzumirajte sva svoja 'ljudska prava'.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Netko pravi nered, i tada je prvi korak "milom" - kažemu se - izvoli napusti ovo mjesto (ili ovaj prostor). Ako ne učini kako mu je rečeno, ide "silom" - ruke na leđa i lisice na ruke. :)

Nisi ti onda razumeo. Ja ti pominjem one 'izgrede', dozvoljene. A to su opijanje, psovanje, zbijanje nepristojnih šala i viceva, pušenje(i nekih dozvoljenih droga-snooze itd...) na to ti ni jedan klub neće reagovati jer to je sve u okviru 'dozvoljenih' aktivnosti. Ali sa aspekta morala za jednog hrišćanina (pa i onih tvoga razumevanja) to su stvari zbog kojih bi, ako sledimo tvoj kritierijum za gej populaciju, trebalo da budu zatvoreni da ne bi bili opasnost za moral.

Zato te pitam, kako tolerišeš postojanje ovakvih mesta okupljanja, a recimo neka druga okupljanja smatraš da su opasna?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
kako tolerišeš postojanje ovakvih mesta okupljanja, a recimo neka druga okupljanja smatraš da su opasna?

Ja mislim da su sva mjesta gdje se čovjek prepušta svojim strastima i neurednim sklonostima opasna; u prvom redu za njega ( njegovu dušu i tijelo), a onda i za druge. Samo po sebi gay parada ne mora biti opasnija od " običnog" pijančevanja i drogiranja, ali budući da je gay parada samo jedna od vanjskih manifestacija na kojoj se veličaju nakaradne ideje i ideologije, onda je dugoročno opasnija.
Štetnije od svega je podržavanje takvog protuprirodnih i bezbožnih ideja i djela. Sve jako puno zavisi od okoline i primjera koji zajednica i društvo mogu dati. Zbog toga je važno da imamo zdravi kriterij u vrednovanju dobra i zla. "Oduprite se đavlu i on će pobjeći od vas."
Silom se ne postiže ništa, ali određeni zakoni/okviri moraju postojati da bi se problematični ili nezreli članovi društva prilagodili postojećim društvenim normama po kojima ne mogu u svemu zadovoljavati svoje hirove ili ispoljavati svoju slobodu, kako oni kažu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi ti onda razumeo. Ja ti pominjem one 'izgrede', dozvoljene. A to su opijanje,

Netko se opio, veliš. Vrijeđa li nekoga? Tuče li nekoga? Ugrožava li na drugi način koga? Pa što ako se opio? U Bibliji imaš mjesta gdje Bog ljude sokoli da se provesele uz žestoko piće. Ali ti ne bi bio, da se tebi tebi ne gadi ono što Bog voli. Kad je obrnuto, kad je riječ o onome što se Bogu gadi, kao pederluk, to je onda tvoje veselje, ti guštaš kad pederi orgijaju.

psovanje, zbijanje nepristojnih šala i viceva, pušenje(i nekih dozvoljenih droga-snooze itd...) na to ti ni jedan klub neće reagovati jer to je sve u okviru 'dozvoljenih' aktivnosti.

I ovo ima svoje granice. Kad prevrši mjeru, ideš van 'milom ili silom'.

Ali sa aspekta morala za jednog hrišćanina (pa i onih tvoga razumevanja) to su stvari zbog kojih bi, ako sledimo tvoj kritierijum za gej populaciju, trebalo da budu zatvoreni da ne bi bili opasnost za moral.

Zato te pitam, kako tolerišeš postojanje ovakvih mesta okupljanja, a recimo neka druga okupljanja smatraš da su opasna?

Očito se tvoji i moji kriteriji jako razlikuju. Boga veseli da se ljudi i uz žestoko piće provesele, i mene veseli a tebi se gade. Bogu se gade pederi, sve ih je pobio u Sodomi i Gomori, i mene si beskrajno gade pederi, a ti si najveseliji kad gledaš kako se pederi natežu. O ukusima ne treba raspravljati?

Natrag