- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Nego, šta mislte po čemu je Hristos "prvina" u vaskrsu svima koji su umrli pošto je bilo vaskrislih i pre Hristovog vaskrsa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nego, šta mislte po čemu je Hristos "prvina" u vaskrsu svima koji su umrli pošto je bilo vaskrislih i pre Hristovog vaskrsa?
Da, Lazar je posle umro. I u Starom Zavetu, proroci su vaskrasavali ljude pa nisu prvina. . Kako je to Isus ipak 'prvina'Netko će ti već odgovoriti na to pitanje...
Ja bih samo spomenula kako sam u prošlu nedjelju na You tube-u, pročitala naslov videa:
Lazar je poslije svoga uskrsnuća cijeli život jeo slatka jela da izbriše gorak okus smrti.
Nisam gledala video, mora da ga je postavio neki pravoslavac jer su, pretpostavljam oni prošle nedjelje slavili Cvjetnicu, oni kažu Vrbica, kad se u Evanđelju spominje Lazar.
Da, Isus je Lazara uskrisio i Lazar je kasnije umro.
Mirče, pusti tu temu. Rekli smo šta smo imali, argumentaciju za i protiv nečega tako da se nadam da treba ostaviti drugima nepristrasnima da procene.
Kada smo opsednuti drugima, to je samo simptom koji pokazuje da naši životi nisu uredni.
Nego, poenta je da se zapitamo gde mi grešimo, u svojim životima i da vodimo uredan i ispravan duhovni život. I da svedočimo drugima pre svega svojim životom.
Pa zato, neka naši životi vaskrsnu u Hristu.
Mire, v eć jutros sam te se sjetila i pomolila se za tebe: neka ljubav i mir Uskrslog Gospodina ispuni tvoju dušu!
Isus je uskrsnuo, radujmo se!
Eto, jedne lepe teme. Ko želi neka iznese mišljenje
Neka i tebi Bog pomogne da zelis da pomognes drugima, umesto sto se bavis samim sobom!
Kada upoznas Hrista, ti ces i sve druge ljude zeleti da privuces k njemu i poboljsas svet! To ne ukljucuje samo propovedanje evndjelja, jer govoriti nekome "Hristos te ljubi", nije dovoljno, moras i primerom pokazati drugima da im zelis dobro, i zato se ja borim za prava drugih. To ujucuje i lecenje (zato kritikujem doktore a ti ih branis), to se tice i drustvenih prava, a ti se na pogresan nacin boris! Jer ti popustanjem ugrozavas njihova prava, omogucavas manijacima da ih zlostavljaju psihicki.. To nije ono sto Bog zeli ljudima, vec zeli da oni budu zdravog uma, da mogu doneti pravilnu odluku, a ako su iskvarenog uma onda ne mogu!
Jovane, mi se nikada necemo sloziti jer ti imas uskogrude poglede na svet.. Zelim ti da progledas i da ti Bog da dar razumevanja.. Sve najbolje ti zelim brate!
Ne znam brate sta bi sa tim, ili mislis drugacije nego mi, ili zelis da utvrdimo gradivo?
Apsolutno, sve ovo i govorim jer želim da drugima budemo primer i blagoslov. Zato trebamo biti pravi primer. I verujem da će Bog dati priliku svakome od nas da to budemo i pokažemo. Samo da prepoznamo situacije, a to ćemo moći ako smo zaista sa Bogom. Neka Gospod blagoslovi naš rad za Njega.
Kažem, tema je zanimljiva, a i u skladu je sa ovim praznicima. Naravno, ja ću kasnije izneti svoj stav ali bih voleo čuti šta o tome možemo reći.
Hvala Mire. Ima smisla ovo što si kazao, u onom najglobalnijem okviru. Da, Isus jeste najznačajniji vaskrsenik i u tom kontkstu se može reći da je 'prvi'. Naravno, ja lično mislim da 'prvi' nema samo jedno značenje. Ima nekoliko. Ok, ako još neko ima neki stav neka iznese. Zašto je Hristos 'prvi'.
...duhovan covek zeli dobro celom svetu, bori se da svima bude bolje, ne samo njemu..
Hriscanin se nikada ne bavi samo sobom.
Kada upoznas Hrista, ti ces i sve druge ljude zeleti da privuces k njemu i poboljsas svet!
Hvala Isabeleta, moli se i dalje, i ja cu za tebe, neka te Bog blagoslovi i neka ti podari mir!
Svima ovde na forumu ja zelim da imaju mir sa Bogom, i u svojim srcima, da budu zdravi i ispunjeni u Hristu Isusu.