Samo mi reci šta sam skrivio... i u čemu sam povredio "pahuljicu" (SJW)
Pa, eto, "pahuljica" se topi.
Nemoj me hvaliti sestro u Uskrslom Gospodinu, daleko sam od odličnog, nisam taktičan, jezik mi je brz...
Mislim da si dobar jer si spontan. "Iz obilja srca usta govore." Govorimo onako kako živimo i što živimo. Ne treba se pretvarati. Na forumu izražavamo naš stav o vjeri koju imamo i ne pribjegavamo taktici da pobjedimo ili da ponizimo drugog.
zar on (laodikeja) zaista veruje da bolje od nas poznaje u šta Crkva veruje? Zar zaista misli da on, sledbenik lažnog proroka, anti evanđelja, može da za herezu i neposluh optuži nekoga ko ispoveda pravoverje?
Laodikeja ne poznaje povijest Crkve, to je jasno. Njegova povijest počinje s njegovim obraćenjem i prihvaćanjem Krista u adventizmu. O tome je sam pisao. Mislim da je razumljivo da je, prihvativši adventizam,
prihvatio i njihovo tumačenje. E, sad, da li je prihvatio i rizik, to ne znam. (Rizik da se netko suprostavi adventskom naučavanju)
Na žalost, zaista i nema mnogo takvih Katolika, mnogi su mlaki u svojoj veri i poznavanju iste, te im adventistička New Age mantranja i optužbe nisu neprihvatljivi. Upravo zato je Slapovo delovanje na mestu i u pravo vreme.
Točno.
Mlakost katolika, kao i nepoznavanje nauka svete Crkve, najveći su nam neprijatelji.
Nije to protestantizam (sa svim svojim denominacijama), nisu ni laži koje iznose, nisu ni skandali u Katoličkoj crkvi, sve su to
površinske rane. Rana koja najteže zacjeljuje i najviše boli je ona iznutra, u samoj
Crkvi. Kardinal Ratzinger je o tome već davno govorio da će se Crkva morati pročistiti i pritom će mnogi otpasti.
Ali, smatram da bi smo ipak trebali da povedemo računa, jer oni (adventisti) i žele da "pokradu" ovce i jaganjce iz Kristovog ovčinjaka. Pri čemu sredstava ne biraju, a optužbe na račun Crkve su im samo jedno od oružja, koje lukavo ne upotrebljavaju odmah.
Da, znam. Pada mi na pamet jedna starija gospođa (katolkinja na papiru) koja je u poznim godinama postala subotarka. (U narodu se još uvijek kaže
subotari.) Oni su joj pomagali u kućanstvu i ona im je u nasljedtsvo ostavila stan i ušteđevinu, da bi kasnije sve završilo na sudu jer su se djevojke i mladići koji su joj pomagali- umorili i nisu više dolazili. Hoću reći, pridobit će za sebe
polu-katolika.
Upravo zato ponavljam da moje pisanje, a verujem i Slapovo nije sa ciljem da se adventisti obrate (jer oni su slobodnom voljom postali to što jesu) nego da se adventisti spreče da ukradu Kristove ovce i jaganjce.
A to se može postići samo i isključivo samo ako se svim sredstvima dekonstruiše ono što adventisti koriste u svojim napadima.
Doslovno, njihovu "veru" treba dekonstruisati i pokazati je onakvom kakva ona zaista jeste. Laž i prevara.
Da, razumijem, ali tu su i Jehovini svjedoci i još mnogi drugi. Svaki dan ih je sve više. Neki dan sam slučajno otkrila nekog Lorensa Novosela koji sebe naziva "Apostol Isusa Krista". Sad je on izgleda "popularan" u Zagrebu.
Slape, jel ti on poznat?
Uglavnom, napada ima, ali od svih neprijatelja Crkve, čini mi se najopasniji
sekularizam. Društvo se sekularizira velikom brzinom i ne treba Boga. Ne samo da Ga odbacuje, ono Ga mrzi, a pritom mrzi i kršćane.
Što nas još čeka, vidjet ćemo.
P. S.
Hvala za pojašnjenje u gornjem postu. Razumijem...preduboko su zaglibili, ne znam da li razumiješ što to znači. Ono kad ti noge ostanu ukopane u blatu, pa ni napred ni nazad, to znači
zaglibiti.