Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
A što od "čeda" očekivati, kada mu je "roditelj" ovakav bio?
Marin Luther, Briefe aus Homberg, Luthers Werke II, Jena, 215: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti moje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.“

Nisam ovo znala.
Da li zbog lijenosti ili pomanjkanja interesa, nisam ništa (ili jako malo) čitala o Lutheru, ali u onom što se uči u školi ili može pročitati u povijesti Crkve o Reformi, znam da je to bila reakcija na nedolično (ne-evanđeosko) ponašanje dijela Katoličke crkve i da je nakon toga u Katol. crkvi uslijedilo otrežnjenje- kontrareforma. Također sjećam se da je rečeno da je financijska strana bila presudna u formiranju protestanskog pokreta. Navodno su ga njemački knezovi financirali. Kako god, ja ne vidim koji je protestanski doprinos u teologiji, u duhovnosti, u boljitku društva ili pojedinca. Istina je da su prisutni u misijskim zemljama i vjerujem da im se to ubraja u zasluge.
Problem ostaje u neprijateljskom stavu prema Katoličkoj crkvi. I prema Pravoslavnoj, ali u manjoj mjeri.
Pa, stoga, ako govorimo o sotonskom djelovanju među protestantima, ja ga onda vidim baš u tome.
Ne znam, (da li uopće itko zna), koji je postotak tih proestanata-antikatolika. U svakom slučaju, drago mi je i sretna sam što se u Katoličkoj crkvi tako ne odnosimo prema njima. Zapravo, o njima se uopće ne govori.

Što se tiče crkvenog nauka kojeg su osakatili i prilagodili svojim potrebama, to je na njihovu štetu. Ali, gajiti i propagirati takav neprijateljski stav prema Crkvi i prensiti s generacije na generaciju...to je baš kao ugriz Zmije.
Nije za čuditi ako je to adventizam baštinio i usavršio s Ellen White. I ako to, kako kažeš, imaju još u stavci vjerovanja? Stvarno ne znam što reći.

Jedini biskup milijarder proizvodi seksi sapunice, ima malu banku i u strahu je od istrage za pranje novca
Edir Macedo
je najbogatiji svećenik na svijetu. Bloomberg, koji je nedavno objavio veliki portret tog “Božjeg tajkuna” kada im je iskrsnuo na godišnjoj listi milijardera, procjenjuje ga na 1,2 milijarde dolara. Macedo je osnivač Univerzalne crkve kraljevstva Božjega, brazilske pentekostalne crkve utemeljene na teologiji prosperiteta. Ta protestantska sekta vjeruje da financije spajaju Boga i čovjeka te da svatko tko donira Macedovoj crkvi može očekivati da će na Božjoj listi prioriteta biti na višem mjestu kada se bude dijelio novac.
To bi bilo nešto ovako?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ja nisam covek koji se za bilo sta prodaje.
I da sam ja uvideo da u Adventizmu ima necega sto ne valja na osnovu njihovog pisanja, veruj mi ja bih prvi napustio Adventisticku crkvu i ucenje.
A nije kod mene samo stvar u istini, vec i u licnom iskustvu sa Bogom.

OK. Ako tako vjeruješ, tako će ti biti suđeno. Jednako kao i meni u odnosu na katoličku vjeru.
" Vjera te tvoja spasila." Vjera u slobodi, istini i ljubavi, čista savjest, život po Evanđelju...i to je to.

Tvoje lično iskustvo s Bogom. Pretpostvaljam da je bilo lijepo, s puno emcija i da je to bio početak tvog novog života. Nakon praznine i traženja, kako si napisao na drugom mjestu, susret s Kristom je doista događaj koji se ne zaboravlja. To razumijem, jer svi vjernici koji traže Boga, naći će Ga. Hoću reći da svi mi imamo ili smo imali svoje obraćenje i svoj " Damask".
Ali, svi nisu u tom obraćenju nisu prepoznali ili uzeli za sebe ulogu proroka.
To mi nije jasno.
Jer i ja sam se obratila, prešla sam iz katoličke vjere na katoličku vjeru.:)
Imam li i ja proročki dar? Pa, valjda i ja imam Duha Svetoga...možda bih mogla.

Znaš, dogodi mi se koji put, kad sam na Misi i kada neki svećenik propovjeda, ja pomislim: "Ha, pa ja bih ovo Evanđelje bolje protumačila od njega..." :beee: Ali,budući da sam žensko, a žene ne smiju propovjedati u Crkvi, onda dođem ovamo na forum da se malo "Ispucam".
(Ovo je šala, naravno.)

Ono što ti sam ti željela reći je da se moraš obratiti....dok još imaš vremena. Ako svršetak dolazi 2022 godine, znači.. imaš još vremena. Jer nije dovoljno samo jedno obraćEnje, već stalno obraćAnje Gospodinu.
Danas se u Katoličkoj crkvi ćitalo Evanđelje o NIkodemu: "Treba da se rodite nanovo, odozgor... Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je".

IZNOVA! Nanovo!

Pod br. 1:
Laodikeja, nanovo moraš čitati Evanđelje i otvoriti srce Božjoj riječi.
Jer danas si napisao Slapu gluposti i laži jadnih protestanata o Katoličkoj crkvi.
Da te podsjetim:

Laodikeja: To pise u bibliji ko je bludnica na zveri, i to su verovali svi reformatori i Protestanski Hriscani.

Dakle, Bibliju u ruke i čitaj, razmišljaj i moli da ti Bog progovori srcu.

Jer vidiš, ja tebe / i vas adventiste čistim u svom srcu i svojim mislima.
Ne želim o vama misliti loše na temelju onog što čitam i čujem, a upravo danas sam pročitala jako mnogo članaka o zabludama/lažima adventizma. Nije Slap ni DarthStone, nego protestanti, ali i sadašnji i bivši adventisti.
Dakle, nešto ne štima kod vas, malo ste si umislili...
ali razmišljam kako je Gospodin dobar " i ne lomi napuknutu trsku niti gasi stijenj što tinja", dat će im Milost da upoznaju Njegovu volju, a to je Ljubav jer "proročanstva će prestati i jezici umuknuti i znanje će proći...samo Ljubav ostaje.

Broj 2, ispit savjesti: Koliko je doista ljubavi Božje u mom srcu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve sam ja to prosao.
Sa doktrinom i istinom sam nacisto i imam je u punini.
Imam iskustva i iskustvo obracenja.

Ali, u pravu si.

Covek mora svaki dan da umire sebi i starom zivotu, da se predaje Bogu, i da kroz male pobede raste.

Sto se tice Rimokatolicke crkve i onoga sto sam pisao - sve je biblijski, i to nema veze sa mrznjom prema bilo kome.

Zamislimo situaciju da neko recimo brani svom detetu da udje u kavez sa cirkuskim lavovima, i pocne da prica kako su to opasne zivotinje..itd..

Da li on te lavove mrzi.

Tako je i sa Rimokatolicizmom.

Ko je taj Rimokatolicizam, kakve je prirode i karaktera, kakva su mu dela - sve je zapisano u bibliji.

I oni loji su to zapisali, proroci i apostoli, da li su imali mrznju prema Rimokatolicima posto su to pisali?

Ne, vec su pisali da bi ljudi izbegli prevare..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jer vidiš, ja tebe / i vas adventiste čistim u svom srcu i svojim mislima.

Tako govori pravi Kršćanin. No, ne zaboravi sestro, da je pored slobodne volje (kojom su oni - adventisti prihvatili laži svojih osnivača), i sama vera dar. Dar koji nam Bog nesebično pruža, ali ga moramo sami prihvatiti i kao najnežniju biljčicu, najnežniji cvet odgajati.

Ne razmišljanjem o tome jesmo li sledili nešto što je na Križu, tom pečatu i dokazu Ljubavi, prestalo, nego o tome da jesmo li bližnjima, svetu, doneli nadu, ljubav, osmeh, radosni vest. Jesmo li dakle nekome Krista doneli.

I to ne nekakvog ćatu koji prebira u čekaonici, pa ga onda 22.10.1844, uvode u ured, gde mu prvo daju metlu u ruke, a onda ga nakon čišćenja ureda zaposle da piskara, piskara, u nekakvom istražnom postupku tokom koga Otac opravdava sebe pred anđelima, nakon čega kaznu za prestupe nosi njegov "brat" po Ocu, sotona,

Ne nekog takvog, kakvim Ga adventisti i njihovi osnivači predstavljaju,, nego Isusa koji je utelotvorena Reč, Ja, Boga samog, pomirenje čoveka i Boga, nekoga ko je Put, Istina, Život.

Doslovno, jesmo li bližnjima, ljudima, svetu doneli Boga.

Koliko je doista ljubavi Božje u mom srcu?

Koliko sam, bliži tome da postanem Savršen kao što je Savršen Otac na Nebesima.

I to ne po klanjaju telu, propisima, svojoj pameti, nego po tome koliko jednako gledam na sve ljude kao na Božija stvorenja, kao na sliku samog Boga.

Boga koji se radi nas, radi spasenja čoveka, oplenio, te postao nama sličan, u svemu sem u grehu.

Boga, koji je Duh, nitko nikada vidio nije. No On nam se Sam po Sinu pokaza.

I tu, po ko zna koji put, dokaza iskrenost i istinost svojih reči: "Moje misli nisu vaše misli, moji putevi nisu vaši putevi"

Videti Ga čoveku, od pada nije dato, no Ljubav je jača i od te stravične kazne. Videsmo Ga, Obznani Nam se u Sinu.

Isus dakle s punim pravom, jer On jeste to što za sebe govori, otkriva kao "Ego Eimi" (što je grčki prevod YHWH - Ja Jesam Koji Jesam), On, Isus jeste jedini Put koji vodi ka Ocu.

Ko Isusa sledi, sledi Oca, ide za Njim ka Njemu (ostalom, ako nekoga sledimo, mi doslovno idemo ka toj osobi)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Za ovaj Laodikejin tip proroka, Duh Sveti ti ništa ne znači, čak smeta. Nego moraš proći inicijaciju "duha proroštva". Tada ćeš biti "proročica" ala Laodikeja.

Uff, to s proroštvima..izgleda teže nego što sam mislila. Slabo mi ide matematika, nisam aficionada na križaljke , sudoku i te fore, izbjegavam čitati crne i katastrofične vijesti, a i dovoljno sam velika... igre me više neprivlače, osonito ne "igre" s Bogom.

Nego, da ti ispričam nešto. Upoznala sam jednu žensku, završila je teologiju i diplomirala psihologiju, održala je puno predavanja i seminara u Španjolskoj i na kraju završila u samostanu. Nakon nekog vremena pozovu nju na skupštinu CONFER-a, (na hrvatskom bi to bilo Redovnička konferencija ili tako nekako) uglavnom, bilo je ondje i nekoliko biskupa koji su gunđali što im predavanje drži jedna žena. Nisu znali kud bi gledali.
Ali, tako je dobro govorila da ih je sve razoružala. :dance2:

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isus dakle s punim pravom, jer On jeste to što za sebe govori, otkriva kao "Ego Eimi" (što je grčki prevod YHWH - Ja Jesam Koji Jesam), On, Isus jeste jedini Put koji vodi ka Ocu.

Ko Isusa sledi, sledi Oca, ide za Njim ka Njemu (ostalom, ako nekoga sledimo, mi doslovno idemo ka toj osobi)

Sve si jako lijepo napisao, baš lijepo. Hvala. Nemam što dodati. U stvari imam. :)
Znaš da u Katoličkoj crkvi nismo obavezni vjerovati privatnim objavama, ma kako one bile svete i korisne.
Ima jedna knjiga francuskog pisca Laurentin-a koji je puno pisao o ukazanjima u Lurdu, Međugorju itd. U toj knjizi je sakupio opise ukazanja nekih vidioca/ vidjelica. Ja sam zapamtila samo jedan. Kaže da je jedan vidioc (Francuz) govorio kako je vidio čovjeka na stepenicama koje su bile vrlo strme, vijugave- kao serpentine, koji se grčevito želi uspeti na vrh, ali ne može, jer stalno pada dolje. On je u tom čovjeku prepoznao Voltaire-a. Navodno da je Voltaire govorio protiv Katoličke crkve da je besramnica, da ju treba zgaziti itd. I taj čovjek/ vidioc čuje glas za kojeg on vjeruje da je Kristov glas koji mu govori: "Ja sam Vrata".
Pisac knjige zaključuje da je Voltaire ( koji je umro prije par stoljeća) još uvijek u čistilištu. Da li je to tako ili nije, nije važno. Nismo dužni vjerovati, ali meni se ova slika čini jako važna. Naime, imam dojam da se protestanti muče.
Mozgaju, raspravljaju, svađaju se, traže po Pismima i ne nalaze jer ne vide...a trebalo je vjerovati: Isus je Vrata.

Još mi nije jasno zašto protestanti ne vjeruju da je Isus Bog, a čitaju Božju Riječ. Kako drugačije reći nego da su promašili čitav gol...

Natrag