Katolicizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hvala Stvarnoslap na pomoci.

Naravno.
Bludnica je i crkva i grad Rim sa teokratskim uredjenjem, sto je isto.
I taj grad je Justnijan dao Rimskom biskupu sa sve riznicom i vojskom.

Dakle, simbolika je jasna
.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Naravno. Bludnica je i crkva i grad Rim sa teokratskim uredjenjem, sto je isto.
I taj grad je Justnijan dao Rimskom biskupu sa sve riznicom i vojskom.
Dakle, simbolika je jasna.

Da ti odgovorim onako kako ti odgovaraš Slapu: u tvojim snovima...
Ili više voliš proroka Danijela? "Daniel mu reče: "Pravo si i ti lagao na svoju glavu..."

Prođoše godine, sve se mijenja, a ti ostao isti. Sanjaš i maštaš. Koliko puta si napisao laži protiv Katoličke crkve ? Ništa nije jasno, osim da ti nisi razumio srž Božje riječi, a kamoli srž Božje biti.
Ali, dobro. Ti si miran, zar ne? Miran dok ti ne budu predočili zablude adventizma.
Tick-tock...vrijeme curi...:) Vjerujem da ima još nade za tebe.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znaš da u Katoličkoj crkvi nismo obavezni vjerovati privatnim objavama, ma kako one bile svete i korisne.
Veruj mi, znam to vrlo dobro. Sve objave, posebno one privatne, moraju se proveriti.

Proveravaju ih ne oni koji su ih imali, nego Crkva, a Crkva jesmo svi mi, no proveru ispravnosti objava imaju isključivo prelati - nosioci apostolskog reda.

Tek ukoliko se objave pokažu da su u skladu sa učenjem Crkve (nosica i branitelja Istine), mogu se smatrati, opet po odluci Crkve, obaveznim.

Da ne bude zabune, odluku o ispravnosti donosi sinod prelata - svećenika, ili posebna kongregacija. Odluku ne donosi sveti otac, kako bi to protestantski "umnici" želeli da prikažu.

Isti je slučaj i na istoku. Sabor - Sinod, sveštenika proverava ispravnost objava. Jer postoje mnogi duhovi, a sotona ne miruje i ume dobro da se zamaskira. Isto kao i mi, ni braća sa istoka nisu obavezni da veruju privatnim objavama.

Ilustrovaću ovo primerom Isihaista, tačnije Grigorija Palame, čiji je duhovni pokret, kasnije nazvan Ishiastima, imao ogromnih problema da bude priznat. Uprkos tome što je priznat, niko od braće s istoka nije obavezan da sledi Isihaističku duhovnost.

Sa druge strane, protestanti, nemaju Crkvu, i doslovno sve sami proveravaju Pismima.

Upravo je to razlog zašto ih ima na mirijade. Svaka od sekti, kultova, denominacija, nastala je deobom, izazvanom samostalnim privatnim objavama, plodovima ljudskog uma, proveravanim samostalnim tumačenjem Pisama.

Miran dok ti ne budu predočili zablude adventizma.

A onda reagira uvredama, jer mu se iznošenjem argumetovanih dokaza protiv onoga što je poistovetio sa samim sobom, svojom veličinom, ne sviđa, ruši mu koncept, ruši njega samog.

No ne treba za to kriviti njega, nego kult, koven koji mu je hranio ego i napunio ga samoljubljem i osećajem izabranosti.

I upravo u tome, u tom ponašanju, tom hranjenju ega, možemo videti, ne zablude, nego svu sotonsku prevaru i izvrtanje, koje sekte i kultovi koji sebi lepe epitet kršćanskih, nose.

Kršćanin treba da ima uzor u kome?

Kristu Isusu.

Kakav je to Isus?

Blaga i ponizna srca.

Jesu li apostoli Njegovi bili takvi?

Jesu. Pogledajmo Sv. Petra, tu prznicu, čoveka brzog na jeziku, koji kada ga Isus na samom početku poziva, govori: "Dalje od mene Gospodine, ja sam grešan čovek".

A kakvi su oni koji sebe kršćanima nazivaju, a veruju u svakojake budalaštine i blasfemije?

Prepuni sebe, prepuni osećaja izabranosti.

Nema tu ni trunke blagosti i poniznosti srca.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taj lazni Adventista iz Stvarnoslapovog videa je isti kao on.

I u tom videu nema nista, osim osude nekog pojedinca.

Adventisticka crkva ne vrsi abortuse, i ima stav protiv abortusa, osim u slucaju opasnosti po zdravlje zene.

A evo sta rade pape i svestenstvo Rimokatolicke crkve.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
protestanti, nemaju Crkvu, i doslovno sve sami proveravaju Pismima.
Upravo je to razlog zašto ih ima na mirijade. Svaka od sekti, kultova, denominacija, nastala je deobom, izazvanom samostalnim privatnim objavama, plodovima ljudskog uma, proveravanim samostalnim tumačenjem Pisama.

Da, prisutan je ljudski faktor i rivalstvo, a sv. Pavao kaže: "Ne hlepimo za taštom slavom! Ne izazivajmo jedni druge, ne zaviđajmo jedni drugima!"
Nisam čula za Isihaiste, ali mi je drago čuti da u istočnoj Crkvi imaju isti princip.

A onda reagira uvredama, jer mu se iznošenjem argumetovanih dokaza protiv onoga što je poistovetio sa samim sobom, svojom veličinom, ne sviđa, ruši mu koncept, ruši njega samog.
No ne treba za to kriviti njega, nego kult, koven koji mu je hranio ego i napunio ga samoljubljem i osećajem izabranosti.
I upravo u tome, u tom ponašanju, tom hranjenju ega, možemo videti, ne zablude, nego svu sotonsku prevaru i izvrtanje, koje sekte i kultovi koji sebi lepe epitet kršćanskih, nose.

:) Točno. Jučer sam čitala jednu ozbiljnu analizu adventskog pokreta i njihove doktrine. Autor je svoj članak naslovio: "Pismo mojim prijateljima adventistima". Pisao je stvarno u dobrom duhu i potkrijepio članak s navodima iz Sv. Pisma osporivši njihove zablude. Onda je u zaključku rekao baš kao i ti. Adventisti će sve ovo odbaciti jer ne mogu prihvatiti nešto što nije dio njihovog kulta, jer pripadnici su kulta. I osjećaju se posebnima i odabranima zbog " dara proroštva " i " subote". Možda je razlog što nisu upoznali ništa bolje.
Kako god bilo, vjerujem da Gospodin može i hoće i njima (i svima nama) udijeliti milost da slušamo Božju riječ, onako kako su Ga slušali učenici iz Emausa i u srcu upaliti novi plam Duha Svetoga.
To je moja preokupacija, jer razmišljam o onome kako se treba nanovo roditi. Ako ponavljamo iste greške i ustrajemo u svom načinu mišljenja i ponašanja, znak je da nismo Gospodinu dozvolili da nas zahvati i mijenja.
Tako da, nije me briga za adventiste. Naravno, kad sam na forumu, reći ću što mislim. Ima onih kojih su slabi u vjeri i nije u redu da čitaju ovdje samo advenski nauk.
Osobno mislim da je njihova putanja na zalazu, " pročitani" su i više nisu nikakva novost. Imat će sljedbenika, uvijek će biti onih koji su radoznali i drski da "proriču" kad će doći svršetak svijeta da Gospodin ukaže baš na adventiste, kao na one koji su ostali vjerni. Ako čekaš Gospodnji pojavak samo zato da budeš uzdignut nad drugima, ahhh...jadan je to život.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisam čula za Isihaiste, ali mi je drago čuti da u istočnoj Crkvi imaju isti princip.

O Isihaistima ti može Mire nešto više reći, jer Adrian nije tu. No, mogu ti reći sledeće Radi se o nekoj vrsti duhovnih vežbi - meditacija nastalih među pravoslavnim monasima. Nastanak isihaizma se vezuje za Grigorija Palamu, koji je imao viziju nakon što je satima ponavljao Isusovu molitvu (Oče naš) ritmički, u kadnecama samih stihova molitve dišući.

To što je Grigorije Palama, inače izvandredan teolog, koristio tehnike disanja (u stvarnosti nesvesno je disanje prilagodio stihovima molitve) izazvalo je veliku kontroverzu u Crkvi Istoka, posebno ako se u obzir uzme ćinjenica da su se monasi s Atosa suprotstavljali Lionskoj Uniji koju je podržavao Mihail VIII Paleolog. Sabor koji je odbacio tu Uniju, pre nego što će o istoj raspravljati, raspravljao je o Isihaističkom pokretu, koji je po mnogima bio opasno heretički (nije negirao osnovne istine vere, ali je unosio ličnu komponentu pristupa Bogu, naime mnogi koji su prihavatili Palamu i njegovo učenje, verovali su da mogu bez sleđenja kanona sami dopreti do Boga. O tome da su prakse koje su uključivale meditaciju - disanje u ritmu molitve, mnogima ličile na tada već poznate islamske derviše)

Naravno, bojazan je bila preuranjena, ali će sabor - sinod, prihvatiti Isihaizam u izmenjenoj formi lične pobožnosti - molitve, iako je veliki broj prelata - jerarha, sveštenstva bio protiv istog, isključivo zato jer je Rim, dakle Crkva zapada doslovno rekla da je Isihaizam put u herezu (reći će to na osnovu prenagljenih izveštaja pojedinaca).

Zašto su se bojali Ishaista? Zbog toga što su sve hereze i istoka i zapada i započinjale tako što bi pojedinci, više ili manje teološki obrazovani, svojim ličnim mišljenjima uspevali da zavedu mase, a onda povedeni svojim egom stvaraju svoje "crkve" sa potpuno apostatskim učenjima.

No, bojazan od Isihaista je zaista bila prenaglašena, jer isti će u vreme dok je Islam harao, a protestantska divljanja se širila Europom, biti čuvari ortodoksije.

I osjećaju se posebnima i odabranima zbog " dara proroštva " i " subote".

Problem je što oni taj dar nemaju. Prorok koji govori laži, koji Bogu u usta stavlja blasfemije i prevare, nije prorok nego lažljivac.

Naime, dar proroštva, dar samog Duha Svetog (trećeg lica - osobe - ipostasa, jednog i jedinog Bića- Boga) ne dolazi tako kako su oni zamislili i zamišljaju, ljudskim delovanjem i zamislima, nego ga Bog daruje kome hoće i kako hoće, pri tome a ovo je najvažnije, Bog ne govori danas jedno, sutra drugo, a prekosutra nešto treće.

Nema naime proroka koji je prorokovao nešto, pa se onda kada se to ne dogodi izvlačio na nekakve "karte", ili a to su subotarski nasrtljivci i te kako spremni da kažu, izvinjavao i menjao mišljenja.

Bog je apsolut, i ako ljudima nešto poručuje, to što je poručio NE MENJA. O tome da Bog sebe ne ograničava ljudskim, materijalnim danima, satima, datumima, da i ne govorim.

Ujedno, dar proroštva se ne odnosi na proroštvo u Staro Zavetnom smislu, jer "zakon i proroci su do Ivana (krstitelja)"

Radi se o daru razumevanja PORUKE EVANĐELJA, daru donošenja EVANĐELJA.

Ne o daru donošenja nekavog novog Evanđelja.

O suboti i ostalim budalaštinama i blasfemijama subotarskog kulta je već mnogo puta rečeno, tako da se zaista više ne treba ponavljati (barem ne na ovom postu)

Ujedno, niti jedan prorok iz Starog Zavjeta to nije postao tako što je iščitavao PIsama ili čega već ne i tako dobio "objavu". Doslovno niti jedan jedini prorok, Staro Zavetni prorok se nije gurao da sazna naume Božije.

Bog ih je birao, i govorio im.

A ovi, "duhom proroštva"(upravo zato pod navodnicima) posednuti, od Boga ne dobiše objavu, niti su od Boga odabrani. nego su svoje "objave" dobili iščitavajući PIsma, i samozavaravajući sebe.

Ako ponavljamo iste greške i ustrajemo u svom načinu mišljenja i ponašanja, znak je da nismo Gospodinu dozvolili da nas zahvati i mijenja.

Tvrdogalvost je uz ponos jedan od znakova prelaska na tamnu stranu. Sotona je pored toga što je ponosan ujedno i tvrdoglav.

Bog nas zaista menja, rekao bih vaspitava, poput roditelja koji s ljubavlju vaspitava, odgaja svoje dete.

Tako da, nije me briga za adventiste. Naravno, kad sam na forumu, reći ću što mislim. Ima onih kojih su slabi u vjeri i nije u redu da čitaju ovdje samo advenski nauk.
Osobno mislim da je njihova putanja na zalazu, " pročitani" su i više nisu nikakva novost. Imat će sljedbenika, uvijek će biti onih koji su radoznali i drski da "proriču" kad će doći svršetak svijeta da Gospodin ukaže baš na adventiste, kao na one koji su ostali vjerni. Ako čekaš Gospodnji pojavak samo zato da budeš uzdignut nad drugima, ahhh...jadan je to život.

Odgvorit ću ti samo na poslednju rečenicu jer ostalo je sve upravo onako kako jeste, uz dodatak da su oni (subotari, ali i svi ostali njima slični, oni za koje je rečeno da će služiti da nas Kristove rešeta sotona. To možda nije tvoje mišljenje, možda ti to ne vidiš tako, no ne zaboravi da se vera mora vežbati, održavati, ne zaboravi da smo mi Kristovi ratnici, miljenici njegovi, a miljenici se moraju vežbati, a to se najbolje postiže tako što učimo kako ne treba činiti, tačnije prepoznajemo ko su ovčari (kad god to napišem sjetim se Šarplaninaca, Njemačkih ovčara.. volim cuke) a ko su vuci u jagnnjećoj koži koji na sebe staviše ogrlice (viču da su Kristovi) a dođoše da kradu ovce iz Kristova Ovčinjaka.
Ja lično sve te pokrete, sva ta američka bulažnjenja vidim kao vukove u jagnjećoj koži, sluge onoga koji je kao i kod Joba, tražio i dobio ovlaštenje da nas rešeta.

Upravo zato i pišem ovo što pišem, ne da bih subotare obratio, nego da bih im kult razotkrio, jer kult im nije od Boga, nego od neprijatelja.

Zar bi smo na njihove nasrtaje trebali da odustanemo od reči koju smo Kristu dali? Zar bi smo trebali dozvoliti da naši bližnji poveruju nečemu što je na hrvatskom katoličkom forumu korisnik SilanSi, pravilno nazvao "evanđelje za budale" i time odbace Boga?

Dakle, potpuno si u pravu da je onome ko čeka Dolazak u Slavi samo da bi bio uzdignut nad drugima (poput onih koje Gospodin nazva Licemjerima što se na trgovima okupljaju i pokazuju da se mole, da dele milostinju ili poste) život jadan da jadniji ne može biti.

Ako li i prime plaću za to, primili su je na zemlji. Plaće na Nebesima nemaju.

Jer ne činiše to za Krista - Boga, nego za sebe i svet. A gospodar ovoga sveta (duhovni gospodar) je tko?

Otac laži, onaj koji je tražio i dobio dopuštenje da nas rešeta.

Krist, dakle Bog ga je pobedio (uvek će ga pobeđivati), ali mi moramo dokazati da znamo svog Pastira i da Njemu verujemo, u patnji, kao i u sreći.

A Pastir, naš Pastir je Rekao da dolazi kao lopov u noći, dakle iznenada.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Da ti odgovorim onako kako ti odgovaraš Slapu: u tvojim snovima...
Ili više voliš proroka Danijela? "Daniel mu reče: "Pravo si i ti lagao na svoju glavu..."

Prođoše godine, sve se mijenja, a ti ostao isti. Sanjaš i maštaš. Koliko puta si napisao laži protiv Katoličke crkve ? Ništa nije jasno, osim da ti nisi razumio srž Božje riječi, a kamoli srž Božje biti.
Ali, dobro. Ti si miran, zar ne? Miran dok ti ne budu predočili zablude adventizma.
Tick-tock...vrijeme curi...:) Vjerujem da ima još nade za tebe.
Evo navrati malo da vidim što ima , kad gle Isabeleta nam se vrarila . Jako mije drago dasi ponovo tu , i nekate dragi Bog čuva , i dobro nam došla , sestro po vjeri
Dobro veliš Laki se ništa nije promjenijo , ali ništa dobrog ovde nemoš nać samo uvrede , a posebno odonog ludog Tripa
6865897.jpg action-backlit-beach-1046896-scaled.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U pravu ste.

Na ovom forumu izgleda treba da budu samo zene, jer kao sto je rekao i jedan propovednik govoreci o enama u bibliji "DA SU U HRISTOVO VREME POSTOJALE SAMO ZENE, NE BI POSTOJALA NIKAKVA OPASNOST DA ISUS BUDE RAZAPET NA KRSTU"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dobro veliš Laki se ništa nije promjenijo , ali ništa dobrog ovde nemoš nać samo uvrede , a posebno odonog ludog Tripa

Nemoj tako o kradljivcu identiteta (Tripo41) sestro. Nije on kriv što ga je poseo "duh proroštva", čija je jedna od karakteristika doslovno izbacivanje dara Duha Svetog - razuma i zamena istog, budalaštinama žene kamenom u glavu udarene i rigidnih "hoooću da saaaaam židov" američkih budala...

Što se tiče "ilije" ovdašnjeg, i on je žrtva kulta, te je nemoguće da se promeni. Uostalom, kako bi se i promenio, kada odbija da se suoči sa istinom?

Da bi čovek ozdravio, pre svega mora da prihvati činjenicu da je bolestan i da mu treba pomoć.

Treba da se obrati za pomoć, a ne da ubeđuje sebe da su svi ostali bolesni, da su svi ostali prljavi, nikakvi, a da je on -ona, zdrav, izabran i posednik istine.

Poslednja izmena:
Natrag