Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Ja se javno
U Meksiku nađeno osam obezglavljenih tela
Novosti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ja se javno
Jesi li pročitala nastavak mog izlaganja,
Postojala je opasnost da se mističnost koju je sa sobom donosilo učenje Grigorija Palame, pretvori u verski pokret koji bi neukima (masi, vernicima, mirjanima) nudio ekspresni put ka Bogu, bez Crkve.
Molim te sestro u Kristu, da ne nasjedaš na otužnu "milostivost" subotarskih akolita.
volim cuke
Još ću jednom ponoviti, vjerujem i želim verovati, da nitko ovdje ne piše sa zlom namjerom, da drugog ponizi i okleveće, jer to bi bilo strašno i Đavao bi stvarno profitirao na tome. Pišemo prema svom uvjerenju, u vjeri da je ono što živimo ispravno/i najispravnije.
Svjesni smo da postoje razlike među nama, ali isto tako mislim da bismo trebali biti svjesni da se kao djeca Božja obraćamo Bogu istom molitvom: Oče naš!
I ja. Znaš li koji se svetac slika sa psom?
No, kako činjenično stvari stoje, teško da se može ustvrditi da ne postoje oni koji pišu to što pišu iz loše namere.
Recimo ovako, subotari veruju da je to što čine (vređanje, ogovaranje, pljuvanje) dobro i to kako za njih (jer drugačije i ne znaju kako da nametnu svoj kult, a cilj je što veći broj ovaca pridobiti za "verni ostatak") tako i za nas (žrtve) jer ćemo se obratiti i "spasiti" ...
Sa druge strane, mi odgovaramo tako, što iz namere da se argumentovano odbranimo od nasrtaja, što iz potrebe da iznesemo činjenice, dakle ni na kraj pameti nam nije da nekoga katoličimo ili pravoslavimo.
Ali, ako pogledamo činjenice, ako s jedne strane postavimo ono što mi iznosimo (dakle ne samo naša lična uverenja),a sa druge strane ono što iznose subotari, i ako na sve to dodamo različitost u nameri, videćemo šta?
Da kod njih postoji namera da tako čine, da tu nameru smatraju "dobrom" i po Bogu, uprkos tome da činjenice doslovno govore o tome da subotari iznose lažne optužbe, neosnovane lažii da doslovno izvrću Pisma.
Ujedno, nikada, ponavljam nikada ne postoji dobra namera u nečijem klevetanju, poniživanju.
Nikada.
Idemo li mi (Katolici i Pravoslavni) tim putem? idemo li po subotarskim "sinagogama" (crkvama ih nazvati ne mogu) i presrećemo ljude, delimo literaturu (katekizis)? Propovedaju li naši svećenici kako je SDA (zvanični naziv subotara) kurva a General Conference iste skuptšina antikrista?
Molimo li mi i oni istoga Oca, ako znamo da je rekao:
Ne reci lažna svjedočanstva!
ili
Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
SDA nije verni ostatak, njihova teologija, soterologija, doktrine, verovanja, prakse, sve je laž i prevara.
*** naravno, oni to neće prihvatiti, jer su doslovno ubeđeni da su blasfemične, apostatske budalaštine Ellen Gould Harmon White, a pre nje i Millera Williama, "evanđelje"...
Kako ne bih znao. Sveti Roko
PS. Oprosti za ovako duge odgovore. Znam da je ponekada teško iščitavati moje eseje, ali zaista ne mogu a da ne pojasnim...
Lična uvjerenja, tvrdoglavost i sklerokardia srca - mislim da su to neki od faktora koji su adventizam doveli u ovo stanje u kojem ih i drugi protestanti nazivaju sektom.
Da, slažem se. U tim člancima koje se sam neki dan čitala o adventistima, a niste ih pisali ni ti ni Slap, na nekoliko mjesta se isticalo kako su adventisti agresivni, arogantni i farizejskog duha.
Povjerovali su slatkoj i zavodljivoj "istini" da su odabrani i posebni. Ovdje i sada je njihovo vrijeme. Znaš da se kaže kako đavolski duh forsira čovjeka, jer Đavao neće imati vremena kasnije, a kamoli u vječnosti.
Sve bi im bilo jasno da pročitali što sv. Ignacije piše o razlikovanju duhova...
Da u pravu si , jedino sveti Dominik na slici ima psa sa bakljom u ustimaHihi, nije. To je sveti Dominik, ima krunicu i bijelo odijelo. Ne sjećam se točno zašto ga slikaju sa psom koji nosi baklju u zubima, čini mi se prema nekoj viziji njegove majke...
A ja nisam znala da i sv. Roka slikaju sa psom. Da Antonija nije postavila sliku s natpisom sv. Rok, mislila bih da je sv. Martin. Ma, koliko je svetaca u Katoličkoj crkvi, tko bi ih sve znao?
Laodikeja...