Katolicizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mnogo si stvari pomesala - uglavnom pogresnih, da bi dokazala svoju ljudsku teoriju.

A evo sta je crkva.

- CRKVU PODIZE BOG.

- TEMELJ CRKVE JE REC BOZJA - ISTINA JEDNOM PREDANA SVETIMA PREKO PROROKA I APOSTOLA.

- OBELEZJE JE DRZANJE DESET ZAPOVESTI I VERE ISUSOVE, POSEDOVANJE DARA PROROSTVA, LJUBAV.

- MISIJA CRKVE OBJAVA JEVANDJELJA RADOSNE VESTI O SPASENJU U GOSPODU ISUSU HRISTU, I HRISTOVOG DOLASKA U SLAVI.

- ROD JE POSVECENJE I ZIVOT U SKLADU SA BOZJOM VOLJOM.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ajmo, malo o sektama i sektašima...;)

Sekte su vjerske skupine koje u svojoj doktrini odstupaju od onoga što se smatra pravovjernim.
To su uglavnom manje skupine, pune entuzijazma, sastavljene od muškaraca i žena dobrovoljno udruženih, najčešće nakon obraćenja. Radikalno isključuju druge i slijepo se pokoravaju svojim vođama.
To su vjerski pokreti s tendencijom ekskluzivnosti, koji razvijaju jake veze u zajednici, ali nemaju visoko specijalizirane dužnosnike. Sekte su uvijek okrenute protiv večinske Crkve. Imaju akaliptični i pre-milenijski doktrinarni profil i fundamentalističku biblijsku inspiraciju. Sekta je „autonomna, nekršćanska, fanatično prozelitska. "Sektizira" se i Biblija na koju se pozivaju, ali koja ostaje jedna od mnogih knjiga religiozne prirode. Zato daju posebnu važnost djelima osnivatelja svoje sekte.

Nije moguće voditi dijalog sa sektašima
, jer svakoga koji ne dijeli njihovu doktrinu smatraju neprijateljem.

Glave karakteristike neke sekte:

1. Nekritičko tumačenje Biblije

2. Doslovno tumačenje biblijskih tekstova

3. Selektivno odabiranje biblijskih citata

4. Odbacivanje crkvene predaje (tradicije i crkvenih otaca)

5. Vrlo velika uloga vođe (utemeljitelja)

6. Velika uloga emocija

«Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama…» (1 Iv 2, 19).

Opisala si kako adventiste, tako i njihovu braću po MIlleru Russelove svedoke, no tu se niz ne zaustavlja, na žalost.

Naravno, sada će se oni naći uvređenima, te će, a to treba posebno istaći, tvrditi da je njihovo učenje "pravoverno", a da bi tu svoju tvrdnju očvrsnuli (misle da je učvršćuju) oni (adventisti) će mantrati o tome da je Crkva otpala od pravoverja, te da je ono što oni "propovedaju" u stvari pravoverje.

Upravo u tome počiva uzrok, razlog besomučnog napadanja kako Crkve (njihove - adventističko Mileritske primarne mete), tako i onih verskih zajednica sa kojima dele scriptolatriju.

Za subotare su svi otpad, a samo su oni i njihova vera ispravni i pravoverni, samo su oni "verni ostatak" (za Russelove svedoke, to su oni sami i tako u nedogled)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

KANONIZACIJA MAJKE TEREZE

Proglašavaju je za sveticu, a mučila ljude?

Za većinu ljudi, Majka Tereza predstavlja simbol humanosti.
Ona će sutra biti kanonizovana, proglašena za sveticu, iako ima i onih koji tvrde upravo suprotno - da nije bila svetica već „anđeo pakla”!

U njenom životu bilo je dosta kontroverzi, a njeni kritičari kažu da je svojim stavovima i ponašanjem zapravo doprinosila povećanju broja bolesnih i siromašnih.
Najveći problem je to što uprkos velikoj količini novca koju su ljudi uplaćivali fondu „Misionarki milosrđa“, u ustanovama koje je osnovala za pomoć bolesnima nije obezbeđena pravilna medicinska nega, a i higijenski uslovi su bili i ostali veoma loši.

Hemli Gonzales, jedan od njenih bivših volontera, ispričao je da se o bolesnima nisu brinuli pravi lekari već neobučene časne sestre i volonteri, da se nije vodilo računa o higijeni, a da su pacijenti koji pate od respiratornih bolesti morali da se kupaju u ledenoj vodi jer nije bilo dovoljno tople vode.

Kada je Gonzales predložio da se nabavi još bojlera, jedna časna sestra mu je odgovorila: „Mi to ne radimo ovde. Ovako je Isus želeo da bude“.
Otkako su ustanove Majke Tereze dobile milione u donacijama iz celog sveta, niko nije uspeo da otkrije kako je taj novac potrošen. Časne sestre odbijale su da iznesu u javnost takve podatke, a odbijale su i svaki razgovor sa novinarima o tome
.

IZVOR: alo.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

KANONIZACIJA MAJKE TEREZE

Proglašavaju je za sveticu, a mučila ljude?

Za većinu ljudi, Majka Tereza predstavlja simbol humanosti.
Ona će sutra biti kanonizovana, proglašena za sveticu, iako ima i onih koji tvrde upravo suprotno - da nije bila svetica već „anđeo pakla”!

U njenom životu bilo je dosta kontroverzi, a njeni kritičari kažu da je svojim stavovima i ponašanjem zapravo doprinosila povećanju broja bolesnih i siromašnih.
Najveći problem je to što uprkos velikoj količini novca koju su ljudi uplaćivali fondu „Misionarki milosrđa“, u ustanovama koje je osnovala za pomoć bolesnima nije obezbeđena pravilna medicinska nega, a i higijenski uslovi su bili i ostali veoma loši.

Hemli Gonzales, jedan od njenih bivših volontera, ispričao je da se o bolesnima nisu brinuli pravi lekari već neobučene časne sestre i volonteri, da se nije vodilo računa o higijeni, a da su pacijenti koji pate od respiratornih bolesti morali da se kupaju u ledenoj vodi jer nije bilo dovoljno tople vode.

Kada je Gonzales predložio da se nabavi još bojlera, jedna časna sestra mu je odgovorila: „Mi to ne radimo ovde. Ovako je Isus želeo da bude“.
Otkako su ustanove Majke Tereze dobile milione u donacijama iz celog sveta, niko nije uspeo da otkrije kako je taj novac potrošen. Časne sestre odbijale su da iznesu u javnost takve podatke, a odbijale su i svaki razgovor sa novinarima o tome
.

IZVOR: alo.
Kako ga zamisliti?

Mozda ovako
.

Pogledajte prilog 140473

Kada su te uvlačili u sektu ti nisi ni svatijo ni znao da upadaš u ralje zvjeri . Ija sama skoro sama podlegla toj zvjeri , sjećaš se prije deset jedanest godina kadsam pisala na ovom forumu , pisala sam protiv svetaca i pape , i počela vjerovati u vaše laži , a sadsam zahvalna Bogu , a isto i svom ocu štomi nije dao da odlutam . Iako je nekad bijo dosta grub sad samu zahvalna . Nebi otome jerbi to dugo trajalo.
Zato Laki istina kada se jednom otkrije, više se ne može sakriti. Možda ti bude lakše ako ti kažem da je je već preko 100 propovjednika i pastora napustilo Adventizam.

1-Vaša proročnica sama nije vjerovala daje Isus Bog,

EGW: NE "Čovjek Krist Isus nije bio Gospodin Bog Svemogući" (Pismo 32, 1899, citirano u Adventističkom biblijskom komentaru sedmog dana , svezak 5, str. 1129).

BIBLIJA: DA Iza 9: 6 --Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti: divni, savjetnik, Bog silni, otac vječni, knez mirni.

BIBLIJA: DA Otk 1: 7-8 - Gledajte, dolazi s oblacima i vidjet će ga svako oko, čak i oni koji su ga proboli; i svi će narodi na zemlji žaliti za njim. Tako će i biti! Amen. 'Ja sam Alfa i Omega', kaže Gospodin Bog, 'koji jesam, i koji je bio, i koji će doći, Svemogući.

2 - Dok je iskušavao Isusa, je li Sotona tvrdio da je anđeo koji je spasio Izaka od sigurne smrti?

EGW: DA "Čim je započeo Kristov post u pustinji, Sotona je bio pri ruci sa svojim iskušenjima. On ... je pokušao natjerati Krista da vjeruje da Bog nije tražio od njega da prođe kroz samoodricanje i patnje koje je ... On (Sotona) je također izjavio da je on anđeo koji je ostao Abrahamova ruka dok je nož bio podignut da ubije Isaaca "( Izabrane poruke ) sv. 1, str. 273).

Laki: Možeš čitati Bibliju od korica do korica i nećete pronaći nikakve dokaze koji potvrđuju ovaj navodni razgovor Krista i Sotone.

3 - Tko je Judu odabrao za jednog od Isusovih dvanaest učenika?

EGW: UČENICI ODABIRUJU JUDU "Učenici su bili zabrinuti da Juda postane jedan od njihovih brojeva ... Oni su ga preporučili Isusu" ( Želja za vijekovima , str. 294).

EGW: JUDA SE SAM ODABRAO "Dok je Isus pripremao učenike za njihovo ređenje, jedan koji nije bio pozvan tražio je svoju prisutnost među njima. Bio je to Juda Iskariot, čovjek koji se proglasio Kristovim sljedbenikom. Sam se javio tražeći mjesto u ovom najužem krugu učenika. "( Želja za vijekovima , str. 293, 717).

BIBLIJA: ISUS JE ODABRAO JUDU

Luka 6:13 - Kada je došlo jutro, pozvao je svoje učenike k sebi i izabrao njih dvanaest, koje je imenovao i apostolima:
Ivan 6:70 - 71 - “Nisam li ja izabrao vas, Dvanaestoricu? Ipak je jedan od vas vrag! " 71 (Mislio je na Judu, sina Šimuna Iskariota, koji ga je, iako jedan od Dvanaestorice, kasnije trebao izdati.)
Ivan 15:16 - Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas, i postavih vas, da vi idete i rod rodite, i da vaš rod ostane, da štogod zamolite u Oca u ime moje, da vam dadne.

Ti vjeruješ ovoj lažljivici ? A tu pljuješ po uzornin svecima ,i po našem Papi
preuzmi (1).jpg preuzmi.jpg Adventist.logo.gif

Očito te preuzeo otac laži

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
1-Vaša proročnica sama nije vjerovala daje Isus Bog,

EGW: NE "Čovjek Krist Isus nije bio Gospodin Bog Svemogući" (Pismo 32, 1899, citirano u Adventističkom biblijskom komentaru sedmog dana , svezak 5, str. 1129).

Svako ko proučava Pismo može se složiti sa ovim što je Elen Vajt rekla.

Naravno, ona govori o Tri Božanska Bića(što je takođe apsolutno Biblijska nauka-Božanski plural) ali Isus u telu je sam toliko puta potvrdio da On nije Svemoćni Bog jer i Sam kaže da ne zna ono što je samo Božijie znanje..da je Otac veći od Njega(u Jahve poretku nema veći, manji..ni bukvalno ni u prenesenom smislu) te da je On došao samo kao Čovek.

U nadahnuću Elen Vajt ovo i piše iako je sama verovala da je verovatno i Isus Jahve u telu...lično njena vera je polazila od ovog aksioma..ali u nadahnuću Duhom Svetim ona je rekla tačno u vezi Isusa Hrista...i zato je protrebno razumeti pre svega Reč Božiju tj. Pismo pa onda razumeti i ono što pišu Božije sluge.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija je ovaj citat izvadila iz konteksta, jer celina govori o tome da Bog Otac, Gospod Isus nisu jedna licnost, vec

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija je ovaj citat izvadila iz konteksta, jer celina govori o tome da Bog Otac, Gospod Isus nisu jedna licnost, vec

Natrag