- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
U tom smislu, možda je i tvoja mama rekla: " Što li će biti od ovog djeteta?"
Često je upravo to i govorila. Izabrao sam put tehnologije, iako mi je povjest draga (posebice Egiptologija). No često bi znala reći (dok je bila živa) da bi po starom vjerovanju, trebao biti ako ne svećenik, onda barem đakon.
Za sada sam lector (odabran zbog svoje dikcije i unošenja u čitanje Svetog Pisma)
Da, vidim... ali, samo se slabići u vjeri sablažnjavaju.
Nisam znala za čekić sv. Ante, iako to više liči na toljagu. Pazi se da te ne optuže da nosiš oružje na forum, pa da ne bi morao mijenjati avatar.
U pravu si, samo slabi u vjeri se sablažnjavaju, ali i oni koji vjere nemaju, ili su je zamjenili klanjanjem alter egu osnivača svojih "denominacija"
Čekić? Ne, Sv. Anto nije nosio čekić (čak ni mač, iako je ispočetka želio da bude križar), čekić, malj, je bio njegov um i jezik.
Ps. Mogao sam također izabrati za avatar i Sv. Apostola Pavla, ili Sv.Ivana Evanđelistu, možda i proroka Isaiju...
Sv. apostol Pavao mi je omiljeni svetac, Sv. Ivan također...
Ujedno, koristim priliku da pojasnim (onim neobaveštenima) zašto sam za svoj nick odabrao ime Darth Shone. Ime mi je Nenad (Neša), i svi me od rođenja zovu Shone (Šone), a kako volim Star Wars (SF uopće), odlučio sam se za titulu koju koriste negativci iz SW univerzuma, ne zato što podržavam "Tamnu Stranu Sile", nego upravo zato što su Lukasu za stvaranje SITH, poslužili Katolici kao primer (Sith red, ima i inkvizitore), dok su mu za Jedije poslužili Templari, opsesija protestanata, kojima su isti "dobrice" koje je progonila zla Crkva.
Uostalom Ian McDarmid je za ulogu Imperatora Palpatina, odabran upravo nakon što ga je Lukas, davne 1982 (kada je Povratak Džedaja sniman) video u kazališnoj predstavi u kojoj je igrao Katoličkog svećenika, inkvizitora.
Kasnije će Internet biti prepun mema koje su koristile frapantnu fizičku sličnost Iana McDarmida (Palpatina) sa papom Benediktom XVI....
Poslednja izmena: