Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U tom smislu, možda je i tvoja mama rekla: " Što li će biti od ovog djeteta?"

Često je upravo to i govorila. Izabrao sam put tehnologije, iako mi je povjest draga (posebice Egiptologija). No često bi znala reći (dok je bila živa) da bi po starom vjerovanju, trebao biti ako ne svećenik, onda barem đakon.

Za sada sam lector (odabran zbog svoje dikcije i unošenja u čitanje Svetog Pisma)

Da, vidim... ali, samo se slabići u vjeri sablažnjavaju.
Nisam znala za čekić sv. Ante, iako to više liči na toljagu. Pazi se da te ne optuže da nosiš oružje na forum, :beee:pa da ne bi morao mijenjati avatar.

U pravu si, samo slabi u vjeri se sablažnjavaju, ali i oni koji vjere nemaju, ili su je zamjenili klanjanjem alter egu osnivača svojih "denominacija"

Čekić? Ne, Sv. Anto nije nosio čekić (čak ni mač, iako je ispočetka želio da bude križar), čekić, malj, je bio njegov um i jezik.

Ps. Mogao sam također izabrati za avatar i Sv. Apostola Pavla, ili Sv.Ivana Evanđelistu, možda i proroka Isaiju...

Sv. apostol Pavao mi je omiljeni svetac, Sv. Ivan također...

Ujedno, koristim priliku da pojasnim (onim neobaveštenima) zašto sam za svoj nick odabrao ime Darth Shone. Ime mi je Nenad (Neša), i svi me od rođenja zovu Shone (Šone), a kako volim Star Wars (SF uopće), odlučio sam se za titulu koju koriste negativci iz SW univerzuma, ne zato što podržavam "Tamnu Stranu Sile", nego upravo zato što su Lukasu za stvaranje SITH, poslužili Katolici kao primer (Sith red, ima i inkvizitore), dok su mu za Jedije poslužili Templari, opsesija protestanata, kojima su isti "dobrice" koje je progonila zla Crkva.

Uostalom Ian McDarmid je za ulogu Imperatora Palpatina, odabran upravo nakon što ga je Lukas, davne 1982 (kada je Povratak Džedaja sniman) video u kazališnoj predstavi u kojoj je igrao Katoličkog svećenika, inkvizitora.

Kasnije će Internet biti prepun mema koje su koristile frapantnu fizičku sličnost Iana McDarmida (Palpatina) sa papom Benediktom XVI....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Čekić? Ne, Sv. Anto nije nosio čekić (čak ni mač, iako je ispočetka želio da bude križar), čekić, malj, je bio njegov um i jezik.

Haha, a ja sam doslovno shvatila da je čekić znak da je bio tvrd sa hereticima. Ajoj... :beee:

Znaš što, vratit ću se još na ovaj post..
Moram sad riešavati problem s kompjuterom jer me već par dana gnjavi. Samo se zaledi..i ni makac. Možda ću to moći naći ovdje na forumu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Moram sad riešavati problem s kompjuterom jer me već par dana gnjavi. Samo se zaledi..i ni makac. Možda ću to moći naći ovdje na forumu.

Ako li i nisi našla, pomoći ću ti.

Takav problem s kompjutorom može imati uzrok ili u softwareu (virus, ili je jednostavno sam OS "pukao") ili u hardwareu, gdje je uzrok ili napajanje kompjutora, ili je čvrsti disk pred izdisajem (obično strada od lošeg napajanja) ili jednostavno sam CPU pregreva.(osušena termalna pasta na CPU, zapušeni ili pokvareni ventilatori na hladnjaku)

U eleiminacjiji uzroka ide se sledećim redosledom:

Skinuti Core Tem, maleni program koji meri temperaturu CPU, u zavisnosti od toga o kojem se CPU radi, temperatura istog ne bi smela biti iznad 45 stupnjeva C. Ukoliko se radi o tome, rešenje jej ednostavo, produvavanje (čišćenje venitlatora na hladjnaku CPU i eventualna zamjena termalne paste).

Da bi se provjerio čvrsti disk, koristi se portabilna verzija programa HDsentinel, koji nam pokazuje da li je sve u redu s čvrstim diskom. U slučaju da program prijavi da postoje bad sectori, rešenje se nalazi u tome da se čvrsti disk zamjeni novim (opravka istog je nepreporučiva, čitaj skoro da je i nemoguća)

Ukoliko ni Core Temp, ni HddSentinel ne pokažu ikakve probleme, prelazi se na zamjenu napajanja.

Što se tiče softwerskog uzroka, rešenje može biti u skaniranju celokupnog sustava nekim od antivirus programa, ili u reinstalaciji celog OS-a.

No, ako ni software ni ovbaj dio hardware-a nisu u problemima, uzrok može biti dublji, i daleko skuplji.

Kvar radne memorije - RAM-a, ili same Matične ploče.

No, to je tako retko.

Dakle, ide se prvo na provjeru hardwarea, pa tek onda softwarea

Nadam se da sam ti barem malo pomogao. :)

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Sestro, nemopj tako molim te, sada će adventisti da nas još i više optužuju za paganizam i idolatriju (ne zaboravi da je njima, "jadnicima" sablazan i "argument" štovanje svetaca, posebno Blažene Djevice Marije)...

Ps. Pogledaj reakciju Jovanovu na ovaj tvoj post....
Baš me briga ja šuujem svetog Antu , ne samo njega nego sve svece .

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao znamenite ljude koji su nesto pozitivno uradili za svoju veru treba postovati, ali samo na tom nivou.
Isto kao sto ljudi recimo imaju album sa slikama svojih roditelja, baba i deda.., autobiografije..itd.. i prisecati ih se.

Nikako im ne praviti ikone, proglasavati ih svecima kojima se treba moliti, vrsiti im sluzbu, ili ih smatrati posrednicima pred Bogom, jer biblija tako nesto osudjuje
.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Često je upravo to i govorila. Izabrao sam put tehnologije, iako mi je povjest draga (posebice Egiptologija). No često bi znala reći (dok je bila živa) da bi po starom vjerovanju, trebao biti ako ne svećenik, onda barem đakon.
Za sada sam lector (odabran zbog svoje dikcije i unošenja u čitanje Svetog Pisma)

Shone, još jednom ti zahvaljujem na velikodušnoj pomoći.
Slijedila sam upute i očistila dosta toga i mislim da je uspjelo. Za sada funkcionira. :)
Zanimljivo je ovo što pišeš. Vjerujem da te tek čekaju velike stvari. Gospodin je dobar i darežjiv i što nam više želi dati, to nam veću želju ulijeva.

Ps. Mogao sam također izabrati za avatar i Sv. Apostola Pavla, ili Sv.Ivana Evanđelistu, možda i proroka Isaiju...

Sv. apostol Pavao mi je omiljeni svetac, Sv. Ivan također...

Sv. Pavao, kažeš? Znaš koliko je on dobio batina zbog Isusa? Pripremi se.
Ponekad pogledam na Youtube-u debate koje vode pojedini svećenici ( iz Latinske Amerike) s adventistima/protestantima.
Adventisti su žustriji, a ima jedan mlađi svećenik koji je mrtav-hladan, ali ih dobro spusti na zemlju - i ohladi. To je pravi show, ali dobro se drže. Tko zna, možda ćete ti i Slap jednog dana tako...

Ujedno, koristim priliku da pojasnim (onim neobaveštenima) zašto sam za svoj nick odabrao ime Darth Shone. Ime mi je Nenad (Neša), i svi me od rođenja zovu Shone (Šone), a kako volim Star Wars (SF uopće), odlučio sam se za titulu koju koriste negativci iz SW univerzuma, ne zato što podržavam "Tamnu Stranu Sile", nego upravo zato što su Lukasu za stvaranje SITH, poslužili Katolici kao primer (Sith red, ima i inkvizitore), dok su mu za Jedije poslužili Templari, opsesija protestanata, kojima su isti "dobrice" koje je progonila zla Crkva.
Uostalom Ian McDarmid je za ulogu Imperatora Palpatina, odabran upravo nakon što ga je Lukas, davne 1982 (kada je Povratak Džedaja sniman) video u kazališnoj predstavi u kojoj je igrao Katoličkog svećenika, inkvizitora.
Kasnije će Internet biti prepun mema koje su koristile frapantnu fizičku sličnost Iana McDarmida (Palpatina) sa papom Benediktom XVI....

Pa, lijepa simbolika, ali moram reći da nisam gledala Star Wars. :) Dugo vremena sam bila fan "Gospodara prstenova" i odgledala sam cijelu trilogiju, čak nekoliko puta jer mi duhovna poruka bila vrlo jaka. A, eto, Star Wars nisam, jer sam uvijek mislila da su to samo ratovi i nasilje i da nema neki sadrža koji bi mene zanimao. Ali, tko zna, možda ga i pogledam. To je film koji već spada u klasike.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Baš me briga ja šuujem svetog Antu , ne samo njega nego sve svece .

I ja isto. Sve što sam želeo svojim postom je da te samo upozorim. Nasrtljivi "Bible worshipers" (mada im više pristaje naziv "Ellen worshipers") samo čekaju da iskoriste nešto što im se u njihovoj farizejsko gnostičarskoj "veleumnosti" učini "paganskim" pa da raspale po svojoj omiljenoj meti.

No, to se i da očekivati.

Naime, oni su ona vrata paklena.

Shone, još jednom ti zahvaljujem na velikodušnoj pomoći.
Slijedila sam upute i očistila dosta toga i mislim da je uspjelo. Za sada funkcionira. :)

Drago mi je ako si uspjela rešiti problem. Tu sam da pomognem. :)

Sv. Pavao, kažeš? Znaš koliko je on dobio batina zbog Isusa? Pripremi se.

Spreman sam. Za Krista i u smrt.

Ponekad pogledam na Youtube-u debate koje vode pojedini svećenici ( iz Latinske Amerike) s adventistima/protestantima.
Adventisti su žustriji, a ima jedan mlađi svećenik koji je mrtav-hladan, ali ih dobro spusti na zemlju - i ohladi. To je pravi show, ali dobro se drže. Tko zna, možda ćete ti i Slap jednog dana tako...

Veruj mi, samo me činjenica da mi ovo nije preokuacija (za sada) sprečava da "visim" po Internetu i raspravljam se sa američkim sojem. No, ako je to Božija volja, i te kako sam spreman da jasno, argumentovano i s velikim zadovoljstvom, dekonstruišem lažne kršćane (kako adventiste, tako i svedoke, i njima slične cioniste)

Da sam kojim slučajem svećenik, redovno bih održavao katekeze u kojima bih i mlade i stare vernike upozoravao na sektaše i načine na koji trebaju da se postave prema njima.

Vjera je nežan cvijet, i treba ga konstantno održavati, a i mi smo u ratu, nikada ne zaboravi da smo mi Ecclesia Militans...

Pa, lijepa simbolika, ali moram reći da nisam gledala Star Wars. :) Dugo vremena sam bila fan "Gospodara prstenova" i odgledala sam cijelu trilogiju, čak nekoliko puta jer mi duhovna poruka bila vrlo jaka. A, eto, Star Wars nisam, jer sam uvijek mislila da su to samo ratovi i nasilje i da nema neki sadrža koji bi mene zanimao. Ali, tko zna, možda ga i pogledam. To je film koji već spada u klasike.
Odgledaj ga, Lukas je "pozajmljivao" i od Tolkiena, Asimova (čitao ih je u mladosti, a čitavoj njegovoj generaciji je The Lord Of The Rings bio maltene "biblija" - naravno na pogrešan način).

Što se tiče Tolkiena, naravno da ti je "legao", kako pričom tako i duhovno, ta Tolkien je bio sin Crkve, tradicionalista koji je na "sramotu" svoje dece, čitavu Novus Ordo sv. misu, molio na latinskom... (govorio je da je misa na engleskom, prazna, protestantizirana, i da ne osjeća duhovnost)

Od Tolkiena ti preporučujem da pročitaš Silmarilion, iako je težak za praćenje jer je ogroman, vidjećeš paralele sa Svetim Pismom... orgomne. Svo svoje ne malo lingvističko znanje je Tolkien uneo u pisanje Silmariliona, svog poslednjeg djela.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Da sam kojim slučajem svećenik, redovno bih održavao katekeze u kojima bih i mlade i stare vernike upozoravao na sektaše i načine na koji trebaju da se postave prema njima.

Vremena se mijenjaju, svećeničkih zvanja je sve manje. Kažu da je sada došlo vrijeme da se laici angažiraju više.
Da li ti je poznat neokatekumenski put? Oni daju puno prostora za djelovanje. Mislim da ih ima i u Beogradu.

Vjera je nežan cvijet, i treba ga konstantno održavati, a i mi smo u ratu, nikada ne zaboravi da smo mi Ecclesia Militans...

Da, nježan. Kao malo gorušičino zrno koje je na krštenju posijano u naša srca. Ali, Bog je posijao, pa će dati da uzraste.
Bog je vjeran.

Od Tolkiena ti preporučujem da pročitaš Silmarilion, iako je težak za praćenje jer je ogroman, vidjećeš paralele sa Svetim Pismom... orgomne. Svo svoje ne malo lingvističko znanje je Tolkien uneo u pisanje Silmariliona, svog poslednjeg djela.

Hvala na preporuci. Baš se veselim. Našla sam u PDF-u i na hrvatskom, ali našla sam na Youtube-u knjigu i u audio formatu.
A snimljen je i film.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da li ti je poznat neokatekumenski put?
Poznat mi je, ali nekako mi je njihovo delovanje isuviše slično delovanju sekti. Gde god da se pojave cepaju zajednice, a samo ih disciplina prema Biskupu, sprečava da potpuno odustanu od Nedeljne Sv.Mise. (okupljaju se subotom, himne su im protestantizirane, skoro pa judaizirane)

Nadam se da te nisam uznemirio ovim svojim mišljenjem, iskreno nemam ništa protiv tog puta, često sam prisustvovao okupljanjima (imaju dobar običaj da nakon svake liturgije organizuju agape), ali mi se lično odanost Kiku, slavljenje subote, protestantizovana liturgija, reklo bi se judaizacija, ne dopadaju.

Natrag